Nevolnost pod vrcholem: příčiny a metody překonání

Climax - změna času a alarmy. Toto období je doprovázeno řadou základních přestavby v těle ženy, jejichž obecný poslání je úplným dokončením reprodukční funkce. Každý zástupce krásné poloviny tolerují tyto změny svým způsobem: Někteří mohou prakticky cítit negativní projevy menopauzy, a jiní zažívají celý kaleidoskop symptomů patologického vyvrcholení.

Projekt těchto symptomů může být velmi rozmanité. Přílivy, psycho-emocionální labilita, dušnost, Útoky závratě, Nespavost, nevolnost v menu.
V tomto článku budeme hovořit o tom, proč se nevolnost může dojít během období Clemakse, a jak se můžete vypořádat s těmito nepříjemným fenoménem.

Proč je nevolnost, když je vyvrcholeno?

Nejprve je třeba poznamenat, že během vyvrcholení je nevolnost nejčastěji nezávislá, ale je doprovodný příznak jiných projevů menopauzálního syndromu, který zažívá ženu.

Pokud hovoříme o zásadních důvodech pro pocitu nevolnosti s menopauzou, a to samozřejmě, to jsou hormonální procesy v těle a související změny. Snížení úrovně progesteronu a estrogenu zahajuje řadu patologických procesů, které ovlivňují provoz všech orgánů a systémů, což způsobuje komplex reakcí na jejich straně.

Jezdectví

Nejčastěji nevolnost pod vrcholem je první známkou začátku útoku. Tento jev zažívá téměř každou ženu v období menostázy. Přílivy vznikají pod vlivem takového mozkové oddělení jako hypotalamus. Projevují se jako náhlý pocit horké vlny, stoupající od středu těla nahoru a pokrývající oblast, krk, obličej. Současně s tím může nastat pocit nedostatku světla, závratě, slabosti, zvýšení pocení. Před zahájením útoku může být žena nemocná, ve vzácných případech může dojít zvracení.

Problémy s Gasts

Nemoci gastrointestinálních orgánů zahrnují nevolnost v klasickém obrázku jejich symptomů. Dopad snížení ženských genitálních hormonů často způsobuje exacerbace již existujících AIDS a tím provokuje hlupáka.

Kardiovaskulární choroby

Dalším důvodem pro nevolnost je často poruchami v práci srdce a plavidel, zejména vývoj hypotenze nebo hypertenze. Problémy s tlakem se často stávají známkami menopauzy. Je vysvětleno tím, že snížení hladiny estrogenu má škodlivý účinek na stav plavidel a dílo srdečního svalu. Nevolnost je klasický doprovodný příznak těchto onemocnění a během Klimaků se může projevit ještě akutnější.

Hypothyerio

Onemocnění štítné žlázy se také ukazují s takovým vnějším příznakem jako nevolnost. Hormonální delta se plně promítla na činnosti tohoto citlivého těla. Pod vlivem patologického vyvrcholení se hypotyreóza často vyvíjí, což je často doprovázeno tímto pocitem. O jiných známkách onemocnění, čtení v článku: Symptomy hypotyreózy u žen v menopauzy.

Formace Neof

Maligní novotvary někdy také ukazují na nevolnost. Velmi často onkologie, která ještě není diagnostikována, dává první příznaky přesně s podobným příznakem. To je vysvětleno intoxikací, což vyvolává růst rakovinných buněk.

Diabetes

Cukr Diabetes se také projevuje s tímto nepříjemným znakem. Endokrinní systém prudce reaguje na hormonální procesy vyskytující se uvnitř těla ženy během období Klimaků. Proto je v této životní fázi, že je nejčastěji "zvyšuje hlavu" je vážná nemoc. Nevolnost v tomto případě je výsledkem zvýšení hladiny glukózy, která zase zvyšuje aktivitu žaludku. Pokud existují také těžké hladové útoky nebo žízní, je nutné vyloučit možnost vývoje této patologie.

Pms

Může být doprovázena osvětleným a premenstruálním syndromem (PMS), jehož exacerbace je často označena Premenopauzou. Hormonální nerovnováha negativně ovlivňuje mnoho biologických procesů, a zejména ty, které se týkají práce reprodukčního systému.

Psychologický faktor

EModerní přepětí a přepracování, že žena zážitky jsou také schopny způsobit nevolnost útoky. Insuficia estrogenů nepříznivě působí na činnost vegetativního nervového systému, což snižuje svou adaptivní schopnost měnit a odolnost proti stresu. To je vyjádřeno zvýšenou nervózní vzrušení, podrážděnost, častou změnou nálady, deprese, apatie, nespavosti. V tomto případě je nevolnost je psychosomatický projev a zpravidla se nerozlišuje jasnou závažností. Určete úroveň těchto hormanů lze použít Snížení typu estrogenu.

Těhotenství

Můžete přidělit další příčinu nevolnosti čas menopauzy změny. Bez ohledu na to, jak překvapivě, ale to je těhotenství. Často V období Premanopauza a menopauza, když cyklus ztrácí bývalé pravidelnosti, žena nemůže věnovat pozornost absenci pravidelné menstruace, spoléhat se na skutečnost, že se koncepce již nestane. V podobném případě je možné, že narození nového života bylo schopno způsobit záchvaty bláznů. Nicméně, během těhotenství, tyto epizody dojde častěji v dopoledních hodinách, doprovázené změnou chuti a aromatických preferencí. A přesto, rozptýlit všechny pochybnosti, je lepší navštívit kancelář gynekologa od té doby Rozlišujte příznaky těhotenství a vyvrcholení Sám je obtížné.

Ocherátoři nevolnost během menopauzy

Velmi často nevolnost, když je vyvrcholení provokována vnějšími faktory. Mezi nimi lze rozlišit několik hlavních údržby:

  • Chyba B Jídlo s vrcholem: hojnost mastné, smažené, příliš solené, příliš ostré a jiné typy "těžkých" potravin, stejně jako příliš horké nebo studené pokrmy;
  • Spotřeba sycených nápojů obsahujících kaferér, zejména horké nebo studené;
  • Nalezení v horkých, sulkových, úzkých prostorách;
  • Silné emocionální šoky;
  • Příjem alkoholu;
  • kouření.

Co dělat během útoku?

  • První věc, kterou je třeba udělat, se snaží dostat z čerstvého vzduchu. To je obzvláště pravda při nálezu v dusné a horké místnosti. Pokud je nemožné, je nutné alespoň otevřít okno, aby bylo zajištěno dostatečné příjmy kyslíku.
  • Pokud existují podmínky, musíte se posadit, házet hlavu zpět a dát nohy na výšku. Je důležité relaxovat co nejvíce a rozptýlit myšlenky od sebe a jeho stavu.
  • Pokud se útoky nevolnosti během menopauzy opakují pravidelně, je lepší udržet mincovnu s ním, například "tik-tak", "rondo" a další.
  • Můžete udělat několik možností chladné vody a ještě lépe chlazený čaj na bázi máty nebo melissy. Pokud je vždy kecy, bude to stojí za to udržet takový nápoj s ním.
  • Pokud nevolnost předběhne v nočních hodinách, pak usnadnit stav, který by měl ležet na levé straně a utáhnout kolena na hrudník, to je, aby si vzal pózu "embrya".
  • Pomůže zlepšit stav chladné sprchy nebo alespoň utírání mokrého ručníku obličeje a krku.

Jak se zbavit nevolnostních útoků během menostázy?

První věc, o kterém bych měl říci o: Pokud se nevolnost stala stálým společníkem, pak stačí naléhavě poradit se s lékařem. Pomůže to vyloučit možnost vážných patologií, které mohou toto onemocněny vyvolat.

Pokud se zúčastnil lékařského lékaře, že se jedná o klimakterický syndrom, je to klimakteriální syndrom, pak je možné zlepšit stav tím, že aplikuje jak rostlinných činidel a léčiv.

Terapie může být prováděna ve dvou hlavních směrech:

  1. S pomocí léčiv obsahujících rostlinné estrogeny (Cliadinone, Qi-Klim, Mensa, estrovalel a t.D.);
  2. S pomocí substituční terapie hormonu (předemarin, primát, extracudters atd.) Přečtěte si Recenze klimatických omítek odkaz.

První volba je výhodnější díky pečlivějšímu jednání a absenci závažných vedlejších účinků.

Léčba může být také doplněna s fytikou máty, Melissa, Valerians. Tyto bylinky mají mírný sedativní účinek, který se vyskytuje pozitivně na stavu nervového systému, a také sníží aktivitu žaludku.

Dobře se zavázal Klášterní čaj pro žaludek. Kromě uklidňující bylinky, shromažďuje sbírku posílení imunitního systému a profilovacích onemocnění gastrointestinálního traktu: sušení, přeslička, měsíčku, sv. John`s Wort.

Climax je přirozený biologický proces, ale jeho urážka často zažívá velmi tvrdě. Tak, že tato fáze prošla co nejpřesněji, měli byste dodržovat principy zdravého životního stylu a poslouchat doporučení zúčastněného lékaře. Je velmi důležité vyloučit samostatnou léčbu tak, aby se váš stav nezhoršil ještě více.