Nebezpečí metrragia v menopacterním období

Lidský organismus - koherentní samoregulační systém. Pokud jeho fungování není porušena žádnými onemocněním, pak všechny fyziologické jevy probíhají včas, poslouchají určité zákony a cykly. Jedním z těchto cyklických procesů jsou měsíční menstruační alokace u žen. Ve věku 45-50 let je zahrnuta ženský organismus Klimativní období. Postupné snížení aktivity vaječníků vede k rozrušení reprodukční činnosti těla. Počet folikulů je vyčerpán, který je poznamenán postupným ukončením menstruace. V této době je aktivní hormonální perestroja. Dramaticky snižuje produkci estrogenních hormonů, což nevyhnutelně ovlivňuje aktivity všech systémů a orgánů. Pokud krvácení opět začíná narušit ženu, pak odborníci hovoří o Metrragia v menopacterním období.

Než nebezpečná metragie během Klimaků?

Zvažte menopauzu nemoc nebo patologický stav v kořenu. Tento přírodní biologický proces je poskytován samotným přírodou. Nicméně, více vnějších a vnitřních faktorů negativně ovlivňují její kurz. Ovlivňuje a nahromadil během života onemocnění, a dříve ztracené projevy nezdravých, které se dříve zdály bezvýznamné. Nyní se mohou projevit velmi akutní. Jedním z těchto projevů může být METRRAGIA - vzhled výboje krve nesouvisí s menstruačním cyklem. To je alarmující symptom, který vyžaduje důkladné vyšetření a vhodnou terapii.

Vzhledem k zvláštnostem fungování těla žen v menopauze by měly být projevy Metrrhragia zacházeno velmi pečlivě. Bohužel, v některých případech, jeho diagnóza může hovořit o přítomnosti maligní patologie, zejména karcinomu vaječníků, rakoviny děložního hrdla nebo adenomatózy. Stojí za to připomenout, že úspěch léčby těchto onemocnění závisí do značné míry o tom, jak rychle je pacient přístupný lékařskou péči.

Hlavní příčiny vývoje

Každá onemocnění se narodí sama o sobě, jsou vždy určité provokaté. Postmenopauza Metrragia - žádná výjimka. Aby lékař mohl správně zvolit taktiku léčby, měl by správně určit příčiny, které způsobily nemoc.

  • Nemoci, včetně chronického, v oboru ženské genitální sféry, mohou být přiřazeny vedoucím důvodům vývoje této patologie. Nejčastěji je příčinou krevního výboje poruchy integrity endometria, například vzhled polypů, vředů, erozí, mioms, stejně jako přítomnost rakovinových procesů.
  • Velmi často podporovat hormonální pozadí s menu, ženy berou přípravky s estrogenem. Pokud jejich koncentrace překročí potřeby těla této zvláštní ženy, je možný vzhled nepředvídaného krvácení vypouštění různých stupňů stupňů intenzity.
  • Ve fázi Premanopauza je často příčinou ztráty děložního krve může být pomozkou. To je takové dormonální porušení, což je to z nějakého důvodu, vejce dozrávají v vaječnících, ale nemůže to nechat.
  • Další příčinou nemoci může být patologie jiných orgánů a systémů. Zejména porušení srážení krve, problémy v provozu štítné žlázy, když vyvrcholte (hypotyreóza), cirhóza jater a dalších.
  • Jedním z faktorů způsobujících nemoci mohou být také silné přepracování, dlouhodobé stresu a obecné emocionální znevýhodněné. Není divu, že říkají, že všechna onemocnění se objevují z nervy. Zdůrazňuje - nejsilnější provokaté. Porušení centrálního nervového systému může také aktivovat tento problém.
  • Nedostatečný tok vitamínů a minerálů, zejména vitamínu C, může také vést k nepříznivým změnám v práci orgánů sexuálního systému.
  • Inxikace těla může také vyvolat onemocnění.

Charakteristické příznaky Metrragia na menopauzu

Hlavní věc, která by se měla zdát - vzhled abnormálního krvácení. Pokud mluvíme o období premopause, pak by mělo být jakékoliv krvavé vypouštění z menstruace, zejména hojné a prodloužené. Není možnost normy a krevní stopy po pohlavním styku.

Důležité! Pokud se vyvrcholení již stabilizoval, pak je krvácení nebezpečné a vyžadují naléhavé odvolání na kliniku. Jakékoli zpoždění může vést k nevratným důsledkům a vývojem nebezpečných stavů.

Následující projevy mohou být doprovázeny známkami abnormálního krvácení, způsobené vnitřními změnami a ztrátou krve:

  • slabost a zvýšená únava;
  • bledostí;
  • emocionální nestabilita, podrážděnost, federace;
  • Sharp Spontánní hubnutí;
  • Bolestivé pocity lokalizované na dně břicha;
  • Bolest během pohlavního styku.

Diagnóza krvácení dělohy

Účelem řádného zpracování na metrorálách v menopauze je založen na diagnóze a identifikaci faktorů vyvolaných nevýhodou.

Aby lékař mohl být řádný a přesný obraz situace, může být pacient jmenován po průzkumech:

  • Přímá kontrola gynekologa;
  • Obecná analýza krve;
  • Krevní test pro hormony;
  • Endometrium škrábání za účelem histologického výzkumu;
  • Ultrazvuková diagnostika oblasti malých pánevních orgánů k identifikaci možných patologií, jakož i stanovení tloušťky vnitřní vrstvy dělohy;
  • Laparoskopie (o proč vznikají Výběr krve po laparoskopii, Přečtěte si v jednom z našich článků).

Možné možnosti léčby Metrragia

Taktika pacientů se symptomy krvácení v menopauzálním období Závisí na závažnosti symptomů a obecný obraz procesu. V některých případech se provádí čistě konzervativní léčba, a v jiných je nutná okamžitá chirurgická intervence.

Pokud je ztráta krve vysoká, je nutné hospitalizovat a provádět nouzová opatření, zejména a chirurgická opatření pro optimalizaci stavu pacienta a zastavit ztrátu krve. Poté, co je žena předepsána pooperační léčebná léčba na základě shromážděných informací o nemoci a přísném režimu lůžka. Celá škála postupů je stanovena a řízena zúčastněným lékařem.

Pokud celková ztráta krve není vysoká, důvody vyvolané vypouštění nejsou nebezpečné pro život pacienta a nevyžadují operaci a stav pacienta je důsledně uspokojivá, pak léčba může být prováděna mimo nemocnici.

Žena je předepsané léky na bázi léků, které zvyšují srážení krve, zvyšují snížení děložních funkcí, stabilizaci hladiny hemoglobinu v krvi, vyrovnávání hladiny hormonů, stejně jako vitamín a minerální léky.

Absence onkologie a známek arteriální hypertenze může být důvodem pro jmenování fyzioterapeutických sezení. V každém případě závisí na volbě léčby zejména z faktorů-provokatur.

Pokud je onemocnění způsobeno recepcí léčiv s estrogenovými hormony, je nutné buď plné jejich zrušení, nebo výběr dalších možností a úpravu dávkování.

Jakýkoliv patologický proces je snazší varovat než vytvrzený. Proto může být předběžná prevence slibem zdraví žen v každém věku. Věrný asistent v tom bude znalost zdravého životního stylu s mírnou fyzickou námahou, vyváženou výživou, což eliminuje škodlivé návyky, harmonický způsob práce a rekreace, minimalizace psychologického nepohodlí.

Žena v období menostáze by měla být velmi pozorná k jeho zdraví. V žádném případě by neměly odložit návštěvu lékaře ze strachu nebo neochoty, aby si tento problém všiml. Koneckonců, pouze zodpovědný postoj k sobě a jeho tělo je správná cesta k plnému životu a aktivní longevnosti.