Hlavní materiál pro výrobu kondomů

Materiál kondomy

Moderní kondomy jsou schopny spolehlivě chránit před nechtěnými těhotenství a nebezpečnými onemocněními, které jsou přeneseny do pohlaví. Vynikající vlastnosti Konondy jsou povinny pro jedinečné. Pak se budeme zabývat tím, co kondomy dělají, a proč jsou tyto materiály aplikovány.

Nyní 99% všech kondomů na světě se provádí na základě přírodního latexu - recyklované mléčné šťávy z gumových rostlin. Jednoduše řečeno, kondomy z speciálního typu přírodního kaučuku, který nepoškozuje lidské tělo. V Sovětském svazu odpovídající jméno dokonce upevněno pro kondom - "gumový produkt č. 2".

Každý kondom o 92% sestává z přírodního latexu, zbývající látky, které jsou součástí kompozice, jsou seriózy a stabilizátory, které zradí výrobku potřebné vlastnosti (pevnost a pružnost).

Ve starověku, mužské kondomy byly vyrobeny z kožených a živočišných dárků. Neposkytli však dostatečnou ochranu, zejména proti nebezpečným onemocněním (HIV, hepatitidy atd.) Proto, po vynálezu latexu, téměř všechny kondomy jsou vyrobeny pouze z tohoto materiálu.

Vědci se snaží vymyslet nové, účinnější látky, které sníží náklady na výrobu a tvoří kvalitu přístupné i v nejchudších zemích. Nejprve se provádí experimenty s umělými polymery. Ale kondomy z jiných materiálů jsou významně nižší než latex, takže jdou mimo omezené strany.

V blízké budoucnosti zůstane latex základem kondomů, účinně nahrazení, dokud nenajdete.