První známky začátku vrcholu

Přiblížení se vaším 40. výročí, každý krásný podlahový zástupce začíná nevědomě přemýšlet o takovém fenoménu jako blížící se vrchol. A i když je přirozenost a nevyhnitost tohoto procesu zřejmá, každá žena nedobrovolně vzniká žalobu o tom, jak se vyvrcholení projevuje a když se to stane.

Když začíná menopauza?

Věk, ve kterém vyvrcholka přichází, čistě jedinec pro každou ženu. Proto, aby bylo možné zavolat přesné číslo je poměrně problematický. Můžete jen jednat pouze určitý časový rozsah, který charakterizuje přirozený začátek menopauzy ve většině žen. Jedná se o rozdíl mezi 40 a 50 lety.

Čas, kdy se první známky menopauzy projevují u žen, závisí na souboru faktorů. To je dědičnost, národní příslušnost, životní styl, obecné zdraví, dopad podmínek prostředí.

Mělo by být zřejmé, že vyvrcholení není v jednom okamžiku. Jedná se o dynamický proces, který může trvat několik let. Příroda samotná oplocená ženu z příliš ostrého přechodu na novou úroveň bytí.

Všechny chronologie menu lze rozdělit do 3 stupních:

  • Properopauza;
  • menopauza;
  • Postmenopauza.

Premenopauza - počáteční změna času. V této fázi se první změny projevují v práci těla, vyvolané spuštěním biologického mechanismu, který dokončuje reprodukční činnosti. Průměrný věk Začíná premenopauza - 45 let. Jeho trvání se může pohybovat v rozmezí od 2 do 6 let.

Menopauza - APOGEE MENOPAUSAL Změny. V této fázi jsou menstruační krvácení plně dokončeny a patologické symptomy se cítí obzvláště akutní. To vše je vysvětleno globální hormonální reorganizace těla. Toto období se nejčastěji začíná ve věku asi 50 let, i když je toto číslo dostatečně podmíněné. Menopauza je považována za, kdyby rok uplynul od poslední menstruace.

Závěrečná fáze - Postmenopauza. Přichází do jeho práva po dokončení předchozího a pokračuje až do konce života ženy. V této době je schopnost přirozené koncepce zcela ztracena, porovnání dětí jsou atrofie atrofie, nakonec přestává vyrábět vaječníky genitálních hormonů. V této době jsou příznaky klimakterií obvykle vyhlazeny, ale věkové změny, které, včetně deficitu pohlavních hormonů, přičemž to nahradí.
Podívejme se podrobněji, jak určit začátek vyvrcholení?

Základní značky výchozí menostázy

Když byl již v hlubinách těla spuštěn mechanismus menopacteric transformací, může žena nejprve cítit žádné projevy tohoto procesu. Pouze příležitostně se menopauze dochází rychle, ve většině případů se vyskytují změny ve fázích, jak se předpokládá přírodou.

Jaké jsou první známky menopauzy, kteří mohou oslavovat ženu?

Menostasis Harbingers jsou velmi individuální, ale stále je třeba poznamenat několik hlavních známek nadcházejícího reprodukčního západu slunce.

  1. První věc, kterou KMMAKS může projevit - nestabilitu menstruačního cyklu. Pokud se žena, která nemá problémy s reprodukčním zdravím, došlo k krvácení v průběhu určité doby, pak pod vlivem hormonálních transformací je cyklus schopen buď snížit nebo zvýšit. Někdy Měsíčně může přijít znovu Teprve po několika měsících. Pod vlivem hormonálních změn nerovnováhy a Charakter vypouštění. Stávají se bohatou, pak naopak, vzácný. Někdy se žena v období menopauzální restrukturalizace vyskytuje mimo menstruační krvácení (Metrragia v Prhenopauzu) Je patologický fenomén, který vyžaduje okamžité odvolání k lékařské instituci.
  2. Začátek vrcholu může detekovat další charakteristikou symptomů. Toto onemocnění zažívá téměř všechny ženy. Pouze intenzita jejich projevu se liší. Význam tohoto jevu je intenzivní bilge tepla na ramena, hrudník, tváře. Útok může být doprovázen společnou malátností, vyjadřujícím hojný pocení, slabost, zvýšení tlaku, rychlého tepu, pocit nedostatku vzduchu, Shivering a Chills, závrať. V počáteční fázi jsou přílivy obvykle tak intenzivní, tak často užívané pro špatnou pohodu.
  3. Další zřejmé znamení Climaxu lze považovat za změnu psycho-emocionálního stavu. Aktivita nervového systému podléhá hormonálnímu vlivu, takže je jedním z prvních, kdo reaguje na začátek menostsis. To se projevuje proměnlivostí nálady, nespavosti, nadměrné emocionality, podrážděnosti, nebo naopak plné lhostejnosti. Často trpí paměťem a koncentrací pozornosti. Někdy stav ženy se stává tak těžkým, že není možné dělat bez pomoci psychologa.

Nepřímé znamení začátku vrcholu

Jaké další příznaky mohou říci, že Climax přijde brzy?

Menopauzální změny plně pokrývají tělo, protože hormony jsou zapojeny do regulace všech interních procesů. Proto můžete vybrat řadu dalších funkcí, které mohou navrhnout, jak rozpoznat Climax:

  • Útočí na šortky,
  • smysl pro nedostatek vzduchu;
  • epizody rychlého tepu;
  • snižování nebo naopak zlepšování libido;
  • útoky hypertenze;
  • suchost a nepohodlí v oblasti genitálních orgánů provokujících bolestivost v intimním kontaktu;
  • suchost jiných sliznic;
  • Studentská močení;
  • Dehydratace kůže, Menopauzální alopecie;
  • Shivering a křeče v končetinách.

Všechny výše uvedené příznaky začátku vyvrcholení u žen by neměly být ignorovány. V této fázi je tělo velmi ohroženo vývojem různých patologií. Proto je nesmírně důležité oddělit známky nadcházejícího premenopauzálního stupně z onemocnění, které mohou být také doprovázeny podobnými symptomy.

Diagnostika startovního vrcholu

S ohledem na to, jak vyvrcholení začíná u žen, je nutné hovořit o tom, jaké akce by měly být doprovázeny jeho začátek.

Je třeba poznamenat, že Preclimax State Snadno se zaměňuje s běžnou malátností. Faktem je, že v období premopauzy nejsou příznaky Klimaks tak výrazné, a pro většinu žen sama, ona je nova, takže to není nutné samostatně, ať už je to počáteční známky menostázy, docela problematické. Rozumnější rozhodnutí než návštěva gynekologa, je těžké najít.

Zkušený specialista je schopen snadno diagnostikovat známky pacienta nástupu Klimaků. Aby se však vyhnuli chybám, je žena jmenována řadou průzkumů a konzultací specializovaných specialistů. Zejména celý komplex procedur bude zahrnovat:

  • Kontrola terapeuta, gynekologa, endokrinologa, kardiologa a jiných specialistů (podle náznaků);
  • Klinický a obecný krevní test;
  • Krevní test pro hormony;
  • Obecná analýza moči;
  • Ultrazvuk orgánů malé pánve, mléčné žlázy;
  • mamografie;
  • EKG;
  • Histologická analýza materiálu z děložního čípku.

Všechny manipulace prováděné v nejkratším možném čase, aby si rozpoznali, že menopauzální změny začínají v těle.

Jak usnadnit vstup do menopauzálního období?

V předvečer menopauzy může lékař doporučit držet tělo s pomocí léčivých léčebných fondů a fondů folkových léků.

Zahájit nejpřednostněji pouze s použitím fytosbornů, včetně rostlin obsahujících estrogenové látky, jakož i příjemný sedativní a obecný vyšetřující účinek. To může být: Sage, nudný děloha, červený štětec, pastýř, jetel červený, melissa, valerian, matka-in-law, hloh, máta.

Farmaceutické přípravky obsahující rostlinné estrogeny, jakož i další vitamín a minerální složky mají výraznější účinek. Tyto nástroje mají komplexní účinek a pomáhají tělu přizpůsobit se projevu symptomů. Nejoblíbenější mezi takovými komplexy jsou: Vitamíny Qi-Klim, REMIS, ESTRIALLEL, MENSHA, MENOPAYUS, CLIMADINON, DOPPELZZ MENOPAUSE ASSET.

Někdy hormonální perestrojika začíná velmi intenzivně a obecný stav ženy trpí významně. V takových případech může být lékař doporučeno přípravky obsahující umělé hormony. Tento způsob terapie, je bráněno CGT, dává rychlé výsledky, ale taková léčba by neměla být použita bez extrémní potřeby, protože poplatek za zbavení Těžký menopauzální syndrom může být poměrně vysoká. Dlouhodobé užívání UGT v menopacterním období je bohužel často spojeno se spuštěním onkologických procesů.

Když začátek menopakterních transformací nenechá pochybnosti, je nezbytné vytvořit správný přístup k tomu, co se děje. Je nutné přijmout nevyhnutelnost a vzor nadcházející změny. Tato životnost je často spojena s vědomím ženy s západem slunce nejen reprodukční funkce, ale také. Je to nesprávné. Pozitivní postoj vám umožňuje udržet nádhernou pohodu a vysokou kvalitu života až do starých let. Pokud emocionální stav vychází z kontroly, je lepší se obrátit na zkušeného psychologa.

Jak se připravit na příchod Klimaků?

S ohledem na to, jak začíná menopauza, je důležité říci o tom, jak se připravit na Klimax. Tato příprava by měla být zahájena v rozkvětu reprodukčního věku. V této době je nutné pečlivě odkazovat na stav jejich zdraví, zejména oblasti sexuální sféry. Důsledky přenesených infekcí, gynekologických onemocnění, operací, potraty mohou neočekávaně projevovat během menostázy.

Od raného věku je žádoucí dodržovat určité principy zdravého životního stylu:

  • Jíst vyvážený;
  • pohybovat se více;
  • trávit dostatek času na čerstvém vzduchu;
  • dodržovat rovnováhu práce a odpočinku;
  • ignorovat destruktivní návyky;
  • vést pravidelný a legitimní sexuální život;
  • každoročně podstoupit lékařské vyšetření a provádět terapii identifikovaných onemocnění;
  • A co je nejdůležitější, viz vše, co se děje s vděčností a optimismem.

Je těžké předem předvídat, když vyvrcholení začíná určitou ženou, ale je to docela možné vytvořit příznivé podmínky pro toto přirozené vlastní v jeho základním procesu.