Purulentní alokace u žen: hlavní důvody

Hnisavé alokace u žen - jistý znak nevýhody. Velmi často jsou doprovázeny takovými příznaky jako bolest, podráždění, zarudnutí a otok orgánů sexuálního systému. V tomto případě se často zhorší a všeobecnou pohodu. V každém případě vzhled pouquet vždy navrhuje, aby se zánětlivý proces postupuje v těle.

Podívejme se na to, co nejčastější příčiny hnisavého výboje u žen a léčbou, jehož použití je s největší pravděpodobností jedním nebo jiným.

Výrazné rysy purulentního výboje

Čerpadlo není přirozeným produktem sekrece pohlavního oslnění, který obsahuje velké množství bakterií a mrtvých leukocytů (neutrofily).

Hnisavé alokace, aby se rozpoznaly poměrně snadno. Nejčastěji se jedná o hmotnost žlutozelené barvy, která má odpudivou konkrétně vůni a rozlišuje se hojností.

Purulentní výběr fotografie:

Jak se zánětlivý proces postupuje, počet takových tajemství se zvyšuje.

Souběžně, zpravidla existují další známky nezdravého:

  • Hyperemie a otok tkáně;
  • bolest, která táhne nebo řezání v dolní části břicha nebo oblasti sakra;
  • řezání s prázdnou močového měchýře;
  • Outhing venkovní genitální orgány.

V některých případech je možné zhoršit obecný stav, vznik příznaků intoxikace těla.

Specifická struktura žen reprodukcivních orgánů je činí zranitelnými k pronikání patogenních mikroorganismů. Dále jsou popsány hlavní příčiny hnisavého výboje u žen.

Purulentní výtok s vulvitem

Vulvit je patologický proces pokrývající oblast vnějších pohlavních orgánů. Podstatou nemoci leží v zánětu sliznice velkého a malého pohlaví.

Důvodem tohoto onemocnění je často porušením pravidel hygieny. Často označen jako podobně Výběr malých dívek. U dospělých žen, vulvit se projevuje mnohem méně. Podmínky pro rozvoj onemocnění mohou vytvářet endokrinní poruchy, snížení lokální a obecné imunity, reakci na kontakt sliznice membrány se syntetickým ložním prádlem nebo hygienickým činidlem. Charakteristické značky vulvitu jsou:

  1. Hojnost hnisavého tajemství. Jejich barva závisí na kauzativním agentu provokovaném zánětu. Při reprodukci střevní výběr hole budou žluté se nazelenalým nádechem. Staphylococcus způsobuje více hustý nažloutlý výtok, Houbová infekce je doprovázena bílým květem;
  2. Nesnesitelné svědění zárodečného rtu, spalování, zesílení při kontaktu moči a s aktivním pohybem;
  3. Coless v oblasti vnějších genitálních orgánů způsobených silným zarudnutí, otokem a podráždění tkání sliznice;
  4. Zvýšení regionálních lymfatických uzlin;
  5. Někdy onemocnění, letargie.

Jak léčit? Nejčastěji terapie tohoto onemocnění zahrnuje použití místních spotřebičů:

  • Oplachování (nebo koupele) zánětlivých oblastí permanganát draslík, infuzní heřmánek:
  • Léčba vulvy chlorhexidinu, použití anti-lob;.
  • V závažných případech se používají antibiotická terapie a antifungální léky;
  • Kromě toho mohou být přiřazeny léky pro regeneraci vaginální mikroflóry a vitamínů pro zvyšování obecné imunity.

Hnisavé tajemství s endometritidou

Endometritida - zánět vnitřní podšívky dělohy, která se vyvíjí na pozadí pronikání infekce. Patogeny nemoci mohou být bakterie, viry, houby a dokonce i parazity. Velký význam ve vývoji endometritidy mají poruchu v práci endokrinního, imunitního, nervového systému. Zprostředkování může chirurgické intervence, potraty, traumatické porodu, stresující situace, použití intrauterinní spirály a t.D.

Vývoj endometritidy dělohy je doprovázen takovými příznaky jako uvolňování hnisavé hmoty s inkluzemi krevních sraženin, které mají odpudivý zápach. Může existovat také zvýšení tělesné teploty, zimnice, bolestivé pocity v pánevní oblasti a na ploše pasu, všeobecný nábor.

Jak léčit? Existují případy, kdy endometritida prochází spontánně ihned po menstruaci, protože s tímto fyziologickým procesem je přirozené odmítnutí horní vrstvy sliznice, která je jen udeřena zánětem. Ale to není vždy. V některých případech je pro nemocnici vyžadována i hospitalizace.

Terapie endometritidy zahrnuje především účel antibiotik, jakož i (v případě potřeby), zavedení roztoků solí a proteinu, aby se eliminovala intoxikaci tělesa. Po odstranění hlavního důvodu, který způsobil vývoj bolestivého stavu, polyvitaminů, průběhu imunomodulátorů, hormonální léky mohou být předepsány pacientovi.

Pokud není včasná léčba implementována, poté po odstranění akutních symptomů existuje vysoká pravděpodobnost přechodu onemocnění u chronické formy.

Patologické tajemství v cervicitis

Cervicitis je, pokud budeme hovořit v jednoduchém jazyce, zánět sliznice membrány děložního čípku. Zavolej to různé důvody. Jedná se o sexuální infekce (gonorrhea, trichomoniasis, chlamydie) a plísňové léze a hormonální poruchy a mechanické poškození integrity sliznice. Ale nejčastěji je to reprodukce podmíněně patogenních mikroorganismů vznikajících na pozadí poklesu ochranných sil těla.

V důsledku působení faktorů provokatérů se objeví zaměření zánětu, který je zpočátku doprovázeno zvýšeným vylučováním utajení tajemství. Vzhledem k tomu, že onemocnění se vyvíjí, v břiše se objevují tupé bolesti, neplatí pro vyprazdňování močového měchýře, bolestivost během sexuálního kontaktu.

Kromě toho v důsledku poškození integrity sliznice u ženy Mohou se objevit alokace přežití Po sexu, vzhledu hnisavého tajemství, jehož barva se může lišit v závislosti na příčinném činidle vyvolaném patologií.

  • Tak S gonnamentem purulentního výběru Z pochvy bude žlutá.
  • Pokud se příčina stane trichomoniasis nebo Chlamydia, pak struktura výboje bude podobná pěně.
  • Candidage houby provokují bílé kadeře, ve kterých se v zasažené formě onemocnění se může objevit směs hnisu.

Pod cervicitidou se cervix uvolní, zvyšuje se velikost, získává načervenalý odstín. Jakmile ohrožuje akutní cervicitida, vyrůstá do chronického onemocnění. Kromě toho se často stává příčinou eroze děložního čípku.

Než léčba? Terapeutické postupy jsou jmenovány lékařem na základě výsledků zkoušek, s nimiž je možné vytvořit přímý původní činidlo. V některých případech může být nutné použít antibiotika, v jiných - antifungální léky, třetí - antivirální činidla. Pro zvýšení lokální imunity, použití imunostimulátorů, vitamínových komplexů a léčiv normalizujících mikroflónu.

Vaginální tajemství purulentního v vaginu

Vaginitis (Colpit) je zánět sliznice membrány pochvy, který je důsledkem bilance mikroflóry. Často vzniká na pozadí poklesu ochranných sil těla, v důsledku reprodukce podmíněné patogenní flóry. Může mu vyprovokovat porušení pravidel hygieny, poškození sliznice, hormonální rozdíly, infekce s pohlavní infekcí.

Vaginite symptomy jsou docela jasné. První charakteristika Znaménko gynekologického onemocnění je alokace - Bali anomální příroda. Masivní hmotnost je zpravidla serózní purulentní výtok, intenzita barvy a struktury se může lišit v závislosti na příčinném činidle zánětu. Souběžně se symptomy pozorované v jakémkoliv zánětlivém procesu v oblasti gynekologie, a to: svědění a spalování v oblasti vulvy (zejména v kontaktu s močí), otokem a zarudnutím tkání, bolesti s intimním kontaktem, hypertermický syndrom, zvyšující se místní lymfatické uzliny.

Zánět vaječníků a phallopie trubek, zánět po operaci

Někdy se zaměřuje zánět ve většině hlubin ženského těla - phallopyan trubky nebo vaječníky. Známky takových onemocnění jsou poněkud odlišné od výše uvedeného.

Takže serózní výboj pozorované zároveň, nejčastěji mít špinavý zelený stín, bez projevů ve formě svědění, spalování nebo bolestivosti, když močení nemusí být pozorovány vůbec. ale Bolest v dolní části břicha s takovým výbojem, Naopak jsou intenzivní a charakterizovány rostoucí.

Dalším výrazným znakem sliznic-hnisavé vypouštění se zánětem vaječníků a phallopie trubek - jejich alokace je významně zesílena ve fyzické aktivitě. Pokročilé projevy intoxikace.

Další příčinou hnisavého výboje je výskyt zánětu po operacích na reprodukčních systémech orgánů, například po odstranění různých neoplazmů. Vývoj vnitřního zánětu je doprovázen intoxikací, zvýšení tělesné teploty na kritické hodnoty, ostré bolesti v pánevní oblasti, reakcí z lymfatických uzlin a intenzivního uvolňování hnisavého hmotnosti, které tlačí pachy.

Nejčastěji způsobují zánět tohoto druhu střevní hůlky, Streptococci, Staphylococci. Ignorování výše uvedených příznaků může vést k nebezpečným důsledkům - neplodnost, krevní infekce, výkonnou intoxikaci.

Jak léčit? Bez antibiotiky, když se zánět nevyhraje. V počáteční fázi onemocnění, doprovázené jasnými známkami intoxikace (zvracení, vysoká teplota, špatná pohoda), může být nutná nejen hospitalizace, ale také chirurgická operace. Kromě toho mohou být pacienti jmenováni imunostimulátory, vitamíny, hormonální léky - to vše závisí na tom, co způsobilo zánět.

Anomálie struktury (neúplné zdvojnásobení pochvy)

Jedním z důvodů, vzhledem k tomu, že je možné purulentní výtok u žen - zdvojnásobení dělohy s neúplným zdvojnásobením uvnitř pochvy. S touto fyziologickou anomálií se zdánlivý vagina vyvíjí paralelně, jako pick-up kapsa. Současně je výstup uzavřen, což zabraňuje přirozenému odlivu sekreční kapaliny a způsobuje stagnaci a zánět. V důsledku toho vzniká píštěla, která rozlišuje hnis do normální vagíny, což vysvětluje vzhled patologických výbojů.

Jak léčit? Bohužel v tomto případě je schopna pomoci pouze operace, během kterého chirurg odstraní zdánlivou vagínu. Po odstranění abnormálně rozvinutého orgánu jsou funkce dětí plně uloženy.

Čerpadlo s vaginálním rakovinou

To je další důvod, proč se objevuje vaginální hnisavý výtok. Taková sekrece je způsobena porážkou nádoru rakoviny sekundární infekcí. V tomto případě existuje značné množství inkluzí krve v masivním hmotě. Nutně je také těžký kyvadlový zápach. Nejčastěji se u starších žen nacházejí podobný tvar rakoviny ve věku 60 let. Ve stejné době, postižené oblasti vypadají jako ulcerace nekrotiky.

Jak léčit? Stejně jako jakékoli onkologické onemocnění, vaginální rakovina naznačuje specifickou léčbu, která může zahrnovat jak chirurgický zákrok, tak chemický a radiační terapie po odstraňování ohniska léze.

Zánět urethry

Někdy se vzhled na spodním prádle stopy puss nemusí být spojen s gynekologickými problémy. Jejich příčina je schopna stát se zánětem uretry (Dámské alokace pocházejí z uretry). Zároveň mohou být tyto příznaky pozorovány jako bolestivost, když močový, zvýšení naléhavých a pocit neúplné devastace močového měchýře. Často existuje obecný onemocnění, břišní řezy, podráždění oblasti kolem uretry.

U žen je příčinou takového výboje nejčastěji kapavka nebo trichomoniasis. Mechanické poškození tkání obložení uretra může také provokovat zánět. Například foletér používaný k odstranění moči v postižení funkce močového měchýře často způsobuje takové komplikace.

Taktika léčby. V tomto případě záleží na tom, že z důvodů provokovaného zánětu. Pokud mluvíme o STD, léčba se provádí v závislosti na typu patogenu. Pokud se zánětlivý proces vznikne v důsledku porušení funkcí močového systému, je vyžadován integrovaný přístup k léčbě, včetně použití antibiotik a provozní pomoci a vitamínové a imunitní terapie.