Přítomnost krvavých sekretů před menstruací: známky patologie

Reprodukční systém slabých podlahových zástupců je neustále vystaven vnějším i vnitřním faktorům, které ovlivňují jeho fungování. Expozice se projevuje různými znaky, včetně vaginálního výboje. Pravidelné odmítnutí endometria nezpůsobuje problémy u žen, zatímco krvavé vypouštění před menstruací jsou alarmující, protože mohou být Příznak gynekologického onemocnění. Rozpoznat standard nebo vážné porušení pomůže trvání sekrece s krví, jeho objemem, časem výskytu, jakož i související symptomy.

Známky normálního výboje

Neexistuje žádný důvod pro úzkost, pokud má vaginální tajemství následující vlastnosti:

  1. Menší množství - oddělovací znak (dostatek denního těsnění).
  2. Neexistuje žádná separace, spalování, otok genitálních orgánů.
  3. Neexistují žádná těžká bolest.
  4. Odstín od světle červené až hnědé.
  5. Hnědé přidělení první den menstruace.
  6. Doba trvání několik dní (3-4 dny).
  7. Plná absence pach nebo mírně Acredi vůně výboje.

Nejčastěji po označení těchto sekcí začíná konvenční menstruace brzy. Ale pokud se vzhled krvavých vylučování 2 dní před menstruací opakuje systematicky, je nutné podstoupit průzkum.

Zjistěte v jednom z našich článků, co řekne Výběr krve uprostřed cyklu.

Proč se vyskytuje sekrece krve

Nesprávně vázat šarlat nebo Hnědé přidělení menstruace S patologií. Ve většině případů může být neobvyklé tajemství přiděleno z následujících důvodů:

  1. Špatný životní styl.
  2. Trvalé přepracování.
  3. Škodlivý prací.
  4. Zvýšený výkon.
  5. Strava (strava).
  6. Ostré zvýšení hmotnosti nebo hubnutí.
  7. Pomocí tradiční medicíny.
  8. Silný stres.
  9. Změna klimatu.
  10. Nedostatek určitého hormonu.
  11. Sušení.
  12. Důsledek potratu.
  13. Sexuální kontakt.
  14. Poškození vagíny cizím předměty.

Mnohé z těchto důvodů způsobují menší selhání poruchy. Ale bez eliminace, i jeden neškodný faktor často vyvolává vážné gynekologické onemocnění. Takže bez konzultace ženského lékaře prostě nemůže udělat.

Ovulace a těhotenství

Přidělení krve týdně před menstruací bez příznaků patologie může znamenat ofenzívu plodného období nebo indikovat koncepci. Když je vejce zcela vyzrálé, zanechává folikulární tašku. Během tohoto procesu mohou být nejmenší kapiláry poškozeny, což způsobuje špatné krevní tajemství. Stává se to v den 14 po zahájení předchozí měsíce.
Pokud budete mít pravděpodobnost těhotenství, může se koncepce nastat pouze v den ovulace, v době života vejce. Hnojení je však konečné po upevnění fetálního vejce ke stěnám dělohy. V době, kdy je 6-12 dní po plodném období.

Když existují podezření z těchto faktorů, má žena vyhodnotit svůj stav a sekreci z vagíny. To by nemělo trvat déle než tři nebo čtyři dny, jsou v dolní části břicha povolena menší bolesti. Izolace krve se plynule pohybuje do menstruace při pozdní nebo opakované ovulaci.

Během těhotenství vyžaduje zvláštní pozornost tmavě hnědá nebo růžová sekrece prošívacího charakteru. Tento fenomén může být způsoben nedostatkem progesteronu nebo nevhodného propojení embrya v děložní dutině.

Příjem hormonálních drog

Bezvýznamný selhání cyklu a malé množství sekrece s krví může způsobit finanční prostředky a léky s hormony. Stojí za zvýraznění:

  • antikoncepční pilulky;
  • intrauterinní spirála;
  • vaginální prsten;
  • gely, mast;
  • Hormonální drogy.

Výběr krve při registraci tablety v prvních třech měsících po zahájení léčby. Může se stát jak menstruaci a po něm. Pokud se cyklus nestabilizuje, musíte se odkazovat na gynekolog. Ale nejčastějším důvodem, v důsledku toho, který může být rozlišován nahnědlý tajemství, je příjem nouzové antikoncepce (Postinor, Escapel). Přečtěte si O vypouštět po odebrání Escapel v článku na odkazu, stejně jako o, jak postinor ovlivňuje měsíčně.

Pokud jde o antikoncepci s hormonálními léky, je důležité, aby nepoškozoval příjem tablety, systematicky dodržovat pokyny a neřízl terapii ostře.

Známky patologie

Vytvořit přesnou diagnózu bez pomoci lékaře není možná. Ale lze to pochopit, že v těle můžete. Stojí za to kontaktovat lékařskou instituci, pokud týden před menstruací v sekrecích krve, jsou uvedeny následující vlastnosti a další příznaky:

  1. Velká doba výběru je vidět.
  2. V kapalině je mnoho sraženin.
  3. Redo Red, ale ne měsíční mají významnou částku (jako kdyby regulátory).
  4. Krev je příliš vodnatá nebo má silnou konzistenci.
  5. Bojuje proti bolesti během sexu.
  6. Zvyšuje tělesnou teplotu.
  7. Současnost, dárek Nepříjemný vůně výboje.
  8. Tam jsou bolestivé pocity v břiše, dolní části zad, rozkrok.
  9. Špatné celkové zdraví.

I s výskytem celého páru značek, odložit návštěvu gynekologa nežádoucího. Je důležité projít materiály pro analýzu, provést ultrazvuk a projít další diagnostické metody, které lékař jmenuje. Včasná léčba zvyšuje šanci na nejrychlejší obnovu a plnou obnovu reprodukčního systému.

Možné onemocnění

Příčiny krvavých výbojů týdně před menstruací mohou být způsobeny:

  • přítomnost infekce v genitáliích;
  • zánětlivý proces v děložních trubkách;
  • ooforitida (zánět vaječníků);
  • akutní a chronická endometritida;
  • přítomnost eroze děložního čípku;
  • infekce venerální infekce;
  • přítomnost cyst nebo polypů;
  • atroficky vaginitida;
  • přítomnost benigních a rakovinových nádorů;
  • Růst vnitřní vrstvy stěn dělohy (endometrióza).

Číst, Jak jsou menstruace v endometrióze V referenčním článku.

Jedná se o neúplný seznam možných gynekologických problémů, které mohou být spojeny s oběma vzácnými i hojnými sekrece před měsícem. Podmínkou sexuálního systému pro každou ženu individuálně a podobné symptomy neumožňuje bez analýz a zkoumání určit porušení.

Příčiny krvavých sekrencí před menstruací nejsou spojeny s gynekologickou sférou. Popsaná funkce může být založena na:

  • poruchy v práci štítné žlázy;
  • zánět močového měchýře;
  • Choroby nadledvin;
  • selhání v práci CNS;
  • Poruchy fungování hypotalamu a hypofýzy.

Krvavý charakter sekrece může být oslavován 3 nebo 4 dny před menstruací, ale významné selhání jsou vyloučeny, když krev může jít 10 dní a více. Chcete-li tento problém vyřešit, musíte navštívit gynekolog, který v případě potřeby zašle ostatním odborníkům.

Nepipní barva uvolněné tekutiny

Krátce před měsícem nelze následující odstíny výběru odkazovat na normální:

  • šarlatový;
  • světle růžová;
  • velmi tmavě červená;
  • bohatá červená;
  • hnědý.

Výjimkou je vzácná sekrece jednoho z popsaných barev, která se kdysi objevila, nebo po okamžitě začala menstruace.

Pravděpodobnost krvácení

Sekrece jasně červeného odstínu hojné povahy před měsícem může indikovat krvácení. Metrragia má následující znaky:

  1. Objem krve je více než 100 ml.
  2. Nízký krevní tlak.
  3. Závrať.
  4. Ztráta vědomí.
  5. Nevolnost a zvracení.
  6. Bledostí kůže.

Špatný výběr krve nemůže projít nezávisle. S těmito značkami je důležité zavolat ambulance a před jeho příjezdem by žena měla mít horizontální pozici.

Hormonální nerovnováha

Nedostatek nebo nadbytek konkrétního hormonu ovlivňuje práci celého těla. Pokud je krvavý výtok 5 dní před menstruací, stojí za to přemýšlet o problémech s hormonální pozadí.

Se zvýšeným estrogenem může endometrium odmítnout dopředu, což způsobuje menší krvácení nejasného původu. Také ovlivňují hormony štítné žlázy. Problémy v endokrinním systému negativně ovlivňují fungování genitálních orgánů. Sekrece krve může být oslavována na třetím, čtvrtém nebo pátém dni od okamžiku začátku.

Nedostatek progesteronu

Když problémy s fází luteinu ženského cyklu, podlahový systém může zvýraznit nahnědlé tajemství před menstruací. Podobný příznak není jediným důkazem špatného formování žlutého těla. Brzy projevuje neschopnost žen, aby otěhotněla nebo vydrželi dítě.

Hlavním prvkem je malý segment času od ovulace k menstruaci (méně než 12 dní). Ve formě sekrece, s touto patologií, je velmi podobný předměstru. Proto žena nemůže věnovat pozornost nedostatku progesteronu, dokud se dítě shromáždí.

Léčba onemocnění se provádí pouze po komplexní diagnostice a studiu životního stylu pacienta. Světová lékařská praxe již dlouho ukázala, že ženy, které se zabývají sporty, nejčastěji mohou krvavou menstruaci.

Intenzivní fyzická námaha vyvolává nedostatek fáze luteinu. Na její pozadí může reprodukční systém zdůraznit normální množství progesteronu. Dokonce i doba trvání druhé poloviny cyklu je nejčastěji normální. Ale fenomén v tomto případě je způsoben tím, že nesprávným asimilací hormonu, nebo porušuje propojování progesteronu s LH. V důsledku toho je téměř každý cyklus doprovázen krvavými sekretemi ve dvou nebo pěti dnech před údajnou menstruací.

Tento článek by měl být použit pouze k seznámení se. S lékaře by měla být projednána jakákoliv sekrece s krví na menstruaci. Specialista prozkoumá příznaky a přímo na diagnózu. Jen lékař založený na výsledcích analýz a průzkumu může být proveden přesnou diagnózu.