Co by mělo být výběr po škrábání dělohy?

Čištění dutiny dělohy se provádí z mnoha důvodů, zejména pro přerušení těhotenství. Stejně jako jakýkoli chirurgický zákrok, je doprovázen krvácením. Jak normálně by mělo být propuštěno po škrábání, a to, co je srovnáno s patologií popsanou v tomto článku.

Když je škrábání drženo?

Vnitřní tkanina v děložní dutině je sliznická vrstva, označovaná jako endometriální. Vzhledem k některým důvodům musí být někdy tato tkanina zcela nebo částečně vyčištěna. Takové manipulace provádějí chirurgickou metodou se speciálními lékařskými přístroji (viz. Fotografie). Tento proces odkazuje na chirurgický zásah, a proto má všechny pooperační symptomy a nese větší zatížení těla.

Škrábání provádí terapeutická a diagnostická funkce a platí v takových případech:

  1. Ředění (hypoplazie) endometriální nebo zahušťovadlo (hyperplazie).
  2. Přítomnost nebo podezření z maligní nebo benigní neoplazmy, polypy, fibromy, miomy (čtení Alokace po odstranění děložního misa odkaz).
  3. Zánětlivé procesy děložních tkání.
  4. Endometritida, endometrióza.
  5. Patologie Cervixu.
  6. Menstruační porušení.
  7. Tvořící embryo.
  8. Potrat.
  9. Dokončení potratů v důsledku neúspěšného farmacetu nebo vakuové aspirace, když ovoce nebyl zcela extrahován.
  10. Často je řezání endometriální částice vyrobeno tak, aby hysteroskopie a oddělené diagnostické škrábání (RDV). S pomocí toho gynekologických patologií sliznicí membrány nebo cervikálního kanálu děložního čípku.
  11. A jako biopsie - plot částic tkaniny pro výzkum atypických buněk.

V článku na odkazu můžete zjistit, Jaký den cyklu se odstraní polypovým endometriálním.

Nebezpečné čištění

Absolventní škrábání v případě umělého potratu se aplikuje za 10-12 týdnů a je považován za nejméně bezpečnou metodu. Držel ve dvou fázích. První, dilatace znamená expanzi chirurgických nástrojů cervikálních kanálů nebo speciálních léčiv (což je méně účinné). Druhý stupeň, Curetzh - čištění dutiny a stěny lůna pomocí Cureti - lékařská chirurgická lžička. Proces je bolestivý, proto se provádí v rámci celkové anestezie v nepřítomnosti kontraindikací.

Čištění zmrazených těhotenství se provádí stejným způsobem, pokud je ovoce měřeno a zůstalo v děloze, a také pokud se potrat došlo částečně. O vypouštět po škrábání zmrazené těhotenství, Přečtěte si článek na odkaz.

Stává se, že farmacet nebo aspirace vakua neposkytla úplné přerušení těhotenství. Zbývající částice embrya musí být odstraněny, aby se zabránilo sepse sousedních tkání. Tento proces se provádí pomocí čištění.

Výběr po diagnostickém škrábání dělohy

Hysteroskopie, prováděná do cíle diagnostiky, je doprovázena menšími krvavé nebo hnědé výboje, spíše jako fadder.

První den nebo dva mohou mírně SIP. Pokud byl účel manipulace provozování zánětlivého ohniska, krvácení pokračuje v několika dnech před týdnem, v závislosti na tom, jaká oblast tkaniny byla vystavena.

Izolace krve po RDV hubené, často prochází den, kdy pacient splnil všechny pravidla poštovního období.

Naučte se, když obnovíte menstruaci cyklus po hysteroskopii, Následující odkaz.

Kolik dní jsou přidělení po abutujícím škrábání?

Příroda a doba trvání výběru po škrábání dělohy dělohy závisí na tom, jaký účel byl proveden. Pokud hovoříme o diskrétech po neopodstatněných škrábání, je zohledněno, v jaké době byl proces proveden, protože těhotenství prošel, věk pacienta, současné nemoci a kompetencí lékaře.

Čištění po dobu 11-12 týdnů těhotenství

Pokud byl potrat učiněn v tomto období, budou první dny ztráty krve hojně, někdy i ve formě tmavých sraženin.

To je vysvětleno zvýšením dělohy. V podobném případě se zvyšuje na 10-12 cm a krk je připraven pro maximální uzavření. Proto se škrábání v této fázi se rovná plnohodnotnému provozu a ponechává prakticky otevřenou ránu velkých velikostí, ve kterých je ztráta krve normálním jevem. Příděly způsobené škrábáním dělohy jsou spojeny s jeho snížením na předchozí velikosti, které jsou doprovázeny bolestí a křeče.

Dále, krvácení se stává vzácným, sukrovickým, nákupem první jasně červené, pak růžové barvy.

Nepohodlí zmizí po dobu 2-3 dnů a samotné alokace mohou trvat asi 10 dní. Pokud tato symptomatika neprochází dlouho, měli byste kontaktovat specialistu.

Měření těhotenství

Totéž je pozorován a po škrábání zmrazených těhotenství. Pokud byla včas objevena smrt plodu a proces není komplikován se sepsis, pak výběr po vyčištění dělohy po 7-10 dnech. Pokud došlo k neúplnému potružení na druhém trimestru těhotenství, pak krev může 2-3 týdny. Pár dní po dokončení ztráty krve je hojný, zbytek dnů - Sukrovitsa.

To je pouze obecná charakteristika výběru po vyčištění dělohy. Kolik jdou a co by mělo být určeno individuálními charakteristikami těla. Mají zdravou a mladou ženu reprodukční věk, regenerace tkání a rehabilitační období jsou mnohem rychlejší. Diagnostický a terapeutický škrábání v menopauze přechází obtížnější.

Symptomatika je určena jak hormonálním zázemím, které s jakýmkoliv rušením v činnosti sexuálního systému, jako po těhotenství se dramaticky mění, což může vyvolat jakoukoli patologii a onemocnění.

Známky patologie

Je-li děložní krvácení nezastaví 14 dní po škrábání, množství krve se nestane méně a doprovází rostoucí bolestí a těsnění je naplněno v 1-2 hodinách, pak je komplikace nebo patologie.

Nedostatek sekrencí po operaci

Na fóru existují velmi často diskuse o tom, proč nejsou žádné výboje po škrábání nebo se zastaví příští den a bolestivé bolesti zůstanou, někdy doprovázené teplotou. V tomto případě můžeme jít o hematometru - akumulaci krevních sraženin v děloze, jehož krční kanál je již uzavřen a jejich vyhoštění je nemožné. Tyto svazky jsou doslova řezání dětského varhany, což způsobuje ostré křeče. Mohou provokovat sepse sousedních tkanin.

Proto, pokud po škrábání nebo čištění zmrazených těhotenství neexistuje žádný výboj, okamžitě konzultovat lékaře pro opakovanou kontrolu a evakuaci krvavých koncentrací. Nedostatek lékařského zásahu v této situaci vede k vážným následkům. Stojí za to myslet, zda byla ztráta krve zanedbatelná a trvala jen jeden den a bolest pokračovala v doručení nepohodlí.

Menstruace

Pokud uvolnění po endometriálním škrábání pokračuje více než deset dnů a nejsou doprovázeny bolestí, křečemi, zvýšenou teplotou, jsou růžové, šarlatové nebo krvavé, pak stojí za to za předpokladu, že začátek měsíce. To znamená, že rehabilitační období bylo úspěšné, menstruační cyklus pokračoval.

Vzácné a hojné alokace

Další situace, pokud je krvácení hojné, pak vzácné, trvá více než dohodnuté období, periodicky vytáhne břicho, bolestivé na boku, zádech, a zimnice a obecné onemocnění cítí. Tyto příznaky mohou znamenat porušení hormonální rovnováhy, erozní procesy, neefektivní odstranění ohniska endometriózy, polypů a dokonce i neoplazmů různých etymologií.

Běžný onemocnění po škrábání, zejména klesající, je endometritida, zánět dělohy. Vyvíjí se v důsledku infekce během procesu čištění a špatné antiseptické zpracování, jakož i v důsledku nedodržení pravidel rehabilitačního období. Je důležité, že v důsledku chirurgického zásahu jsou tělo a imunity ženy oslabeny, její odpor je nízká, a proto je děložní dutina náchylná k neomezenému útoku patogenních organismů. Vyvíjet zánět.

Výběr může být jak hojný, tak ve formě Sucrovitsa, transparentní sliznice s krvavým pruhem, bílým a na sobě hnisavé. Jsou doprovázeny nepříjemným zápachem, tahání bolesti na dně břicha a zvyšování teploty.

Přítomnost takových příznaků vyžaduje okamžité odvolání k lékaři a naléhavému zacházení.

Žlutý výběr s zápachem a bez

Zářivě žlutá barva výboje po manipulaci hovoří o zvyšující infekci a začátkem zánětlivého procesu.

Pokud žena necítí ani nepříjemný vůně výboje nebo bolesti, neznamená to o pohodě oživení dělohy. V tomto případě je nutné odkazovat na gynekolog pro následnou terapii.

Pokud se slabý nažloutlý stín ukázal v důsledku postupného snížení intenzity sekrece, není důvod k obavám.

Separace může také cítit v důsledku vývoje zánětu na pozadí infekčních onemocnění. Například bakteriální vaginóza nebo kandidóza (drozd). Jejich příznaky jsou doplněny nepříjemnými pocity v zóně vagina: svědění, spalování. Krvácení po čištění je doprovázeno žlutým, bílým nebo šedým hlenem. Takové nemoci je přenášena jako sexuálně a rozvíjejí se na pozadí složení mikroflóry, která je inherentní v pooperačním období u žen.

Rehabilitační období

Aby nedošlo k setkání s komplikacemi po operaci, je důležité dodržovat tato pravidla:

  1. Dodržujte režim postele po dobu nejméně 10 dnů.
  2. Nezvyšujte nic těžkého, vyhněte se fyzickému stresu, stresu a supercoolingu.
  3. Vyloučit alkohol.
  4. Vezměte všechny protizánětlivé a neposkvrněné léky, které vás lékař jmenoval.
  5. Na chvíli odmítněte sexuální život.
  6. Změňte těsnění často a posuňte se do přírodních agentů pro speciální intimní hygienu.
  7. Odložte ultrazvuk, který vám znovu přidělil, abyste zabránili komplikacím v čase.

Stručně o hlavní věci

Recenze a názor žen a názor specialistů potvrzují, že alokace po postupu je povinným fenoménem. V normě výběru po škrábání dělohy, děloha trvá až 10 dní, pokud byl čištění provedeno za účelem přerušení těhotenství a až 5 - pro diagnostiku nebo léčbu. Tyto ukazatele jsou individuální. Je důležité být schopen odlišit normy od patologie a dodržovat pravidla pooperačního období. být zdravý!