Béžové vypouštění v gynekologii: poslechněte si signály vašeho těla

Povaha výběru ženy se neustále mění spolu s obdobím menstruačního cyklu. Existují však fyziologické a patologické faktory, které ovlivňují jejich složení a kvalitu. Co by mělo být věnováno pozornost a kdy se poradit s lékařem, pokud béžové výboje objevily před měsíčně, po nich a v jakémkoli jiném čase cyklu vysvětlit tento článek.

Charakteristický symptom

Definice "béžové" je kolektivní koncept. Pod touto kategorií, jasné alokace hnědého, žlutého mléka, smetanový stín. Jsou to kapalné, tlusté konzistence, hojné a palivo. Tam jsou především z sliznice tajemství tajemství produkovaných žlázami genitálních orgánů, jejichž charakter se liší v závislosti na hormonálních oscilacích, různých fyziologických stavech ženského organismu nebo patologií.

Béžově hnědé vrcholy se objeví, když je krev přidána do hlenu. Taková barva získává, pokud je krev zvýrazněna v malém množství, a otočí se do pohlavních cest. Béžově nažloutlé a mléčné odstín je způsobena změnou mikroflóry kompozice, jakož i přítomnosti možného zánětlivého nebo infekčního procesu.

Béžový výběr může být označen přímo do menstruace, po něm, uprostřed cyklu (při ovulaci), což je normální jev, který může být spojen s fyziologickými změnami. Označení sekrecí v jiném čase bez závazků na regulaci nebo k výstupu z vajec z folikulu se stává důvodem k konzultaci s lékařem.

Několik důvodů pro popsaný příznak:

  1. Únik menstruačních cyklů.
  2. Hormonální a endokrinologické poruchy.
  3. Použití antikoncepce s hormony a bez.
  4. Alergická reakce.
  5. Sexy kontakt.
  6. Těhotenství.
  7. Věkový faktor.

Hlavními kritérii, na nichž fyziologický hlen béžové barvy ze symptomu onemocnění může být rozlišit, tato nepřítomnost v prvním případě je nepříjemný zápach, specifické pocity (spalování a vaginální svědění, bolest v dolní části břicha, nepohodlí během Sexuální pohlavní styk), homogenní konzistence, normální močení. Přítomnost alespoň jednoho atraktoru z tohoto seznamu by měla upozornit.

Znamení v různých dnech menstruačního cyklu

Před menstruací

Vzhled tohoto symptomu menstruace je spojen s hormonálními změnami. V tomto okamžiku je posílená práce progesteronu zaměřena na odmítnutí endometria a přípravy na nový cyklus. Pod vlivem tohoto hormonu se slizný kryt dělohy za den nebo dva před začátkem menstruace přejde do způsobu úplné připravenosti pro odstranění a stává se oteklé a uvolněné, nechat to vědět o tom s malým množstvím krve, která je složen a odkazuje na výstup béžové nebo Brown Mazne před menstruací. Po tomto by měly začít kritické dny.

Když se výběr tohoto druhu objevil dříve než dva dny před menstruací, nebo se zápachu nepříjemně a odrážejí nepohodlí v intimní zóně, můžete převzít nemoc.

Po menstruaci

Béžové vypouštění po menstruaci je přirozeným pokračováním. Jsou vysvětleny tím, že krev prudce nezmizí, a po úplném odmítnutí endometria přestane být vyroben postupně, a část z ní se obrátí na pohlavní cesty, časem, vyjde s sliznicemi. To je přípustná sazba, pokud neexistuje dočasná přestávka s kritickými dny. Když Majet po menstruaci Po týdnu nebo dvou, to znamená pravděpodobnost projevu patologického procesu.

Během menstruace

Často existuje situace, kdy se podobnými sekcemi vyskytují na začátku menstruace nebo se na něčí. Hlavním předpokladem je to hormonální porušení, které lze souviset s následujícími faktory:

  1. Nesprávně vybrané hormonální antikoncepce nebo nadměrná spotřeba.
  2. Poruchy v endokrinním systému.
  3. Špatný životní styl.
  4. Škodlivé návyky, které obzvláště nepříznivě fungují na ženském organismu a reprodukčním systému.
  5. Nadměrné fyzické a emocionální zatížení, stres.
  6. Climax.

Béžově hnědé alokace namísto menstruace jsou označeny a v důsledku nedostatečné hmotnosti, tuhé diety, nízký hemoglobin v krvi.

Uprostřed cyklu

Vložený béžový výboj uprostřed cyklu a jejich příčiny mají různé původy. Přirozený faktor hraje roli v jejich vzhledu je ovulace. V tomto bodě se zralá vaječná buňka vychází z folikulu. S tímto procesem dochází k mírnému uvolnění krve, což indikuje béžová, nahnědlá, narůžová tajemství nebo Krev uvízla. Přípustný slabý pocit bolesti v dolní části břicha. Tyto příznaky jsou krátkodobé a omezené na jeden den. Tato funkce určuje období největší pravděpodobnosti pojetí. Dozvědět se o možném Příčiny hnědé sekrece uprostřed cyklu Kromě doby příjezdu ovulace v článku na odkazu.

Možnosti v důsledku alergické reakce

Taková sekrece se někdy vyskytuje jako alergická reakce na antikoncepce, intimní hygienické výrobky, syntetické prádlo, maziva a dokonce i léky aplikované na léčbu nemoci, které nesouvisí s sexuálním systémem.

Chcete-li eliminovat alergické projev, je nutné odstranit podnět.

Existují případy, kdy ženské orgány na montáži intrauterinního spirála reagují podobným způsobem. Prvních několik dní po jeho zavedení, drobné odchylky od obvyklého výboje. Ale pokud změnili svou barvu na hnědé, béžové, růžové a krvavé a trvat dlouho, mělo by být konzultováno s gynekologem o likvidaci antikoncepce.

Se sexuálním kontaktem

Během sexuální žlázy se vagina odlišuje více známým tajemstvím sliznice, které může mít blátivou světlou barvu.

Když sexuální kontakt skončil semena, po něm, žena někdy pozoruje hustou destilaci z pochvy, připomínající vaječný žloutek, smetanou nebo béžovou stínu. Tento pád spermií a ženské mazání přehlédnout.

Normálně, po koitu, by neměl mít specifický zápach a doprovázen svědění.

Během těhotenství

Béžová vypouštění z pochvy může pomoci ženy se dozvědět o těhotenství. Takové znamení na začátku zajímavé pozice je přirozené a označuje okamžik pojetí, když je do dělohy zavedeno oplodněné vejce v děloze. Tak reaguje hlavní ženské tělo na těle stále cizí pro ni. Často, béžová, světle hnědá a ještě několik dní Curoped vývoj v časném těhotenství.

V prvním měsíci období gestace začíná ostrá hormonální restrukturalizace v těle budoucí matky, a proto se povaha tajného tajemství se může lišit v barvě a množství. Přípustná bílá, žlutá, béžová, Nazelenalý vaginální výtok, Za předpokladu, že cítí normálně, neobsahují krev a hnis, neposkytují interiéry a bolestivé pocity.

Jakákoliv změna těchto vlastností by měla být okamžitě doprovázena Goynecologem.

Věkový faktor

Věkové změny hrají značnou roli jako generovaná sekrece. Od okamžiku sexuálního zrání a dokud není dokončena reprodukční funkce, existují všechny druhy pokračování.

S začátkem menstruace od dívek po dobu 1-2 let se složení sexuálního hlenu mění po celou dobu pod akcí kolísání na úrovni hormonů. Nestabilní hormonální pozadí v tomto období je schopno projevit béžový intermenstruru výboj, stejně jako tento symptom namísto menstruace.

Podobný obraz je také se začátkem menopauzálního období. Poruchy v menstruačním cyklu, neobvyklé vypuštění a jiné změny pozoruje ženu v důsledku nedostatečného vývoje estrogenu během menopauze. To může vysvětlit podobné známky na menopauzální fázi. Po něm by měl být nějaká konkrétní sekrece krve důvodem k obavám.

Patologie a onemocnění

Když je popsaná sekrece doplněna jinými, přinášejí příznaky nepohodlí, je to o porušení. Může být zánětlivý, infekční proces, pohlavní nemoc, novotvar.

  • Endometritida - zánět povrchové vrstvy endometria.
  • Adnexitida - zánětlivý proces vejcovody a vaječníku.
  • Colpit - poškození vagíny v důsledku infekcí a porušování jeho mikroflóry.

Hudební zánět nejčastěji věděl o sobě před a po menstruaci. Vyznačují se béžovým a hnědým výbojem, doprovázeným bolestivostem, zvyšující se tělesná teplota, nepříjemný zápach.

Zánět vagíny se vyvíjejí na pozadí patogenních mikroorganismů. Tyto zahrnují:

  1. Bakteriální vaginóza, ve které jsou znečištěné béžové, žluté sliznice byly označeny, ozývat se s svěděním, vonící shnilé ryby a zesílení po sexuálním kontaktu.
  2. Drush - plísňová onemocnění, volal Candidiasis. Symptomy zahrnují bílý, smetanový a béžový kudrlinky výběr s fermentovaným. Někdy pozoroval I Žluté alokace pro drozd.

Takový stín hlenu je charakterizována mnoha infekčními chorobami. Chcete-li přesně vytvořit svůj původ, měli byste předat stěr a popsat známky lékaře.

Možnosti s podobným odstínem někdy naznačují endometriózu, Mioma, Polypy, neoplazmy v čípku, jeho dutinách a trubkách. Symptomy těchto onemocnění se objeví kdykoliv menstruační cyklus, ale častěji - blíže k začátku nebo několik dní po menstruaci.

Nezávisle stanovení příčiny charakterizovaného symptomu je poměrně těžké, zejména pokud je to patologický základ. Když je spojení s cyklem vyloučeno, je lepší se zdát se gynekologa a získat poradenství a kompetentní léčbu.