Sovětské kondomy

O metodách antikoncepce myšlenka v hlubokém starověku. Z historie je známo, že v těhotenství ochrany použila nejúžasnější způsoby, od amuletů do spiknutí. Ale nejúčinnější v těchto dnech byly chemické a bariérové ​​metody reprezentované citronovou šťávou a bavlněnými tampony. Kondomy SSSR, které přišly z Ameriky a Německa, změnily názory sovětské osoby vztahu mezi muži a ženami.

Sovětské kondomy

Jaký rok se objevil kondomy

Oficiálně bariérové ​​pryžové výrobky začaly vyrábět a realizovat v lékárnách, trzích od roku 1855. V 60. letech 19. století jsou lidé zvládnuty vulkanizační technologií, které umožňují vyrábět měkké, elastické gumové zboží. Mnoho sporů a negativních myšlenek byly vyjádřeny ve směru prvního oficiálního prostředku antikoncepční bariérového typu, ale podle statistik, 45% amerických žen tento způsob prevence koncepce.

Z infekcí genitálií, těhotenství 100% záruční prostředky nedávaly - často spěchal. Sedící první kondomy v barech, lékárnách, kadeřnictví - antikoncepce byla k dispozici bez omezení. Speculatants pracoval na novém dováženém zboží v SSSR.

Po 35 letech se na trhu objevily spolehlivější způsob antikoncepce. Jedná se o tenký a bezproblémový kondom pryže, s datem expirace 3 měsíce. Jeho použití vedlo k poklesu výskytu sexuálních infekcí, i když církev a veřejnost kritizoval tento výrobek, s ohledem na to nemorální. Loajalita byla podporována, abstinence.

Sovětské kondomy

Vynález latexu umožnil vyrábět spolehlivé, tenké a silné kondomy, které získaly univerzální popularitu, zejména v USA. Do roku 1920 se změnil pohled na výhody a účinnost antikoncepce, po 10 letech byl umístěn jako lék. V Americe, ve třicátých létech jsme vyvinuli ustanovení o kontrole každého produktu pro sílu a spolehlivost.

Příští 60 let staré kondomy prošly evoluci. Právní předpisy se změnily, názory lidí, lékařský výzkum byl proveden.

Důležité! Propaganda antikoncepce začala v Americe v 80-90s z minulého století po sérii článků o AIDS, syfilis a pohlavně přenosných onemocněních.

Kondom se stal povinným atributem sexuálního života mužů a žen. Dnes je bariéra antikoncepce populární a poptávka, stejně jako antikoncepční pilulky a spirály.

Když se v Rusku objevily kondomy

Gumové výrobky se objevily v Rusku ve 30. letech minulého století před tvorbou SSSR. Spolu s nimi, prodejci nabídli antikoncepci z močových bublin zvířat a velkých ryb. Produkty byly prodávány pro několik kusů zabalených v papírové a zaručené pevnosti a spolehlivost. Před revolucí, kondomy - produkty zahraničního původu, nákladové náklady a byly k dispozici nejvyššímu.

Sovětské kondomy

Kdo přišel s kondomem

Prototyp moderní bezešvé bariéry antikoncepce se objevil v Německu v roce 1912. Vynález patří německému chemikovi a podnikateli Julius Fromma. Inventor v roce 1916 patentoval nový produkt a zahájil se do masivního prodeje. Výrobní technologie měla používat kapalný kaučuk s benzenem a benzínem. To umožnilo extrahovat tenké bezešvé antikoncepce ze speciální formy.

Sovětské kondomy

V Německu byl nový produkt oficiálně dovoleno prodávat v samostatném balení prostřednictvím sítě lékáren. Neoficiálně, tato antikoncepce byla nazývána Frome. Brzy se produkty začaly prodávat v Dánsku, v Polsku, Nizozemsku a dalších evropských zemích.

Produkty státní podpory nedostaly dlouho, protože orgány Německa a dalších zemí byly znepokojeny klesající plodnost. Proto v reklamě antikoncepce, jeho hygienické výhody zdůrazňovaly a nezmínily o ochranu proti nežádoucímu těhotenství.

Po absolvování druhé světové války bylo vybavení závodu, která byla produkována Kopenki kondomy, přepraveno do Sovětského svazu. Dnes mohou být kondomy s historií zakoupeny pod značkou "Mapa", a patří do značkových potomků Juliuse Fromma.

Jaké předchozí kondomy byly

V Evropě byly první kondomy lněné tašky s gartéry vhodné pro opakovaně použitelné. Tento vynález patří francouzským doktorem Gabriel Fallopia, který produkt umístil jako obranu proti "francouzské nemoci". Uprostřed XVI století v Evropě zemřely tisíce lidí z epidemie syfilis. Fallopia zažila svůj produkt pro 1100 pacientů a argumentoval, že žádný z nich nebyl nakažen syfilisem.

Sovětské kondomy

V té době se kondom stal velmi populární, ale bylo to drahé, takže bychom mohli využít bohaté a informované lidi. Postupně, podobné způsoby antikoncepce a ochrany proti nemocí rozšířené v celé Evropě. Jednalo se o produkty ošetřené v octových roztokech a dalších antiseptikách vhodných pro opakovaně. Používali své muže a ženy.

Jaká byla první antikoncepce

První metody bariérové ​​antikoncepce se objevily ve starověkém Řecku BC. Jsou zmíněny v spisech starožitných vědců a historiků. Starověké kondomy byly tašky vyrobené z kapes domácích zvířat nebo močových bublin. Byly testovány na sexuální člen se speciálními lany nebo copem. Metoda antikoncepce poskytla malé procento ochrany, protože často spěchal nebo dolů.

Důležité! V Číně a Japonsku byl prototyp kondomů hedvábné tašky vyrobené z jemné tkáně, úspěšně chrání ženy před těhotenstvím.

Později se lidé přišli s tlačit antikoncepci v octovém nebo citronu řešení pro zvýšení ochrany proti pojetí. Kyselé prostředí částečně imobilizované a usmrcené spermie.

Je těžké říct, jak první kondom. Neexistují žádné takové informace v historii těchto informací, prostředky antikoncepce se objevily dříve než osoba naučená psát!

Kondomy v Sovětském svazu

Kondomy v SSSR nebyly populární a požadované zboží. Důvody jsou dva:

  1. První se týkala špatné kvality výrobků, byly vyrobeny z tuhého non-ielastického gumu.
  2. Druhý je nedostatek spermií, která připojila nepříjemnosti člověka během pohlavního styku.

Sovětský muž se styděl, že takové zboží v lékárně získá, že by o něm mohli myslet špatně. V SSSR, na prvním místě tam byla morálka a cudnost a pravidlo se oženit s panencí nefungovalo slovy. Potřeba antikoncepce byla nepřítomná. Fotografie sovětských kondomů níže.

Sovětské kondomy

Stanovisko kondomů v SSSR a mentalita lidí se začalo měnit 90. let minulého století. Kvalitativní antikoncepce vyrobená pod Gosstandardem s nápisem "Testováno elektronikou" se objevil pouze před olympijskými hrami v Moskvě. Ve školách, instituce, lékařské instituce začaly provádět přednášky o bezpečném sexu, ochranu proti HIV, AIDS, pohlavní infekce. Oddělené kondomy v SSSR domácí a zahraniční produkce v lékárnách, obchodech, stánky za přijatelnou cenu.

Jaké byly kondomy v SSSR

U lidí, tyto prostředky antikoncepce nazvané číslo výrobku 2, ale skutečný název zboží bylo napsáno na obalu - kondom latexu. Byl tam další jméno - "gon ** n", hrubý a ošklivý, i když ve skutečnosti je jeho původ vysvětlen. V Německu, kondom zvaný kondom. V SSSR je to národní interpretace zámořské slovní zásoby.

Závěr

Kondomy SSSR - nejvíce nevyžádané prostředky antikoncepce. Na základě morálních sítí a zvláštních politik státu, který neinformoval obyvatelstvo, kondomy byly zaslány na dlouhé roky na policích lékáren. Pouze do konce XX století mluvili o nich jako prostředek ochrany proti STD a AIDS.