Jaký výběr dívek vyžaduje léčbu gynekologem?

Většina gynekologů si všimne, že ohromující počet obyvatelstva se týká jakéhokoliv druhu výběru dívek různých věkových kategorií do patologie, s ohledem na ně nepřijatelné před začátkem sexuálního života. Ve skutečnosti mohou rodiče všimnout přítomnosti vaginálního tajemství od narození dítěte. Není nutné, aby se zde vyděsila, ale je lepší zjistit, že a když je považován za normou, a kde to nebude bránit návštěvníkům jmenování vhodné léčby.

Jaký je výběr dívek a jaká je jejich norma

Hlen nebo kapalina uvolněná z dívčí pochvy, stejně jako dospělá žena zvaná sexuální sekrece, vaginální výtok a bílá.

Z hlediska fyziologie, normální alokace v dívce bez vazby k věku rozlišují následujícími charakteristikami:

  • mají téměř homogenní konzistenci sliznice (ne vodnaté);
  • téměř transparentní;
  • blondýnka, mírně bílá;
  • bez zápachu, mírně kyselý v důsledku prostředí vaginy;
  • není doprovázen nepříjemnými pocity;
  • Určeno v malých množstvích.

Přítomnost těchto stop v šortkách dítěte by neměla způsobit úzkost. Sexuální systém jakékoli osoby se bude rozvíjet postupně a tyto změny jsou nevyhnutelné. Řeknout přesně, kolik výběru dívek začíná, je to nemožné. Dědičnost, tělesné prvky, jiné souběžné faktory.

To je akceptováno, že výběr dívek by měl chybět do puberty. Ale začátek puberty nemá jasný rámec závisí na mnoha faktorech.

V dívce v 10-12 letech, výběr na zbabělce nemusí indikovat odchylky, pokud jejich vzhled odpovídá normy. Možná, že dítě začalo být mnohem dříve, a tak se tělo připravuje na vážnou restrukturalizaci a menarche. Nebude to ublížit kontaktovat gynekolog pro zajištění, předat testy, ale panika bude nevhodná, protože v této době dítě reaguje velmi ostře na světě kolem a může nesprávně vnímat otce a maminčí obavy.

Rodiče téměř vždy porazili alarm, znepokojující vypouštění u novorozených dívek, Neví, co znamenají, a zahrnují tento proces do patologického jevu. Ale vaginální lehké tajemství s sliznickou konzistencí je považován za normou.

V některých situacích v hlenu je docela trochu krve. Nestojí to stojí za to znepokojující, protože z lékařského hlediska je tento fenomén bezpečný a považován za tzv. Gender krize novorozenců. Zjistěte o tom v jednom z našich článků.

Výběr adolescenčních dívek před začátkem menstruačního cyklu

Asi rok před tím, než se objeví menarche. Tento věk je starý 10-12 let, ale situace nejsou vyloučeny, když měsíční začíná mnohem dříve. Vzhled vaginálního tajemství v tomto případě je způsoben hormonálními změnami, které připravují malou osobu do další fáze v životě. Přidělená sekrece by měla mít určité vlastnosti:

Takové vaginální tajemství potvrzuje normální vývoj dítěte a jeho sexuální systém přizpůsobuje novým podmínkám. Stejně jako sekrece zajišťuje ochranu vagíny od škodlivých agentů.

Nemocnice je třeba navštívit pouze v případě, že vaše dcera si stěžuje na nepříjemné pocity, a zarudnutí a otoky jsou patrné na vnějších pohlavních orgánech.

Pokud již začala menstruace

Pokud vaše dítě již zahájilo období, pak alokace na 13-15 let staré u dívek bude i nadále záviset na fázi menstruačního cyklu.

Start

S standardním cyklem 28 dní u dívky, toto období spadá první den po skončení menstruace a trvá asi 14 dní. V této době je vaginální tajemství velmi malé (až 2 ml za den). Má vodní nebo sliznici, kde je povolen menší počet kusů. Sekrece buď bezbarvá nebo malá bílá nebo béžová.

Ovulace

Uprostřed cyklu po dobu několika dní na spodní prádlo bude znatelné zvýšené množství tekutiny z vagíny (až 4 ml). Stejně jako pro vzhled, tajemství získává škodlivější sliznici a stín se může stát béžovým.

Druhá polovina cyklu

Tajemství je méně, pokud porováte s ovulačními dny. Jeho stav připomíná smetanový charakter, někdy je konzistence podobná Kisel.

Krátce před měsícem

Sekrece pár dní před tímto okamžikem se stává více, a pro jeho stát je podobný uprostřed cyklu.

Příčiny patologického vaginálního výboje u dětí

Ne ve všech situacích se vaginální sekrece objevuje z fyziologických důvodů. Zvažte příčiny patologické sekrece. Následující faktory nejsou prakticky vázány na věk:

Slabá imunita

Oslabený organismus neprovádí ochrannou funkci, takže šíření patogenních mikroorganismů v sexuálním systému. Často viníka působí stres, nesprávnou výživu, podchlazení.
Porušení vaginální mikroflóry. Stojí za to věnovat pozornost finančním prostředkům používaným během mytí genitálních orgánů, jakož i přenesených nachlazení a jinými onemocněními.

Časté použití antibiotik

Takové léky negativně ovlivňují vaginální mikroflóru, narušují rovnováhu mezi laktobakteriem a patogeny. V důsledku toho přítomnost plísňové mikroflóry provokující patologické tajemství sexuálního systému.

Děti a obecné infekce

Mnoho sexuálních infekcí je stále více distribuována domácností. A je také možné, že dítě mohlo být nemocné z matky v lůně, během porodu.

Alergické reakce

Diatéza a alergie mohou způsobit vývoj atopicovy vulvovaginitidy, které lze zaznamenat pouze v období exacerbace.

Diabetes

Toto onemocnění, jak poznamenali lékaři, je stále více způsobena plísňovou vulvovaginitidou.

Cizí těla

Dítě může náhodně dát vnější předmět v pochvě. Nejčastěji se jedná o zbytky toaletního papíru, nití, malých kuliček. V důsledku toho začíná zánětlivý proces, doprovázený teplotou, někdy silnou bolestí. Na spodní prádlo, hnědé, krvavé nebo dokonce hnisavý výtok. Není vyloučen nepříjemný a někdy s malwarem.

Trustrový

Infekce se vyskytuje během nesprávného mytí genitálních orgánů, když škodlivé bakterie spadají ze střeva ve vagíně.

Hledáme problémy s barvou a vůni

Každá choroba se vyskytuje u všech pacientů různými způsoby. Existují případy, kdy se prakticky neprojevují symptomatice, a lehké nepohodlí dochází pouze s dalším exacerbací. Následující informace pomohou rodičům včas, aby sledovali nechtěné změny v vaginálním tajemství a přijmou vhodná opatření.

Bílý výběr dívek

Nejčastěji je přítomnost bílého výboje u dívek považována za normou, za předpokladu, že všechny ostatní kapalné vlastnosti odpovídají fyziologickým kritériím.
Ale pokud se tajemství připomíná konzistenci chatového sýra a dítě si stěžuje na svědění a spalování v oblasti vnějších pohlavních orgánů, pak je nemožné vyloučit drozd, a to i za 9-11 let dříve.

Fungální onemocnění může být přenášeno z matky během narození a vznikají se na pozadí antibiotik, stejně jako obecný oslabení těla. Pak mohou rodiče všimnout bílého výboje na šortkách dcery. Zvýšená pozornost je vyžadována ve velmi malém věku, protože děti v 2 nebo 3 roky často nemohou popsat své pocity.

Výběr dívek zelené a žluté

Způsobit žlutozelený výtok Často provádí bakteriální vulvovaginit, který se také nazývá bakteriální vaginóza nebo vaginální dysbakterióza. Je důležité zjistit situaci zde. Například, výběr dívky na 4 roky je žlutozelená, nepříjemná vůně ryby je cítil, dítě začalo být rozmarné během mytí, neustále poškrábání posezení, kde je zarudnutí označeno.

Vaginální tajemství žlutého stínu nesouvisí s patologickými procesy, ale pouze pokud se vaše dítě přistupuje k výskytu puberty, a nemá nepohodlí. Ačkoli příčina výběru dítěte v 7 letech nažloutlé barvy se neštěstí blížící se k menarche.
Podle statistik gynekologů, děti do 8 let jsou v rizikové zóně. Skutečnost je, že v mikroflóře vagina nejsou ještě žádné laktobacilie, které chrání tělo před infekcí.

Kromě toho volání Žlutý výběr U dívky za 5 let a v jakémkoli jiném věku:

  • červy;
  • Špína vstupující do vaginy;
  • intimní hygienické výrobky;
  • cizí předměty uvnitř;
  • Nesprávná mávání;
  • Syntetické podráždění;
  • Sovy.

Je-li žlutý odstín tajemství stále dovoleno, pak nazelenzevný výtok, ať už ve věku, 2 roky, 6 nebo 15 let, vyžadují lékařské pozorování, uvedení šmouhy a další nezbytné diagnostické metody.

Červené a hnědé vrcholy dívky

Nejprve se musíte ujistit, že to není měsíční. Někdy na spodním prádle mohou být označeny hnědé, krvavé nebo dokonce hnisavé alokace v dospívajících dívkách, pokud existuje cizí tělo ve vagíně. Není vyloučen nepříjemný a někdy i škodlivý vůně.

Důvodem sekrece s krví je často zánětlivými procesy, jehož přítomnost může indikovat gynekologické onemocnění. Ale nejčastěji krvácení i s hnědým odstínem ukazují přístup první menstruace v teenageru ao hormonálních oscilacích.

Pom je přítomný

Purulentní alokace u dívek nelze nikdy považovat za normou. Zde je třeba rychle kontaktovat nemocnici a předat průzkum, protože každá nemoc je snazší léčit na samém počátku, aniž by umožnilo vývoj chronické formy.

Časté důvody:

  • Kolpit;
  • zánět vaječníků;
  • zánět děložního čípku;
  • infekční choroby.

Naléhavě platí pro nemocnici je nutná v následujících příznacích:

  • hnisavý vypouštění kapalného nebo hustého charakteru;
  • přítomnost nepříjemného a dokonce tichého zápachu;
  • Genitálie jsou neustále svědějící;
  • Cítí směřující a spalování;
  • Zvýšená tělesná teplota.

V nemocnici bude gynekolog inspect a předepisovat mikroskopickou studii vaginálních šmouží.

Prevence

Nezávisle kupují drogy, stejně jako aplikovat metody tradiční medicíny pro léčbu vrcholů dívek je extrémně nebezpečné. Nikdo však nespojuje s matkami, aby dodržoval určitá pravidla, která sníží riziko patologické sekrece:

  1. Proveďte hygienické postupy ráno a před spaním.
  2. Používejte pouze čistý individuální dětský ručník.
  3. Je lepší dát preferenci teplé vařené vody.
  4. Vyberte bezpečné intimní hygienické nářadí, které nezpůsobují alergie.
  5. Správně učí dceru mytí genitálií, aby se zabránilo infekci ze střeva.
  6. Zabraňte mechanickému poškození vagíny, které způsobují umyvadla a houby.
  7. Koupit spodní prádlo z přírodních tkanin, odmítnout syntetiku.

Jak a jak léčit alokace, pouze specialista určí po inspekci dítěte a získává výsledky. Informace uvedené na internetu by měly být používány mimořádně opatrné a výhradně pro informační účely, protože jakýkoli odborník v síti, dokonce Komarovsky, nemůže podle popisu ve slovech posoudit stav dítěte a zvolit léčbu.