Kolik vyvrcholení trvá u žen?

Climax je přirozený biologický proces, jejichž podstatou spočívá v postupném dokončení reprodukčních aktivit. Hormonální perestroja, doprovázející tento fenomén, znamená řadu změn ve všech orgánech a systémech. Tyto změny výrazně ovlivňují zdraví a kvalitu života žen. Proto každý zástupce krásného pohlaví je odůvodněn úzkostí o tom, jak a kdy začnou první menopauzální změny, a jak dlouho trvá Climax jako takový.

Co závisí na výskytu a trvání vyvrcholení?

Každé lidské tělo je individuální, a všechny procesy, které se vyskytují uvnitř, se také rozlišují svým vlastním scénářem. Když přijde a kolik podmínek vyvrcholení trvá několik faktorů ovlivňují:

  1. Dědičnost - jeden ze základních ukazatelů definujících dočasná kritéria pro menostisy. Pokud má babička a máma brzy nebo naopak, Později začátek klimatu, Je pravděpodobné, že tento skript opakujete. Doba trvání a povaha symptomů je také zděděna. Proto získat přibližné informace o tom, jak Climax může s vámi proudit, mluvit s dušími s nejbližšími příbuznými.
  2. Přenesené pohlaví infekce, provozní zásahy, onemocnění reprodukčního systému, potraty mohou také nepříznivě ovlivnit, kdy a jak budou menopacterické změny proudit. Jakékoli hormonální "výbuchy" opustí své charakteristické stopy.
  3. Harmonický intimní život, těhotenství, končící prosperujícím rodem a prodlouženým kojením, mají pozitivní vliv na fungování reprodukčního systému a hormonálního pozadí. Koncepce a narození dětí - poslání ženského těla položeného samotným povahou, takže jeho bezpečná implementace je určitým klíčem k zachování zdraví starých let.
  4. Patologie štítné žlázy, Adrenální, cukrový diabetes - další zrcerátoři akcelerace reprodukčního západu slunce.
  5. Onkologické onemocnění, jejichž léčba je doprovázena radioaktivním ozařováním a chemoterapií, může způsobit časný příchod vyvrcholení, uhelné práce vaječníků, navíc tyto metody expozice jsou nepříznivě ovlivněny povahou jeho průtoku.
  6. Odstranění vaječníků nebo dělohy vede k příchodu brzy menopauzy.
  7. Provozujeme předčasný začátek reprodukční recese mohou silné emocionální šoky, stejně jako CNS nemoci.
  8. Obtížné návyky jsou schopny posílit závažnost patologických projevů a jejich trvání.
  9. Socio-ekonomické životní podmínky, stejně jako klimatický pás, ve kterém žije žena.

Jak dlouho může menopauza u žen?

Příroda sama položila postupné dokončení reprodukční mise. Chcete-li odpovědět na otázku, jak dlouho vyvrcholení trvá u žen, je nutné zvážit dynamiku rozvoje menopauzální restrukturalizace těla.

Moderní medicína odlišuje 3 fáze climax:

  1. Premenopauza je Počáteční fázi klimatických změn. Průměrný věk prvních menopauzálních značek dochází za 45 let. V této době je třeba poznamenat, že charakteristické symptomy Klimaků, i když vnitřní změny, které se nezobrazují externě, jsou uvedeny ve věku 35 - 40, kdy se rozvoj ženských pohlavních hormonů postupně začíná klesat. Ale Premenopauza začíná jeho odpočítávání od registrace prvních příznaků. V této době existují neúspěchy v menstruačním cyklu, žena má epizody přílivů, záchvaty bolesti hlavy jsou rychle, známky psycho-emocionální nestability. Doba trvání tohoto období je individuální pro každý případ, ale v průměru se liší v rozmezí od 2 do 5 let, ve vzácných případech utahování po desetiletí.
  2. Menopauza - hlavní etapa Klimaků. Tentokrát je nejvýznamnější změna. Existuje aktivní restrukturalizace reprodukčního systému, snaží se nulový vývoj vaječníků genitálních hormonů, postupně zastavit ovulace a zcela zmizí období. Mnoho žen má živě výrazné menopacteric symptomy: emocionální labilita vzniká, intenzivní záchvaty přílivů, nespavosti, pocení, často snižuje sexuální zájem o partnera, paměť a koncentrace pozornosti je horší. Během tohoto období se mohou objevit signály nepříznivých ze všech systémů a orgánů, zejména pokud existují chronická onemocnění. Pouze asi 10% žen prochází tento segment života relativně asymptomatický. Menopauza obvykle dochází ve věku 50 let a je považována za úplnou, když rok prošel po poslední menstruaci.
  3. Postmenopauza - poslední etapa Klimaků. Trvání je omezena na životní život. Patologické symptomy jsou postupně vyhlazeny, i když si může připomínat další 3 - 5 let. V této době se externí a vnitřní změny související s věkem stávají výraznějšími. Reprodukční systém vstupuje do fáze plného odpočinku, syntéza hormonů s vaječníky je nakonec ukončena, určité množství estrogenu je i nadále produkováno periferními strukturami. Atrofické jevy postupně pokrývají všechny orgány a systémy.

Pokud kombinujete výše uvedené ukazatele, pak je otázkou, jak dlouho může Climax trvat, je možné: Průměrná hodnota doby trvání aktivních menopauzálních změn je asi 5-6 let. A dále přichází Postmenopauzální období.

Jak bezpečně překonat menopauzální změny?

Mluvit o tom, když začne a když Climax končí, bude to užitečné pro diskusi a jak úspěšně překonat tuto vzrušující čas.

Všechny zhodnocené jednoduše. K vyskytnutí klimetheus skončí bezpečně, je důležité zajistit pohodlné podmínky pro fungování těla. Měli byste věnovat pozornost všem oblastem svého života a provést nezbytné úpravy.

Sport

Snažte se najít typ fyzické aktivity pro sebe, i když sport nikdy nebyl ve vašem životě přítomen. Výborná volba může být kurzy Jóga s menopauzou. Tato stará praxe pomáhá vyrovnat nejen tok fyziologických procesů, ale také vrátit vnitřní harmonii. Alternativa může být plavání, aquaeerobics, jogging nebo pravidelná turistika.

Vyvážená strava

Jeden z klíčových vazeb dobré pohody v období menopauzy. Jídlo, které přijímáme, je druh materiálu, ze kterého je naše tělo postaveno. Co je lepší, podstatně výše uvedené. Během Klimaků je lepší vyhnout se nadměrnému použití soli, rafinovaného cukru, živočišných tuků, stejně jako opuštěných jídel připravených smažením. Důraz je vhodné vytvořit zeleninové potraviny, obiloviny, fermentované mléčné výrobky, dietní odrůdy masa a ryb. Přečtěte si o nejvíce Užitečné produkty během menopauzy. Nezapomeňte pít dostatek čisté vody - ne méně než 1,5 litry.

Sexuální život

Přítomnost plných intimních vztahů pomáhá harmonizovat činnost reprodukčního systému, stimulovat výrobu estrogenu, aby se zabránilo stagnujícím jevům v oblasti genitálních orgánů, které v agregátu pomáhá hladkým symptomům Klimaks.

Psychologický komfort

Nervový systém je velmi citlivý na snížení hladin estrogenů, takže pro většinu žen je charakterizováno psycho-emocionální labilitou různých stupňů intenzity. Abychom udrželi svou práci, fitching na základě bylin se sedativním účinkem (máta, Melissa, Valerian, Mattur) jsou dokonale vhodný. Pokud máte pocit, že se stává složitější kontrolu emocionálního stavu, pak neodloží návštěvu psychologa, protože někdy existují případy během menopauzy Klimakterické poruchy ve formě hluboké deprese.

Vitaminové přísady

Pro vyrovnání celkového stavu ženy a dát tělu další síly překonat stresové zatížení poskytované menopauzou, jeden může obohatit dietu s různými vitaminovými a minerálními přísadami, zejména a ty, které se podílejí na jejich složení rostlinných extraktů fytoestrogenů rostliny.

Zdravotní řízení

Každý rok je důležité projít v úvahu, i když na těle chybí žádné rušivé symptomy. Včasná terapie patologických projevů pomůže usnadnit průběh vrcholu, protože menopauzální změny ovlivňují práci všech orgánů a systémů.

Není to tak důležité, jak dlouho vyvrcholení trvá, mnohem výrazněji, jak bezpečně jeho současný. Buďte opatrní na své tělo, poslouchejte signály, které pošle. Láska a péče o sebe a své vlastní tělo - nejjistější způsob, jak překonat všechny podvodní kameny menostázy.