Historie kondom ze starověku k tomuto dni

Kondom (byt) - gumová bariéra antikoncepce gumy. Chrání před nechtěným těhotenstvím a pohlavně přenosným onemocněním (STD). Gumová antikoncepce našich dnů je tenký a trvanlivý případ, že člověk staví na jeho postavený člen. Moderní kondom je nejčastěji vyroben z latexu, méně často z polyuretanu (Vlastnosti a značky polyuretanových kondomů).

Historie kondom

Ale nebylo to vždycky.

První kondom

Král Minos, v kurzu nebyl nakonfigurován pro rozšíření o jeho vynálezu. A lidé starověké Kréty se o těchto prostředcích ochrany nikdy nezjistili.

Antikoncepce od roku 2000 let.E. do středověku

Starověký Egypt, starověké Řecko a starověký Řím byli slavní svou láskou k debauchery a sexuální radosti. Starověká Čína s Japonskem však zaostala.

První presqueO tom, co by bylo nějakým způsobem chránit před pohlavními chorobami, první začal otěhotnět Egypťany. Úloha první bariéry začala provádět lněné tkaniny. Šili pytli s vazbami na koncích, aby nedošlo k letu. Neušetřit z těhotenství (zde přerušený sexuální akt nebo PPA), Ale nějaká bariéra proti infekcím stále vytvořil.

Číňané, jako nejvíce vynalézavých, rozhodl se používat děti a pokrytí od štěpeného hedvábného papíru jako antikoncepce střeva. Vnitřnosti byly spolehlivější (ale určitě ostatní) znamená, t.na. dát do celého penisu. Ale kryty papíru se nosí pouze na hlavu člena.

Japonci, jak je aplikován na Samurai, použil více pevných argumentů jako ochranu. Například pokrývá z želvy skořápky nebo zvířecích rohů. Nevím, jak moc bylo možné nazvat akt lásky s takovou situací.

Mimochodem, na konci 15. století přinesli holandští obchodníci kondomy z tenké kůže z Číny. Tyto produkty byly kladeny na celý penis.

Kondomy renesance

Éra soupeření kondomyTým Christophera Columbus - kdo tlačil lidi, aby vytvořil spolehlivou antikoncepci. V roce 1494 přinesli syfilis z ostrova Haiti do Evropy. V roce 1495, vlna syfilisu, na které se vztahuje Francie, Německo, Švýcarsko, a počátkem 1497, Anglie a Scotland doplňoval tento seznam. O dva roky později, Maďarsko a Rusko se připojily. V roce 1498 - Indie, a v roce 1505 - Čína. Vína Všechno bylo nesmysly a milující lidi.

V roce 1954, italský doktor Gabriel Fallopy publikoval pojednání o předmětu syfilis ("francouzská onemocnění"), což byl popis zlepšené lněné kondomy. Povlečení sáček se nasáklo ve speciálním chemickém roztoku, po kterém se vysuší ve stínu. Toto řešení nebylo nic jiného než spermicidy (dnes spermerizované kondomy byly rozšířené). Taška byla namontována na penis s řetězci a posadil se docela spolehlivý. Prostředky ochrany byly testovány na 1100 mužů - a nikdo nebyl nakažen.

Udělal impuls k rozsáhlému šíření zmatených.

Původ a psaní slova Kond (Condom)

Karl II. a bubliny živočišného močového měchýře. A t.na. Tyto fondy měly znamenat ochranu, slušný král, byly co nejpohodlněji a hygienické (kolik produktů z vnitřků jsou povoleny). COUNT CONDO byl purifikován a vystaven speciálním zpracování, po kterém vyrábí čepice a mazaný olejem.

Hraběte kondSamozřejmě, že ostatní vlivné aristokraté také chtěli získat takovou ochranu. Takže v 17. století a výrobu kondomů. Vznikl v Anglii, rychle se šíří po celé Evropě.

Tyto kondomy samozřejmě byly nespolehlivé a často spěchaly. Tam byla nestabilita materiálu.

V 18. století rostl šíření kondomů v geometrickém progresi. Byly prodávány v divadlech, lékárnách, barech, kadeřníků, na trzích - jak v Rusku, tak v celé Evropě.

V Americe se první zmínka o kondomech nachází v roce 1800.

Tyto antikoncepce byly samozřejmě drahé a jen velmi zabezpečené lidi by jim umožnili dovolit. Například cena jednoho kondomu se rovná měsíčnímu zisku jednoduchých pracovníků.

První gumový kondom

V 19. století, informace o bariérových antikoncepci je aktivně podporovat. Distribuované pojednání a letáky s pokyny, jak vytvořit kondomy samostatně.

Předkládaný průlom v historii kondomů byl vynález procesu horkého pohlaví kaučuku v roce 1843. Houdier (USA) a v roce 1843. T. Hancock (Anglie). Oba patentovali své vynálezy.

V roce 1840 se v anglických novinách objevila reklama kondomů a v roce 1861 - v New York Times.

Opakovaně použitelný kondom1844 označuje masovou výrobu gumových antikoncepce. Zpočátku byly tyto produkty opakovaně použitelné. Po každém styku, jejich mýdla, snížené do speciálního řešení, zavřené do krabice a skryté v nočním stole. Mluvit o nich byl zakázán. Dnes jsou také možnosti Opakovaně použitelné kondomy.

Výroba prvních gumových kondomů v Rusku

"Sdružení rusko-americké gumové výroby", založená v St. Petersburg v roce 1859, je jednou z prvních gumových výrobních továren pomocí nové technologie. Později byl přejmenován na "gumový výrobce" trojúhelník "a měl své nejlepší výzkumné centrum.

Tato rostlina také propustila chrániče, aby se zabránilo infekci s pohlavně přenosným onemocněním. Dokonce i církev se s tím nemohla hádat.

Boj proti kondomům

Condo na hlavuV 19. století začal divoký boj proti použití konondomů. Zákaz kondomů byl představen na severu Spojených států a podporoval zákon komedia. Ve 30 státech byly přijaty zákony o zákazu výroby a prodeje gumových antikoncepce. Není zaostáno a Evropa.

Bojová antikoncepce byla založena na morálních ideologiích. Použití kondomů však nebylo zakázáno za účelem ochrany genitálních infekcí.

Navzdory všem zřejmým a implicitním metodám boje, Konomy pokračovalo být prodáváno a používáno.

První latexový kondom

V roce 1919 byl vynalezen první latexový antikoncepce. Jeho rozdíl byl, že necítil gumovou, byl jemnější, ale nicméně trvanlivý. Ve třicátých letech, zvláštní pozornost věnovala zvláštní pozornost kvalitě kondomů ve výrobě. Ale zde se první mazaný kondom objevil pouze v roce 1957.

V období od roku 1939 do roku 1980 začala aktivní propaganda a rozdělení antikoncepce. Požadavky na kvalitu výrobku jsou stále více dotaženy. Všechny druhy testů byly drženy pro sílu a pohodlí výrobku.

S objevem AIDS na počátku 80. letů bylo zjištěno, že pouze kondom může zabránit infekci s tímto onemocněním.

Od devadesátých let se Konda stala prodávána všude - v lékárnách, na čerpacích stanicích, v obchodech, v hotelech - a koupit je již nepředstavují práci.

Historie kondomů v SSSR

Kondomie v SSSRV SSSR byl sex nebo nebyl, ale Konda byla jednoznačně, ale nebylo snadné je dostat.

Ve třicátých létech byla postavena první továrna na výrobu antikoncepce. Tyto produkty se nelišily v žádné krásné obalové designu nebo snadné použití. Byly baleny v papírových obálkách, měli nepříjemný zápach. Barva těchto presopotů byla buď šedá nebo špinavá žlutá. V konvektivu bylo dva kondomy. Aby se zabránilo lepení, byli posypaní mastkem.

Sovětské kondomy byly nazývány "Gumové výrobky číslo 2". Na číslo jedna byla plynová maska. Obrázek závisel na tloušťce pryže, tenčí - tím menší je číslo.

Mimochodem, tloušťka stěn sovětského kondomu na Gost byla 0,09 mm

Gumové výrobky byly dodány v lékárně, kde přísahali. Nejzajímavější soudruzi koupil elastické kapely velkoobchodní a pak prodal s vysokým značením, ale i s takovým dýčkem, preski letěl do třesku.

Gumový výrobek číslo 2Za prvé, výroba Kondes byla zapojena do jedné továrny v nádrži. Později také připojen "červenou gumu" v Kyjevě. Když se objevil khruschev gumové produkty ze tří velikostí.

V 80. letech, kromě změny návrhu, nápis "kontrolovaný elektronikou" se objevil na obalu.

Cena Kondomova v SSSR:

  • 1953 - Cena balení (2 ks).) 43 Kopecks
  • 1961 (měnová reforma) - cena 4 Kopecks pro balení (2 ks.)

Jaké jsou kondomy v různých zemích světa?

Každá země se vyznačuje svou mentalitou. Dává vzniknout návyky a rysy lidí. Dávat věci chladné názvy - jeden z těchto funkcí.

Jména presopotů v jiných ptácích:

  • USA - Jimmy klobouk
  • Německo - Pařížan
  • Francie - anglická kapuce
  • Itálie - rukavice
  • Libanon - Paltishko
  • Jižní Afrika - francouzský dopis

Ochranné známky kondomů na ruském trhu

Co máme?

kondomy sagamiModerní svět nám představil obrovský počet rozmanitých kondomů, které jsou rozděleny do následujících kategorií:

  • velikost
  • čich
  • barva
  • textura
  • materiál
  • Typ maziva

Existují však sofistikovanější možnosti, jako například:

  • Kondom S špičky
  • Kondom s míčky
  • Zářící kondomy.

kladivo dyroidsJeden z největších "hráčů" na trhu bariéry antikoncepce v Ruské federaci je společnost DUREX. Kromě velkého počtu televizních reklamu společnost mistruje mediální sítě a sociální sítě: Skupina je aktivně prováděna ve VK, vytvořené a aktualizované Nálepka. Společnost navíc každoročně vynakládá obrovské fondy, aby studoval lidský sexuální život s cílem studovat a uspokojit potřeby každého.