Jsou hnědé alokace s vůní?

Vaginální hnědá Výběr s odorem Nejčastěji indikují porušení v genitáliích. Jaké typy patologií způsobují tento příznak, vypráví tento článek.

Charakteristický symptom

Základem takového výboje je sliznice generované žlázami genitálních orgánů a kapalinou cervikálního kanálu. Hnědý odstín hlenu připojí krev, která z různých důvodů vstoupí do sekrece a oxiduje.

Taková vaginální tekutina u žen má různé vlastnosti: hojné a skromné, vodu a tlusté, mají lehký a tmavý odstín, homogenní, kudrnaté konzistenci, doprovázené nepohodlí ve formě svědění, bolest v břiše, vůně železa, hnis shnilé ryby.

Soudržnost závisí na provokatéru tohoto symptomu. Tyto zahrnují:

  1. Hormonální nerovnováha.
  2. Převedeno emocionální stres.
  3. Endokrinologické poruchy.
  4. Zánět.
  5. Infekce.
  6. Ohrožení potratu těhotenství.
  7. Patologie dělohy a jiných ženských těl.

Znamení normy

Někdy vzhled hnědých těsnění s vůní železa není porušením. Je možné zahrnout sekreci, která je spojena s průběhem menstruačního cyklu a objeví se denně nebo dvě menstruace, a je označena několik dní po dokončení nebo během ovulačního období.

Přípustná charakteristika je jen lehký zápach železa (voní jako krev), stejně jako absence souběžného nepohodlného symptomů.

V opačném případě je symptom popsaný příznakem indikován v důsledku patologií, které obvykle umožňují vědět o sobě před měsícem a po nich. Zjistěte, co naznačujete Tmavé alokace před měsícem V referenčním článku.

Hormonální nerovnováha

Hnědý výtok s nepříjemným zápachem se často objevuje kvůli změnám závislým na hormonu. Tato sekrece může vyniknout během pohlavního styku, před a po menstruaci.

Porušení rovnováhy hormonů může dojít z různých důvodů:

  • Endokrinologické selhání;
  • použití hormonálních antikoncepčních a nouzových kontraceptiv;
  • menopauza.

Nedostatek estrogenu a progesteronu ovlivňuje orgány sexuálního systému a jejich tkanin, které přidělují malé množství krve. Biocenóza vagina (porušení mikroflóry) je také spojena, v důsledku toho, který sekrece sliznice mění svou kompozici a začíná vykazovat ostrý zápach.

Zánětlivé procesy

Záněty pohlavních orgánů jsou společným problémem mezi zástupci krásné poloviny lidstva. Vyvíjí se v důsledku záchranných patogenních mikroorganismů (bakteriidy, enterokoky, chlamydia, trichomonád, mykoplazmus, močasmus), když existují příznivé podmínky pro jejich živobytí. Tyto podmínky jsou vytvořeny na výdajích:

  • poruchy mikroflóry;
  • hrozící imunita;
  • špatná hygiena;
  • špatný životní styl;
  • nerovnováha hormonálního pozadí.

Hnědý výtok s nepříjemnou vůní pro onemocnění

  1. Endometritida - zánět bazální vrstvy endometria. Ve vývoji procesu se tělesná teplota stoupá, děloha se začíná zdůraznit krvavý hnisavý hlen hnědý, si všimne bolesti v dolní části břicha. Příznaky se projevují samostatně na menstruačním cyklu.
  2. Adnexitida, on také salpakpingooforitida - zánětlivý proces ovlivňující přívěsky (děložní trubice). Onemocnění je charakterizováno:
  3. porušení menstruačního cyklu;
  4. hojné měsíční nebo acyklické hnědé vypouštění (často hnisavé
  5. ostrý nepříjemný zápach);
  6. zvýšení tělesné teploty;
  7. Křeče a bolest v dolní části břicha, procházející dolní části zad.
  8. Colpit - poškození sliznice pochvy, která hovoří o infekci. Označené hnědými hnisavými sekremi u žen, které mohou být spojeny s příchodem chudého zápachu. Příznaky ozvěny s vaginálním svědění, hoření, bolest. Často symptomatics se projevuje po pohlavním styku.
  9. Časté ženské onemocnění zahrnují bakteriální vaginózu, hlavní znamení je znečištěné a bílé, šedé, Nahnědlého výboje z vagíny, separace vonící shnilé ryby, Vaginální spravedlivý.
  10. Symptomy také charakterizuje mnoho pohlavních onemocnění v akutní formě průtoku, díky nimž se krev rozlišuje do patologické sekrece, která získala hnědý odstín a odporný zápach.
  11. Endometrióza je schopna stát se předpokladem pro vzhled tmavé Označuje s nepříjemným zápachem po menstruaci A před nimi.
  12. Eroze děložního hrdla v podstatě probíhá asymptomatické, ale často existují případy, kdy je indikována několika kapkami krve, která stočila ven, jde ven ve formě světle hnědého hlenu s nepříjemným zápachem. Přečtěte si o tom Jaký je výběr, když erozi děložního čípku V referenčním článku.
  13. Izolace s hnědým odstínem a putridem zápachem, doprovázený bolestí jízdy o ektopickém těhotenství nebo fetálním plodu. O tomto případě byste měli okamžitě informovat lékaře.
  14. Takový znak projevuje novotvary různých etymologie.

Nezapomeňte, že tento příznak ve většině případů naznačuje porušení sexuálního systému ženy. Je nutné o něm vyprávět gynekolog a předat výběrový materiál pro analýzu, aby se stanovila příčina a přijetí řádné léčby. Nikdy hledat vlastní léky, následovat charakter své sexuální sekrece a být zdravý!