Izolace krve a svazky z dělohy

Jedním z nejspolehlivějších způsobů, jak posoudit stav reprodukční sféry pacienta je pozorování výboje z vagíny. Křivená kapalina se liší v závislosti na fázi cyklu, recepce nebo instalace antikoncepčních, hormonálních přeskupení. Gynekologové znají hranice normy vzhledu svazků, charakteristik oscilací při změně vnějších a vnitřních faktorů. Nezávisle, ženy ne vždy s jistotou mohou říci, že mají normální alokace z dělohy. S pocitem nepříjemných změn, vzhled krve, je nutné se zdát jako specialista vyloučit patologii.

Struktura dělohy

Děloha se skládá ze tří vrstev, z nichž každá má specifickou funkci:

  • Vnitřní shell - endometrium - citlivá na hormonální perestrojika. Funkční část vrstvy je odmítnuta během menstruace, tvořící svazky dělohy. Během těhotenství se podílí na procesu implantace;
  • Střední - miometrium - provádí redukce dělohy, což je zvláště důležité v procesu porodu;
  • Outdoor - perimetrie - provádí ochrannou úlohu.

Tělo je vizuálně rozděleno na dno, tělo, cervikální a prožívání. Trubky s vaječníky jsou vhodné pro děložinu.

Příčiny propuštění a vzdělávání sraženin

Výběr z sexuálního traktu u žen je neustále přítomen. Normální je vzhled požehnané transparentní kapaliny, která se přiblíží k ovulaci. Neexistují žádné nepříjemné pocity ve formaci a separaci a sliznici.

Existují limity modifikace vypouštění, které indikují určitou fyziologickou restrukturalizaci. V ostatních případech, kdy povaha kapaliny z dělohy se nevejde do rámce normy, mluvíme o přítomnosti patologie.

Existují různé faktory, které vedou ke změně povahy vaginální tekutiny:

  • Sexuální kontakt a vzrušení;
  • těhotenství;
  • laktace;
  • intrauterin nebo perorální antikoncepce;
  • Sex infekce;
  • porušení úrovně hormonů;
  • nádor;
  • adenomyóza.

Serous děložní výběr z krčních slouží ochrany, jsou naprosto normální. Jejich výskyt je způsoben různými stupni činnosti děložního hrdla děložního čípku pod působením hormonů. V závislosti na den cyklu, porušování hormonální rovnováhy, povahy a konzistence vaginální tekutiny se liší.

Kruhy jsou tvořeny méně často. Normální je vznik srážek v děloze během menstruace, po operaci, porod. Potenciální nebezpečí představuje dostupnost krve, zejména šarlat.

Typy vypouštění

Chcete-li pochopit stav řízení dělohy, je nutné posoudit:

  • barva;
  • charakter;
  • konzistence;
  • čich;
  • Přítomnost souvisejících stížností.

Pro diagnostiku je velmi důležité znát cyklus pacienta. Tmavé sraženiny mimo měsíční svědectví ve prospěch patologie vyžadují další diagnózu a důvody.

Ne méně důležité sledovat povahu výběru po operaci: potrat, škrábání nebo po dodání. V těchto případech existuje významné poškození stěny dělohy, dochází k velkým svazkům krve. Pacient musí Comphee s lékařem přípustné limity: Kolik dní budou takové sekce, kdy byste se měli starat.

Po porodu, děloha je obnoven dlouho. Více než týden, krevní sraženiny jsou odmítnuty z dutiny.

Sliznice

Uterus je citlivý na hormonální restrukturalizaci v závislosti na den menstruace. Změna hlenu děložního čípku by měl ženu informovat ženu o blížící se ovulaci, jako nejvhodnější období pro koncepci. Pacient je často hlášen při recepci vzhledu bílé kapaliny z dělohy, zajímají se o to, co to znamená, nebezpečí podobného fenoménu. Ve skutečnosti se zdá, že výstup z vejce. Průhledné vypouštění sliznice jsou pozorovány 2 dny - celé období života ženské buňky. Pak se drigita postupně snižuje.

Bílý

Mírné množství průhledné bílé kapaliny z dělohy lze považovat za normou v nepřítomnosti nepříjemných příznaků. Silný a bílý výtok jsou charakteristické pro těhotenství. Tvorba hustšího, suchého, připomínajících tvaroh sraženin, označuje plísňovou porážku. Další pozornost je věnována vůni. Normálně specifická vůně.

Hnědý

Tmavé sekce z sexuálního traktu obvykle přicházejí na výskyt menstruace. Tyto dny pod působením hormonů je funkční část vnitřní vrstvy dělohy odmítnuta. Hnědá barva označuje oxidaci krve válcované železem. V tomto případě nedochází k pokračujícím masivním krvácení. Ve dnech menstruace se vzhled v děloze krevních sraženin považuje za přijatelný.

Při implantaci embrya se objeví menší množství tmavých kapek. Pokud takový výběr pokračuje více než 2 dny, je hrozba přerušení.

Příznaky a možné důsledky

Nežádoucí příznaky znamení o přítomnosti onemocnění. Změna v vaginálním tajemství může mluvit ve prospěch:

  • Připojení mikrobiální, plísňové infekce;
  • Snížení lokální imunity při užívání antibiotik, cytostatika;
  • Poruchy endokrinní regulace (onemocnění štítné žlázy, diabetes);
  • onkologický proces;
  • endometrióza;
  • děložní, ektopický těhotenství;
  • Endometritis.

Porušení v provozu sexuálního systému je uvedeno:

  • svědění, nepříjemný zápach, bolest na dně břicha, přítomnost hnisavé žlutozelené kapaliny;
  • výskyt separace od dělohy hnědé barvy, s pruhy krve, které nesouvisí s měsíční;
  • Zpoždění měsíčních a menších krevních sraženin místo nich;
  • Výběr po pohlavním styku.
Každý patologický stav může vést k závažnějším komplikacím. Nejnebezpečnější pro pacienty jsou neplodnost, nesnesitelné, předčasné narození, rakovina s následnou hysterektomií.

Diagnostika

Chcete-li vytvořit přesnou diagnózu, lékař tráví konverzaci se ženou, provádí standardní inspekci na židli. V podezřelých odchylkách od normy jmenuje další průzkumy.

  1. Kterým se stanoví charakter menstruačního cyklu pomocí měření bazální teploty, test ovulace.
  2. Ultrazvuk.
  3. Testy tekutiny vagina, Cervix.
  4. Obecná analýza krve a moči.
  5. Výzkum sexuálně přenosných infekcí.
  6. Cytologický výzkum.
  7. Kolposkopie.
  8. Hysteroskopie.
  9. Laparoskopie.
Akční plán pro určení onemocnění ženy určuje lékař na základě klinického obrazu, což vyhodnocuje povahu vaginální tekutiny, stížnost.

Léčba

Terapie pacienta závisí na diagnóze.

  1. Infekční činidla jsou eliminována antibiotikami, antifungálními činidly. Aby se zabránilo rozvoji komplikací, předmět je navíc jmenován, aby obnovil složení složení biocenózy vagíny.
  2. Hrozba přerušení těhotenství se upraví podle příslušných protokolů v závislosti na období gestace, fázi vývoje procesu.
  3. S ektopickou lokalizací fetálního vejce je nutné jej odstranit.
  4. Po porodu je dovoleno umýt dělohu z sraženin. V případě potřeby se provádí vakuová aspirace, aby se zabránilo endometritidě.
  5. Pokud dojde k neoplusenci, vydání možnosti konzervativní terapie nebo potřebu radikální intervence.
  6. Hormonální změny jsou upraveny společně s endokrinologem.

Mastellový výboj - důležitý indikátor zdravotního stavu pacienta. Požehnaná tekutina doprovází ženu téměř vždy, je normou. Mírně transformovaný hlen v závislosti na fázi cyklu. Stává se silnější pod akcí progesteronu druhé poloviny cyklu. Vzhled krve, svazky jsou typické pro menstruaci, postpartum, snižování pooperačního období.

Je důležité pochopit, že kromě normy existují patologické znaky. Velké sraženiny, krev mimo cyklus signalizuje přítomnost nebezpečného stavu. Aby se zabránilo komplikacím při prvních známkách odchylky od normy, musíte kontaktovat specialistu.