Jaké typy bílého výboje u žen vyžadují léčbu

Přítomnost vaginální sekrece v mírném objemu a nepohodlí indikuje správnou práci reprodukčního systému. Nejčastěji jsou pozorovány transparentní a bílý výtok u žen, které jsou nahrazeny v závislosti na menstruačním cyklu a indikují normální fyziologické procesy v těle. Změny v intenzitě odstranění vaginální tekutiny, ve své struktuře a vůni, mohou znamenat určité onemocnění. Zvažte v tomto článku, kdy označení neobvyklé bílé sekrece by mělo být důvodem pro návštěvu lékaře.

Se mění ve věku

  1. Příprava na měsíční (12-16 let). Krátce před menorem začne dívčí tělo přidělit bělavý nebo Transparentní hlen s homogenní strukturou. V takové látce by neměly být žádné vločky, pevné hrudky nebo jiné těsnění. Bílý Výběr dívek znamená, že za několik měsíců první měsíčně. Tato funkce se může týkat a mladých dívek. Čtěte v jednom z našich článků Vypuštění vagina u novorozenců dívky pod vlivem mateřských hormonů.
  2. Reprodukční období (16-45 let). Pro dospělé ženy sušené v malých množstvích jsou konstantní satelity života. Provádí ochrannou funkci, Dámské vypuštění při vzrušující bílé Během pohlaví je vagina navlhčena a zabraňuje poškození a podráždění sliznice. Zacházet s nimi.
  3. Premenopauza (přibližně 45 let). Zdravá žena má bělavé tajemství se objeví objem od 2 do 5 ml za den. S hormonálním poškozením, prudký pokles počtu bílých. V tomto případě musíte kontaktovat lékaře pro jmenování léků, které podporují hormonální pozadí.
  4. Climax (přibližně 55 let). Navzdory malému množství vaginálního hlenu je nesmírně důležité systematicky zúčastnit gynekologa a projít smear. V tomto věku je ženský organismus predisponován k různým onemocněním, které se vyznačují silnými bílými různými strukturami.

V každém období by měla žena pravidelně navštívit gynekolog. Pouze specialista může přesně stanovit, důvod pro vzhled bílé sekce.

Nalezení jakýchkoli patologií v rané fázi vývoje určuje rychlost, efektivitu a možnost jejich léku.

Objem výboje

Kvantitativní ukazatel tajemství Whisse se liší v průběhu menstruačního cyklu:

  1. Ihned po menstruaci. Bílá sekrece je prakticky nepřítomná nebo se objeví v malém množství.
  2. Střední cyklus (ovulace). Mucus z pochvy se výrazně více. V této době se může objevit hojné bílé sekce (od 5 do 10 ml za den), které mohou dosáhnout. Ale pouze několik dní bez dalších nepříjemných příznaků.
  3. Po ovulaci. Sekrece v tomto období méně, postupně se stává bezbarvým a jeho objem se okamžitě zvyšuje před menstruací, ale ne více čajová lžička denně.

Tato dynamika není v každé ženě kvůli individuálnímu stavu hormonálního zázemí a specifického období v životě.

Scooty

Nejčastěji žena nezažije kvůli drobným rozmarům. Mohou však vyžadovat léčbu v některých situacích. Přítomnost stručné sekrece mléčné barvy (0,1-0,2 ml) nebo její nepřítomnost může být spojena s různými poruchami. Gynekologové Všimněte si kompletní a dílčí suchost pochvy, což vzniká v důsledku následujících faktorů:

  1. Možný přebytek nebo nedostatek hormonů.
  2. Vývoj zánětu v malých pánevních orgánech (zvýšení teploty).
  3. Endokrinní porušení.
  4. Nerovnováha mikroflóry vaginal.
  5. Přítomnost infekcí a patogenních bakterií.
  6. Škodlivé návyky (kouření, konzumace alkoholu).
  7. Nedodržení osobních pravidel hygieny.
  8. Promítání zneužívání.

Tajemství by mělo jít s určitou periodicitu během dne a během vzrušení ke zvýšení. Když je nedostatek přírodního mazání, riziko poškození vnitřních stěn vaginy během pohlaví. Mikrotraumy způsobené třením vytváří příznivé podmínky pro reprodukci hub a bakterií.

Suché období v normy se může vyskytnout pouze po menstruaci a během menopauzy. Selhání reprodukční funkce vyvolává nízkou aktivní činnost genitálních žláz. Libido snižuje a snižuje sekreci, takže žena potřebuje ovládat úroveň hormonů a používat další zvlhčovače během koitusu.

Hojný

V nepřítomnosti nepohodlí, špatný zápach, mnoho bílého výboje není indikováno patologií. Taková sekrece je oslavována jen několik hodin nebo dnů.

Mezi nebezpečné důvody pro označení popsaných sekcí by měly být přiděleny: t

  • Reakce sexuálního systému pro excitaci;
  • Spermie se dostává do pochvy;
  • sexuální partner;
  • Nechráněný pohlavní styk skončilo vagínou;
  • Recepce perorálních antikoncepce;
  • Hormonální léčba;
  • těhotenství;
  • Zrání souboru v dívkách.

Nicméně, příliš mnoho vaginálního hlenu by nemělo být. Explicitní znamení selhání je vzhled silných bílých barevných výbojů s vůní po dlouhou dobu. Denní těsnění prší rychle (méně než za hodinu) a sekrece nesnižuje jeho objem po dobu dvou nebo tří dnů.

Nejčastěji je způsobeno patologický nárůst utajení bez zápachu:

  • Eroze děložního čípku;
  • ostrá salputitida;
  • adnexitis.

Přítomnost spousta bílého barevného výboje s nepříjemným zápachem může hovořit o přítomnosti vaginózy, vaginite nebo vaginální dysbiózy.

Zjistit, který negativní proces může nastat v těle, je nemožné bez lékaře.

Konzistence sekrece

Důležitým faktorem v diagnostice výběru z bílé barvy vagíny je jejich hustota. V normále je konzistence tajemství upraveno během měsíčního cyklu:

  1. Začátek folikulární fáze. Cervikální hlen je poměrně hustý a viskózní kvůli převrácení progesteronu. V této době je vytvořen korek, který chrání sexuální systém z infekcí a mikrobů.
  2. Krátce před ovulací. Sekrece stále šetří tlustý stav, ale stává se stále více a více. Mucus má lepkavý charakter, ale protahování nepřekračuje jeden centimetr.
  3. Během ovulace. Tělo vytváří příznivé podmínky pro pronikání spermií, takže hlen z cervikálního kanálu je kapalný, volný, Připomíná vejce White. Některé ženy mají vodnaté tajemství, ale bez nepohodlí.
  4. Fáze žlutého těla. Sekrece kapaliny se znovu stává tlustou, téměř zmizí. Vzhled bohatého bílého výboje z vagíny u žen si může být všimnout brzy před menstruačním krvácením.

Vodnatý

Vznik kapalných výbojů (více než pět dní) lze charakterizovat počáteční fáze následujících onemocnění:

  • Zánět genitálních orgánů;
  • cervikální erozi;
  • vaginální dysbióza;
  • Kolpit;
  • rakovina děložního hrdla;
  • sexuálně přenosné infekce.

Tajemství může provést jako voda. Je-li patologie léčena, pak se do sekrece vody přidávají jiné nepříjemné pocity. Stejně jako bílý hlen s časem může změnit jeho stín na růžové, zelené, žluté, šedé v závislosti na stávající onemocnění.

Hustý

Hustý nebo tlustý výboj z pochvy mohou být způsobeny neškodnými příčinami:

  • převaha v tajnosti cervikální kapaliny;
  • vysoká úroveň progesteronu v určitém období cyklu;
  • Prvních 12 týdnů těhotenství;
  • ostré změny klimatu;
  • použití svíček, gelů, mastí;
  • reakce na syntetiku;
  • Použití nevhodné intimní hygieny.

Pokud existuje hustá sekrece bez zápachu a svědění, je možné předpokládat zvýšení počtu patogenních mikroorganismů do vagíny nebo snížení počtu laktobacil. Nejběžnější patologie je počáteční fáze a chronická forma drozd. Provokuje nejen kudrnaté, ale také Praktický charakter sekrece.

V případě houby začíná Candida v ženských vagina užitečných mikroorganismů bojovat proti patogenům. Tento proces také vyvolává změnu konzistence vaginálního tajemství. V 90% případu, časný vývoj drozd není doprovázen hustou bílou Omes s kyselým pachem a svědění.

Stejná situace se skládá z chronické kandidózy. Vůně, bolest zmizí, ale onemocnění nezmizí. V tomto případě jsou bílé husté sekrece u žen charakterizovány skrytým zánětem děložního čípku, vyvolaného drozd.

Sliznice

Způsobit vzhled bílých sliznic u žen:

  • Chlamydie;
  • bakteriální vaginóza;
  • Gonorrhea (tripper);
  • Trichomoniaz.

Bavlivý odstín sekrece s hlenem způsobuje zvýšený počet leukocytů a patogenní mikroflóry. S vývojem onemocnění se kapalina často stává žlutou, nazelenalou nebo hnilou. A její konzistence získává pěnový charakter.

Tvaroh

Nejčastějším porušením sexuálního systému mezi ženami je drozd. Candidióza se často projevuje ve formě bílých tlumených sekretů s svědění a spalování. Vaginální tajemství může jít do velkých veličin a v čase nabývat bavlněného charakteru.

Nehomogenní konzistence s hrudkami nebo vločky. Připomíná válcované mléko nebo tvarohový sýr. Mít velmi ostrý kyselý zápach. Kromě popsaných výběrových vlastností vyplývají následující příznaky:

  • Sexuální bolest;
  • nepohodlí během močení;
  • může vytáhnout dno břicha;
  • Vypálení vnějších orgánů pohlavních orgánů.

Přidělení curcházy po menstruaci Jasnost symptomů je charakterizován.

Když Candidiasis probíhá téměř bez příznaků, je velmi snadné zaměňovat patologii s jinými chorobami. Kvůli tomu nemohou ženy správně zacházet bez lékaře. Zejména při kombinaci drozd s jinými houbovými a infekčními chorobami.

Struktura sekrece v kandidózy může obsahovat ve velkém množství:

  • hrudky;
  • vločky;
  • svazky;
  • pruhy;
  • Pevné kousky nepochopitelného původu.

Výskyt svědění a bílého výboje u žen může být způsoben onemocněním, jako je trichomoniasis a bakteriální vaginitida.

Vůně výboje

Nemoci reprodukčního systému jsou často charakterizovány bílým kapalinou vypouštění s vůní. Výjimkou je pouze vylučování s nenasyceným kyselým zápachem díky prostředí vagina. Ostrá nepříjemná vůně nemůže být považována za normou.

Patologický mucus může cítit:

Ryba

Častý důvod pro vzhled bílé Upozorní na ženy s svědění a vůně ryb Zavolat vaginální dysbióza. V oblasti rozkroku může začít s dlouhým nedostatkem léčby.

Moč

Vzhledem k namáhání, nadměrná hmotnost, nadměrná fyzická tekutina z močového měchýře je schopna úniku. Proto W Vůně moči nebo amoniaku se objeví. Pro léčbu je nutné podstoupit průzkum u gynekologa a urologa.

Tukhllyatina

Mathed vůni se může vyskytnout na pozadí gardnernellózy. Barva vaginální tekutiny se postupně mění a špinavý odstín se objeví v bílém hlenu. Vůně shnilých ryb může mluvit o tvorbě polyaminů.

Selenge

Vzhledem k velkému počtu patogenních flóry na pozadí poklesu počtu užitečných bakterií se vyvíjí bakteriální vaginóza. Na šortkách existují značné škody s velmi nepříjemným zápachem Selegum.

Cibule

Znamení houbového onemocnění. Nízká aroma se zvyšuje po pohlavním styku a během měsíčního krvácení.

Aceton

Ženy bílých žen s ostrým pachem acetonu mohou být označovány na pozadí diabetes mellitus kvůli tvorbě ketonových těl. Další důvody: Problémy s metabolickými procesy, močové systémové nemoci, tvrdé stravy.

Žehlička

Přítomnost takového zápachu může být vysvětlena přítomností krve. Denní sekrece zůstává bílá, ale po sexu žena často slaví nahnědlé stopy ve spodním prádle. NEBEZPEČÍ představuje zaměření eroze děložního čípku, který bez léčby je často znovuzrozeno v rakovině.

Tyto problémy vyvolávají výskyt bílého výboje s vůní bez svědění.

Výjimkou je vaginální dysbakterióza a Gardnerellóza, které jsou také charakterizovány hořící.

Pokud neprošli

Dívky mohou pozorovat neustále oddělující bílé alokace:

  • Začátek zánětu na pozadí nesprávné intimní hygieny;
  • dostupnost problémů s prací srdce;
  • vznik nerovnováhy metabolických procesů v těle;
  • symboly pro počáteční fázi pohlavních onemocnění;
  • Vývoj Cervicitistis (Endocervicitical);
  • přítomnost ektopie děložního čípku;
  • Nalezení cizích předmětů v pochvě;
  • přítomnost parazitů v těle;
  • tvorba genitálních fistulas (fistulas);
  • výskyt rakovin v orgánech sexuálního systému;
  • projevy alergické reakce na spodní prádlo nebo kondomy;
  • porušení mikroflóny vaginy;
  • Vývoj diabetes.

Když se objeví bílý výtok, musíte se obrátit na gynekolog, vytvořit přesnou diagnózu a výběr účinné léčby.

Patologie bílého typu

Tajemství může vyniknout z různých oddělení reprodukčního systému. Původ bílé nebo vylučování v bílých žen může být následující:

  1. Trubka. Sekreace Blesley dochází v důsledku zánětlivého procesu v trubkách dělohy. Za prvé, kapalina se hromadí, postupně spadne do dělohy a teprve pak se dopustí v pochvě.
  2. Vaginální. Choroba vagina způsobují porušení mikroflóny. Může být drozd, dysbakterióza nebo sexuální infekce.
  3. Prodejna. Vzhled bílé je nejčastěji způsobeno cervicitidou. Zánět provokuje patogenní mikroorganismy na pozadí kapavka, mykoplazózy a chlamydia.
  4. Muffal. Bílá sekrece z dělohy je zvýrazněna kvůli endometritidě (akutní, chronické, specifické). Kapalina děložního čípku spadá do pochvy, kde se smísí s obvyklým Transparentní výtok.

Žena není schopna nezávisle vytvořit pole sexuálního systému, odkud to bylo významné podivné tajemství. Příčina bílého výboje u žen by mělo vytvořit lékař a priorita léčby by měla být podána přesně tradičním medicíně. V gynekologii existuje několik diagnostických metod. Specialista odhadne symptomy, zkontrolujte materiál smyku a poté předepisuje vhodnou terapii. Nesprávně zvolená terapie je nejen zbytečná, ale také je velmi nebezpečná pro zdraví.