Černé alokace u žen: v jakých případech jsou nebezpečné?

Charakter sekrece přidělené u žen je hlavním ukazatelem stavu jeho sexuálního a všeobecného zdraví. Odchylky od obvyklých charakteristik často alarmy představitelé slabé podlahy, protože to může znamenat jak normou, tak patologii. Jaké jsou černé alokace a v jakých případech stojí za návštěvu gynekologa, bude tento článek odpovědět.

Funkce znamení

Definice "černé" je podmíněné a kolektivní. Mezi ně patří tmavě hnědá, hnědá, Krvavý tmavý výtok.

Černý výtok
Tmavě hnědá
Zamazat
Krevní sraženiny

Jsou to tekuté, tlusté, skromné, hojné, homogenní a ve formě sraženin. Fyziologický - nemají specifický zápach, patologický - nepříjemně vonící. Jsou založeny na sliznicích, které je přiděleno žlázami orgánů sexuálního systému, stejně jako krve, která se objevují v závislosti na místě původu a faktorů, které způsobily příznak.

Tmavá a červená
Hnědý
Černý výtok
Hnědý

Černý výběr a jejich příčiny závisí na určitém fyziologickém stavu nebo nemoci. V prvním případě jsou vzhledem k období menstruačního cyklu, těhotenství, hormonálního zázemí, anatomické struktury genitálních orgánů, přenesených operací a onemocnění, věku, což je možnost normy. Ve druhé - působí jako příznak patologického procesu představujícího hrozbu pro zdraví. Když černý výboj z vagíny, žena potřebuje konzultovat lékaře pro diagnostiku a objasnit jejich etymologii.

zjistit Proč během menstruace jdou hnědé vrcholy, Následující odkaz.

Fyziologické důvody

Tento příznak je také zvláštní pro i dívky, kteří nemají sexuální život. Vzhled tmavého slizního výboje je někdy pozorován před první menstruaci - menarche, a do té doby. Důvodem je tvorba hormonálního pozadí a výkyvy na úrovni estrogenu a progesteronů, které ovlivňují zbarvení měsíční a kvality sliznice mezi nimi.

Takové znamení může být dodrženo v důsledku porušení hormonální rovnováhy. Často antikoncepce s obsahem hormonu nebo drogami GZT poskytují takovou reakci v prvních měsících jejich použití. Zrušení těchto fondů vede také k černé krvavé sekrece.

Během Klimaků se označení odkazuje na normální před nástupem menopauzy a za předpokladu, že není doprovázena bolestí v dolní části břicha.

Po operaci a gynekologických manipulacích je tento fenomén přípustný. Doba trvání výběru v tomto případě je několik dní, pak získají červenou, hnědou nebo růžovou.

Doba trvání krvácení závisí na typu operace: potrat, čištění, škrábání dělohy, odstranění neoplazmy a jiné.

Existují častější příčiny z řady fyziologických, které budou zvážit níže.

Proč jsou oddělovací úseky černé namísto menstruace?

Tyto příznaky jsou neoddělitelně spojeny s menstruačním cyklem a označeny v jakémkoliv fázi.

Tento jev vysvětluje následující faktory:

  1. Menstruační porucha v důsledku hormonálního selhání.
  2. Nesprávně zvolené hormonální antikoncepce.
  3. Endokrinologické onemocnění.
  4. Černé a hnědé sekrece uprostřed cyklu možná těhotenství, konkrétně: moment pojetí. Omlouvaná vejce je vložena do stěny dělohy a ten, který reaguje na již cizí těleso pro něj, rozlišuje malé množství krve, která v důsledku náhlé hormonální perestroika získává tmavý odstín. Po prvním dni je přípustné po hnojení.
  5. Někdy Tmavě hnědé alokace místo menstruace během těhotenství vznikají den, kdy reguluje. V tu chvíli je riziko potratu nejvyšší, protože tělo dosud přestavěno pod novým státem, respektive, tělo je naprogramováno na zpoždění endometria. To je v časných termínech, menší černý mužský muž je přípustný, pokud trvá 1-2 dny a není doprovázeno bolestivými a srozumitelnými pocity.
  6. Černé alokace namísto menstruace s sraženinami, často mohou znamenat patologické procesy: endometrióza, endometritida, salpining, eroze děložního čípku, zánětu vaječníků, polypy, benigní neoplazmy, rakovina. Tyto onemocnění také dělají bolest v dolní části břicha, která jde do dolní části zad, slabost, společná malátnost.

Když menstruace

Vzhled černého výboje během menstruace je charakteristický pro mnoho žen v jejich startu. Nebojte se: Takže vnitřní vrstva dělohy je foukána. Barva endometria se liší od světle růžové až černé. Může vyniknout v menších množstvích Během menstruace a zvýrazňovačů s velkými sraženinami, který, opouštět pochvu, vytvořte pocit, že kus želé vypadne z rozkroku. Mnoho pacientů se bojí této situace, ale je to poměrně přípustné a závisí na vlastnostech a podmínkách těla.

Během dne může děloha přidělit až 60 ml krve. Pokud jsou krev a sraženiny explicitně rozšířeny, kritické dny jsou bolestně a jdou delší než lhůta, stojí za to kontaktovat gynekologa. Mnoho ženských chorob se projevuje jako symptom během menstruace.

Taková patologie jako příčky v děložní dutině - synechie, vyplývající z mechanického poškození epitelu, zpožďuje krev, proto existují velmi tmavé vypouštění během menstruace.

Ostrá ztráta tělesné hmotnosti, silné emocionální šoky mohou ovlivnit menstruaci: krev se stává tlustou a tmavou.

Po menstruaci a před nimi

Černé alokace po menstruaci povolena během 3 dnů, což indikuje normální purifikaci dělohy. V případě, kdy černá Massend nezmizí déle, ukazuje přítomnost děložního otvoru, endometriózy nebo polypy.

Černé alokace před menstruací patří do normy, pokud neuvádí ne dříve než jeden den před jejich startem. Na začátku menstruačního cyklu se hladina hormonů mění, což se projevuje premenstrantovaným krevním tajemstvím. Pokud je černá uvolněna před menstruací, může dojít ke změně nebo posun menstruačního cyklu v důsledku častého příjmu hormonálních léčiv nebo nouzové antikoncepce.

Snížená krevní koagulace se často stává předpokladem pro uvolňování tmavě zbarvených sraženin, zejména po menstruaci.

Často se Dark Mucus může objevit kvůli anatomickým anatomickým anomálům ženských orgánů. Saddot nebo dvojitý tvar dělohy vede ke stagnaci krve v něm, který se projevuje černým výbojem u žen po menstruaci.

Během těhotenství a po porodu

Jak bylo uvedeno výše, pojetí a nestálá menstruace zahrnuje možnou černou krevní tajemství během těhotenství.

Tmavé alokace se někdy objevují v raném období (první měsíc), a to označuje ektopický těhotenství. Je doprovázena tahem bolesti v dolní části břicha, v boku, slabost, zvýšení teploty. Sekrece může být ve formě černých mas, svazků, krvácení. Nejsou však menstruace. Měsíční a ektopický těhotenství Není kompatibilní a stopy spodního prádla - to je výsledek poškození tkáně v důsledku růstu embrya na špatném místě. Takové těhotenství vyžaduje okamžité přerušení.

Tato funkce někdy znamená potrat. Plné fetální poznámky podobné symptomyatomy.

Po porodu čistit alokaci dělohy vydrží až měsíc, a to se děje ve formě loy. Jedná se o odstranění krve a v prvních dnech procesu po porodu se jedná o černé sraženiny, postupně rozjasňují a otočí o mírné krvácení a pak - v mistrovství.

Pak je menstruační cyklus instalován v průběhu období laktace a je konečně vrácen pouze po skončení kojení. Protože ošetřovatelská matka někdy všimne tohoto fenoménu, který trvá 1-2 dny a není doplněna nepříjemnými pocity.

Patologický výtok

Jsou-li fyziologické příčiny vyloučeny, a přidělení jsou doprovázeny jinými patologickými značkami, pak je to výsledek onemocnění. V tomto případě potřebujete konzultaci s lékařem, který musí diagnostikovat a začít léčbu.

Související patologické symptomy zahrnují:

  • tahání bolesti na dně břicha, v boku a dolní části zad, křeče;
  • Velmi silný nebo vyrovnaný krvácení, velká ztráta krve;
  • Nepříjemný vůně Lukáše, Tukhllyatina, ryby, hnis, tvaroh;
  • Zvýšená tělesná teplota, zimnice;
  • obecná malátnost, slabost;
  • nevolnost, zvracení;
  • bolestivé močení;
  • Svědění, spalování.

Nejčastěji se taková značka charakterizuje zánětlivé procesy, infekce, benigní neoplazmy. Léčba je předepsána v závislosti na onemocnění.

Volby černé u žen - přirozený proces vzniklý na pozadí fyziologických změn v těle. Ale někdy znamená vážné problémy v sexuálním systému. Proto, pokud tento fenomén není pro vás typický, pak když je zjištěn, je nutné konzultovat s lékařem, aby nespustil nemoc.