Velikost dělohy během vyvrcholení

V životě ženy přichází přírodní fáze, která je doprovázena útlakem sexuální funkce. Climax se objeví za 45-50 let a způsobuje přípravu těla stárnutí. Sex hormony přestanou být vyráběny v dostatečném množství a začnou se objevit první věkové změny. Kolosální změny ovlivňují ženské orgány: dělohy, děložního čípku a přívěsek.

Změny tlaku v organizaci žen

Během Klimaků ztrácejí genitálie reprodukční funkci. To je způsobeno redukcí hladin estrogenů a androgenu, jakož i zastavení progesteronu. Nedostatek hormonů vede ke změnám ve stavu vaječníků a děložního čípku, stejně jako na zmizení vaginálního výboje.

Je izolováno několik kroků Klimaků:

  1. Premenopausa. Vaříje provádějí své funkce, ale schopnost vyrábět estrogen snižuje. Vyvolává latenci menstruace a snížení jeho trvání. Alokace jsou vzácné a získávají temný stín. Pankings se může zvýšit velikost, případně vytvářet cyst. Funkce vaječníků po dobu 6 let se postupně vybledne a příznaky Klimaks se zvyšuje.
  2. Menopauza. Stage nastane na konci poslední menstruace. Výběr krve je zcela chybí. V vaječnících přestavují rostoucí folikuly, takže žluté tělo přestane vypadat. Významně zužuje lumen phallopy trubek a také regresí a vlákna svalová vrstva.
  3. Postmenopausa. V této fázi přestanou produkovat ženské hormony. Ovážky se překrývají pojivovou tkání, stávají se hustým a vrásčitým. Snížení přídavek se sníží ve výši a zcela ztratí schopnost důvěry. Postmenopauza trvá od okamžiku zastavení výroby hormonů až do konce života.

Změny v děloze

Climax způsobuje strukturální změny v pupečníkovém těle. Když je vyvrcholení, tělo a krk tvoří jeden celek, protože hranice mezi nimi zmizí. Během menopauzy se endometrium, obložení děložní dutiny stává tenkým. Jeho bazální a funkční vrstvy jsou postupně atrofovány. Norma je považována za tloušťku od 3 do 5 mm. Pokud indikátory vzestupují na 6 - 7 mm, pak se provádí kontrolní ultrazvuk, protože hyperplazie je možná.

Absence folikulů ovlivňuje sliznici. Dělohy a krk jsou deformovány, a sliznice děložního tělesa přestane sdílet na vrstvách. Postupně se děloha a krk získají malé velikosti, stěny se stávají tenkým a dutina překrývá pojivovou tkáň. Dokončená atrofie svalových vláken a zúžení vnitřní dutiny. Vzhledem k této žíly a cév se ukáže být blízko povrchu dělohy.

Rozměry

Během výskytu menopauzy je kritický orgán stále změkčený a zvětšený a krk je homogenní. Děloha má normální hustotu a obyčejnou velikost. Změny se vyskytují v následujících 5-6 letech po nástupu menopauzy. Vzhledem k tomu, že svalová vlákna jsou atrofování, porážka dětského varhaného a krku o velikosti o 35%. Šířka a délka dělohy se stává méně v období menopauzy o 1-2 cm. 25 let po skončení poslední menstruace přestane snižovat děložní těleso.

Hmotnost dělohy v porodní ženu je 80-100 gramů, po 60 letech - 40 gramů. Ve staré věkové hmotnosti je 20-30 gramů.

Vznik tonusu

Ve vzácných případech, věkové změny způsobují tón. Tento fenomén je charakteristický pro premenopauzu, když si stále zachovává reprodukční funkci. Se zvýšeným tónem se žaludek stává tvrdým, děloha je hustý, a svaly jsou v napětí. Patologie může vzniknout v důsledku nedostatečného počtu progesteronového hormonu, který přestane být vyroben, když došlo k vyvrcholení.

Faktory přispívající k výskytu tělesného tónu:

  • poruchy nervového systému;
  • Infekční onemocnění děložního hrdla a dělohy;
  • Patharum patologie;
  • zvýšená tvorba střevního plynu;
  • myom;
  • opakovaný váhový výtah;
  • zbytkový fenomén po menstruaci;
  • stres.

Krátkodobý nárůst tónu v dospělosti je doprovázen tahem bolesti v dolní části břicha. Tento stav nevyžaduje léčbu. Pokud je děloha v tónu, tělo potřebuje dovolenou. Dost na teplou koupeli a relaxovat.

Vliv na čípku

Climax způsobuje nejen pokles dělohy a přívěsků, ale také děložního čípku. Červická část je zkrácena a někdy lumen zcela tvoří spojovací tkáň. Žlázy, které jsou umístěny na krku, přestávají normálně fungovat a produkují hlen. Proto se vagina stane suchou a citlivější na zranění. S menopauzou dochází k úplnému zúžení cervikálního kanálu, který je v dospělosti zcela nahrazen spojovacím látkou.