Je nutné být chráněno během klimaků?

Máte-li průzkum mezi určitou skupinou lidí, která zahrnuje zástupce různých pohlaví a věku, pak otázkou je to, co je to "Climax", většina zodpoví, že toto zastavení menstruace a další nemožnost narození dětí. A do jisté míry je takové stanovisko odůvodněno, protože skutečně konečná fáze menopauzálních změn je plným útlumem reprodukčních činností. Ale to není jednodenní konverze, protože někdy Období menopauzy trvá Až 10 let. A zatímco menopauza stále zůstává dálkovým pohledem, žena si myslí, že o nadcházející změně. Ale jak se blíží mnoho otázek, zejména a takové: Jak chránit, když je vyvrcholeno?

Zda je těhotenství možné, když je vyvrcholeno?

S menopauzou v těle ženy se začínají vyskytnout komplexní změny, hlavní činnost, která je zaměřena na postupné ukončení reprodukčních činností ženského organismu. Pro vyřešení pro sebe otázku, zda je nutné být chráněno během menopauze nebo ne, je nutné zvážit změny podrobněji.

Změny začínají snížením vývoje vaječníků ženského pohlavního hormonu progesteronu, který přestane kompenzovat produkci jiného pohlavního hormonu - estradiolu. Souběžně s tím se hypofýza snaží naplnit nedostatek progesteronu a stimuluje práci ovariální uvolňování do krve luteotropního hormonu. Hormonální "houpačky" začíná, které jsou vyjádřeny útoky nepříznivých z různých orgánů a systémů.

A proces výskytu menopauzy v mezidobí stále stojí. S snížením produkce hormonu se postupně snižuje počet folikulů v vaječníkové dutině, proto je běžný proces ovulace rozbit, přerušení v menstruačním cyklu. Postupně měsíčně zcela zmizí. Po jednom roce od data poslední menstruace můžete nejprve mluvit o postmenopauzu.

Vzhledem k změnám v těle v těle lze předpokládat, že vylučuje výskyt těhotenství během vrcholu To je nemožné. Zatímco v těle, nechte je pravidelně, je zde proces zrání vajec, mluví o nemožnosti koncepce je poněkud předčasně.

Teprve po urážlivosti Postmenopauzální období Je možné deklarovat určitý stupeň důvěry, že neplánovaná koncepce již nepředstavuje hrozbu. Je velmi obtížné určit nástup tohoto bezpečného stavu. Proto se nejzájemnější rozhodnutí osloví svůj navštěvující lékař a průchod příslušných průzkumů, zejména, Analýza na obsahu folicularityMuling hormonu. Pouze tím, že obdržíte lékařské potvrzení, že koncepce a dětské již nejsou možné, můžete zcela opustit použití antikoncepce.

Proč chránit během menopauzy?

Samotné lidské tělo je naprogramováno do určitých životních cyklů, z nichž každý je obdařen svou funkční složkou.

Menopauza - čas dokončení reprodukčních procesů, kdy fáze odpočinku přichází v oblasti sexuální sféry. Proto je nástup těhotenství v tomto segmentu života nežádoucí. Všechny orgány a systémy mají dodatečnou zatížení pod vlivem menopauzy syndromu, v genitáliích se vyskytují jevy fyziologické restrukturalizace. Koncepce v tomto věku vytváří další stres pro tělo a jeho důsledky mohou být dostatečně nebezpečné.

Těhotenství a porod jsou převedeny dolimatu mnohem těžší, protože tělo téměř vyčerpalo své dětské funkce. Kromě toho má žena již určité závady do tohoto věku, což může negativně ovlivnit proces vstupu do dítěte. V průběhu let a riziko narození dítěte s patologiemi vývoje, například s Downovým syndromem.

Neméně nebezpečné důsledky, potraty převedené v období změny. Musím říct, že se jedná o dvojitou hormonální úder do těla ženy. Urážlivý Těhotenství během menstí, A pak její přerušení je nejsilnější rozdíly, které se mohou stát katalyzátorem nebezpečných onemocnění, včetně onkologických.

Aby se zabránilo negativním důsledkům, je nutné včas přemýšlet včas antikoncepci v období menopauzy. Koneckonců, jakýkoliv problém je snazší zabránit než odstranění jeho následků.

Metody antikoncepce pro menopauzy

Moderní farmaceutický průmysl nabízí mnoho možností pro antikoncepční prostředky vhodné pro použití v období menostázy.

Určete, jak jej správně chránit během Climsa, může pouze zkušený lékař, který vlastní dostatečné informace o zdraví pacienta a zvláštnosti změn klimatial.

Zvažte podrobněji, s pomocí toho, co agenti jsou možná ochrana v tomto časovém segmentu.

Hormonální antikoncepce

Tato skupina finančních prostředků zahrnuje nejen příjem finančních prostředků ve formě tablet a pilulku, ale také použití různých náplastí a hormonálních injekcí.

Použití podobných léčiv s významnými výhodami a minusy. Například se správným výběrem hormonálních antikoncepčních látek, významné snížení nepříznivých příznaků menopacterního syndromu v důsledku přijetí hormonů zvenčí. Kromě toho, s včasným recepcí jsou hormonální léky schopny spolehlivě chránit před neplánovaným těhotenstvím.

Nicméně, přijímání hormonálních léčiv může způsobit poruchy v činnostech kardiovaskulárního systému, porušení procesu koagulace krve, vývoj křečových žil, lipidových a sacharidových nerovnováh. Menopauza - žádný čas na experimenty, takže jakékoli schůzky musí být provedeno odborníkem.

Metody prevence bariérů

Mezi ně patří kondomy (samec a samice), děložní uzávěry a membrána. Jejich podstata je určena slovem "bariéra", tj. Tyto metody vytvářejí překážku sjednocení vejce a spermií. Pánské kondomy získaly největší popularitu jako nejsnadněji a spolehlivější způsob ochrany, a to nejen z nežádoucího těhotenství, ale také z nemocí sexuálně přenosných.

Chemická metoda

S pomocí prostředků této skupiny existuje prevence spermií v děložní dutině. Tyto léky jsou prezentovány ve formě různých svíček, mastí, krémů, gelů, past a aerosolů s spermicidálním účinkem. Musí být použity bezprostředně před sexem zákona, což není zcela vhodné pro mnoho páry. Kromě toho, jejich použití může způsobit lokální alergické reakce a nepohodlí.

Intrauterinní antikoncepce

Je to všechna známá spirály (námořnictvo), jejichž činnost je založena na skutečnosti, že neumožňují spermie vytvořené po sjednocení vejce a spermií Zygota, aby se připojily k vnitřní dutině dělohy. Tato metoda je založena na klesající akci. Jeho významnou nevýhodou je, že přítomnost cizího tělesa v děloze často způsobuje zánětlivé procesy. Kromě toho existuje hrozba pro rozvoj ektopic těhotenství. Často používaný intrauterin Spirála Mirena a endometrióza v Premenopausal.

Chirurgická metoda

Toto je extrémní opatření, jejichž podstatou leží v tzv oblékání phallopie trubek s laparoskopií. V důsledku toho je vaječná buňka prostě fyzicky schopna jít do děložní dutiny a hnojení se stává nemožným. Důležitou nevýhodou způsobu je, že sterilizace je nevratný proces, ale během období Klimaks je tato funkce obtížně zvážit příliš významné, protože samotné menstény je procesem úplného dokončení porovnání dětí. Obecně tato metoda pomůže 100% chránit před nechtěným těhotenstvím, navíc nezpůsobuje žádné významné negativní účinky na zdraví.

Chraňte nebo ne během menopauzy - individuální řešení každé ženy. Neměli bychom zapomenout, co dělat rozhodnutí, jsme zodpovědní za jeho následky. A někdy mohou být těžké a nevratné. Pouze pozorný postoj k jejich zdraví může být slibem dlouhého a prosperujícího života.