Účinnost kondomů proti aids

Kondomy proti AIDSHlavní funkcí kondomu v naší době je chránit před sexuálně přenosným onemocněním, mezi nimiž zahrnuje virus lidské imunodeficience (HIV). Vědci zjistili, že virus imunodeficience je schopen přenášet krví, spermií, vaginálním výbojem, mateřským mlékem a dalšími lidskými tělními tekutinami (moč, slin, slzy, pak). Od okamžiku infekce HIV na rozvoj AIDS, poměrně dlouhá doba (15 let), a v pokračování této doby, lidé často ani nevědí, že je to dopravce viru a tím i jeho distributor.

Dnes léky proti AIDS stále neexistují, což znamená, že je nutné zabránit šíření tohoto onemocnění a kondomy jsou jediným způsobem, jak jej bojovat během sexuálních kontaktů. Chrají ženy před kontaktem s spermiemi a vylučováním z penisu a mužů - od kontaktu s vypouštěním vagíny a děložního čípku.

V posledních několika letech se však zdálo, že kondom není schopen chránit před infekcí HIV. Předpokládá se, že virus je schopen proniknout do latexového mikropódu. Zkusme to přijít, je to opravdu.

Za prvé, lidská imunodeficience virus platí pouze pro biologické tekutiny těla uvedené výše. Z toho vyplývá, že pokud je kondom utěsněn, kapalina spolu s virem nebude jít k partnerovi. Je to jak prevence chřipky, pro kterou se používá bandáž chaty. A v tomto obvazu, mimochodem, "póry" bude ještě více než v latexu.

Za druhé, se zvýšením latexového kondomu 30 tisíckrát (viditelné částice jsou viditelné, stejné velikosti s virem HIV) nemohlo vidět žádné póry, a to ani při latexovém protahování.

Zatřetí, v Evropě, asi 400 párů se zúčastnilo experimentu na ochranných vlastnostech kondomů. V každém páru byl jeden z partnerů virus monitor a druhá je zdravá. Experiment trval dva roky. 200 párů bylo neustále používáno kondomem a mezi nimi se nikdo nestane nakažený. 200 Jiné páry byly nepřetržitě využívány kondom nebo ji vůbec nepoužívali a mezi nimi bylo 21 lidí nemocné.

Kdyby virus lidské imunodeficience byl schopen proniknout do latexových pórů, pokrývá by všechny země a kontinenty, ohroženy životem lidstva. Koneckonců, žádné povolání lékařů po celém světě nejsou používány latexové rukavice pro lékařské vyšetření a chirurgické operace. Dnes by nebyly lékaři a sestry, pokud virus pronikl přes póry.

Sčítáním sčítání, jsme dospěli k závěru, že kondom je spolehlivým ochranou lidí z AIDS. Pokud jsou samozřejmě přísně dodržena všechna pravidla pro jeho použití.

Kromě ochrany lidí z infekce HIV, kondom také chrání proti pohlavně přenosným onemocněním: kapavka, syfilis, chlamydie a další. Při použití kondomů je pravděpodobnost infikované s pohlavními chorobami pro muže 0 - 20%, pro ženy jsou tyto ukazatele vyšší. Skutečnost, že ochrana proti pohlavním onemocněním je menší než z infekce HIV, je vysvětlena skutečností, že mnoho typů STD ovlivňují části lidských genitálií nechráněné kondomem.

Nakonec by mělo být poznamenáno, že dnes se stalo relevantní aplikovat kondom jako způsob, jak chránit před virovou hepatitidou, která je také přenášena během sexuálního kontaktu. Jedná se o nebezpečné onemocnění, některé jeho formy jsou obtížné diagnostikovat, kromě, hepatitida má dlouhou inkubační dobu.

Použít nebo ne kondom - osobní záležitost každého člověka. AIDS A STDS NIKDY NEPOUŽÍVEJTE NABÍZENÍ, zejména pokud je to kontakt s neznámým a nespolehlivým partnerem.