Vývoj patologického vyvrcholení: léčebných metod

Slovo "climax" má řeckou kořen a přeložený "krok, schodiště". A skutečně toto porovnání velmi true charakterizuje toto období. Nástup menopauzy samozřejmě, nová fáze života ženy, ale kde vedou tyto kroky - nahoru po schodech života nebo dolů - někdy závisí, jak špatně tento proces projde a jaké důsledky opustí. Pokud tato biologická fáze významně dělá zdraví, mluví o takovém fenoménu jako patologický vrchol. Jeho příznaky jsou obeznámeni s mnoha ženami, které překročily hranici 45 let.

Pochopení menopauzy je spojeno s naším vědomím s procesem stírání, což je jistý přirozeně, protože jeho podstatou je postupně rozrušit reprodukční funkci těla. Pro ženy, které již zažily tuto těžkolskou dobu, není třeba vysvětlit, jaké překvapení mohou přílivu v této části života. A pro ty, kteří se blíží pouze ke svému startu, bude užitečné získat podrobnější informace, protože varoval - to znamená ozbrojené.

Příčiny vývoje patologického syndromu během menostáze

Podstatou menopauzy spočívá v tom, že proces vyčerpání folikulů začíná v vaječnících. Jinými slovy, ovulace přestane dojít v těle, místo folikulů se nahrazuje spojovací tkáně, respektive menstruace se postupně zastaví úplně. Všechny tyto změny vedou k tomu, že výroba ženských pohlavních hormonů je výrazně snížena: estrogen a progesteron. Tento proces, jejichž trvání kolísá v rozmezí od 3 do 5 let a kombinuje koncept "Climax". Neprovádějte paralelu mezi tímto stavem a onemocněním. To je proces, který je položen přírodou a mělo by se léčit. Další otázkou je, že jeho symptomy mohou být tak hypertrofie, což výrazně sníží kvalitu života žen a podkopává její zdraví.

Jaký je důvod pro rozvoj takové nepříznivé dynamiky přirozeně?

  • Hlavním důvodem - co se děje hormonální perestrojika. Snížení produkce estrogenů - nejvýznamnějším provokatérským vývojem nepříznivých projevů. Ostrá změna v hormonálním pozadí vysvětluje celý komplex patologických příznaků.
  • Jedním z důvodů může být dědičnost. Pokud byla doba menostázy vážně přenesena v rodině ženy poloviny, pak existuje určité riziko opakování tohoto scénáře.
  • Brzy nebo naopak, Později začátek Klimaksa - také rizikový faktor. Jakýkoli životní krok má svůj vlastní přírodní věkový rámec, a pokud z nějakého důvodu jsou rozbité, pak mohou být důsledky vyjádřeny více akutní. Optimální čas na začátek menostsis je věk 45-47 let.
  • Problémy v práci malých pánevních orgánů, problémy s menstruačním cyklem během reprodukčního období, komplexní těhotenství, potraty, vyjádřené PMS - to vše může ovlivnit intenzitu symptomů. Obecně platí, že můžete strávit následující paralelu: Méně zdravotních problémů byly v ženě v životě, tím jednodušším bude mít tendenci převést přechod na pochodu.
  • Přítomnost nadměrné hmotnosti zhoršuje jakékoli onemocnění, ne výjimky a tentokrát.
  • Poruchy endokrinních poruch, poruchy v práci centrálního nervového systému, práce v škodlivé výrobě, intoxikační toxické látky jsou také stimulující faktory.

Příznaky a důsledky patologické menopauzy

Symptomy menopauzálního syndromu mohou být velmi rozmanité, ale jejich výrazný znak může být nazýván vysokou intenzitou a negativní povahou průtoku.

Plážové útoky

Flips - jedna z nejčastějších vázacích gestatických projevů syndromu menopauzy. Jedná se o krátkodobé útoky hořícího tepla v horní polovině těla. Válcují se jako mořská vlna a doprovázená zarudnutím hrudníku, krku, obličej. Trvání jedné epizody může být až několik minut. Konec přílivu se vyznačuje reverzní reakcí - žena hodí do studeného potu, dojde k slabosti, závratě. Tento jev je nebezpečný v tom, že vyvolává vývoj hypertenze.

Bolesti hlavy

Migrény, bolesti hlavy, závratě, poruchy spánku často doprovází patologickou climax. Mohou dosáhnout abnormálních projevů, například když se bolesti stávají intenzivními a dlouhými, existuje ztráta vědomí.

Krvácející

Těžký vrchol je často doprovázen vznikem děložního krvácení, které se vyskytuje buď mezi menstruací během období premopauzy, nebo na pozadí úplného dokončení menstruace. Tento fenomén se nazývá Metrragia v menopacterním období. Není považován za možnost normy, protože může znamenat nejen významnou hormonální nerovnováhu, ale také o znevýhodnění v práci ženských genitálních orgánů. Důvodem může být například přítomnost polypů, erozi a jiných onemocnění.

Mléčné onemocnění železa

Mléčné žlázy jsou velmi citlivé na hormony. Pokles hladin estrogenů se často stává provokujícím faktorem Vývoj Mastopatie a různé nádory prsu.

Tachykardie

Přerušení práce kardiovaskulárního systému jsou vyjádřeny ve formě tachykardie, hypertenze, aterosklerózy. Je vysvětleno tím, že estrogeny podporují tón srdečního svalu a plavidel, chrání následující z ukládání "škodlivého" cholesterolu a snížením jejich počtu výše uvedené negativní změny.

Změny v moči

Jedna z nejzranitelnějších mechanostázů systémů je močová. V období menopauzy existují takové příznaky jako: oslabení tónu svalů genitálních orgánů a stěn močového měchýře, změna ve stavu sliznic, svědění, podráždění, pocit sucha a nepohodlí v intimním honu během Klimakse.

Obezita

Zvýšení tělesné hmotnosti je velmi charakteristickým znakem, který je způsoben hormonálními procesy a zhoršuje špatný způsob života a špatných návyků. Přírůstek hmotnosti může dosáhnout v průměru 10-15 kg a někdy více.

Hypothyerio

Štítná žláza je velmi náchylná k jakýmkoliv změnám v díle těla. Je to právě v tomto věku, že poruchy se často vyskytují. Porušení metabolismu, ruční koktejly, pocení, srdeční tep, podrážděnost - všechny tyto známky takové dysfunkce v fungování tohoto orgánu.

Osteoporóza

Osteoporóza je další komplikací menopauzy, která spočívá v louhování vápníku z kostní tkáně, což významně zvyšuje riziko zlomenin. Přečtěte si O Léčba osteoporózy během vyvrcholení.

Deprese

Vývoj depresivních stavů, útoky plasticity, podrážděnosti, ztráta zájmu v životě.

Stárnutí

Menostasis je schopna urychlit stárnoucí procesy těla, které jsou také zvažovány přímo závislé na výrobě genitálních hormonů. zjistit, Co si vzít s kliknutí, aby nezestárla V jednom z našich článků.

Stavová diagnostika

Diagnóza klimakterického syndromu nepředstavuje mnohem obtížné. Zpravidla po deklarování pacienta o svém věku a přenosu rušivých symptomů můžeme bezpečně hovořit o příchodu menopauzy. Další otázkou je, že málo identifikovat změnu samotnou, je mnohem důležitější určit, jak závažná škoda již byla provedena změny. Koneckonců, Během období hormonálních přeuspořádání se člověk stává zranitelným pro mnoho onemocnění, včetně onkologických, které jsou často závislé na hormonu. Zvláštní pozornost by měla být věnována šetřením stavu prsních žláz a orgánů malé pánve.

Za účelem vytvoření diagnózy by měla žena odkazovat na gynekologa, který jmenuje taktika průzkumu. Zpravidla se změní na:

  • přímá kontrola;
  • Obecný a biochemický krevní test;
  • Analýza moči;
  • Krevní test pro hormony;
  • EKG;
  • Ultrazvukové orgány malých pánve a mléčných žláz, mamografie.

V přítomnosti podezřelých států nebo specifických stížností od pacienta za jakékoli změny v těle, přiřazena konzultace s příslušnými odborníky s následným specifickým zkoumáním, po kterém je vhodná diagnóza prováděna a terapie je jmenována, ozývat se s těžkou terapií klimaktericko-syndromu.

Léčba patologie

Léčba klimakterického syndromu může být prováděno s pomocí farmapeforics a léčivých rostlin.

  1. Lékařské ošetření je zaměřeno na eliminaci nerovnováhy hladiny hormonu. Jsou zde dvě možnosti: buď použití lehčích přípravků založených na komponentách rostlin nebo implementace substituční hormonální terapie (UGT). Volba volby závisí pouze na závažnosti symptomů a vlastností jednoho nebo jiného případu.
  2. Při použití rostlinných extraktů založených na přírodních estrogenech se vyskytuje měkčí, ale také delší časové nastavení úrovně hormonu. Příklady zahrnují takové fondy: Cliadinon, Qi-Klim, estrovalel, atd. Bohužel, někdy poruchy jsou tak výrazné, že je nemožné čekat tak dlouho. Například s hojným krvácením, kritickými arteriálními tlakovými ukazateli, často opakujících se slabých stavů, intermitentní výzdoba. V takových případech je nutné s pacientem zacházet s pomocí UGT, doplněných pomocnými fytopreparacemi. Je důležité si uvědomit, že léčba patologických hormonů climax by nemělo pokračovat příliš dlouho, protože je možné vyvolat vývoj různých nádorových formací, včetně onkologické povahy.
  3. Terapie léčivých travin je nejčastěji jako pomocné prostředky, protože míra nepohodlí ženy je příliš kritická a vytváří hrozbu pro její zdraví a pohodu. V tomto případě lze jmenovat normalizace psycho-emocionálního stavu a zlepšení spánku, bylinné infuze připravené na základě rostlin se sedativem a společným účinkem. Může to být máta, melissa, valeriánský kořen, matka-in-law, hawthorn, echinacea, heřmánek a mnoho dalších rostlin. Vyberte příslušnou kompozici je nejlepší společně s lékařem, který má představu o problémech pacienta.

Těžká prevence Klimaks

Prevence menopauzálního syndromu vyžaduje ženu vědomého a spalovacího přístupu. Jak se připravit na příchod menostázy tak, že je snadné překonat tento krok života po schodech?

  • Za prvé, tvořit ve své mysli správný přístup k příchozím změnám. Ne "vítr" sami - nervový systém v této době a tak je v nadměrném napětí. Je třeba se vyhnout stresu a naučit se odstranit napětí. Důležitým bodem lze nazvat schopností rozptýlit se něčím zajímavým, přítomností koníčka. Zaměstnanost je magický způsob odvrátil od zlých myšlenek.
  • Za druhé, měli byste udržet aktivní životní styl. To je jeden ze základních bodů. Je těžké přeceňovat význam a přínos pohybu. Jedná se o zlepšení metabolických procesů a odstranění stagnujících jevů a pozitivní vliv na náladu a kontrolu tělesné hmotnosti a mnohem více.
  • Racionální výživa zaměřená na uspokojení potřeb těla - slib dobré pohody. Musíte jíst často a malé porce, abyste udrželi hmotnost pod kontrolou a nepřetěžujte tělo. Preference je lepší dát přírodní produkty, které poskytují nejen Calloria, ale také obohacují tělo s užitečnými látkami.
  • Doporučuje se opustit silnou kávu a černý čaj ve prospěch bylinných poplatků. Kofein působí na vzrušující nervový systém, takže to není nutné zneužívat.
  • Dodržování optimálního režimu práce a odpočinku je velmi nutný. Plný spánek - jeden a komponenty dobré pohody v každém věku, a když je zvláště obzvláště. na. Problém nespavosti patří mezi nejčastější stížnosti v menopauze.
  • Je nutné odstranit špatné návyky. Alkoholické nápoje a nikotin nejen otráví tělo, ale zvyšují negativní příznaky.
  • Zvyk sledovat stav jeho zdraví, podporovaný pravidelnou zkouškou v lékařské instituci - velmi důležitou složkou prevence patologické menopázy.

Menopauza, zatížená negativními příznaky - komplexní fenomén, který vyžaduje úzké pozorování a věrné volbě léčebné taktiky. Ale neměli byste spadnout do zoufalství, protože tyto potíže jsou dočasné. Hlavní věc, neztratit pozitivní postoj, který sám o sobě je vynikajícím základem pro léčbu, a také určitě podstoupit včasnou zkoušku a přísně realizovat předpisy lékaře.