Co by mělo být alokace po dodání v normy

Pozorování po porodu, nazvaný Lochia, je důležitým ukazatelem stavu ženského reprodukčního systému v rekonstrukčním období. Číslo a povaha výběru je individuální pro každou ženu, ale v gynekologické praxi existují normy označující přírodní fyziologické procesy. Diagnostika s použitím vizuálních, instrumentálních a laboratorních výzkumných metod umožňuje gynekologovi studovat povahu loajálního a vyhodnotit míru purifikace dělohy po přirozeném rodu a provozním intervenci (Cesarean sekce).

Restaurování po přirozené práci

Jak dlouho je výběr po porodu, vypráví pacientovi na navštěvování lékaře při propuštění z mateřské nemocnice tak, aby mohla nezávisle dodržovat obnovu reprodukčního systému a uzdravení povrchu rány v děloze. Kolik je výběr po porodu a co by mělo být jejich charakter - hlavní otázky, které ženy ptají na první konzultaci v gynekologa od narození dítěte.

Lochi

Normální indikátory

Normální výboje po dodání mají dobu trvání od 5 do 7 týdnů. Odchylka 1 týdne ve velké nebo menší straně je však přípustným fenoménem. Statistická data ukazují, že uzdravení endometria ve většině případů se vyskytuje po dobu 6 týdnů. Příděly do 6 týdnů po porodu nejsou považovány za menstruační.

První menstruace, zpravidla nastane po 1.5-2 měsíců po narození dítěte v nepřítomnosti kojení.

Doba trvání vypouštění po porodu závisí na stupni poranění reprodukčních orgánů v době generické aktivity. Výběr krve v tomto období - přírodní fenomén, je nemožné se tomu vyhnout. Jedná se o tajemství rány, který se skládá z slizní mečnosti exsudátu, fragmentů nevizučního vnitřního (decidual) skořápky dělohy, prasknutí cév a krve. Vzhled cervikálního hlenu a sekrece kapaliny vaginy ovlivňuje také vzhled Lohi.

Důležité placenta Shell

Postpartum vypouštění Změnit barvu, konzistenci a objem jako redukce sliznice, svalový tón, bývalé velikosti dělohy. Úplná absence loajálního označuje dokončení procesu obnovení těla po dodání.

Časová doba trvání (den)CharakterBarvaČich
1-5HojnýJasně červená (Scarlet)Krev
6-10Méně hojněTmavý, nahnědlý stínKrev
11-15SukolovichnySvětle růžový nebo nažloutlý odstín (obsah lymfy)Sladká vůně krve
16-30Drobné palivoSvětle barevnéPřírodní vaginální tajemství

Jaké poukazuje na odchylku od normy

Pokud výběr pokračuje déle v gynekologii období, jejich barva, vůně, konzistence se změnila, je nutná konzultace gynekologa.

  1. Krevní výtok po porodu více než dva měsíce. Ne vždy naznačuje patologii. Možná obnovit sliznu potřebují delší dobu. Taková situace však vyžaduje další ultrazvukovou studii děložní dutiny, aby potvrdila absenci krevních sraženin, nepřiměřené částice endometria a placenty. Červené výboje jsou povoleny pouze v prvních dnech po dodání, v pozdější době se změní barevná gamma na hnědé barvě. Hnědý výtok po porodu se nevidí dříve než za 2 týdny. Nebezpečný signál je posílení sekrece s příměsí krve za 2 měsíce.
  2. Obsah hlenu - přípustný fenomén v krvácení. Sliznice po porodu naznačují neúplné čištění vnitřní vrstvy dělohy. 3 týdny po dodání výběru podobného želé by neměl být.
  3. Přidělení po porodu s nepříjemným zápachem - Grozný signál o připojení patogenní flóry. Pikantní žluté vypouštění po porodu naznačují přítomnost hnisu, který se odlišuje od infikované rány (dělohy, děložní trubky, vaječníky, cervikální kanál, vagina). Ignorovat tuto skutečnost je nepřijatelná: riziko sepse se zvyšuje. Vůně shnilých ryb často označuje infekci trichomonacea nebo gardnelulární. Zároveň existuje zelený výtok po porodu. Antibakteriální terapie v časném termínu zabrání komplikacím a postpartum čisticím prostředkům. Bílý výtok po porodu s kyselým tvarohem zápachu - živé potvrzení Candidose vagina nebo kvasinkové kolize vyžadující antifungální agenty.
    Struktura dělohy
  4. Transparentní tajemství by se mělo objevit pouze na konci období zotavení. Jinak naznačuje nedostatečnou kontraktilitu dělohy, což zvyšuje dobu rehabilitace.
  5. Pokud jsou Lochy u konce a začali znovu, Je nutné zjistit, proč se zastavili. Možná důvodem pro poranění reprodukčních orgánů během styku, zvedání hmotnosti, vysoké fyzické aktivity v období po porodu (až 4 měsíce). Rychlý konec uspěje, stejně jako sekrece pro moučnou sekreci také ukazuje patologii a uvádí nedostatečnou kontraktilitu dělohy v důsledku segregace krčního kanálu.

Obnovení po Cesarejské sekci

Narození s cesarskými sekcemiObdobí obnovy po chirurgickém dodání trvá mírně delší než v případě přirozeného generického procesu (jeden až dva týdny). Ale ve většině případů trvá až 6 týdnů po generické činnosti. Období rehabilitace se liší od výše uvedeného.

Výběr po cesarejském sekci v případě vývoje komplikací se liší od přírodních.

Odchylka od normy označují:

  • obnovené nezdaní ve velkých množstvích;
  • hnisavé vypouštění po porodu (zelené), které se cítí nepříjemně;
  • alokace se objevily znovu po 3 měsících;
  • Vaginální tajemství se stává vodnatým nebo bílým;
  • Množství sekrece je zanedbatelné, příděly jsou vzácné;
  • Burged Blood Pečená krev;
  • Tělesná teplota vzrostla;
  • krevní tlak prudce poklesl;
  • Bledost kůže;
  • slabost;
  • porušení močení;
  • žízeň po dlouhou dobu;
  • výrazné bolestivé pocity v dolním břiše, bederní oddělení;
  • Svědění a zarudnutí genitálních orgánů, pooperačních švů.

Po dodání operačního způsobu, krev černé barvy někdy jde. Ve většině případů to není nebezpečné a dochází v důsledku změn v hormonálním pozadí způsobeném obecnými činnostmi. Krevní test a stěr z vagínového rozptylu všechny pochybnosti.

Tipy gynekolog

Normální vypouštění po porodu končí po 6 týdnech. Během tohoto období je děloha zcela vyčistěna. Chcete-li vyloučit vývoj komplikací, je nutné, když se zdá, že jakékoli rušivé symptomy navštěvují lékaře a následují jeho doporučení:

  • Sex po dodání je povoleno pouze poté, co je povrch rány zcela léčit (bezpečnostní režim je nejméně 2 měsíce);
  • Použití kondomu v období po porodu sníží riziko infekce;
  • Plná genitální hygiena zabraňuje vzniku komplikací, změnou přirozené mikroflóry vaginy;
  • Zpracování pooperačních švů místních antiseptik zabraňuje sekundární infekci a podporuje rychlou regeneraci tkáně;
  • Během kojení se aktivně vyrábí hormonový oxytocin, což stimuluje řezání dělohy;
  • Zvýšená fyzická námaha je zakázána až do čtvrtého měsíce;
  • Včasná antibakteriální a antifungální terapie zabraňuje vývoji zobecněného zánětu reprodukčního systému;
  • Přijímání přípravků železa na doporučení lékaře vyplní svůj nedostatek masivního krvácení;
  • Vitamín a minerální komplexy zahrnuté ve stravě přispívají k regeneraci děložních tkání;
  • Plná výživa - předpoklad pro rychlé obnovení těla;
  • Eliminace psychotraumačních faktorů snižuje dobu trvání redukčního období.

Výběr krve Porod - fyziologický jev. Včasné konzultace s lékařem vám řekne, jak normální lusky vypadají a jak je odlišit od patologických výbojů. Dodržování doporučení gynekologa a bezpečnostního režimu dne přispívají k rychlému obnově těla po narození dítěte.