Jaké jsou hnědé alokace první den menstruace?

Pravidelnost menstruačního cyklu - hlavním ukazatelem zdraví žen. Každý slabý podlahový zástupce musí být monitorován nejen do data počátku kritických dnů, ale také sledovat jejich vlastnosti. Pokud menstruace začíná hnědým výbojem, lze předpokládat jak fyziologické změny a patologické. Jak odlišit tyto procesy a když potřebujete požádat o pomoc lékaři, tento článek bude to říct.

Charakteristický symptom

Normálně mají menstruační výboje šarlatový nebo tmavý červený odstín. Jejich objem se pohybuje od 30 do 60 ml za den. V prvních dnech, pod působením hormonů, je endometrie sotva odmítnuta a v této době děloha upozorňuje největší množství krve, často s tmavými sraženinami, což je jeho vnitřní sliznice.

Vzhled hnědého výboje poukazuje na skutečnost, že krev je malá a je složena, oxidována a ztmavne v místním prostředí, než vagina má čas přidělit. Samozřejmě, že takový jev je charakterizován na konci menstruace, kdy hlavní část endometria uvedla. Je přípustné po dobu 1 nebo 2 dny před kritickými dny, které je způsobeno otokem a ochota sliznice se odvrátí.

Když se menstruace začala s takovým hnědým výtokem, můžeme hovořit o fyziologických změnách v těle ženy. Ne vždy patologie, ale také ztrácí kontrolu nad situací, nestojí za to.

Údaje o přidělení na začátku menstruace jsou míněni, častěji, podvody, charakter a ne krvácení. Jejich složení zahrnuje přírodní tajemství sliznice s příměsí krve.

Pro přípravu endometria po koncepci po ovulaci je hormon zodpovědný - progesteron. Je to ten, kdo ve druhé polovině menstruačního cyklu přispívá k utěsnění a prasknutí této tkáně, která je naprogramována pro přijetí a implementaci oplodněného vejce do dělohy. Když se to nestalo, endometrium je pájeno ve formě menstruace. Pokud se to nestane, pak ve většině situací se vše naznačuje hormonální porušení.

Sympt má příčiny a jiné druhy:

  1. Přenesený stres, zatížení a onemocnění.
  2. Přijímací hormonální antikoncepce a jiné léky.
  3. Změny související s věkem.
  4. Normální a patologické těhotenství.
  5. Postorum období.
  6. Malá váha.
  7. Anomálie ve struktuře dělohy.
  8. Patologie (endometrióza, polypy, Mioma, jiné novotvarové, endometritidy, infekce).

Hormonální porušení

V důsledku určitých faktorů se vyskytuje porucha:

  1. Deficit progesteronu zabránil, aby se vytvořil v pravém endometriálním stupni, protože se nemohl připravit na odmítnutí, nebo to prostě nestačí.
  2. Přebytek výše uvedeného hormonu nedalo genitálnímu systému začít plnohodnotnou menstruaci.
  3. Nevýhoda estrogenu ovlivnilo skutečnost, že mechanismus odmítnutí endometria nezačal zcela, ale označil pouze oscilace během měsíčního hnědého.

Takové selhání se vyskytují z důvodu zdůrazňuje, že komplikace onemocnění jiných systémů, endokrinologických poruch, nesprávné výživy a životního stylu, nadměrné používání léčiv obsahujících hormony, vyztužené zatížení.

Postorum období

Po porodu, tělo zažívá velké stres. Ostrá a intenzivní hormonální perestrojika začíná, podlahový systém se snaží postupně vrátit se do bývalého fungování režimu.

Když žena přivádí dětskou hruď, menstruační cyklus nepřišel do obvyklého rytmu po dlouhou dobu nebo krvácení prostě chybí pod vlivem oxytocinového hormonu, který je zodpovědný za snížení dělohy a příchodu mléka.

S dokončením laktace se menstruace vrátí docela rychle, a v prvních měsících může začít hnědými masami.

Anomálie ve struktuře dělohy

Existují takové anomálie pro vývoj a strukturu hlavního ženského těla:

  1. Jednostranná, rada.
  2. Sadlovoidní forma.
  3. Gapopie.

Porucha struktury zabraňuje normálnímu odstranění krve a endometriánu, zpoždění v ohybu. V důsledku toho spíše menší množství krve dosáhne vagíny, která označuje popsané znamení.

Tento problém je také vysvětlen přítomností tmavě hnědého výboje v první den menstruace. Stagnující krev získává tmavou barvu, oxidaci v místním prostředí, někdy na stejném Důvodem je tmavá krev během menstruace.

Existence takových porušení by měla sledovat gynekolog, protože krevní sraženiny a odmítnuté endometrium mohou vést k zánětlivým procesům, jakož i neplodnosti nebo potratům. Většina anomálií léčí chirurgický.

Malá váha

Nedostatečná tělesná hmotnost často ovlivňuje menstruaci. Je patrné pro ženy, které se řídí tvrdou stravou a velkým nákladem. S ostrou ztrátou hmotnosti obsahuje tělo ochranné mechanismy, protože menstruační ztráta krve může být pro něj kritická. Měsíčně v tomto případě jděte ve formě hnědých MUPS, začít podobným způsobem nebo chybí vůbec.

Gynekologické onemocnění

Důvody pro vzhled hnědého výboje na první den menstruace nejsou vždy způsobeny fyziologickým stavem. Odolné a patologické případy. Vyznačují se od normálních výbojů, odlišují se nepříjemným zápachem a jsou doprovázeny nepohodlnými pocitem, bolestmi nebo křečemi ve spodní části břicha, svědění, zvýšení tělesné teploty. Nejčastějšími chorobami, které jsou v tomto příznaku inherentní:

  1. Endometrióza - patologický růst vnitřní vrstvy dělohy. Hnědý výběr s pachem v každém časovém cyklu, ale nejčastěji - na jeho začátku, který spadá první den obnovení endometria.
  2. Endometritida - zánětlivý proces této tkaniny způsobené pronikáním infekce v děloze. Kromě narušení menstruace je táhnoucí bolest břicha pociťována, teplota roste, hnisavý hlen krve je zřídka detekován.
  3. Polypy jsou možnou příčinou abnormálních období.
  4. Zánět malých pánevních orgánů ve většině případů vede ke změně povahy výběru v kritických dnech.
  5. Nová formace různých etymologie.

Důležité! Aby se zabránilo rozvoji gynekologických problémů, musíte dodržovat pravidla osobní hygieny, vést zdravý životní styl, být chráněn v nepřítomnosti stálého partnera, pravidelně navštěvovat gynekolog a následovat hormonální pozadí a povahu vybít.

Docela často se ženy snaží najít odpověď na otázku, proč měsíční začíná od bolesti. Informační stránky pomohou vypracovat obecnou představu o fungování reprodukčních orgánů a bude se vyzvat k pravděpodobnosti odchylek, nicméně nemohou nahradit plnou gynekologickou zkoušku. Proto se označením symptomu je nutné okamžitě konzultovat lékaře, aby v případě přítomnosti patologie získat správnou a včasnou léčbu.