Jaká izolace před menstruací označují patologii

Během celého menstruačního cyklu v těle ženy se vyskytují různé změny, včetně povahy sekrece genitálních orgánů. Průhledné sliznice před měsícem - Ve většině případů, normální znamení, ale ne vyloučené patologie se změnou barvy, zápachu a konzistence sekrece. Budeme analyzovat v tomto článku, kdy stopy na spodním prádle před menstruací nezpůsobují obavy, a kdy byste měli kontaktovat gynekologa.

Obecné charakteristiky symptomů

Úroveň ženských hormonů neustále kolísá: během menstruace se počet estrogenů zvyšuje, po kritických dnech je malý, blíže ke středu - se opět zvyšuje. Po ovulaci existuje tendence ke zvýšení progesteronu a do konce cyklu, v předvečer menstruace, jeho obsah padá, čímž se získá estrogen. Pod vlivem tohoto hormonu, endometrium, vnitřní vrstva sliznice dělohy bobtna, stimulující přilehlé tkaniny, v důsledku čehož se dílo žlázy stává intenzivnější, a produkuje sliznice mehers. To vysvětluje vznik všech druhů sekrecí na menstruaci. Jejich povaha závisí na takových faktorech:

  1. Věk ženy. Rok před menarchou, první menstruace, dívka má patrný vzhled různých sekrecí spojených s hormonální perestrojikou. V prvním roce po menarche budou hormonové skluzavky, mění složení a počet hlenů, který vytváří genitální systém. To je zvláště patrné během doby ovulace a několik dní před menstruací.
  2. Přítomnost a činnost sexuálního života.
  3. Životní styl a výživa.
  4. Pojistná a chronická onemocnění.
  5. Stav hormonálního pozadí a imunitního systému.
  6. Použití antikoncepčních léčiv a nouzových antikoncepce založených na hormonech.

Vzhledem k těmto faktorům je nemožné dát jednoznačnou odpověď, která by měla být alokace před měsícem. Pro každého návštěvníka slabé podlahy jsou tato kritéria jiná.

Bílý výběr před kritickými dny

Světelná barva hlenu do měsíčního - znamení normy i určitého fyziologického stavu ženského organismu a patologie. To vše závisí na jeho vlastnostech a připevňujících příznaky.

Přírodní otroky sledují všechny ženy, zejména ve druhé polovině menstruačního cyklu. Jejich složení zahrnuje:

  1. Přírodní tajemství pro zvýraznění žlázy cervikálního kanálu a vagíny.
  2. Mikroflóra sestávající z laktobacilli a podmíněně patogenních mikroorganismů.
  3. Mrtvé epitelové buňky, které jsou uvedeny ve velkých koncentracích Bílý odstín vylučovaného hlenu.
Normální alokace před měsícem

Normálně by taková sekrece měla produkovat asi 5 ml za den. Po ovulaci z důvodu zvýšeného obsahu progesterů se jeho objem může zvýšit. Zvláště pozorované Bílá těsnění na kalhotky k regulaci při přijímání hormonálních léků.

Taková sekrece provádí ochrannou funkci genitálních cest z pronikání cizích mikroorganismů, čistí vagín z produktů života žláz a slouží jako přírodní mazivo se sexuálním kontaktem.

Vaginóza

Špinavý-Bílý výběr po sexu S podobnými symptomy v předvečer menstruace jsou důkazem bakteriální vaginózy.

Drozd

Pokud je vaginální svědění přidán do světelných sekrcí před menstruací, získávají kudrnatou konzistenci, Stejný pach mléka, pak převzít plísňovou nemoc - candidióza.

Bílý výběr před menstruací, podobný papíru, který válcovaný může označit takové jevy:

  1. Drozd.
  2. Reakce vaginálních svíček.
  3. Uvnitř částic hygienických ubrousků, toaletní papír.

Symptom je označen během těhotenství, když žena stále neví o ní a čeká na výskyt menstruace.

Vodnatý tajemství

Kapalné médium uvolněné k kritickým dnům bez specifického pachu a doprovodných nepohodlných pocitů může začít v důsledku užívání hormonálních antikoncepce.

Pokud se ve vodnatých výboji objeví společně s svědění a spalování, previcary močení, edém a zarudnutí vnějších pohlavních orgánů, což znamená zánět nebo infekční onemocnění. Čtěte v jednom z našich článků o nemocí, které způsobují hojný bílý výtok před měsícem.

Hnědé a černé alokace

Tmavé a hnědé výboje znamenají, že mají krev, který se stočený a spojuje kyslík, získali podobnou barvu. Kapalina tohoto stínu je normou během ovulace a v prvních dnech po koncepci. Také se obávejte Pokud menstruace začíná hnědým výbojem. Takové znamení je považováno za přírodní.

Připojení endometria na aktualizaci je tedy indikována po instalaci intrauterinního spirála v prvním měsíci, a také podobným způsobem reaguje sexuální systém pro použití hormonálních antikoncepce.

Přípustná přítomnost hnědých a černých výbojů před menstruací 2 dny před vzhledem prvních kapek šarlatové krve, ale ne dříve, a za předpokladu, že nejsou lidé, nejsou doprovázeni bolestí v dolní části břicha a křeče. Jinak byste měli kontaktovat gynekolog, protože v sexuálním systému mohou ženy existovat takové patologie:

  • Endometritida - zánět vnitřní vrstvy dělohy.
  • Endometrióza - růst endometriálních tkání.
  • Erozivní proces v děložním děložním krčníku, z nichž znamení je alokace pro týden před měsícem. Často se objevují jako sliznice s pruhy krve a po menstruaci.
  • Spousta hnědého hlenu je generována během endometriálních polypů, zejména v předvečer nového menstruačního cyklu, protože tento endometrium bobtnání, postihující neoplazmu.
  • Mioma dělohy - označeno tmavě hnědými výbojem nebo srážkami po regultu. U 43% pacientů s touto diagnózou, charakteristické alokace po dobu 3 - 5 dnů před měsícem.

Zjistěte, co jiného může znamenat Hnědý výběr několik dní před měsícem.

Krev

Výběr krve se vyskytuje ze stejných důvodů jako hnědé. Rozdíl spočívá v silnějších krevních propuštění, která nemá čas se obrátit.

Z neplatných faktorů jsou příznaky schopny vyvolat léky založené na drogách, pojetí, o kterém budoucí matka ještě neví, mechanické poškození vagíny s hrubým pohlavím, alergická reakce na léky. Označení Krevní sekrece denně před menstruací - přírodní fenomén při přípravě ženského organismu na nový menstruační cyklus pro 65% zástupců krásné poloviny lidstva.

Ze onemocnění, endometriózy, eroze, polypů a jiných neoplazmů, jakož i zánětlivých procesů.

Žlutá

Nažloutlý odstín sexuální sekrece nepatří do patologie za předpokladu, že není doprovázena nepříjemnými pocity v intimním prostoru, má neutrální vůni a je indikován v malém množství. Tyto alokace se objevují v důsledku změn v hormonálním podkladu nebo v důsledku používání hormonálních prostředků.

Mucus se může stát žlutou kvůli použití některých léků, bylinných poplatků nebo je alergickou reakcí na syntetické lněné a maziva nebo intimní hygienické výrobky. To se děje kdykoliv cyklu, ale před kritickými dny, v důsledku hormonálních skoků, objem hlenu vzrůstá díky zvýšené práci žláz.

Během sexuálního iniciace roste počet sexuálních žen a Alokace se stávají podobnými proteinem syrových vajec. Po sexu je indikován hojný hlen nažloutlý bledý odstín, který mluví o samčích spermie dovnitř, které vagina by měla zvýraznit u ženského maziva.

Výboj s takovým odstínem indikuje zánět nebo infekční onemocnění. Pak nepříjemný zápach, vaginální spalování a svědění, bolest v dolní části břicha, nepohodlí během sexuálního zákona, nehomogenní konzistence s nečistotami se přidává do symptomů. Mezi ně patří vaginitida, salpititida, kolpit, zánět uretry a takové Výběr může být v Chlamydia.

Žlutý hlen s nečistotou krve někdy vyzývá k erozi čípku, a to se děje a hnisavý původ v důsledku spuštění zánětu nebo pohlavních onemocnění.
Symptomatika takových onemocnění mají obvykle naostřenou před menstruací a množství tajemství v tomto období roste.

Zelená

Zelenavý barevný výtok nepatří do patologie, když taková sekrece před měsíční málo, mucus necítí a není doprovázen nepohodlí.

Pokud získala pěnovou konzistenci a nepříjemný zápach, pak s největší pravděpodobností, sexuální cesty jsou ohromeny trichomonas - patogenní mikroorganismy, které generují trichomoniasis.

Tento příznak je indikátor vaginální biocenózy, vývoj zánětlivého procesu na pozadí infekce.

Alokace s nepříjemným zápachem na menstruaci

Chcete-li pochopit, jakou izolaci je normou před menstruací, a která patologie by měla věnovat pozornost své vůni a dalším příznakům. Pokud mucus páchne nepříjemně, jedná se o jasný znak zánětlivého nebo infekčního procesu a růst patogenních mikroorganismů v mikroflóře.

O několik dní před menstruací žlázy v sliznicích pracují genitální orgány aktivnější, takže hlen vyčnívá více, respektive, příznaky jsou vyjádřeny jasnější.

Vůně shnilých ryb z výběru znamená bakteriální vaginózu, trichomoniasis. Equal sloupec vůně označuje kandidóza. Cibule nebo česnek, shnilý zápach označuje chlamydii. Hnilentní nebo shnilý - o zánětlivém procesu nebo hnijícím tkaninám. Vůně železa se vyzve k přítomnosti krve v malých množstvích nebo zánětu.

Vonící hlen je často doplněn různými srozumitelnými pocitem ve formě vaginálního toide, hořící v močení, tahání bolesti na poté. Ochrana zánětu dává teplotu, obecnou slabost a indispozici.
Výběr s nepříjemným zápachem může dojít v drtivé většině v důsledku patologických procesů.

Prevence

Aby se zabránilo vzhledu popsané funkce, musíte následovat jednoduchá pravidla:

  1. Dodržujte osobní hygienu.
  2. Pravidelně lhaní (dvakrát denně).
  3. Použijte denní těsnění, změňte je každých 3-5 hodin.
  4. Chraňte v nepřítomnosti trvalého sexuálního partnera.
  5. Pravidelně navštěvující gynekolog.
  6. Nezabývají se sebekrodinám.

Stručně o hlavní věci

Změna kvality a množství sekrece před menstruací může dojít z různých důvodů fyziologického, tak v důsledku různých porušení. Normální alokace před menstruací může být transparentní, bílá, mlékárna, žlutá, zelená, hnědá, růžový stín. Nosí sluku a homogenní konzistenci. Nemají žádný nepříjemný zápach a nejsou doprovázeny dalšími nepříjemnými příznaky. Odchylka od těchto vlastností označuje gynekologický problém, který vyžaduje návštěvu lékaře.