Přírodní a patologický výboj během menopauzy

Climax je urážlivý - znaménko fáze v životě žen. V této době se v těle vyskytuje vážná fyziologická a hormonální restrukturalizace. Zvláště výrazné změny podléhají činnostem reprodukčních orgánů, protože je to pro tuto oblast, že základní změny v těle. Vyvíjejí se transformace a povahy přírodního vaginálního výboje, což často způsobuje určité obavy.

Chcete-li rozptýlit pochybnosti, mnoho slabých zástupců odvoláváte na pomoc po celém světě, zadávání žádostí: "Jaká je norma výboje během menopauzy, a které patologické procesy s nimi souvisí s menopauzou / v menopauze". V našem věku informačních technologií je toto rozhodnutí předvídatelné, ale je důležité si uvědomit, že samo-diagnostika a samostatná léčba - nevděčné věci, a nikdo, kromě profilového specialisty, nemůže správně určit příčiny patologického výboje a jmenovat léčbu.

Co je považováno za normou?

Všechny aktivity reprodukčního systému jsou podřízeny hormonálnímu vlivu. Je pod vlivem hlavních hormonů ženského organismu (estrogen a progesteron) se vyskytují měsíční cyklické procesy, pod svým vlastním vlivem pohlavních šancí je přiděleno speciální slizniční tajemství, které provádí funkci bariéry.

Základní fyziologické a hormonální transformace začínají asi 45 let. Proto se od té doby může povaha výběru lišit. To platí pro měsíční krvácení a přírodní tajemství přidělené během celého cyklu.

Sekreátorský hlen slouží k ochraně epitelových tkání této sféry z poškození, stejně jako udržení rovnováhy vaginální mikroflóry. Ve většině případů je norma přítomnost sliznice u žen transparentní nebo trochu žluté. Konzistence se mohou lišit v závislosti na fázi menstruačního cyklu (z polokapalé na krémovou). Zároveň by přírodní tajemství nemělo mít nepříjemný zápach. Není to také normální vzhled nepohodlí v oblasti vnějších genitálních orgánů: svědění, spalování, bolestivé pocity Během intimní blízkosti menopauzy.

Hlavní příčiny patologie

Existuje několik důvodů, které jsou schopny způsobit patologický vaginální výtok. Zejména to může být:

  1. Příčiny hormonálního charakteru. Během menopacterního období se v hormonálním pozadí vyskytují vážné změny. Počet estrogenu syntetizovaného vaječníkem se snižuje jako progresivní menopauzální perestroika, Často provokující patologické procesy. Například hyperplazie, která způsobuje růst endometria dělohy;
  2. Příčiny infekčního charakteru. Velmi často, během menopauzy, dochází ke snížení místní imunity, což vyvolává vývoj zánětlivých procesů způsobených podmíněnou patogenní mikroflórou. Někdy příčinou podezřelého výboje se stává pohlavně přenosným infekcím;
  3. Příčiny způsobené porušením metabolismu. Problémy v činnosti endokrinního systému, práce štítné žlázy je schopna vyvolat vývoj patologických procesů v tělech reprodukčního systému, a v důsledku změny povahy výboje.

Jaké jsou alokace jsou možné u žen, když vyvrcholili?

Příroda a intenzita výběru během menopauzy se mohou významně lišit. Pojďme zvážit jejich možné druhy, které může žena všimnout v této době.

Alokace sliznice vyvrcholení

Podobné alokace u žen s menopauzou, označované jako bílé, jsou přirozené. Vyznačují se určitými vlastnostmi, zejména:

  • Žádný nepříjemný zápach;
  • sekrece v mírném množství;
  • Konzistence připomínající ve své esenci rýžové odvádějící, i když se mohou stát mírněji hustou nebo kapalinou. Záleží na fázi menstruačního cyklu nebo veškerých změnách v díle těla.

Přítomnost bílé barvy sliznice, mající pěnovou povahu a doprovázenou nepříjemným zápachem, může znamenat přítomnost infekce přenášet přes sexuální kontakt - Chlamydia trachomatis.

Chlamydia je vážná onemocnění, která může nepříznivě ovlivnit práci všech orgánů a systémů těla.

Výběr krve při vyvrcholení

Tento druh může představovat největší nebezpečí, i když ne vždy je. Výběr krve může být rozdělen do několika poddruhů v závislosti na důvodech, proč je provokují.

  1. Za prvé, menstruační krvácení přetrvává v Premopauzu. Mohou ztratit pravidelnost, nepřicházejí každý měsíc. Jejich intenzita se mohou také významně lišit, ale všechny tyto odchylky jsou naskládány v rámci procesu přirozeného nástupu menopauzy.
  2. Za druhé, žena může být slavena Hnědé alokace místo menstruace. Nejčastěji to naznačuje hormonální reformy uvnitř těla. Reprodukční činnosti podléhají období recese, které potvrzují podobné vnější projevy. Dalším faktorem je oslabení stěn nádob, což způsobuje jejich zvýšenou křehkost, jakož i snížení množství přírodního maziva, chránící stěnu vagíny a vnějších pohlavních orgánů z poškození. Vzhled Izolace špinavého - hnědá při menstruaci Někdy signalizuje začátek vývoje hyperplazie endometria nebo vzhled fibroidů. Někdy Příčinou krvavého výboje během vyvrcholení Stává se vývojem závažnější patologie - karcinom z genitálií.
  3. Zatřetí mohou být alokace s krevními pruhy (Sukolovichny). Nejčastěji je jejich přítomnost vysvětlena stejnou vysokou křehkostí plavidel, která je charakteristická pro klimatickou kulturu, stejně jako snížení bariérové ​​funkce sliznic.
  4. Za čtvrté, žena se může objevit vyslovovaná Výběr krve, ale ne měsíční - Metrragia v Klimakse. Je to oni, kteří se mohou podepsat o vážné porušování v činnosti reprodukčního systému.

Ve kterých onemocnění může být podobný symptom?

  • Hyperplazie endometria. Jedná se o benigní onemocnění, ve kterém vnitřní vrstva dělohy roste. Jeho vývoj je často doprovázen hojným a mírným krvácením, často se zvýrazněnými sraženinami.
  • Benigní neoplazmy (Misa, Fibromy, Polypy) vykazují jejich přítomnost hojné krevní výboji v intervalech mezi měsíční (nebo v jejich nepřítomnosti, pokud již přijde menopauza). Někdy jsou v nich sliznice. V tomto případě, bolest měnící se stupně intenzity lokalizovanou v dolní části břicha.
  • V onkologických procesech reprodukčních orgánů je také často rozlišena krev. Bohužel, s podobnými patologiemi, to se děje, když onemocnění již dosáhlo kritického měřítku. S rakovinou dělohy, vaječníkem Výběr krve z pochvy Může být s příměsí hnisu, často jsou doprovázeny fetidovým zápachem. Nejčastěji je také výrazný syndrom bolesti v břiše, který může ozářovat do dolní části zad, sedadla.
  • Někdy krevní stopy na spodním prádle nelze vysvětlit Laintic nebo vaginální krvácení v menopauze, a patologické procesy ve střevě nebo urethře.

Hnisavý výtok během vyvrcholení

Pokud žena bere na vědomí přítomnost tlustých výbojů, které má žlutý nebo nazelenalý odstín, stejně jako výrazný svědění vnějších pohlavních orgánů, bolest při realizaci močení, pak důvod těchto příznaků může být kapavka. Jděte na odkaz na článek, abyste zjistili, jaké další příznaky onemocnění mohou být Fotografie gonoroys u žen.

Sliznice-hnisavý výtok Může také doprovázet bakteriální vaginitidu, hnisavé formy Cervicitis a Endocervicitis.

Žluté zvýraznění během vyvrcholení u žen mohou doprovázet erozi děložního hrdla, komplikovaným přidáním bakteriální infekce: koktejly odlišného druhu, mykoplazma, močení. Přečtěte si v našem článku odkazem, co může být Výběr, kdy eroze děložního čípku A co znamenají.

Vypouštění Curčase

Tato izolace ve formě zrn, podobně jako tvaroh. Často vzhled Vypouštění Curl u žen doprovázený kyselým pachem, stejně jako hořící v močení, bolestivé svědění a zarudnutí vnějšího genitálu. Někdy se na sliznici objevuje ohniska ulcerace. Podobné alokace jsou charakteristické pro takovou nemoc jako kandidóza.

Climax Thrush - velmi častý jev. Zavolej její houby Candida (Candida). Současně dochází ke snížení počtu laktobacilie a speciálních tyčinek, které jsou zodpovědné za transformaci glukózy do kyseliny mléčné, poskytující zdravé vaginální biosriální. Během menopauze je pokles lokální imunity, což činí tuto kouli zranitelnou pro podmíněně patogenní mikroorganismy.

Žena alokace u žen

Někdy se žena v období vyvrcholení může objevit ve formě vody. V některých případech jsou naprosto bezbarvé, v jiných - mohou mít nažloutlý odstín. Zpravidla je neobvyklá. Ne vždy tento typ výběru je spojen s patologickými procesy. Nejčastěji vyplývají z důvodu porušení mikroflóry vaginy nebo s častým klimakteremovým satelitem - atroficky vaginem. V některých případech, vodnatý výběr doprovází vývoj myomu.

Diagnostika a léčba patologických výbojů u žen

Aby bylo možné identifikovat příčiny patologického výboje, je žena jmenována komplexní zkoušku, která může zahrnovat:

  • Přímé vyšetření gynekologa. Ve svém procesu vyhodnocuje stav vnějších a vnitřních genitálních orgánů, určuje přítomnost vnějších známek patologie;
  • Uzi malé pánevní orgány;
  • Obecný a biochemický krevní test;
  • Krevní test na přítomnost pohlavně přenosných infekcí;
  • Krevní test do koncentrace hormonů;
  • nátěr na detekci bakteriální mikroflóry a přítomnost lidského papilomu viru;
  • biopsie materiálu od děložního čípku;
  • Analýza na Oncomarkers;
  • Vaginální endoskopie.

Terapie patologie je vyvinuta v závislosti na důvodech jejich provokovaných.

  1. V hormonálních poruchách, doprovázených atrofií sliznic sliznic genitálních orgánů, je například přiřazena vhodná hormonální terapie, například, Vaginální svíčky ovrestin.
  2. Nemoci přenášené během sexuálních kontaktů, jakož i záněty způsobené reprodukcí podmíněně patogenní mikroflóry, vyžadují spojení antibiotické terapie.
  3. Potlačení lidského papilomu virus vyžaduje použití antivirových léků (Viferon, svíčky genteronu).
  4. Candidiasis je léčena antifungálním prostředkem. Ty mohou být svíčky (nystatin, levar, pimafucin), stejně jako kapsle pro orální podávání (flukostat, flukonazol, dieflux). Ale samotné čípky nejsou zřídka způsobeny nejistým charakterem sekrece. Stejně jako například ženy sledují vodu, kadeře a dokonce krvavé Vysočina po svícenech. Přečtěte si o důvodech jejich vzhledu v článku na odkazu. Vitamin a minerální komplexy jsou obvykle předepsány jako pomocná podpora, přípravky, které obnovují přirozenou rovnováhu vaginální mikroflóry.
  5. Onkologické patologie vyžadují okamžitou léčbu ve specializovaných odděleních. Taktika řízení pacienta závisí na lokalizaci procesu, jeho spuštění, všeobecně obraz o rozvoji onemocnění.