Musím odstranit polyp endometrium

Endometriální polypy jsou považovány za jeden z variant hyperplastických procesů vnitřní vrstvy dělohy, vyžadují povinné léčbu a včasnou diagnózu. Většina polypů je prediktory ve své struktuře a může být znovuzrozena do nádoru rakoviny. Takové formace dělohy musí být odstraněny a upravovat hormonální pozadí žen, protože hlavní příčinou nadměrného růstu pozemku endometrium je porušením produktů ženských pohlavních hormonů.

Nejčastější patologii dělohy v reprodukčním věku a na fázi Premanopauza. U žen v Klimakech, s ohledem na snížení výroby estrogenové polypózy a hyperplazie, endometrials jsou zřídka zaznamenány.

Polypy mohou být reprezentovány různými kompozicemi tkání, ale ty vzdělání při studiu histologické struktury, z nichž byla zjištěna intenzivní buněčná proliferace, je nutné smazat. Tyto prvky často detekují ženy starší 40 let. Polypy u mladých žen jsou méně časté, ale sledovat, léčit hormonální prostředky a odstranit je, nicméně potřebný.

Endometriální polypy jsou malé plochy nadměrného expandování - hyperplazie - vnitřní vrstva dělohy. Prvky berou jejich začátek vznikají z hyperplazované bazální vrstvy endometrie dělohy, která je v jeho podstatě Rostchem. To znamená, že buňky vrstev dávají začátek části endometria, který je definován měsíčně. Tkaniny, které tvoří polyp, se neotáčejí, čímž poskytuje jeho rychlý růst, který má být řízen.

Rozlišujte následující odrůdy polypů v děloze:

  • ferrunts sestávající z žláz endometriální bazální vrstvy a malého počtu pojivové tkáně;
  • Ironie-vláknitý, jejichž struktura je reprezentována velkým počtem vazebná tkáňová vlákna a mírným obsahem žláz;
  • Vláknitý - přítomnost žláz v takových struktur není povinná a téměř celá polyp je reprezentována vláknitým hadříkem;
  • Adenomatóza nebo polypy s atypickými, intenzivními proliferačními buňkami jsou předsudkování a tyto položky musí být vymazány.

Polypóza je nemoc, která vede k dočasnému postižení žen v nejaktivnější fázi života (25-50 let), takže včasná diagnóza je povinná a identifikované vzdělávání by mělo být léčeno hormonálními léky a odstranit.

Charakteristická polypóza

Polyp dutiny dělohy sliznice je benigní neoplazma skládající se z žláz a prvků stromaty - vazebná tkáňová vlákna. Polyp je v podstatě nadměrné zavlažované endometriální železo. V důsledku rychlého růstu se neoplazma vezme typ papilárního nebo rostoucího množství různých velikostí, ve kterých jsou emitovány nohy a horní část. Vytvořený polyp připomíná jeho vzhled houby. Noha je základna a může být úzká nebo široká.

V procesu excize vzdělávání je nutné odstranit jeho nohu a úlovek (koagulát), je místo, kde patologický prvek roste. Zpravidla, na začátku svého růstu, noha nemusí nutně mít úzký průměr, takže polyp není vždy detekován na ultrazvuku, a to i při přítomnosti charakteristické kliniky. V podezřelých hyperplastických procesech v děloze musíte provést diagnostickou hysteroskopii. Během tohoto postupu při objevování neoplary v děloze je nutné jej odstranit nebo vzít biopsii.

Polyp endometrial nemusí být nutně jeden. Přibližně 30% pacientů v děloze našel více vzdělávání. Někdy dlouhá existence Encometrial Ferred Polypose vede k jeho fibróze a reverzní vývoj - zhutnění a snížení rozměrů. Vzhledem k tomu, že tato skutečnost musí být polypy pozorovány a vymazány včas, protože vláknité růsty jsou podrobněji podrobeny malignity.

Polypy Rozměry nejčastěji jsou v rozmezí od 3 do 10 mm. Nejčastější umístění polypu v děloze je spodní část dna a vstupů v pavolovkách. Když musíte odstranit neoplazmy v ústech děložních trubek, lékaři se nutně setkávají s přístupovými obtížemi. V takových případech musíte použít moderní chirurgické metody, jako je laserová technologie.

Endometriální polypy mohou mít malé i velmi velké velikosti. Když je nemoc v spuštěné fázi, tvorba vyplní celou dutinu dělohy, je velmi obtížné je odstranit, což někdy nutí lékaře k provádění extirpace dělohy. V takových situacích je nutné vzít v úvahu reprodukční plány pacienta a aplikovat jemné způsoby, jak se zbavit hyperplastických procesů.

Neoplazmy endometria nejsou nutně doprovázeny hyperplazií vnitřní vrstvy dělohy. U žen reprodukčního věku mohou polypy existovat jako nezávislá histologická forma bez změn ve struktuře sliznice membrány.

Ujistěte se, že je třeba pozorovat včas a odstranění potřebuje opakující se formu polypózy endometria. Taková forma patologie je považována za nepříznivé v aspektu maligního znovuzrození prvků.

Příčiny patologie

Vývoj patologie je založen na hyperstrogentech: zlepšení produktů nebo obsahu ženského pohlavního hormonu, stejně jako zvýšený obsah receptorů k němu v endometriálních buňkách. Faktory, které mohou vést k těmto státům, které se liší v přírodě:

  • Obezita, ve které je zdrojem estradiolu tlustá buňka. Tento důvod nejčastěji působí jako provokující faktor v období menopauzy, kdy jsou vaječníky prakticky nejsou dodávány do krve estrogenu, zatímco pravděpodobnost illicity polypů je pravděpodobnější;
  • onemocnění jater, které metabolizuje estradiol, a v důsledku porušení jatic funkcí, množství estrogenu nutně stoupá;
  • Včasný výskyt menicografů v dívkách a později - menopauzu, což vede k povinnému dlouhodobému hyper-astrogentu na tkáně dělohy;
  • Patologie vaječníků (zvyšující se produkty estrogenů na pozadí povinné nedostatečné koncentrace progesteronu).

Často, onemocnění jako arteriální hypertenze a diabetes jsou doprovázeny místní hyperplazií endometria. Ženy s obezitou, hypertenzí, nemocí traktů a endokrinních patologií, musí být zkoumány na přítomnost endometria patologie. Kromě toho jsou děložní polypy často doprovázeny nejen hyperplazií, ale také Mioma, adenomyózou, ovariální polykistózy - ty nemoci způsobené hormonálními poruchami. Endometriální polypy jsou doprovázeny narušením menstruačního cyklu, který musí být upraven hormonálními prostředky.

U pacientů v období premanopauzy jsou endometriální polypy diagnostikovány na pozadí atrofie vnitřní vrstvy dělohy, protože v tomto případě je obezita nutně přítomna a estrogeny vstupují do krevního oběhu jejich tukové tkáně.

Základní příznaky

Klinika hyperplazie a polypózy se liší v závislosti na závažnosti onemocnění u ženy, lokalizací prvků. Symptomy nemusí být nutně vyslovovány, často pozorovány a asymptomatický průběh onemocnění.

Přední známky polypů v děloze dělohy jsou považovány za následující:

  • krvácení nesouvisí s menstruací;
  • Separátor oddělil několik dní před a po menstruaci;
  • vypouštění obsahující čerstvou krev po pohlavním styku;
  • Eliminace menstruace.
Přibližně 10% žen nemá pozorovat klinické projevy polypózy děložní dutiny.

V lokalizaci neoplazmů v oblasti osídlení děložních trubek, pacienti v reprodukčním věku nutně ukládají stížnosti na neplodnost, protože pohyb vejce a spermií k sobě je obtížné. Během odstraňování růstu se často chirurgové potřebují disociovat hroty vytvořené v děložní dutině v hyperplazii a polypose. Proces adheze také často doprovází tuto patologii a nutně negativně ovlivňuje procesy pojetí.

Kromě krvavého výboje je společná stížnost mladých žen potrat a nepřetržitý těhotenství. Ne nutně polypy mohou vizualizovat na ultrazvuku, protože mohou být umístěny v anatomicky úzkých místech nebo mají poměrně široký základ. Pokud existuje chronická nesnesitelná skutečnost, je nutné provést diagnostickou hysteroskopii. Sinechia a četné polypy etometrium jsou často objeveny v dělečkové dutině. Proces diagnostické hysteroskopie při detekci adheze a polypů končí odstraněním všech patologických nálezů.

Principy léčby

Před zpracováním a odstraněním hyperplazované tvorby děložní dutiny musíte zvážit následující body:

  • věk pacienta;
  • typ patologického neoplazma;
  • Funkční stav endometria a vaječníků;
  • souběžná gynekologická a extragenitá forma onemocnění;
  • Reprodukční plány ženy.

Aby bylo možné plně odstranit Polyp, musíte použít hysteroskop vybavený videokamerou, a v procesu postupu je nutné zjistit oblast bazální vrstvy - místo růstu prvků pro prevenci recidivy. Při odstraňování růstu v děložní dutině, gynekologové používají mechanické endoskopické nástroje, elektrochirurgické přístroje, stejně jako laserové vodiče, kapalný dusík. Pro způsobení polypového lože, které je třeba provádět při odstraňování, použije se elektrický proud, laserová elektroda nebo kapalný dusík.

Poté, co se polyp odstraní, aplikují se různá taktika:

  • Dispenzární účetnictví a pozorování;
  • Hormonální léčba.

Odborníci nesouhlasí s názorem na potřebu následné hormonální léčby. Nezapomeňte používat hormonální terapii s doprovodnou hyperplazií endometria, více polypózy. Pokud je tvorba pokryta funkční vrstvou a není tvořena na pozadí hyperplazie, hormonální léčba po odstranění není nutné.

V procesu hysteroskopie dělohy se gynekolog zamračuje polyp s nástroji, po kterém je nutné provést oddělený diagnostický škrábání. Odstraňte sliznicí membránu dělohy a cervikální kanál pro posouzení stavu tkanin a pro přítomnost atypických buněk. Po škrábání, re-regulační vyšetření dělohy. Je nutné posoudit kvalitu odstraňování polypu, jejích nohou a základních zpracování.

Pokud jsou vláknité polypy endometriány velkých velikostí, stejně jako více děložní léze, je nutné je odstranit s elektrickými fettery.

Doba trvání odstraňování a hysteroskopie postup je 15-30 minut. Zpravidla nejsou dodržovány komplikace. S nedostatečně úspěšným odstraněním útvarů - absence manipulace s postelí a neúplných exečín nohou - opakování. Re-růst endometriálního polypu se dochází docela rychle s nedostatečným odstraněním. Výběr kliniky k odstranění neoplazmů dělohy bombardováním žen musí být pečlivě provedeny. Pokud specialista na rozptyl bolí výhonek nebo bazální vrstvu endometria, přijde absolutní neplodnost.

Ženy v období Premenopauza je nutné odstranit nejen polypy, ale také kroutovací vrstvu, aby se zabránilo relapsu. To je možné při provádění takového postupu jako ablace.

Pokud byl pacient v období vyvrcholení provedeno předběžná biopsie dutiny děložního dutiny a atypických buněk byl odhalen během histologického vyšetření tkání, je nutné odstranit dělohy. Přijďte také v případě, kdyby byly po odstranění procesů detekovány atypické buňky. Pro prevenci vývoje Endometriální rakovina Ujistěte se, že odstraníte dělohy. Pokud byly rakovinné buňky detekovány v reprodukčních pacientů s plány pro následné těhotenství, jsou v každém případě řešeny problémy s odstraněním.

Období po vymazání

Poté, co se polypy odstraní, musí být žena pozorována, provádějící ultrazvuk, gynekologické vyšetření, krevní testy pro hormony a oncomarkers v případě potřeby. Pacient musí sledovat pravidelnost menstruačního cyklu. Pokud existují těhotenství plány, ovulace je monitorována ultrazvukem. Procesy hyperplazie Endometria jsou doprovázeny připojenými cykly. Po odstranění tvorby se provádí korekce hormonální cyklu, potlačuje přebytečné hladiny estrogenů. S úspěšnou léčbou se ovariální vaječníky obnovují.

Období po odstranění hyperplastických neoplazmů je doprovázeno 3-6 měsíčními kurzy hormonů. Často musíte odstranit prvky v děloze a vstoupit do ženu v umělém hormonálním vyvrcholení.

Mezi nejoblíbenějšími a nejúčinnějšími hormonálními prostředky používanými k léčbě Polyposes u mladých žen jsou gestageny. Formace endometria se odstraní a poté jsou předepsány takové prostředky jako Duphaston, Norcut, Urozhastan ve druhé fázi cyklu po dobu několika měsíců.

Tablety nebo svíčky používají 10 dní. Je třeba začít užívat tyto prostředky po prokázání ultrazvukovou ovulací, v případě jeho dostupnosti. Progesteron potlačuje ovulaci, takže použití takového hormonu znamená užívání přísně po přestávce folikulu.

Existuje také jiné schéma pro účely gestagenu po odstranění polypů. Progesteron jsou předepsány na půl roku od 5 do 26 dnů menstruačního cyklu pro normalizaci stavu endometria. V tomto případě je ovulační funkce nutně zablokována.

Endometrium Polypy jsou považovány gynekologové jako prediktivní patologie dělohy, navzdory benigní povaze formací. V převážné většině případů jsou specialisté solidarizovány a dodržují názory odstranění neoplazmů a upravují menstruační cyklus u mladých žen, nebo spíše hyperastroy. Pacienti v menopauze musí radikálně odstranit prvky: Proveďte Endometriální ablace nebo hysterektomii prevence rakoviny dělohy.