Jelly-ve tvaru výboje z pochvy: norma nebo patologie

Každá zdravá žena pozoruje druh vaginálního tajemství. Jeho konzistence, vůně, barva a další značky mohou říci o přítomnosti nebo nepřítomnosti onemocnění, navíc nejen gynekologické. Jelly-jako výběr u žen má přirozené i patologické příčiny vzhledu. V takovém případě potřebujete porazit alarm, a když byste měli přestat znepokojovat, zjistit v tomto článku.

Když je výběr jako želé považován za normou?

Vzhled žen viskózní vypouštění bez zápachu - znamení řádného provozu genitálních orgánů. Zpravidla, ve zdravém těle, železné buňky vyrábějí cervikální plášť. Takový hlen chrání genitálie a tvoří užitečnou mikroflónu v pochvě. Obvykle je transparentní nebo whiten a není rozlišován hojností.

Výše zvýšení výboje z jelly v důsledku určitých vnějších faktorů: změna klimatu, přijímání silných léčiv, stresu, onemocnění atd. D. V různých obdobích cyklu se také liší vlastnosti a konzistence intervence.

Transparentní výběr ve formě želé během ovulace

Zvýšená tvorba transparentních barevných těsnění ve formě želé je často označena před ovulací (střední cyklus). Cervikální kapalina v tomto bodě má speciální strukturu, která určuje nástup příznivého období pro koncepci. To se provádí pomocí speciálních lékárenových testů. Sex tajemství v této době se stává více tlumením, podle konzistence podobá se s kuřecím vajecovým proteinem. Někdy jsou v hlenu malé krevní částice, ale nemělo by se vyděsit, t. na. Je také zcela normální.

Menstruační výběr jako želé

Všichni představitelé krásného pohlaví vědí, že v období menstruace z vagíny se rozlišuje krev. Malé krevní sraženiny s ním však vycházejí. Podobné menstruační želé jsou jen částice endometria, které jsou odděleny, t. na. Nedošlo k žádné koncepci. Když se krev podařilo zkroutit, ženy mohou pozorovat Hnědé těsnění s pokladeny.

Jelly výboje během těhotenství

V různých obdobích těhotenství se sekrece liší. Izolace jako želé může být známkou vyskytujících se procesů v těle budoucí matky. Nejčastěji je takový hlen pozorován v pozdních podmínkách blíže k porodu. Takový jev označuje plýtvání sliznicí - dřívější znamení generické aktivity. Ale nespěchejte se shromáždit v mateřské nemocnici, t. na. Vytáhněte zástrčku může a týden před narozením. Vypadá to jako malý kus želé ve tvaru konzistence transparentní, bílé, béžové, žluté a dokonce hnědé s malými částicemi krve.

Patologická želé sekrece

Nejčastěji je možné určit patologickou povahu výběru ve formě želé

  • přítomnost nepříjemného zápachu;
  • Související příznaky (svědění, hořící v pochvě, vyrážka, podráždění, bolest během sexu a PR.);
  • Neobvyklá barva a konzistence výboje (částice krve v hlenách, jasně barvě, hojnost atd.).

Jelly alokace u ženy mohou být příznakem takové onemocnění jako endocervicitid. Jedná se o zánětlivý proces v sliznici membrány děložního čípku. Současně existuje hojný gelový výtok, jejichž tvorba je spojena s podrážděním železných buněk. Někdy má hnis, což činí vaginální výtok podobný na želé.

Spolu se změnami v sexuální tajné ženě s Endocerviciticemi se obával bolestí v dolní části břicha, během sexuálního kontaktu, močení.

Příčiny tohoto onemocnění jsou infekční a nekommulovatelné. První skupina by měla zahrnovat infekce přenášené sexuálními prostředky, vývojem podmíněně patogenní mikroflóry, stejně jako viry. Zánětlivé procesy v genitáliích vytvářejí nejpříznivější prostředí pro vývoj infekčních onemocnění. Druhá skupina se skládá z dysplazie a zranění cervikálů, jakož i řady systémových onemocnění.

Co dělat při změně povahy výběru?

Mnoho nemocí, zejména sexuální sféry, často prochází téměř asymptomatic, což je ještě nebezpečnější kvůli nedostatku včasné léčby. Změny v povaze propuštění - explicitní známky přítomnosti určitých zdravotních problémů. Samozřejmě musíte okamžitě vyloučit přirozenou povahu takového fenoménu (těhotenství, menstruace, ovulace, vyvrcholení atd.).

Pokud nefunguje nezávisle, není nutné požádat o radu gynekologovi. Na recepci musíte říci detail o barvě, konzistenci a jak alokaci páchnou. Tyto informace zpravidla pomáhají výrazně zúžit seznam nezbytných diagnostických opatření, protože specifické symptomy jsou charakteristické pro určité nemoci. Po absolvování analýz bude lékař rozhodně říci o důvodu změny v vaginálním výboji a v případě potřeby předepisuje vhodnou léčbu.