Co bude říkat vaginální výtok a tahání bolesti na dně břicha

Jakékoli konkrétní symptomy jsou znepokojeny osobou. Pokud žena bolí spodní část břicha a alokace, jsou neobvyklé, první, komu bude gynekolog. Navzdory skutečnosti, že tyto značky jsou v případě sexuálních onemocněních zcela běžné, existují i ​​jiné možné možnosti související s normou.

Příčiny bolesti břicha u žen

Bolestivé pocity v břiše nelze považovat za příznak některé konkrétní nemoci, protože jsou přítomny v široké rozmanitosti. Jedná se o problémy s fungováním malých pánevních orgánů nebo zánětlivých infekčních procesů v něm.

Chcete-li vyloučit jakékoli chirurgické patologie, život ohrožující osoba, je lepší konzultovat lékaře včas včas včas. Pro diagnostiku, nejen výsledky analýz a průzkumů, ale také popis lokalizace a intenzity bolesti, který do značné míry zúžit rozsah možných důvodů tohoto onemocnění. Související příznaky mají velký význam.

Mezi nejčastější patologické podmínky způsobující různé typy bolesti v břiše můžete vybrat následující:

  • Zánětlivý proces v genitáliích - pro tento stav je charakterizován hloupou bolestí a krvácením, které nesouvisí s měsíční;
  • infekční onemocnění - charakterizované zvýšenou tělesnou teplotou a vaginální sekrecí patologické povahy;
  • Onemocnění močové sféry je doplněna krví vypouštění při močení;
  • Gastrointestinální selhání - doprovázené nevolnostou, zvracením, střevní poruchou;
  • Apendicitida - silná intervalová bolest v peritoneu, lokalizovanou na pravé straně, se zvýšenou teplotou.

Periodicitu a doba trvání takových pocitů. Jejich přesné charakteristiky jsou zapotřebí k určení průběhu nemoci (akutní nebo chronické). Útoky bolesti mohou mluvit o exacerbaci chronického onemocnění.

Když je bolest doplněna neobvyklými vaginálními sekretemi pro svou přesnou diagnostiku, je nutné specifikovat barvu sekrece, zápachu a konzistence. Tyto značky jsou často označeny specialistou pro nejpravděpodobnější problém a vážně zúžit seznam nezbytného výzkumu.

Když břišní bolí a tam jsou krvácení (červená, hnědá a růžová)

Výběr s krví může být rysem jak zcela přirozených procesů, tak důsledkem patologie. První, tyto momenty zahrnují:

  1. Začátek menstruace.
  2. Výběr krve po menstruaci za týden Nebo dva, přibližně uprostřed cyklu může být výsledkem zlomeného folikul, který je normální pro tento období.
  3. Když je měsíční hnědý výběr zpožděn s bolestí v dolní části břicha může se zobrazit v důsledku zavedení fetálního vejce v děloze. Takový fenomén se nazývá implantisní krvácení. Objem uvolněného kapaliny je malý, připomíná začátek nebo dokončení regulace.
  4. V období po porodu.
  5. Chirurgický zákrok v děloze (potrat, škrábání atd.).
  6. Příjem hormonálních drog (může způsobit zvážení příznaků v intervalech mezi menstruačními obdobími).
  7. Microkraky na sliznici po pohlavním styku způsobují změnu barvy sexuálního tajemství v důsledku kapiček krve, které mohou také dát hnědou.
  8. Tahání bolesti se někdy objevuje po prvním sexuálním kontaktu.
  9. Růžový vaginální výtok S velkou bolestí - jedna z počátečních známek menstruace. Dívky, které ještě neměly ještě připravit na vzhled několika hodin krve, t. E. Koupit hygienické nástroje (těsnění).

Řada nemocí reprodukčních orgánů ženy způsobuje krvavý hlen nebo Tmavě hnědé alokace před měsícem Nebo po nich, doprovázené tahem bolesti břicha (endometrióza, endometriální polypy, děložní myom, ovariální cyst). Mezi ně patří endometritida, polypy, hyperplazie hypeometrium, ektopie děložního čípku, děložního myomu, ovariální cystu atd. Stejné jevy vede ektopické těhotenství a hormonální nerovnováhu.

Pokud je pozorován bílý výběr a vytáhne břicho

Podobná sekrece bez dalších nepříjemných příznaků není obvykle nebezpečná. Jedná se o tzv. Byliny, které by měly být přítomny jako vaginální sekrece každé zdravé ženy. Pokud je hojný hlen doprovázen jinými nepříjemnými pocity, musíte se k dalšímu vyšetření konzultovat lékaře.

Bílý hojný výběr konzistence bavlny je zpravidla znamení drozd. Kde Vůně výboje Má nepříjemné kyselé poznámky a mezi dalšími příznaky je pozorován, spalování, podráždění a edém ve vagíně.

Takový patogenní hlen může být důsledkem bakteriálních infekcí, které jsou způsobeny škodlivými mikroorganismy. Bilance mikroflóry v pochvě u ženy může být narušena vzhledem k přijetí antibiotik, změny klimatu, stresu nebo hormonálních poruch.

Transparentní hojný výtok s bolestí ozařování v zadní části

Uprostřed cyklu u žen ovulace. Je doprovázena výstupem vajíčka. Tento proces se vyznačuje nesintenzivním bolestem a změnou povahy sexu.

Během ovulace získává sekrece více slučné konzistence a Alokace se stávají podobnými vaječným proteinem. Popsat znamení ženy používat výraz "jako snot". Belegic nebo krvácení výběru je považováno za normou. Podobný příznak spolu s nepříjemnými pocity trvá asi 2-3 dny. Bolest po ovulaci se často stává známkou zánětu přípojek (adnexitida).

Kapalné alokace uprostřed cyklu s bolestí tahání často hovoří o začátku ovulace. Než se sekrece získá sliznou povahu, stane se tekutinou jako vodou. To je znamení přirozeného průběhu menstruačního cyklu. Popsané sekce však mohou být důsledkem zánětlivého procesu, když je jejich objem výrazně zvýšen.

Všimněte si svědění a spalování s sekrecí kapaliny, měli byste se obrátit na gynekolog pro další vyšetření. Tak může být alergická a kandidóza. Během těhotenství Silné vodní zdůraznosti Řekni O Únik amniotické tekutiny a patologický průběh období gestace.

Žlutá sekrece

Je-li žlutá izolace a břišní bolí, je nutné okamžitě kontaktovat gynekologa pro zkoušku pro infekce, protože taková sekrece téměř vždy mluví o patologii. Taková onemocnění jsou často doprovázena nepohodlím v genitální zóně (svědění, spalování a t. D.) a bolestivé pocity v břiše. Samotný sexuální tajemství má ostrý nepříjemný zápach, což naznačuje takové infekce, jako je Trichomoniasis, mykoplazmóza, močasmóza, kapavka, genitální herpes a Chlamydia.

Bolest a alokace po menstruaci

Tento fenomén je obvykle spojen s porušováním různých druhů:

  • močová koule (cystitida, pyelonefritida, ledvinové kameny);
  • Trávicí systém (meteorismus, zácpa);
  • gynekologická koule (hroty, zánět vaječníků, novotvary atd.);
  • Těhotenství (když byl malý krvácení pořízeno pro menstruaci, ovocný implantace vejce).

Porušení gynekologické sféry - nejčastějším důvodem vzhledu zvažovaných příznaků. Barva a povaha takového vybití závisí na povaze jejich výskytu.

Pokud po menstruaci táhne dno břicha a je zde hnědý výtok, pak může být důvodem onemocnění, jako je endometritida, endometrióza, hyperplazie, děložní polypy. Mezi doprovodné symptomy jsou obvykle depresivita, neochota sexuálního kontaktu atd.

Naučte se v jakých případech Žlutý výběr po menstruaci, Následující odkaz.

Bolest v dolní části zad a hnědý výtok během těhotenství

Během období baterie by mělo být pečlivě spojeno s jinými neobvyklými symptomy. Alokace v různých termínech mohou mít normální i patologický charakter. V prvním trimestru, tyto symptomy nejčastěji indikují implantaci embrya v děloze a ve druhém trimestru je známkou zánětlivého procesu.

Pokud hovoříme o takovém vybití v posledních týdnech plodu, pak v normě, že se sami věděli, kdy je sliznice uvolněna. Zadaný jev - časné znamení práce. Pokud se s ním objevila bolest s ním - možná je to začátek porodu. V tomto bodě je důležité sledovat intervaly mezi útoky, přestávkou 10-15 minut mezi boje - signál, který jste časem v mateřské nemocnici. Pokud na termín, aby se narozen brzy, je lepší okamžitě vyhledat poradenství u lékaře nebo zavolat sanitku.

Co dělat

Lékař musí být stanoveny žádné netypické symptomy. Pouze na výsledcích příslušného lékařského výzkumu lze přesně přesně o důvodu takového fenoménu. Včasná diagnóza se vyhne různým zdravotním problémům.

Měli byste však vědět, že alarm musí být poražen pouze v případě, že povaha samotných alokací a bolesti hovoří o patologickém stavu. To znamená, že vaginální sekrece má neobvyklou barvu, nepříjemný zápach, doprovázený nepříjemnými pocitem a bolestmi je příliš intenzivní a dlouhá.

  • V menstruačních bolestí, antispasmodic léky pomáhají, a někdy můžete udělat jen masáž zóny Sacrus.
  • S epizodickými zpravodajskými pocitem v důsledku fyzického přepětí nebo stresu, gynekologové poradí přijmout but-Shu.

Nezapomeňte, že kvalifikovaný specialista by se měl zapojit do léčby, protože nesprávně vybraná terapie nebo nedostatek takových může vést k řadě nemocí v chronické formě.