Bleeding děložní krvácení během vyvrcholení: léčba

Menopauza je přírodní fyziologický fenomén. První známky Klimaksa Začít se oslavovat ze zástupců krásné poloviny lidstva předběžně po 45 letech. Ačkoli vnitřní reformy reprodukčního systému začíná mnohem dříve, aniž by se ukázaly až do určité doby. Symptomy climetteria v každém případě se mohou významně lišit, ale je zde celá sada projevů, které připomíná nástup menostázy. Minerální krvácení během menopauze je jedním z jejich charakteristických příznaků nepříznivých, což může být skryté vážnými patologiemi.

Jsou normou krvácení dělohy během menopauzy?

Je těžké říci, proč, ale děložní krvácení během vyvrcholení často není vnímány ženami jako nebezpečný signál. Není žádné tajemství, že pod vlivem hormonálních změn v těle je globální restrukturalizace. Ovlivňuje také sexuální sféru. Například změny se mohou projevit při zkrácení nebo prodloužení menstruačního cyklu nebo trvání menstruace, posílení nebo snížení množství výběru. Je to tyto děložní krvácení v premopauzu, v souvislosti s tímto fyziologickým fenoménem může být možnost normy. V některých případech může menstruace dokonce zmizet několik měsíců, ale tak či onak, je to jen jedna ze stran přirozeného procesu dokončení kritické funkce.

Je však nutné rozlišovat mezi ztrátou krve spojené se změnami v menstruačním cyklu a ztrátě krve, které mají nezávislý charakter. Jakékoliv krvácení v menopauze může mít patologickou kořenovou příčinu, která vyžaduje lékařskou pomoc. Žena by měla upozornit následující ukazatele:

  • Nadměrně hojná menstruace v období, Prempenopauza dosud neskončila;
  • hojné izolační krevní sraženiny;
  • Intermentované bleeding;
  • Snižování trvání cyklu na 21 dní a méně;
  • Zvyšování délky menstruačních sekrencí (až 7 dní a více) a opakované opakování tohoto jevu.

Premenopauza se vyznačuje zachováním menstruace, ale během tohoto období existuje několik typů patologických cyklických výbojů. V závislosti na jejich trvání, intenzitě a hojnosti existuje následující klasifikace:

  1. Mennaragia - vyrovnaná intenzivní menstruace, která trvá více než týden a opakuje několik cyklů v řadě.
  2. Metrragia - alokace různých intenzit, které jsou registrovány mezi menstruací. S tímto způsobem je ztráta krve možná přítomnost sliznic.
  3. MenometriumRagia - zdůrazňuje, které se liší v hojnosti a vznikají spontánně, bez ohledu na menstruační cyklus.
  4. Polymmengey - krvácení, pravidelně opakované intervaly času, které tvoří méně než 21 dní.

Pokud žena poukazuje na některou z výše uvedených států, pak by neměla být bráněna návštěvou gynekologa. Tyto patologické ztráty krve může být jak charakteristickým znakem blížící se menopauzy a příznakem onemocnění různých etiologií.

Je důležité vědět, že jakýkoli krvácení v postmenopausage lze považovat za anomální. Zároveň je povaha a hojnost vypuštění není absolutně důležité - v každém případě je nutné okamžitě konzultovat se specialistou.

Tento příznak je schopen hovořit o přítomnosti závažných patologických změn, zpoždění při léčbě, která může být fatální.

Patologické příčiny ztráty krve v období menostázy

Zvažte patologické podmínky, které nejčastěji způsobují krvácení během menopauzy.

Hormonální nerovnováha

To je častý viník tohoto onemocnění. Snížení vývoje estrogenského vaječníků v těle ženy vede k celému komplexu transformací, které přímo ovlivňují činnost orgánů sexuální sféry. Na pozadí rozbíjející se nerovnováha, vznik děložního krvácení. Jejich charakter a intenzita se mohou v každém jednotlivém případě výrazně lišit.

Hormonální terapie

Někdy krvácení během doby menopauzy jsou provokovány přijímáním hormonálních léků používaných k minimalizaci patologických projevů Klimaků. Nejčastěji takové vypouštění mají mírný charakter, někdy není ani krvácení v doslovném smyslu slova, a krevní krev.

OK

Může působit jako provokatetor tohoto nepříjemného fenoménu a příjmu perorálních kontraskování během období Premanopauze. To je zpravidla způsobeno buď skutečností, že nástroj byl zvolen nesprávně, nebo individuální reakce těla ženy. Někdy Přeměřené zveřejnění, Pokud se objeví v prvních měsících správy OK, můžete vysvětlit adaptaci těla tohoto léku.

Myom Uterus

Mioma děloha - benigní neoplazma, která se vyvíjí na pozadí porušení kvantitativního poměru estrogenu a progestinu. Obvykle toto neoplary zvyšuje intenzitu a dobu trvání výběru během menstruace, ale v některých případech může být krvácení označeno uprostřed cyklu. Izolace krve s daným nádorem může dojít, pokud je pozorován jeho intenzivní růst během rozšiřujícího endometria, s porušením děložní schopnosti snížit, snížit tón plavidel.

Hyperplazie endometria

Onemocnění je anomální růst bazálních nebo funkčních endometriálních vrstev, ve kterých buňky endometria klíčí do hlubokých vrstev dělohy. Pravidelně je sliznice vypouštěna, že vyvolává krvácení. Je třeba poznamenat, že podobný symptom není vždy charakteristický hyperplazie v menopausus, Velmi často se vyvíjí asymptomatic. Nebezpečí tohoto onemocnění je možnost maligního znovuzrození buněk.

Polypy dělohy

To je jeden z forem hyperplazie endometria, která se rozvíjí lokálně. Polypy jsou zvláštní stehna na noze, ve kterých se koncentruje velký počet krevních cév. Při zranění těchto formací. Nejčastěji má mírný charakter. V některých případech se krev vylučuje z dělohy dělohy, ale po chvíli. To je vysvětleno fyziologickými změnami v reprodukčních orgánech. Pod vlivem oxidačních procesů získávají takové opožděné zdůrazněno hnědé.

Hypothyroidism

Nedostatek hormonů štítné žlázy spíše často vede k tomu, že ženy mají bohaté krevní výtok.

Onkologie

Po menopauze není takový důvod pro výskyt fenoménu zvažovaného vůbec. Bohužel, reprodukční orgány rakoviny nejčastěji se nezobrazují v počáteční fázi. Výběr s krví - nebezpečné znamení, zejména pokud jsou doprovázeny nepříjemným zápachem, Poláci v dolní části břicha a dolní části zad, obecná slabost a nemoc. Intenzita krvácení může být odlišná.

Těhotenství

Premenopauza - zákeřný čas, kdy se menstruační selhání nesmírně nevšimnout, že se koncepce objevila. Výběr krve v tomto případě může doprovázet ektopické těhotenství nebo mluvit o hrozbě potratu.

Koagulopatie

Coagulopatie (tj. Porušení procesu koagulace krve) je také schopna způsobit intenzivní ztrátu krve, ohrožující zdraví a život ženy.
Diagnostika pro krvácení dělohy

Vytvořit hlavní příčiny vzniku krvácení dělohy během klimetéra - nejdůležitější podmínkou pro provádění úspěšné terapie. Vzhledem k tomu, že je možné způsobit data z patologie. Různé podmínky a onemocnění se mohou stát docela problematickou diagnózou. Pro přesnou diagnózu může být vyžadováno komplexní vyšetření, což zahrnuje následující metody:

  • Přímá kontrola gynekologa v kombinaci s podrobným průzkumem pacienta o vlastnostech jeho stavu;
  • Obecná analýza moči a krve;
  • hysteroskopie;
  • Krevní test do koncentrace hormonů;
  • analýza na hormonu HGCH (vyloučit pravděpodobnost těhotenství);
  • Krevní test na přítomnost monacarkers;
  • Krevní test pro koagulaci;
  • Transvaginální ultrazvuk;
  • Brát stěr na cytologii z cervikálního kanálu dělohy;
  • Biopsie tkáňové tkáně;
  • Sonogistragrafie - Ultrazvukové vyšetření dělohy a děložní trubky s předběžným podáváním fyziologického roztoku;
  • Mapování barevného doppleru;
  • MRI těla malé pánve;
  • Morfologická studie endometria.

Po sběru nezbytné pro diagnózu informací může nastat potřebu dodatečného zkoumání pacienta z odborníků profilu: endokrinolog, hematolog, onkologa.

První pomoc pro akutní gynekologické krvácení

Jak zastavit krvácení dělohy během Klimaku? Tato otázka může být relevantní zcela neočekávaná a je lepší znát odpověď předem.

V případě náhlého hojného krvácení dělohy, žena často zažívá paniku a strnulost, ale taková reakce může vést k nebezpečným důsledkům - nejsilnější anémie a hemoragický šok. Hlavní opatření, která je třeba přijmout v takové situaci, by měla být odvoláním na sanitku.

Před příchodem lékaře by žena měla ležet na zádech, stlačuje nohy na výšku (polštář, válec). Na žaludku je žádoucí dát ledový bod nebo alespoň láhev studené vody. Ostré krvácení, zpravidla vyžadují nouzovou hospitalizaci.

Léčba děložního krvácení během vyvrcholení

Plné ošetření děložního krvácení během menopauze se provádí na základě diagnózy. První věc je vyžadována v nouzové hospitalizaci pacienta - zastavit intenzivní ztrátu krve. Pro toto se používají hemostatické léky: vikasol, trávení, kyselina aminokaprová kyselina, stejně jako hormonální přípravky. Také aplikován Vikasol zastavit hojný měsíčně.

Pokud ztráta krve nepředstavuje hrozbu pro stav ženy, a jeho důvod je hormonální nerovnováha, pak je ženská substituční terapie předepsána hormony. Alternativní volba může být použita perorální antikoncepce. Pokud žena stále pokračuje přes premenopauzu, pomohou nejen zabránit opakovaným krvácením, ale také chránit před neplánovaným těhotenstvím.

Při identifikaci benigních neoplazmů (MIOM, cysty, polypy) se použije léčba s přihlédnutím k povaze průběhu onemocnění, stupeň jeho intenzity. V některých případech, například v polypech, progresivní Miome, adenomyóza může být aplikována chirurgická léčba, podepřená podpěrou léčiv. Přečtěte si také v jednom z našich článků, jak implementovat Léčba ovariálních cyst během Climax bez chirurgie.

Nemoci, které přímo souvisejí s fungováním reprodukčních orgánů (porušení procesu koagulace krve, Hluboka hypofýzy štítné žlázy, Cirhóza jater) vyžadují terapii příčiny děložního krevního oběhu v kombinaci se způsoby eliminace anomálního výboje.

Při zjištění onkologických procesů se provádí celá řada postupů, což může kombinovat chirurgickou intervenci a léčbu léčiv a radioaktivní ozáření. V tomto případě může včasné odvolání k lékařům doslova zachránit život pacienta.