Problémy sexuálního života v období klimaks

Velmi často menopauza je vnímána nejen jako konec reprodukční funkce těla, ale také jako finále intimního života jako takového. Stojí za to říkat, že taková sdružení nemají žádné přiměřené odůvodnění, navíc, sex s menopauzou je velmi důležitý a smysluplný. Další otázkou je, že někdy toto období spojuje řadu testů, které mohou nepříznivě ovlivnit tento osobní život.

Uvažujme tento problém podrobněji a pokusit se odpovědět na otázku: "Má sex po přání a během něj?"

Fyziologické příčiny problémů

Nástup menostázy je spojen s rozsáhlými změnami v ženském těle. Neuzavírejte stranu jeho projevu a nejvnitřnější stránku života. Velmi často se žena náhle začne všimnout, že její sexuální přitažlivost se výrazně snížila a akt sám se stává méně často orgasmem. To neprochází bez trase a pocity mezi partnery. Muž někdy nechápe, že se stává příčinou takového náhlého chladu partnera a najde to širokou škálu vysvětlení. A ona je jen trapná, aby přiznala, že blízkost způsobuje fyzické nepohodlí.

Zpravidla fyziologické důvody pro poruchu v sexuálním životě během menopauzy, několik:

  1. Hormonální perestrojika. Estrogeny jsou zodpovědní za průběh mnoha procesů v těle a zejména pro stimulaci reprodukčních aktivit. Zvýší sexuální touhu jako druh vnitřního stimulátoru k reprodukci, protože narození dětí je přirozeným biologickým významem intimního života. S poklesem úrovně těchto hormonů, libido je často sníženo, žena prostě nechce mít sex. Nastavte úroveň hormonu lze pomocí analýzy. zjistit, Co je typ estrogenu stěr v menopauze.
  2. Zhoršení fyzické formy a nedostatku energie. Nedostatek ženských hormonů bohužel postihuje nejen intimní sféru, ale také na činnost jiných orgánů a systémů. Zejména na svalovém tónu, stavu kloubů, práce srdce a cév. Menopauza někdy probíhá agresivně, přináší fyzický indispozici a myšlenky na blízkost jsou nepříjemné. Dyspnea, jízda, závratě, krevní tlak skoky, Neuróza v Klimakse, Útoky bolesti hlavy, vysoké pocení, nedostatek spánku - všechny tyto příznaky mají obrovské množství sil, takže sexuální život během menopauze často zhoršuje;
  3. Bolest a nepohodlí. Sexuální pohlavní styk často přináší skutečné fyzické utrpení. Skutečnost je, že snížení hladiny estrogenu způsobuje atrofické změny v sliznicích membrán, navíc se výrazně sníží sekreční funkce genitálních orgánů. Proto pocit suchosti, spalování a jako výsledek, bolestivost, když sex. Není divu, že orgasmus, když se vyvrcholení stane vzácným jevem, a samotná blízkost se promění v bolestivou nutnost, která přirozeně ovlivňuje svou kvalitu.

Psychologické aspekty problémů

Sex život pod změnou trpí a z důvodů psychologické. Kořeny problémů často rostou od komplexů a předsudků.

  1. Někdy je žena velmi těžká pro ne tolik fyzických projevů reprodukčního západu slunce, kolik změn, které ovlivňují jeho vzhled. Snížení hormonální funkce provokuje intenzivnější projev změn týkajících se věku. Ona přestává cítit mladé, low-atraktivní obrazy superingu v hlavě, protože velmi často mezi manosti a stáří, je obvyklé provést paralelu. Ztráta pocitu jeho atraktivity, žena ztrácí a sebevědomí, začíná se stydět za její tělo a vyhnout se partnerovi. V důsledku toho sex během Klimaků ztrácí jas a pikanu.
  2. Někdy intimní život s Klimakse trpí zakořeněným vnitřním přesvědčením. V hlubinách podvědomí leží mnoho krásných dámy přesvědčení, že sexuální život je potěšením pro mladé, a protože proces péče o děti je dokončen, pak se tato strana života také přiblížila k cílové linii.
  3. Velmi často se hloubka pocitů během menstráze zhoršuje kvůli negativnímu dopadu, který má klimakterický syndrom na aktivitě nervového systému. Stejně jako neurózy, že doba menopauzy jsou slavná, nedovoluje relaxovat a dostat radost, a v těžkých případech jakýkoli zájem o blízkost z důvodu Klimakterická deprese. Je možné se radovat v lásce pohladí ve stavu apatie, chovu nebo urážce celého světla? Odpověď je zřejmá.

Je intimní život s menopauzou?

Přítomnost harmonického sexuálního života je významným a významným aspektem života dospělého. A koncept harmonie je vyjádřen přítomností spokojenosti obou partnerů, a nikoli počtu zákonů. Pro digitální výrazy nemohou být místo pro digitální. Hlavním kritériem pohody v této věci je radost a pohodlí obou stran. Pokud je žena upnuta nebo se vyhýbá sexu, člověk přestane cítit vítaný a smysluplný pro jeho milovaný, který vyvolává chlazení pocitů a hledání pohodlí na straně. Proto se zachovat teplé vztahy, je nesmírně důležité vyřešit obtíže včas, což s nimi přináší.

Harmony v posteli je důležitá nejen pro stabilní vztahy, pro ženské tělo je nesmírně důležité zažít orgasmus po Klimakech. Pravidelná blízkost lakovaná získáváním plnohodnotného potěšení vyvolává energii, odstraňuje přebytečné nervové napětí, podporuje průtok krve v malé pánvi, harmonizuje psycho-emocionální stav. Orgasmus stimuluje výrobu hormonů "Joy": endorfin a serotonin.

Kromě toho má harmonie podlahy pozitivní vliv na dynamiku menopauzálních změn. Toto je vyjádřeno v snižování frekvence přílivů, eliminovat problémy se spánkem, urychlování metabolických procesů. Systematický sex s menopauzou příznivě ovlivňuje svalový tón a vzhled.

Jak vrátit radost z intimních vztahů během menopauzy?

Otázka, jak zvýšit libido, když climax nemá určitou odpověď. Nejdůležitější je, že není zapojen do amatiku, ale říct lékaři, komu je důvěra.

V každém případě jsou požadována individuální taktika terapie na základě výsledků průzkumu a shromážděné historie. Je možné rozlišovat několik skupin drog, které jsou nejčastěji předepsány specialisty, aby pomohli obnovit pohodlí vztahů.

Příjem fytoestrogen

První věc, kterou může být jmenován lékařem, je příjem léků obsahujících fytoestrogeny. Jejich akce je zaměřena na celkovou harmonizaci státu během období menopáze, zmírňující negativní příznaky a obnovení rovnováhy hormonálního pozadí. V procesu terapie je celkové zdraví ženy vylepšeno a v důsledku toho orgasmus poté, co se opět stává jasným a intenzivním. Jako příklad prostředků obsahujících rostlinné estrogeny můžete zavolat Menopayus lék, Etrovel, Mensha, Qi-Klim.

Aplikace HGT

Další možností, jak vyřešit problém, jak zvýšit libido žen, může být využití prostředků, které zahrnují v umělých estrogenech. Ty mohou být nástroje ve formě tablet a dražé (předemarin, Proginova, synestrol), stejně jako hormonální omítky obsahující hormon (exLardery, Donster) a gely (Estodel, Divigel). Vyvážené přijetí ženských hormonů vám umožní eliminovat celou řadu problémů vzniklých po menopauze. Zejména snížit závažnost přílivu, odstraňte psycho-emocionální stres, eliminujte nepohodlí v oblasti genitálních orgánů a v důsledku toho v oblasti intimního života.

Použití hydratačních prostředků

Chcete-li odstranit nepohodlí a bolestivé pocity se sexem kontakty, doporučuje se používat gely a lokální masti. Usnadňují nepříjemné symptomy během pohlavního styku (suchost, bolest, spalování), vám umožní odvrátit pozornost od očekávání nepříjemných pocitů, relaxovat a zažít plné plné spokojenosti. Ty mohou být takové léky jako: orto ginest, estriol, Svíčky a krémy ovevestine linie. Přiměřená aplikace Krémy s estrogenem s menopauzou.

Emocionální relaxace

Chcete-li vrátit radost z blízkosti, je důležité se zbavit vnitřních psychologických komplexů a svorek. V závažných případech zatížené klimatickými depresí a ztrátou zájmu o život jako celek, může být nezbytné pomoci pomoci příslušnému psychologovi. Psychologický stav ovlivňuje nejen partner Libido, ale také na účinnost a schopnosti partnera. Pokud má žena zájem o blízkost, miluje své tělo a umožňuje si užívat, ona obviní svou energii a milovaného člověka.

Další doporučení

Chcete-li zvýšit libido, měli byste také věnovat pozornost životnímu stylu a učinit nezbytné úpravy.

  1. Přítomnost pravidelné fyzické aktivity pomůže udržovat tělo utažené a kožní elastické. Kromě toho úroveň energetické hladiny nevyhnutelně rostou v pravidelných sportů, jsou otevřeny další zásoby sil, čímž se zvyšuje sebeúcta, a proto touha mít sex, dochází častěji. Kromě toho žena, péče o sebe a její vnější přitažlivost, čímž se zahřívá mužský zájem.
  2. Správná výživa je také důležitým a významným faktorem ovlivňujícím požitek ze sexuálního života. Jídlo je materiál, ze kterého, stejně jako cihly, je postaveno lidské tělo. A materiál pro to je třeba zvolit kvalitu. Vyvážená výživa pomáhá vyhnout se předčasným změnám souvisejícím s věkem, umožňuje kontrolovat přírůstek hmotnosti, udržuje energii na požadované úrovni. To vše nepřímo přispívá k udržení zdravých intimních vztahů.
  3. Další možný způsob dopadu na zlepšení sexuální kvality je specifická intimní gymnastika (Kegelová cvičení). Jeho působení je zaměřena na posílení svalů pánevního podlahy, jejichž výsledek je zejména zvýšení frekvence a jasu orgasmu.
  4. Důležité je samotná atmosféra, doprovázející. Nedostatek spěchu, soukromí dvojice, vytvoření vhodné situace s využitím romantických atributů, předběžné pohlazení - to vše pomůže naladit požadovaným způsobem, odvrátit pozornost od povodí každodenního života a zcela se navzájem rozpustí. Tento přístup je schopen jednoduše uspokojit fyziologickou potřebu partnerů, ale také posílit vztahy přidáním důvěry a něhy v nich.

Je tam nějaký život po Klimakech? Pouze samotná žena je schopna odpovědět na tuto otázku. Můžete se vztahovat jinak na stejné události různými způsoby a volba tohoto vztahu je vždy v našich rukou. Aktivní životní pozice vítězství v každém věku a za všech okolností. Menopauza, nepochybně, je testem pro všechny unie. A tady je důležité, jak důvěryhodné vztahy mají pár, protože je žádoucí diskutovat o rozvíjejících se problémech včas, vysvětlit si navzájem, což je důvodem a pokusit se najít dobré řešení. Pouze takový přístup je schopen být klíčem k bezpečnému průchodu všech základních kamenů tohoto období a zachování vzájemné něhy.