Co dělá přítomnost žlutého výboje během těhotenství

Těhotná žena potřebuje pečlivě následovat své zdraví, protože to už jde nejen o ní, ale také o budoucím klukovi. Nicméně, to by se nemělo bát pokaždé, když se vám symptom ještě není neznámý. Zejména, jako je žlutý výtok během těhotenství.

Je třeba si pamatovat, že po pojetí je povaha takzvaných bílých změn v závislosti na trimestru, přítomnost gynekologických onemocnění a t.P. Chcete-li pochopit jejich vzhled, musíte se seznámit se všemi možnými důvody.

Příčiny vzhledu žluté

Správně diagnostikovat tento nebo že nemoc je nemožné bez vhodných analýz, ale můžete si všimnout netypických příznaků v čase a hledat poradenství. Lepší v tomto okamžiku, který má být připraven a znát pravděpodobné příčiny výskytu tohoto fenoménu.

Zpravidla bílý žlutý výtok během těhotenství, nerušitelné jiným způsobem, je považován za normální. Ale pokud je kromě nim, bolest, spalování, podráždění sliznice membrány nebo kůže, slabosti, závratě, teploty a jiných negativních funkcí, může být zahájena podezřelá nějaká patologie. Pro takový výskyt existuje řada možných faktorů:

  • Snížení funkcí imunitního ochrany;
  • nesoulad s pravidly osobní hygieny;
  • nechráněné sexuální akty;
  • Dostupná onemocnění, jejichž progrese často začíná během těhotenství.

Na samém počátku a v pozdějších termínech se mohou lišit příčiny vzhledu nažloutlého výboje. Toto téma způsobuje rychlé diskuse o dámských fórech, takže se pokusíme odpovědět na nejzajímavější problémy uživatelů sítě.

V prvním trimestru

"Ahoj všichni. Chtěl jsem vědět, nažloutlé nebo béžové mužské - to je normální pro těhotenství? Mám jen 7 týdnů, doktor neměl. Neexistují žádná onemocnění. "

Vzhled žlutého odstínu sexuálního tajemství v tomto období může být spojen jak s normálními, tak patologickými podmínkami.

Žlutá sliznice během časného těhotenství Promluvte si o vývoji progesteronu. Tento hormon aktivuje provoz tajemství, což může způsobit hlen částic epitelu nebo sliznice, která začala být položena. Kombinace těchto složek dává žlutou nebo béžovou barvu.

Jako zánětlivé procesy, které mohou způsobit žluté husté alokace, můžete zavolat drozd, Colpit, bakteriální vaginóza, cervicitis a pohlavní infekce. Větší složitost léčby v tomto období je limitem seznamu přípustných léčiv. Mnozí jsou povoleni pouze 12 týdnů.

Ve druhém trimestru

"Někteří se objevili Žlutý výběr 12. týden těhotenství. Druhý den začal smear hnědou. Na dně břicha mírně dává. Co by to mohlo být?"

"Dívky, pomoc. Teď mám 14 týdnů. Alokace šly nějakou kapalinu, nejsou moc, ale musíte si lehnout denně. Možná někdo ví, kde by mohli vzít?"

Výběr ve druhém trimestru těhotenství získává více kapalné konzistence a obvykle bohatí. Tento jev je také spojen s hormonální restrukturalizací těla, teprve nyní se to děje na úkor estrogenu. Ve stejné době, kdykoli změna bílého znaku by měla upozornit. Stejná onemocnění, která jsou zvláštním pro prvním trimestru, jsou považovány za patologické podmínky.

Úplně nepřijatelná je sekrece zhnědnutí v tomto období těhotenství! Pokud si podobná funkce všimla, musíte konzultovat.

Tekutý žlutý výtok během těhotenství ve druhém trimestru, bez svědění, zánětu, bolesti a jiných negativních značek - není důvodem úzkosti.

Ve třetím trimestru

"Řekni mi někoho, jaké vrcholy z 33 týdnů těhotenství jsou považovány za normální?"

"Ahoj všichni. Možná někdo měl nažloutlý alokace na 36 týdnech těhotenství? Může to být sliznice?"

Žlutá Výběr během těhotenství ve třetím trimestru jsou považovány za přirozené, pokud se stali trochu hojnější. Musí být bez zápachu, nepochopitelných sraženin a inkluze. Žádné důvody pro obavy, pokud nejsou žádné jiné známky. Je však stále nutné vyprávět gynekologa o tom, protože některé nemoci v počáteční fázi postupují téměř asymptomatické.

Spolu s patologiemi uvedenými v jiných položkách se mohou zdát žluté alokace ve třetím trimestru:

  • Únik vřetena vody - fenomén, ve kterém je integrita ovocného pláště narušen. Je myšlenka být až 37 týdnů, kdy dítě ještě není Don;
  • Chorioamnionitida - infekce vnitřních skořápek plodu nebo infekce municí tekutiny. Tato podmínka je okamžitě určena výsledky stěr, protože zjištěn zvýšený počet leukocytů. Mimo jiné existuje vysoká teplota.

Přímo do konce termínu, nažloutlá barva hlenu nejčastěji indikuje, že sliznická zástrčka je opuštěna, a to je považováno za časný předzvěstení narození.

Zélné alokace různých odstínů

Správná barva a charakter hlenu je schopna pomoci při diagnostice jednoho nebo jiného patologického procesu. Transparentní nebo barevné, kapalné nebo hustý výtok během těhotenství - známky zcela odlišných onemocnění nebo naopak normální průběh těhotenství.

Světle žlutý výběr bez zápachu

Je to světle žlutý výtok během těhotenství, které nezpůsobují nepohodlí u ženy, je považována za normou. Jak bylo uvedeno výše, vypadají přirozeně kvůli procesům pozorovaným po koncepci. Jedná se zejména o vývoj progesteronu a tvorby sliznice.

Pokud mucus získá bílý žlutý stín a stává se hojným, je často výsledkem alergické reakce. Podobný jev je téměř vždy doprovázen podrážděním kůže nebo sliznice membrány vnějších pohlavních orgánů. V tomto případě je nutné rychle definovat alergen a eliminovat jeho kontakt s pokožkou. Nejčastěji se alergie objeví na ochucené denní těsnění, gely pro intimní hygienu nebo jiná produkty péče o pleť. Zároveň, během šperku dítěte, může se dokonce objevit na těch věcech, které byly dříve použity bez překážek.

Nebezpečné odstíny žlutých sekrencí během těhotenství

Často, kromě žlutého odstínu, sexuální tajemství má nějaké další nebo po žluté, postupně přepnuty na zcela odlišný. V takových případech je častěji hovořit o jakémkoli zánětlivém nebo infekčním procesu.

Na to přijdeme, jaký jiný znak se děje v charakteru a co může svědčit.

  • Zářivě žlutý nebo oranžový výboj během těhotenství je jedním z nejzřejmějších příznaků zánětu vaječníků nebo děložních trubek. Bakteriální infekce není vyloučena.
  • Žlutá zelená stín se objeví v důsledku některých močových onemocnění. Je-li pozorována charakteristická vůně ryb, pak naléhavá vyšetření na infekcích, zejména Trichomoniasis a Gonorona. Tato onemocnění také způsobují pěnění nebo hnisavý výtok během těhotenství. V tomto případě je nemožné odložit návštěvu kliniky.
  • V některých případech může stejný odstín mluvit o různých jevech, obou normálních i patologických. Jediný rozdíl v období, na kterém se objevil. Například, Žlutohnědý výtok během těhotenství v prvních týdnech Vnímány odborníky normálně, protože nejčastěji hovoří o implantaci fetálního vejce nebo malých zranění na sliznici v důsledku zvýšené citlivosti. Později takové znamení může být dokonce indikováno o hrozbě potratu, ale mělo by se o tom říci, když neprochází po dlouhou dobu nebo doprovázenou jinými negativními příznaky.
  • Na tmavě žlutém výboku během těhotenství by mělo věnovat zvláštní pozornost. Mohou to být výsledkem nárazu na tělo bakteriálních infekcí (Staphylococcus, streptokoky, gonokokové, střevní tyčinky). Často se stává, že tyto bakterie byly v těle před těhotenstvím, ale aktivita byla ukázána po koncepci.
  • Bílé a žluté kadeře pro těhotenství Často jsou znamení činnosti houby rodu Candida. Tento mikroorganismus je kauzativní činidlo takového společného onemocnění, jako je drozd. Těhotné ženy jsou docela podléhající jemu z důvodu oslabení imunity, dysbakteriózy, metabolických poruch atd.

Každý netypický stín, zvláštní pro všechny gynekologické onemocnění, má řadu dalších příznaků. Při přístupu k lékaři byste měli podrobně mluvit o svém stavu - to usnadní diagnostický proces.

Prevence patologického výboje

Zvýšená pozornost na jeho vlastní zdraví neublížilo žádnou osobu. V zajímavé pozici by žena měla věnovat pozornost tomuto aspektu s ještě větším lovem. Samozřejmě, před pojetím je lepší dokončit celý průzkum, který eliminuje jakákoliv skrytá onemocnění sexuální sféry. Následně bude ponecháno dodržovat pouze běžná opatření prevence:

  1. Dodržujte pravidla pro osobní hygienu. Zároveň potřebujete znát opatření. Někdy příliš častá izolace s použitím speciálních hygienických prostředků způsobuje vaginální dysbiózu, a to zase může spustit další patologický proces (například drozd).
  2. Péče o hygienici. S výhodou, během této doby, dávají přednost hypoalergenickým subjektům (bez vůní a barviv, nearativní gely pro intimní hygienu a t.D.).
  3. Nosit spodní prádlo z přírodních tkanin. Syntetické výrobky neumožňují kůži dýchat než vytvořit příznivé médium pro reprodukci mikroorganismů.
  4. Vpravo a vyvážené jíst. Těhotenství je čas, kdy se nejužitečnější látky používají pro normální vývoj plodu. Nedostatek vitamínů a minerálů může vážně podkopat zdraví budoucí matky.
  5. Nepřehánějte ji fyzickou námahy a časem na odpočinek. Plná dovolená a spánek nejen dávají sílu, ale také posilují imunitní systém.

Z výše uvedeného vyplývá, že během těhotenství může být žlutý výtok normální a v patologických podmínkách. Správná diagnostika jsou aspekty jako barva, konzistence výběru a doprovodné symptomy. V každém případě je lepší okamžitě konzultovat s gynekologem o vzhledu netypického hlenu.