Hnědé vrcholy bez zápachu a bolesti: kde je hrozba skrytá?

Změny v povaze sexuální sekrece mohou znamenat tok jak fyziologického a patologického procesu v těle. Pozorování hnědých výbojů bez zápachu a bolesti, není nutné předpokládat neškodnost znamení dokonce kvůli nedostatku dalších příznaků. O tom, co může znamenat popsané sekce tento článek.

Obecné charakteristiky symptomů

Hnědý mukusový stín má kolektivní koncept: charakterizuje se tmavě žlutou, černou, hnědou, tmavou a Světle hnědé vrcholy u žen. Tato tekutina je založena na sliznicích produkovaných žlázami ženských pohlavních orgánů a cervikální kapaliny. Podobná barva, kterou dává zakřivenou a oxidovanou krev, která z určitých důvodů spadala do složení. Taková sekrece nemůže vůně cítit a nepozorovat nepohodlí ve formě bolestivých pocitů.

Tento příznak je často normálním znakem určitého období menstruačního cyklu nebo fyziologického stavu ženského organismu.

Studium komentářů na gynekologické fóra, lze dospět k závěru, že mnoho zástupců krásného pohlaví mylně věří, že absence nepříjemného zápachu a bolesti vylučuje nemoc. To se skládá ze skryté hrozby hnědého výboje z pochvy.

Proč se může tato sekrece objevit? Jeho hlavní důvody zahrnují:

  1. Průběh menstruačních cyklů. Hnědé alokace po menstruaci bez zápachu jsou nejčastěji dokončena menstruace.
  2. Ovulace.
  3. Climax.
  4. Použití hormonálních drog.
  5. Instalace intrauterinních spirálů.
  6. Pooperační období.
  7. Alergická reakce.
  8. Mechanická mikrotrama stěnách vaginy během sexu.
  9. Zavedení ovocného vejce v děloze.
  10. Riziko potratu.
  11. Cervikální erozi.
  12. Endometrióza.
  13. Hyperplazie endometria.
  14. Polyps.
  15. Formace Neof.

Relativně bezpečné příčiny hnědého výboje a bolesti

Před menstruací

Označení lehkých a tmavě hnědých výbojů bez zápachu a bolesti je možné a den nebo dva měsíčně. Zdá se, že v důsledku hormonálních změn nebo protože děloha se připravuje na odmítnutí oteklé endometrium. Pokud tento jev projevil dřívější než dva dny, pak všechno mluví o přítomnosti v sexuálním systému porušení.

S začátkem Klimaksa k menopauzu hnědý hlen - časté znamení dokončení reprodukčního období. Vznikají až do menstruace a místo nich.

Po menstruaci

Výběr oddělovací sekrece po menstruaci hnědé Bez zápachu má přirozené původy: je odvozeno od zbytků částic endometria a krve, které zvlněné, získané takový stín. Selekce krve Nejprve má tmavě hnědou barvu, pak nahradil světlo a provádět auto. Nemají bolesti, mají neutrální vůni a musí projít za 2-3 dny. Pokud podobný příznak trvá více než 3 dny po skončení menstruace, pak se jedná o znamení porušení.

Světle hnědé postmenstruační prostředí může zvýraznit dělohu První menstruační cykly po dodání. Pokud žena neříká nebo z některých dalších důvodů, menstruace se brzy vrátila, pak oslabené a natažené stěny dělohy mohou určit vzhled takového symptomu předtím, než se tón vrátí do předchozího stavu.

Hormonální antikoncepce

Hormonální léky jsou schopny vyvolat vzhled různých výbojů, včetně hnědé. Mnoho žen, které začaly užívat hormonální antikoncepce, první tři měsíce jsou pozorovány hnědé prodejny. Jedná se o normální fenomén, který není doprovázen jinými příznaky. Předávání tohoto období, tělo se přizpůsobí a mužský zmizí.

Taková barva Výběr je charakteristický po instalaci intrauterinních spirálů. Pokud byla přidána bolest v dolní části břicha, pak je námořnictvo odstraněno.

Po lékařském zásahu

Jakékoliv poškození tkáních genitálních orgánů je doprovázeno krvácením. Může být spáchán s takovými lékařskými účely jako potrat (lék, vakuum, škrábání), čištění dělohy a jiných typů operačního zásahu. Větší kus tkanin byl vystaven, čím déle bude rehabilitační období. V prvních několika dnech po manipulaci jsou krvácení krvácení, pak budou růst do hnědé, mizí bolestivé pocity a symptomy vůbec zmizí. Doba trvání hnědého vypouštění po léčivém potratu je 3-5 dnů, vakuum - 5-7 dní, škrábání nebo čištění - až dva týdny.

Předpokladem v tomto období je dodržování všech hygienických standardů a rehabilitačních pravidel, aby se zabránilo případným komplikacím ve formě zánětlivého nebo infekčního procesu. O nich budou znát nepříjemný zápach a bolestivé pocity.

Alergická reakce

Alergie jsou schopny způsobit antikoncepci, maziva, syntetické spodní prádlo, intimní hygienické výrobky s příchutěmi a barvami, obecné akce léky a dokonce i potraviny. Reakce na tyto podněty je indikována hmotami světle hnědého, spalování v oblasti vagina a svědění. Ve většině případů zmizí symptomy v eliminaci provokujícího faktoru.

Během a po sexu

Nedostatek důvodem pro mazivo v pochvě nebo nadměrně intenzivní nebo hrubý sexuální akt může poskytnout mírné alokace hnědého nebo načervenalého stínu. Říká o zranění Wagon Stěn. Béžová I Růžový výběr po sexu rychle přechází a nedává nepohodlí. Vzhled konkrétního zápachu nebo bolesti bude vyprávět o porušování.

Při ovulaci

Jedním z nejčasnějších důvodů pro výběr hnědé bez zápachu mezi menstruací je ovulace. Vyskytuje se uprostřed menstruačního cyklu a znamená výstup zralé vejce z folikulu. V procesu lámání folikulárních stěn jsou malé cévy zraněny a rozlišuje se malé množství krve. Ona, míchání s sexem tajemstvím, která je poměrně hojná produkovaná v ovulačním období, oxiduje a je vystavena ve formě hnědého lamového světla nebo tmavého odstínu. Tento hlen necítí nic a někdy doprovázeno tahem pocitů v dolní části břicha. Tato funkce určuje dobu největší plodnosti ženy.

Během těhotenství

Pro hnojení vejce, jeho úvod do děložní dutiny, která je často doprovázena menšími odstraňováním krve, což zhasne ve formě hnědých hmot, t. E. Vzhled nahnědlého rozptylu indikuje úspěšnou koncepci. Nemá to stojí za to znepokojující, pokud takový jev se stal v prvních dnech těhotenství, necítí bolest a žádné další současné symptomy.

Když se alokace vyvíjejí do hojnosti, trvá několik dní, doprovází novou a hloupou bolest v dolní části břicha, slabost je cítila, nevolnost, jeden by se měl okamžitě kontaktovat gynekologa. Uvedené funkce mohou indikovat oddělení placenty, fetálního ovoce, ektopického těhotenství a patologií, které mají extrémně vážné účinky na zdraví a dokonce i život žen.

V posledním měsíci období gestace mohou znamenat hnědá izolace začátek obecné činnosti.

Když zdůrazňuje o patologii

Existuje mnoho patologických faktorů způsobujících data. Někteří z nich pokračují jako asymptomatický a bezbolestně, jen občas se dávají znát moučku nahnědlého mazaného; jiní se projevují hojnou produkcí hlenu tmavého nebo dokonce černé. Takové onemocnění jsou v podstatě spojeny s děložním a exacerbátem před nebo po menstruaci. Ale často jsou aktivovány a kdykoliv časový cyklus.

Cervikální erozi

Mluvíme o vadách epiteliální vrstvy děložního čípku. Často onemocnění leží v těle, neumožňuje se znát pouze příležitostně označit hnědou Mazenii po pohlavním styku, menstruaci. Když nemoc ohromuje významnou oblast tkanin nebo netěsností v těle dlouhou dobu, Výběr erozi Získejte nepříjemný páťový zápach.

Endometrióza

Může se objevit Hnědé sekrece bez zápachu a bolesti po období v endometrióze. Jedná se o gynekologickou patologii, ve které endometriální buňky rostou nad jeho limity. V tomto případě není krev z dělohy konečně prodloužena a akumuluje se v pohlavních cestách a následně se ukazuje ve formě tmavého nebo černého odstínu krve. Přidělení s endometriózou se objeví na konci nařízení a také jeví jako více než dva dny před menstruací.

Hyperplazie endometria

Endometriální hyperplazie - zahušťování a pěstování tkání vnitřní sliznice membránové vrstvy související s benigními procesy. Často prochází asymptomatický, občas se manifest Vypouštění nahnědlého stínu místo menstruace nebo po jejich zpoždění.

Polyps

Přítomnost hojného tmavě hnědého vypouštění po menstruaci bez zápachu (týden po nich) často označuje polypy. Pokud jsou tyto znaky nalezeny, je naléhavé, aby se schůzka do gynekologa. Polypy děložního čípku a tělesného dělohy - růstu tkání tohoto orgánu. Kromě interencí oscilátoru jsou schopni zpozdit kritické dny. V případě, kdy polyp má velkou velikost nebo několik z nich, bolest může být pociťována a označena hnisavým hlenem.

Formace Neof

Benigní i maligní neoplazmy často vytvářejí odstranění hlenu tmavých barev, bez ohledu na fázi menstruačního cyklu. Ženy vstoupily v menopauze, více než všichni podléhají jejich vzdělání. Proto, když je popsaná funkce zjištěna po 45 letech, měli byste se poradit s lékařem, aby nemohlit nemoc nebo přijímat splatnost.