Když krémový výběr označuje patologii

Sekrece genitálních orgánů má různé kvality a kvantitativní charakteristiky. Často ženy pozorují bílý krémový výběr. Co znamenají a zda se obrátit na gynekologa s takovým příznakem, řekne tento článek.

O symptomu

Povaha ženského výboje závisí na mnoha faktorech: věku, životní styl, sexuální aktivity, hormonální pozadí, menstruační cyklus. Poslední faktor vysvětluje změnu kompozice a počet sliznic do měsíce.

Normální možnosti zahrnují smetanovou tlustou, kapalinu, bílé, blátivé, bez začlenění, Nažloutlé mírné alokace na šortkách u žen.

Muddy částice v hlenách jsou vysvětleny superlovaným epitelem v jeho kompozici. Neměla by vůně cítit a ne nosit nepříjemné pocity ve formě vaginálního hoření, svědění, bolesti na dně břicha. Jinak takový Výběr - Znamení onemocnění. Zvážit přirozené Důvody pro vzhled bílého výboje u žen bez vůni a svědění.

Bezpečná krémová sekrece

Komunikace s menstruačním cyklem

Po menstruaci, genitálie v důsledku nízkého obsahu estrogenu téměř znatelné tajemství. Blíže ke středu hlenu získává hojnější a sliznici. Během ovulace existuje největší množství sekrece, viskózní a adhezivní konzistence, průhledné, bílé, nažloutlé, hnědé, někdy s příměsí krve, což ukazuje uvolňování zralého vejce z burst folikulu. Po ovulaci, koncentrace progesteronového hormonu roste, a v důsledku toho se zobrazí sekrece smetanové sekrece tlusté a protahovací konzistence (viz. Fotografie výše). Ve velkých množstvích je označena před menstruací. To znamená, že smetanový výběr před menstruací říkají o výsledné ovulaci a jsou prekurzorové předpisy. Kvalita této dotčení stanoví fázi menstruačního cyklu a období plodnosti žen.

Výběr během a po sexuálním styku

Bez zápachu během sexu a po úplném vyšetření pohlavního styku - verze normy. Zdůrazňuje tedy pochvy jeho mazivem a spermie spadl dovnitř. Mucus může mít soudržnost, jako vejce bílá, stejně jako bílá, mlékárna nebo žlutá. Jedná se o krátkodobý fenomén, který by neměl být doprovázen jinými příznaky ve formě nepohodlí a nepříjemného zápachu. Také se může objevit Bílé vrcholy u žen s orgasme. Přečtěte si o povaze tohoto fenoménu v referenčním článku.

Během těhotenství

Během těhotenství by nemělo malé množství smetanového výběru vyděsit. Tělo začíná hormonální perestroja, a převaha progesteronu ovlivňuje práci genitálních orgánů, z nichž jsou žlázy, které produkují bílé krémové pokračování bez zápachu. Je to takový charakter, který nosí sliznici v předvečer čípku, chrání lůně z penetrace patogenních mikroorganismů.

Pokud Před porodem To produkuje hodně, znamená to teleplementace sliznice a začátek obecného procesu.

V přítomnosti nepohodlí v pochvě, nepříjemný zápach, krevní projevy v propuštění by měly okamžitě kontaktovat lékaře.

Když alokace vyžadují zvýšenou pozornost

Alergická reakce

Složení vaginálního tajemství se často mění pod vliv alergického podnětu. Mohou to být nesprávně vybrané prostředky intimní hygieny, syntetické lnění, maziva, léky. Dokonce i potravinové alergie mohou způsobit takový symptom.

Hormonální selhání

Jedním z hlavních důvodů, proč se změní charakter sekrece, je porušení hormonálního pozadí. Podobný je často pozorován během Klimaků. Použití hormonálních antikoncepce, nouzové antikoncepce znamená také bílou barvu a krémovou konzistenci s vaginálním tajemstvím.

Vypouštění jako krém s patologií

Pokud jsou bílé výboje, jako krém, jsou doprovázeny jinými příznaky způsobujícími nepříjemné pocity, pak to znamená gynekologický problém, který je založen na zánětu nebo infekci.

Vaginóza

Bakteriální vaginóza - infekční onemocnění charakterizované porušením vaginální mikroflóry, ve kterém patogenní mikroorganismy začnou převažovat nad laktobakterií. Vysílané jako sexuálně a vzniká v důsledku porušení v ženském těle, což je výskyt napětí, použití antibiotik, nesprávná hygiena. Hlavní rys je špinavá a bílá, šedá smetanová Alokace mají silný zápach shnilých ryb. Někdy jsou malé částice podobné vločům patrné. Tento příznak je doplněn svědění a spalování vaginálního, nepohodlí při moči. Stench tajemství je velmi začíná vystupovat po sexu, protože pánské cum je příznivým prostředkem pro netopýry.

Kandidóza

Onemocnění známé v lidech, jako je drozd. Zdrojem jeho rozvoje je patogenní houby rodiny Candida. Žijí v mikroflóře v malých množstvích, ale za určitých okolností se jejich obsah zvyšuje, outing lactobacillia. Stejně jako onemocnění jsou přeneseny sexuálně. Hlavními vlastnostmi kandidózy - bílý nebo nažloutlý hlen, jako krém, s konzistencí bavlny a kyselé aroma. Vagina je schopna kdykoliv přidělit spoustu tohoto tajemství. Současné příznaky zahrnují svědění a hořící vagina.

Zánět

Podobný příznak probíhá při zánětlivém procesu v jednom z orgánů. Tyto zahrnují:

  1. Endometritida - zánět endometria, vnitřní vrstva děložní dutiny.
  2. MioMetrite - proces Když je myometrium zapálené - svalová vrstva dělohy.
  3. Endomyetritida - patologie v myometrii a endometriánech zároveň.
  4. Salpingitida - zánět jednoho nebo obou phallopických trubek.
  5. Ouoforit - jednorázový nebo bilaterální vaječní zánět.
  6. Adnexitida - postižená děložní trubka a vaječník z jedné nebo dvou stran.

Tato skupina nemocí způsobená zánětlivým procesem se projevuje popsanými sekrecemi bílé, žluté, zelené s nepříjemným, shnilým zápachem. Současně se táhnoucí bolesti cítí v dolní části břicha, všeobecného onemocnění, teplota stoupá.

V běžícím fázi zánětu lze vyrobit hnisavý výtok z vagíny, Mít smetanovou konzistenci a specifickou vůni.
Mnoho sexuálně přenosných onemocnění vyvolává smažné výboje s různou barvou a konzistencí. Trichomoniasis se projevuje pěnovým vypouštěním, v Chlamydia Selection sliznice, bílá nebo žlutá, kapavka je indikována hnisavým obdobným krémem. Společným znakem pohlavních onemocnění je svědění, spalování v pochvě, nepříjemný zápach, hojnost uvolněného tekutiny, někdy bolesti v dolní části břicha.

Léčba a prevence

Pokud jsou krémové izolace před měsíční nebo v jiném období cyklu spojena s určitým fyziologickým stavem a nejsou zatíženy dalšími příznaky, léčba není nutná. Je důležité dodržovat pravidla hygieny a prevence, udržovat hormonální zůstatek a posílit imunitu.

V případě, že příčinou symptomu je patologie, a další příznaky onemocnění jsou doprovázeny, je nutné konzultovat lékaře.

  1. Bakteriální vaginóza a kandidóza jsou léčeni místní akcí, čípky, masti a douchingem.
  2. V infekčních a zánětlivých procesech Léčení výběru belya Předepisujte protizánětlivé, antimikrobiální a antibakteriální léky spolu s imunostimumulanty a činidly. Ve složité léčbě na místní úrovni a fyzioterapeutické metody.
  3. Méně případů a pohlavních onemocnění jsou léčeny těmito metodami za použití antibiotik a anti-prototokalanceses.

Aby se zabránilo patologickému krémovému výboji z pochvy, měla by být dodržena jednoduchá profylaktická opatření:

  1. Chraňte v nepřítomnosti stálého partnera.
  2. Vyhněte se hypoints, emocionální zatížení, stres.
  3. Dodržujte pravidla pro osobní hygienu.
  4. Použijte speciální nástroje pro péči o intimní zónu, včas změnit denní těsnění.
  5. Dejte přednost přírodní prádlo pohodlné formy.
  6. Vždy následovat charakter tajemství.
  7. Udržet zdravý životní styl.

Bílý výtok jako krém bez zápachu a svědění - normální znamení pro ženy reprodukčního věku, spojené s průběhem menstruačního cyklu a některými fyziologickými podmínkami. Existují však případy porušení, které mají takový fenomén v jejich symptomech. Sledujte své sexuální zdraví a pravidelně navštěvujte gynekologa, aby varoval patologii včas.