Charakteristický výběr v eroze děložního čípku

O takovém věku, jako erozi, každá žena slyšela. Podle statistických údajů je tato onemocnění detekována téměř každým druhým představitelem krásné poloviny. Souhlasím, je to důvod myslet! Mazání nemoci spočívá v tom, že již není dostačující v žádném případě samotný výstup, zatímco patologické procesy v hlubinách ženského těla jsou neustále progresivní. Jak může tento záznam? Jaké alokace v eroze mohou nastat a co říkají?

Začněme se skutečností, že patologická sekrece v eroze nedochází vždy. Jeho vzhled často signalizuje nedbalost nemoci. Samozřejmě, pokud se žena naučila podstoupit pravidelné průzkumy v gynekologu, pak zjišťování nemoci nebude obtížné. K tomu postačí projít obvyklou kontrolu pomocí speciálních vaginálních zrcátek. Nicméně, naše krajany z větší části, bohužel, jsou bohužel určeny pro lékařskou pomoc pouze tehdy, když se objevují zřejmé známky nezdravého. V eroze jsou takové příznaky charakteristické alokace, které budou diskutovány níže.

Připomeňme, jakou erozi je

Pokud vám věnujete pozornost fotografie (viz. Níže), uvidíte, že erozi (ektopie, endocervikóza) není nic jiného než výskyt oblastí ulcerace na cervikální sliznici. PLOTS, zpravidla jsou tvořeny v oblasti venkovní. V podstatě se jedná o abnormální znovuzrození epitelových buněk, které mohou v přítomnosti příznivých podmínek vést k vývoji onkologického procesu. Tyto podmínky mohou být: snížená imunita, připevnění bakteriální nebo virové infekce, genetická predispozice. Samozřejmě to je daleko od 100% případů, nicméně by bylo nepřiměřené popírat pravděpodobnost, že takový rozvoj událostí, protože v lékařském prostředí eroze není marné volal precancerózní onemocnění.

Příčiny patologické sekrece během endocervikózy

Před rozhovorem o tom, co je přiděleno v eroze Červeru, zvažte pravděpodobné faktory vyvolávající tento fenomén.

  1. Nejčastějším výběrem během eroze děložního čípku se objeví vzhledem k vývoji zánětlivého procesu v tkáních obklopujících spiknutí postiženého ulcerací. Tento zánět může být provokován jak podmíněně patogenních mikroorganismů (Gardnernellas, kandidátové houby), stejně jako patogeny, které jsou přenášeny během sexuálního kontaktu (Chlamydia, trichomonády, gonokokci, močoviny).
  2. Sekreace během ektopie může být také vysvětlena mechanickým poškozením, například sexuálním kontaktem nebo lékařskou manipulací (potrat, analýza analýz).
  3. Další výběr provokateur v eroze děložního čípku - to je taková obecná gynekologická patologie, jako je endometrióza. Vidět, které málo Možnosti jako příznak této patologie v jednom z našich článků.
  4. Důvodem může být přítomnost endokrinních a imunitních patologií, stejně jako vzhled neoplazmů

Možné alokace pro erozi děložního dělohy s fotografiemi

Hojný

První zvon nespravedlivého kopání, který není tak snadné rozlišovat od normy - je to příliš hojné sliznice.

Mohou zcela narušit ženu vůbec, ale, nicméně slouží jako signál, že poruchy se objevily v práci reprodukčního systému.

Hnědý

Hnědé vypouštění v eroze děložního čípku může být pozorováno v důsledku zánětu oxidu. Jejich výrazná funkce lze považovat za to, co se vyskytují několik dní před začátkem menstruace. To spíše vede ženu k myšlenkám o selhání v cyklu než patologické změny v těle. Takové vypouštění mají obvykle pečující charakter a jsou doprovázeny tahem bolestí v dolní části břicha.

Není nutné opustit hnědé alokace v eroze, protože počáteční zánět cervikálních tkání se může rozšířit na vaječníky, phallopieS trubky, samotné dělohy.

Krev

Výběr krve v eroze čípku - přímý důkaz, že ulcerace začínají krvácet.

To indikuje významnou hloubku a extenzitu porážky. Zpočátku si můžete všimnout Sukrovitsy po sexuálním kontaktu. Někdy v bílém můžete vidět směs krve, jehož vzhled je obtížné najít rozumné vysvětlení. Vzhledem k tomu, že nemoc pokračuje, může se objevit intermenlar krvácení, což také signalizuje negativní dynamiku.

Žlutá

Nažloutlá břicho - znamení reprodukce takových mikroorganismů jako močasmus, stafylokoccus.

Paralelně s ženou může rušit takové příznaky jako hyperemie, otoky a svědění sexu.

Zelená

Zelená sekrece S endokervikózou, nejčastěji mluví o infekčních gonorů.

Tato sexuální infekce je také doprovázena ostřením s prázdným močovým měchýřem, zarudnutím a otokem sexuálního rtu, intenzivního svědění.

Purulentní

Hnisavé alokace u žen - správné znamení, že ulcerace sliznice byla doplněna přidáním bakteriální nebo virové infekce.

Nejčastěji je takový obraz charakteristický pro takové genitální infekce jako Chlamydia a Trichomoniasis. Čerpadlo může vyniknout dostatečně velkému počtu - vše závisí na intenzitě zánětu. Někdy může být bolest v dolní části břicha, obecná malátnost. Takové jevy jako nepohodlí v intimní zóně, svědění a otok vnějších genitálních orgánů mohou probíhat také, protože infekce je schopna šířit do oblasti vaginy a vulvy.

Bílý

Bílé zvýraznění podobné vlastním sýrovým zrnám, říkají, že plísňová infekce se připojila k porážce eroze.

Současně, symptomy, jako je nepohodlí v intimním zóně, které zahrnují svědění v oblasti velkých a malých zárodečných rtů, hořící v okamžiku močení, otok a zarudnutí vulvy. Někdy mohou mít vločky s "drozd" hnědý odstín, který hovoří o krvácení ulcerací. Houbová infekce rozlišuje charakteristickou vůni kyselého mléka.

Často se ektopie nachází u těhotných žen. V tomto případě je třeba mít na paměti, že vzhled Sukrovitsy v procesu přirozeného zvýšení velikosti dělohy je téměř nevyhnutelný. Přidělení na pozadí erozi čípku v těhotenství vznikají v důsledku protahování a poškození poškozených tkání (viz. Foto odkaz). Během těhotenství však endokervikóza není prováděna, protože riziko vzniku jizvy dělohy a je také nemožné použít většinu léčiv (vzhledem k možnému negativnímu dopadu na zdraví rozvoje rozvojového dítěte). O taktice ošetření eroze by měla být s lékařem vyprávět s lékařem.

Možnosti terapie

Pro léčbu cervikální eroze lze použít následující metody:

  • kryodestrukce (dopad na postiženou oblast ultra-nízkou teplotou kapalného dusíku);
  • laserová koagulace (jednoduše řečeno, kauterizace s laserem);
  • diathermokoagulace (elektrická migrace);
  • Chemická koagulace (směrový účinek léčiv obsahujících směs kyselin);
  • Radio-vlna.

Dosud, diathermocoagulace zůstává nejčastějším způsobem léčení eroze. Tato metoda je poměrně účinná a jednoduchá. Nicméně, se to všechno má významné nevýhody. Například jako:

  • bolestnost manipulace;
  • Možnost tvorby zjizvení na krku, který dále komplikuje proces porodu (což činí postup vhodný pouze pro porodu);
  • pravděpodobnost krvácení;
  • Doba trvání doby vymáhání po postupu je až 3 měsíce.

Vzhledem k poměrně širokému spektru rizik, žena, která utrpěla terapii děložní eroze, zejména způsobem diathermokoagulace, by mělo být obzvláště úzce odvoláno na stav jeho reprodukčního zdraví. A tady znovu hlavní měřítky jsou alokace z pochvy.

Výběr po ošetření eroze

Ihned po postupu je výtok krve považována za poměrně přirozenou. Nejčastěji jsou směs hlenu a krve. Jejich intenzita a sytost závisí na velikosti eroze a hloubce léze tkáně. Přítomnost proudů krve je považována za normální v jednom ženském cyklu. Měla by však být jasně pozorována tendence ke snížení jejich čísla.

Dále musí změnit hojný vypouštění transparentního hlenu, které nemají nepřirozený zápach a není doprovázen nepříjemnými pocity v oblasti intimní zóny. To vše naznačuje pozitivní dynamiku v procesu obnovení buněk cervikálních sliznic.

Co by mělo věnovat pozornost tomuto období? Jasné musí:

  • Připojení k odpuzujícímu zápachu;
  • Nedostatek pozitivní dynamiky, t.E. amplifikace mukoplastického výboje krve;
  • Vzhled stop hnisu v bílém;
  • Alokace krevní barvy a bolest, Místní břicho;
  • Přistoupení svědění, hoření, hyperemie.

Přítomnost jednoho z výše uvedených symptomů během doby využití po zapálení eroze ukazuje, že existuje vysoká pravděpodobnost připojení infekce nebo krvácení. Proto je jediným správným řešením v takové situaci okamžitým odvoláním lékaře. Získat rozsáhlé informace s fotografiemi ohledně, které mohou být Výběr po zapálení eroze, Jít na odkaz.