Hnědý výtok s sraženinami: jak nechynout způsobit patologii?

Změna konzistence vaginálního výboje je vždy alarmující představitelé jemného pohlaví, protože to může znamenat nejen průběh přirozených procesů v těle ženy, ale také porušení v tělech reprodukčního systému. Co znamená hnědý výtok s krevními srážkami a když v přítomnosti tohoto symptomu byste měli kontaktovat lékaře, tento článek bude to říct.

Jak uvolnit krevní sraženiny během menstruace

Krevní sraženiny pro menstruaci - normální fenomén. Jejich přítomnost je vysvětlena odmítnutím vnitřní sliznice děložního pláště, který vychází s kousky. Symptom není porušením, protože endometrium pod vlivem hormonů je odmítnuto a vychází postupně, a krev je zpožděna v pohlavních cestách a je odvozena ve formě husté hromadění tmavého hlenu.

Na začátku měsíčního dělohy se rozlišuje hlen hnědavě barvy, pak se sliznice začíná odstraněna v plné síly, a hojný jasný červený menstruační vypouštění se vyskytují, což se střídá s krvavým zesiluje tmavě hnědou nebo hnědou. V závěrečné fázi je nařízení pozorováno měsíční hnědou barvu, vysvětlenou skutečností, že hemoglobin obsažený v krvi je zničena tím, že dosáhne vagínu. Když malé množství krevních listů, získává hnědý odstín a je indikován ve formě mistrovství. Tyto změny jsou označovány. Někdy je endometrium odmítnuto ve formě hojné menstruace bez tlustých kusů. To je také verze normy.

Vzhled sekrecí s velkými svazky lze pozorovat nejen během menstruace, ale také:

  • po porodu;
  • Při užívání hormonálních drog a vybavení nouze a plánované antikoncepce v důsledku chirurgického intervence nebo potratu.

Někdy jsou popsané výboje symptomem genitálního onemocnění. Takový jev často není doprovázen bolestivými pocity na dně břicha, nepříjemný zápach a trvá jen několik dní.

Když výběr jdou místo menstruace

Vzhled hnědých sekrecí s sraženinami namísto menstruace označuje porušení menstruačního cyklu. Fenomén označuje nerovnováhu v těle z několika důvodů.

Hormonální nerovnováha

Porušení dochází v důsledku nadměrného nebo nesprávného použití léčiv obsahujících hormonu v důsledku endokrinologických onemocnění a někdy v důsledku přenosu napětí. Podobné změny ovlivňují sexuální systém, provokují selhání cyklu. Existují změny ve složení krve, mění jeho koagulaci. Může dojít k endometriální atrofii, která během menstruace je označena oscilací namísto plánované menstruace.

Nízký hemoglobin

Porušení způsobené nedostatkem železných a červených krvinek. Anémie postihuje i výrobu pohlavních hormonů. S nízkým hemoglobinem se krev stává více kapalinou, takže kromě popsané funkce existuje riziko silné ztráty krve.

Malá váha

Mít nedostatečnou hmotnost, tělo aktivuje nouzový režim a zvýrazňuje špatné množství krve, což získává druh hnědého masa.
Související imunita. Po onemocnění, poranění, operacích, technikách pro silné léky, zejména antibiotika, posílá tělo všechny zdroje pro udržení ochranné funkce. Na pozadí snížené imunity může být menstruace se zpožděním nebo projít ve formě hnědých těsnění s pokladeny.

Symptom před měsícem

Hnědý I Růžové zvýraznění před měsícem Přípustné v jednom nebo dvou dnech před menstruací a je vysvětlena zvýšenou úrovní progesteronu, která stimuluje odmítnutí oteklé endometriální. Pokud proces začal mnohem dříve, fenomén indikuje patologii. Jděte na odkaz, abyste zjistili, které poruchy mohou souviset s vzhledem Hnědé vylučování do měsíce.

Jak ovlivňují antikoncepce

Označení celkového hojného výboje během menstruace s pokladeny mluví o nerovnováze estrogenu a progesteronů. Toto porušení může být důsledkem použití hormonálních léčiv.

Ve většině případů, když používáte hormonální antikoncepci v prvních třech měsících, je pozorován intermentovaný krvácení, často s pokladeny.

Instalace intrauterinní spirála také způsobuje takové symptomy, protože zařízení blokuje cestu k odstranění krve, která je zpožděna, zhroutí a získává takový druh. Tato konzistence uvolněného tekutiny způsobuje jak oplodněné vejce, které nemohlo upevnit v děložní dutině kvůli námořnictvu.

Existuje řada léků, které stimulují začátek menstruace, které mohou způsobit popsaný jev. Krásné sexy je aplikují jako nouzová antikoncepce. Vzhledem k tomu, že data tablet mají velkou dávku hormonů, specialisté se nedoporučují aplikovat je častěji než jednou za šest měsíců.

Krvácení v pooperačním období a po potratu

S potratem se použije kombinace léků: první - zabíjení ovoce a druhý způsobuje řez v děloze, který se otočí zpět. Proces vyhoštění ovocného vejce je charakterizován vypouštěcím tmavým sraženin. Za prvé, jdou hojně, což způsobuje těžkou bolest, pak jdi do hnědé konvice. Objem a trvání průtoku krve závisí na tom, kdy byl postup proveden.

Po vakuu aspiraceŠkrábání a čištění S krvavými kousky může také jít pár dní. Specifikovat kolik je výběr po potratu, Je možné v článku na odkazu. Děloha, zmenšující se až do předchozích velikostí, tlačí zbytky plodu a akumulační materiál. Hnědé přidělení jsou přípustné po takových provozních manipulacích až do týdne.

Pokud je po lékařském zásahu pozorován nahnědlý výtok s krevními sraženinami a hnisem, je nutné jít k lékaři, protože je o zánětlivém procesu.

Těhotenství a porod

Během těhotenství, hnědé vrcholy jsou povoleny pouze v průběhu pojetí, kdy se hnojené vejce zavede do děložní dutiny. Tento jev je jednorázový a krátký. Když se krevní sraženiny nacházejí ve druhém, třetího trimestru období těhotenství, hovoříme o postižené integritě endometria, který ohrožuje potrat, nebo indikuje ektopický těhotenství.

Dokonce i několik kapek krve nebo menšího hnědého mužského mužského v tomto období by mělo být důvodem pro naléhavé návštěvy gynekologa. V "Zajímavé situaci", pouze transparentní jsou normální, Bílé nebo nažloutlé zvýraznění na šortkách bez bolesti a nepohodlí.

Po porodu několik dní od vaginy jdou Silný výtok Stejně jako u hojné měsíční s pokladeny. Jedná se o Lochi - postpartum výtok. Jejich kompozice zahrnuje tkaninu oleje, která s intenzivními řezy v děloze vychází s krví. Později krvácení se stává mírným, postupně získávaným hnědým. Článek na odkazu lze nalézt, Kolik je výběr po cesareanových sekcích.

Menopauza

S zánikem reprodukční funkce se hormonální pozadí začne měnit, a v důsledku toho je vyroben nedostatečný počet estrogenů. Během premanopauzy v životě ženy, změny začnou: měsíční zpoždění, a blíže k menopauzu, které mohou zmizet vůbec, místo nich jsou označeny hnědý výtok s plátky krve.

Stojí za zmínku, že v postmenopauzáži takový symptom znamená patologický proces v genitáliích.

Vrozená patologie dělohy

Někdy existují anomálie ve struktuře a umístění dělohy. Je možné jak vrozené, tak získané vady v důsledku přenosených onemocnění, napětí, operací a těhotenství. Existují anomálie různých typů:

  1. Jeden nebo dvojčata děloha.
  2. Saddot a obloukovitá forma orgánu.
  3. Zdvojnásobení dělohy.

Při deformaci hlavního tělesa žen je endometrium, utažení, zpožděno a není vylučováno správně, což vysvětluje vzhled krvavých temných svazků. Z tohoto důvodu, měsíční začíná se zpožděním a může jít jako.

Endometrióza

Patologie je charakterizována nadměrným pěstováním vnitřní sliznice děložní dutiny. Vzhled Hnědý výtok během endometriózy Není neobvyklé. Onemocnění se samo o sobě cítil sekrece s kousky a nepříjemným zápachem několik dní před menstruací nebo po menstruaci.

Polyps

Polyp - benigní neoplazma reprezentovaný zvýšenou sliznickou membránou. V přítomnosti této patologie začíná krev vystupovat ve formě srážek jak během menstruace a několik dní po nich. ale, Tmavé alokace po menstruaci může stále svědčit o endometritidě.

Nepřijímají přítomnost onemocnění nebo patologie na základě informací uvedených v tomto článku. Získá se uvolnění, když menstruace s pokladeny nebo sekrecí s válcovanou krví nesouvisejícími s regulami, především by měla být označována jako gynekologa, aby se stanovila skutečná příčina tohoto fenoménu a získat včasnou léčbu.