Trvání climaxu u žen: kolik trvá, příznaky menopauzy

V životě každé ženy přichází podzim. To je způsobeno přirozenými změnami v těle, během něhož se vyskytují procesy zániku v reprodukčním systému. Toto období známé v medicíně jako menopauzální období. A protože často způsobuje nepohodlí, otázka, kolik vyvrcholení trvá, je pro mnoho velmi důležitých.

Vlastnosti Clemaks

Je spojena s involucí sexuálního systému, t. e s jeho návratem. S věkem v ženském organismu jsou pozorovány různé změny. Toto období pokračuje až do menstruačního výboje a snížení hormonální aktivity vaječníků. Lékaři argumentují, že je to fungování vaječníků určuje skutečnost, že žena je stále mladá. Kvalita jejího života závisí na jejich práci a pravděpodobně možná onemocnění, která mohou být spojena se stárnutím.

Ne vždy věk určuje začátek blížící restrukturalizace těla. Doba trvání vyvrcholení u žen závisí na obrazu jejího života, dědičnosti, zdraví. Přítomnost infekčních onemocnění, časté dodávky a potraty ovlivňují, jak dlouho vyvrcholí. Gynekologická onemocnění vznikající v reprodukčním období, jako jsou momy a endometrióza, také určují, kolik let bude pokračovat. Délka vyvrcholení je ovlivněna negativními podmínkami, ve kterých pracuje žena, stejně jako podmínky pro jeho život.

Stage Klimaksa

Specialisté na klimakterické období jsou konvenčně rozděleny do následujících kroků:

  1. Premenopausa. To jsou poslední roky ženské plodnosti, když poruchy se objevují v menstruačním cyklu, doprovázenémi změnami hormonální úrovně a v celkovém zdraví žen. Několik let před menopauzou, funkce vaječníků postupně mizí, syntéza estrogenů se snižuje, rytmus menstruace je narušen a doba trvání cyklu se mění. S normálním vrcholem, mnoho žen všimne snížení intenzity menstruace s rostoucími intervaly mezi nimi. Toto období je také charakterizováno vzhledem přílivů, navíc se žena může stát emocionálně nevyváženější.
  2. Další fázi - menopauza. Začne svou zprávu za rok po datu poslední menstruace a přichází v 47-52.
  3. Konečná fáze klimakterií je postmenopauza (5 let po menopauzu). V této době se vaječníky zastaví jejich fungování a vyskytuje období fyziologického zbytku sexuálního systému. Ovary a dělohy se sníží, endometrium se stává tenčí, mléčné žlázy v důsledku ztráty mastných vrstev ztratí tvar a pružnost, kosti jsou křehké, bez podpory estrogenu, srdce a cévy trpí.

Trvání Climaxu u žen: Kolik trvá, příznaky menopauzy

Výskyt Klimaků

Ženy do 30 let
Je těžké odpovědět na otázku, kdy Climax přijde. Nejčastěji se to děje za 50 let. V tuto chvíli říkají lékaři, že je znatelně grilovaný. Spousta žen mladších 40 let je téměř v climaxu. To přispívá k mnoha negativním faktorům. Mezi nimi, kouření, rozbitý způsob práce a rekreace, konstantní stres, hubnutí s rychlou hubnutí, dlouhodobý příjem antikoncepce. To vše může vést k vyčerpání vaječníků a ukončení menstruačního výboje.

Později je nástup vyvrcholení také odchylka od normy a indikuje jak přítomnost gynekologického onemocnění ženy (myom, hyperplastický proces endometria, cystu s vaječníkem) a problémy s kardiovaskulárním systémem.

Dlouhodobý pokračující stres, chemoterapie, psychologická trauma se často stává příčinami ukončení menstruace se všemi následnými důsledky náhle přicházejících climaků.

Po operaci odstranit vaječníky, chirurgický vyvrcholení, jehož proud není tak hladký, jak v přírodním. Snížení, které se objeví ve stejnou dobu, jsou tak silné, že vyžadují lékařskou korekci, v důsledku toho, že postupně začínají projít a mohou vůbec zmizet.

Charakteristickým znakem Klimaks je příliv, a tam může být také změny nálady, zvýšené pocení, suchost vagíny, postižení spánku, tlakové skoky, močová inkontinence.

Rozlišovat mezi několika stupni Klimaks:

  • Jedná se o lehký stupeň menopauzálního syndromu, když účinnost (příliv až desetkrát denně).
  • Průměr, který je charakterizován častějšími přílivy, bolestmi hlavy, nevolností a poruchami spánku.
  • S tvrdou formou je pracovní kapacita téměř ztracena. Splňuje téměř polovinu žen trpících touto nemocí. Některé mají problémy s gastrointestinálním traktem, v jiných - hypertenzní onemocnění. To jsou příznaky, které potřebují věnovat zvláštní pozornost budoucnosti, které nevedly k vzniku závažnějších onemocnění.

Poruchy způsobené menopacterním syndromem, trvá několik měsíců až dva roky.

Prevence nepříjemných příznaků Klimaků

Tlakové příznaky u žen začínají se objevit po 40 ° C. Jejich závažnost může být nejrůznější, a žena se musí snažit maximalizovat své projevy, protože mohou výrazně zkomplikovat svůj život.
Uklidňující drogy
Rozhodnutí o volbě způsobu léčby negativních projevů Klimaků vezme lékař. Během tohoto období jsou předepsány sedativa a ve závažnějších případech je již o hormonální terapii, která může být jmenována pouze po zkoušce ženy. Nejčastějšími ukazateli pro takovou léčbu je potřeba eliminovat přílivy, atrofie urogenitálního systému, silné bolesti hlavy. Hormonová léčba má v některých případech kontraindikace a dokonce představuje hrozbu pro zdraví a život ženy. To je důvod, proč pouze specialista jmenuje hormonální terapii.

Vyvrcholení u žen léčit komplex. To jsou nejen přípravy rostlinného původu, homeopatie, ale také psycho-, fyzioterapie a dieta.

Správnou výživu - klíč k úspěchu

Zdraví z velké části závisí na tom, jak se žena krmiva.

  • Je nutné dávat přednost nádobí na pár a pečení v troubě, smažená potřeba omezit.
  • Dieta by měla zahrnovat požadované množství vláken, kapaliny, výrobky s omega-3 a hořčíkem, což normalizuje stav nervového systému.
  • Je třeba věnovat pozornost potravinám obsahujícím vitaminu E. Jedná se o salátové zelení, různé ořechy, obiloviny.
  • Jídlo je lepší být mírně nemocné, mělo by být omezeno na použití výrobků s "špatnými" sacharidy, ke kterému rafinovaný cukr, dorty, sladkosti, bílý chléb a leštěná rýže. Mohou provokovat prudký nárůst glukózy v krvi.
  • "Dobré" sacharidy musí být zahrnuty do denního menu. Jedná se o fazole a čočka, zelené fazole, pórek, mnoho ovoce a zeleniny.
  • Dramaticky odstraňte cukr ze stravy nežádoucí t. na. Může vyvolat vzhled závratě. Cukr, který nebude poškodit tělo, lze získat z ovoce, luštěnin nebo obilovin.

Prevence onemocnění během vyvrcholení

Ošetření osteoporózy
Během menopauzy, otázka osteoporózy. A nedostatek hormonů je na vině. na. Klesající úroveň estrogenu nemůže poskytnout kosti potřebné pevnosti. Oprava osteoporózy je obvykle složitá a dlouhá. Kromě toho ne vždy přináší očekávané výsledky. Proto je snazší varovat ho než zacházet. A zde by se tělo mělo věnovat pozornost terapeutické tělesnému vzdělávání. Zpomalte ztrátu kostní tkáně, stejně jako obnovit psycho-emocionální stav, zabránit městnavému jevům v oblasti malé pánve pomůže probíhat, chůze, tanec, orientální postupy (jóga, qigong).

Nedostatek estrogenů je příčinou různých kardiovaskulárních onemocnění. Riziko aterosklerózy u žen v období restrukturalizace těla se výrazně zvýší. Léčba je zde složitá a také vyžaduje použití substituční hormonální terapie.

Trvání Climaxu u žen: Kolik trvá, příznaky menopauzy
Lékaři důrazně doporučují všechny ženy po 40 letech věnovat pozornost svému zdraví, pravidelně navštívit gynekolog, kardiolog, endokrinolog, vést aktivní životní styl, rozvíjet tvůrčí potenciál.

Lidské zdraví je především práce. Ne mnoho může pracovat na udržení těla. Ale jak dlouho trvá Climax jako celek závisí na nich sami. Klimakovy symptomy ovlivňují ty, kteří dříve měli zdravotní problémy, ignorovaly doporučení odborníků nebo se na ně vůbec neobrátili. Každá žena musí jasně uvědomit, že jeho současnost závisí především o tom, jak je zdravé fyzicky aktivní, psychologicky stabilní.