Když po postiner půjde měsíčně

Když těhotenství není zahrnuto do plánů, ale tam byl nechráněný pohlavní styk (NPA), ženy se uchýlit k nouzovým antikoncepčním lékům - jako je postinor. Zaručená "ochrana" z nežádoucích hnojení nemůže poskytnout některý z prostředků antikoncepce. Co dělat, pokud měsíční po recepci chybí po dlouhou dobu? Jak dlouho může zpoždění způsobené dopadem účinných látek na těle a jak brzy přijdou kritické dny? Pojďme to v tom dohromady, spoléhat se na názory praktiků gynekologů.

Uvolněte formulář a princip

Na základě farmaceutických charakteristik, postinor - prostředek nouzové perorální antikoncepce, určené speciálně pro zabránění nežádoucímu těhotenství v prvních 72 hodinách po NPA.

Nástroj se vyrábí ve formě dvou bílých tablet pokrytých ochranným plášťem. Ve většině případů může být nouzová antikoncepce bez lékařského předpisu.

Co se týče antikoncepce na tělo, poskytuje okamžitou "sterilitu"? Chcete-li odpovědět na tuto otázku, obraťme se na chemické složení léčiva.

Levonorgestrel

Základní aktivní složka nouzového kontraceptivního postinoru - umělé hormonální levonorgestrel. Tato látka je syntetický analog steroidních ženských hormonů, na sobě obecný název "Progestogeny".

Generovány ve velkých dávkách jsou tyto spoje schopny blokovat proces ovulace, a proto zabránit těhotenství.

Tento uměle syntetizovaný hormon se aktivně používá ve všech typech perorální antikoncepce. Změňuje výhradně dávkování v chemickém vzorci léčiva.

Tato popularita mezi 19-nucesaroids levonorgestrel přijal kvůli 100% biologické dostupnosti. Přípravky na bázi tohoto syntetického hormonu, padající do gastrointestinálního traktu, jsou zcela absorbovány, a proto účinné složky pronikly do krevního oběhu v plném rozsahu, poskytují maximální účinky antikoncepce po 1,5-2 hodiny po přijetí kapsle.

Je díky této nemovitosti, Postinor tablety jsou považovány za nejlepší v segmentu nouzového antikoncepce.

Kromě 750 ug levonorgestrelu, na základě farmakologické "anamnézy" tablet, jejich kompozice zahrnuje oxid křemičitý, sterakt s hořčíkem, bramborový škrob, kukuřičný škrob, mastek a monohydrát laktosy.

Hormonová akce

Účinná látka tohoto fondu - levonorgtestrel, nejen okamžitě blokuje ovulaci. Syntetický hormon způsobuje systémové změny v endometrii reprodukčních orgánů, provokující nemožnost připevnění již oplodněného vejce do děložní stěny.

Při užívání tabletu několik hodin po nechráněném pohlavním styku, charakter hlenu v cervikálním kanálu se změní. Kapalina se stává hustším hustším a viskózním, brání pohybu spermií.

Tento dopad nejenže zabraňuje nástupu možného těhotenství, ale také způsobuje silný úder do práce všech orgánů sexuálního systému.

Na základě recenzí většiny žen, které vyzkoušeli pilulky na sebe, došlo ke zpoždění menstruace po použití postiner.

Jak aplikovat poštou

Na základě pokynů vezměte tablety na počtu dvou kusů ne okamžitě. Mezi recepcí kapslí musí být časový interval.

Tato příprava nouzové antikoncepce zaručuje pozitivní výsledek po provedení první tablety v 95% případů. Stojí za zmínku, že maximální postcoital účinek lze dosáhnout v prvním dni po NPA. Klinické studie ukázaly, že použití postiner 48 hodin po sexu bez ochranného zařízení snižuje účinnost až 85%. Překážku nástupu těhotenství 72 hodin po pohlavním styku bez použití antikoncepčních prostředků snižuje "pozitivní procento" na 58%.

Čím dřívější žena přijala lék, tím vyšší je absence těhotenství.

Lékaři jsou velmi doporučeni uchýlit se k nápovědě tablet nouzové antikoncepce. Podobný účinek může způsobit vážné zranění těla ženy a vést k nevratným následkům!

Jak postinor ovlivňuje měsíčně

Silný dopad postcoital nejen blokuje možnost těhotenství, ale také ovlivňuje celý hormonální a reprodukční systém žen. Jedním z hmotných důsledků příjmu léčiva je posunutí časových intervalů kritických dnů a transformace kvalitativních vlastností odmítnutého krvácení.

Na základě statistických údajů získaných jak v procesu klinických studií, tak s pomocí analýzy tematických fórů a ženských zkušeností, můžeme konstatovat, že ve většině případů kritických dnů po obdržení postiner přijde 2-5 dní po dívce přijal druhý tablet.

Stojí za zmínku, že kvantitativní a kvalitativní vlastnosti tekutiny odmítnuté v této době nemohou splňovat obvyklý měsíčně. V závislosti na individuálních vlastnostech těla slabé podlahy mohou mít krevní epiteliální svazky hojné a šití, sotva patrné.

Ženy Všimněte si přítomnosti hustých tmavých sraženin v konzistenci pozastaveného po přijetí hlenu. Podobné změny jsou fyziologickou odezvou těla na levonorgestrelu a naznačují absenci těhotenství.

Po Postinor

Existují případy, kdy cyklus po obdržení postiner není obnoven na dlouhou dobu a žena pozoruje měsíční zpoždění. První věc, kterou si žena myslí, je možnost nedostatku působení léku.

Sto procent prevence pojetí Lék nezaručuje a 5% žen bude stále těhotné, takže v nepřítomnosti měsíčních 7 dnů a více, je nutné strávit domácí test.

Ale o čemž svědčí dlouhé zpoždění po konzumaci nouzové antikoncepce na pozadí negativního těhotenského testu? Může existovat několik důvodů pro podobný jev a téměř všechny z nich leží v rovině neúspěchů v práci genitálních orgánů spravedlivého podlahy nebo hormonálních poruch v důsledku dopadu levonorgestrelu. Zvažte nejčastější příčiny dlouhodobého nedostatku menstruace s negativním těhotenským testem:

Porušení hormonálního pozadí

To je nejčastější příčinou dlouhodobého Zpoždění menstruace při registraci tablety Postinární. Syntetický hormon-levonorgestrel nejen zabraňuje ovulaci, ale má také silný dopad na endokrinní systém žen. Případy, ve kterých menstruace se nevrátí na obvyklou periodicitu po dobu 3 nebo 4 měsíců. Podobný jev vyžaduje léčbu hormonální terapií. Při diagnostice těchto příznaků je nutné okamžitě obrátit na specialistu!

Dopad aktivní složky koagulace krve

V tomto případě se cyklus po obdržení postiner nepodpruduje kritické změny času. Transformované vysoce kvalitní a kvantitativní charakteristiky chlazené tekutiny. První menstruace po užívání léku má neslušnou povahu a tmavou, nasycenou krevní barvu. Tato reakce je fyziologická a neměla by způsobit úzkost.

Nekompatibilita drog používaných ve spojení s postinorem

Existuje řada léků, jejichž chemické složení je do značné míry snižuje schopnost levonorgestrelu pro blokování ovulace. Zde je stručný seznam podobných léčiv:

  • Přípravky pro léčbu infekcí HIV;
  • léky z žaludečních vředů;
  • Přípravky z tuberkulózy;
  • léky používané při léčbě nebo úlevu z epilepsie;
  • antibiotika;
  • Homeopatické tinktury a ragnové na bázi hormour.

Dostupnost u pacienta o nadváhu

Ženy s nadváhou tělem musí konzultovat s gynekologem, aby se objasnilo dávkování potřebné k zablokování nástupu možného těhotenství.

Kombinace recepce postiner s alkoholem

Alkohol zcela neutralizuje účinek syntetického hormonu-levonorgestrelu. Kombinace použití těchto prostředků nouzové antikoncepce a použití alkoholických nápojů nejen negativně ovlivní očekávaný výsledek, ale může také vyvolat hojný menstruaci po obdržení postiner, který může jít na krvácení.

Zánětlivé procesy v děloze

Postinor může posílit negativní projevy takových onemocnění:

  • Kolpit;
  • Vaginitis;
  • Endometritis.

Nejčastějším důsledkem takových zánětlivých onemocnění jsou selhání v periodnosti menstruačního cyklu.

Těhotenství

Dostně, pod negativním testem může být příčinou zpoždění těhotenství. Domácí test s nízkou citlivostí může zobrazit falešný negativní výsledek. Pro vytvoření přítomnosti pojetí přesně by měl být krevní test předán na úrovni HCG.

Individuální intolerance

Ignorovat individuální intoleranci nebo kontraindikace popsané v pokynech pro léčivo, schopné aplikovat velké škody. Mimo jiné bude tento dopad negativně ovlivnit menstruační cyklus.

Kontraindikace pro použití

Pro snížení rizik při přijímání léčiv nouzové antikoncepce stojí za to zvážit individuální charakteristiky těla, ve kterém je použití postiner kategoricky kontraindikováno. Zvažte seznam kontraindikací uvedených v pokynech.

Stáří. Je velmi doporučeno používat lék na osoby mladší 16 let. V období menopauzy a Klimaků před pitím Postinor musíte konzultovat s gynekologem!

Těhotenství. Spotřeba antikoncepce v počátku času je nebezpečná nejen pro plod, ale i pro ženu. Dopad látek nástrojů může provokovat potrat, doprovázený silným krvácením nebo způsobit odchylky ve vývoji plodu.

Období laktace. Komponenty postiner mají úplnou biologickou dostupnost, t. E. spadají do krevního oběhu, a proto v mléčném ošetřovatelství, v plném rozsahu. Dopad levonorgestrelu na dospívajících dětí nebyl studován na konci a může způsobit nevratné procesy v těle drobků.

Individuální nesnášenlivost na složky léčiva.

Historie genetických onemocnění:

  • laktózová intolerance;
  • nedostatek laktázy;
  • Malabsorpce glukózy-galaktózy.

Výjimečně po konzultaci s gynekologem gynekologa by měl být pořízen postinor v případech:

  1. Převedeno v životnosti žloutenky
  2. Menstruace. Postinor během menstruace může vyvolat silný krvácení, což představuje hrozbu pro život a zdraví ženy. Zvláště pokud je potřeba přijímat lék shodovat se začátkem kritických dnů.
  3. Porušení v díle žlučového traktu.
  4. S chronickými chorobami jater.
  5. Nemoci korunu.

Přípustné odchylky v menstruačním cyklu

Většina žen užívajících tento lék má zájem, když čeká po měsíční po Postinor. Specialisté tvrdí, že přípustné odchylky v cyklickosti menstruace jsou 10-14 dní. Nedostatek kritických dnů po dobu delší než 2 týdny by měl způsobit úzkost z spravedlivého pohlaví.

Toto zpoždění může svědčit nejen o příchodu, v důsledku nesprávného nebo pozdního příjmu léčiva, těhotenství, ale také o onemocnění reprodukčního systému, který se objevil na pozadí užívání léků založených na levonorgestrelu.

Ve většině případů gynekologové vydávají oblasti pro obecnou analýzu moči a krve a provádění výzkumu reprodukčního systému a malých pánev pomocí ultrazvuku. Takový seznam průzkumů pomůže navázat přítomnost patologických procesů, které se objevily jako komplikace z dopadu levonorgestrelu, a odpovědět na otázku, zda dívka, která nedávno vzala nedávno nouzového antikoncepčního agenta.

V případech porušení v práci endokrinního systému může terapeut doporučit návštěvu endokrinologa a léčby prostřednictvím hormonální terapie, pomáhat obnovit cyklus.

Nezapomeňte, že po obdržení postiner, měsíční nepravidelné a může změnit jejich kvalitativní charakteristiky! Můžeš vidět Vzhled vzácné menstruace. Před pitím léku se ujistěte, že konzultujte odborník!