Hojné alokace u žen: fyziologie nebo patologie

Práce reprodukčního systému žen je nemožné bez vaginální sekrece. Podle kvalitních a kvantitativních vlastností určí stav sexuálního a dokonce i obecného zdraví. Často, vaginální hojné alokace způsobují mnoho otázek ze zástupců, na které se tento článek pokusí odpovědět.

Proč se objeví samice alokace?

Sexuální zrání dívky mluví o připravenosti pro reprodukční funkci a je označena počátkem menstruace. Rok před prvním měsícem, mladé rysy zjistí sliznice, které budou doprovázet reprodukční období samotné Klimaky. Zahrnuje pravidelně obnovení epitelových buněk sliznice krytu ženských pohlavních orgánů.

V těchto tkáních jsou žlázy, které produkují vaginální tajemství. Přidá se k IT produktům živobytí mikroorganismů přítomných v vaginální mikroflóře (laktobakterie a podmíněně patogenní bakterie). A také kompozice zahrnuje cervikální kapalinu z děložního čípku. Tato látka provádí ochrannou funkci, udržuje vodní bilanci sliznic, přispívá k oplodnění v určitém období cyklu a čistí tělo z mrtvých buněk a zahraničních mikroorganismů.

Tato sekrece může být odlišná v přírodě: bílý, nažloutlý, bezbarvý, mírný a velmi silný výběr, vodnatý a tlustý (cm. Fotografie).

Jejich kvalita závisí na fázi menstruačního cyklu, zdravotního stavu, věku, životního stylu a výživy. Takové vlastnosti jsou přípustné, pokud nejsou doprovázeny nepohodlí, nepříjemným zápachem a podezřelým konzistencí.

Vznik intenzivní sekrece je nejčastěji díky normálnímu fyziologickému stavu ženy, ale tam jsou případy, kdy symptom indikuje patologické procesy a vyžaduje léčbu.

Existují nějaké hojné transparentní vypouštění bez zápachu?

Hormony

Taková sekrece je nejčastěji spojena s určitým krokem v menstruačním cyklu. Faktem je, že v různých obdobích svých období mění úroveň hormonálních látek, které ovlivňuje práci železného systému a počtu sexuální sekrece. Vzhled kapalných sliznic je charakteristické pro střed cyklu. V době ovulace jsou obzvláště silné a mohou být s pruhy krve, růžové nebo hnědé. Poté se sekrece stává hustší, a před menu se jeho objem zvyšuje a může získat nažloutlý odstín.

Periodický vzhled hojného vypuštění transparentní barvy bez zápachu a svědění je typický pro dívky po dobu tří let po první menstruaci. Rok před menstruací, bílými nebo bezbarvými sliznicemi začínají jít, což je vysvětleno hormonální perestrojika a sexuální zrání. To znamená, že změna objemu vyrobené tekutiny přímo souvisí s hormonální úrovní, která kolísá všechny toto období.

Hormonální antikoncepce a léky UGT se často stávají příčinou takového výboje, což je relevantní a pro klimakterické období.

Sexuální vztahy

Během a po intimním kontaktu se sekrece zvýší stimulací žláz a krevní oběh. Po dokončení pohlavního styku existuje výroba bílého nebo nažloutlého hlenu. Tak odstraňte sekreci žen s tlumené pánské spermií. Jedná se o zcela přirozený proces, pokud není doprovázen nepříjemným zápachem, svědění, pálením, bolestí a jiným nepohodlím.

Alergie

Tento příznak je často vysvětlen alergickou reakcí ženského organismu pro antikoncepce, maziva, syntetické spodní prádlo a intimní hygiena.

Těhotenství

Na počátečním životě sexuálního systému a procesu dítěte reguluje hormonální progesteron. Během tohoto období jsou bohaté alokace bez barvy a vůni charakteristické pro okamžik pojetí, a to je první znamení těhotenství. Vaginální sekrece během období gestace může být také bílá, žlutá, nazelenalá barva. Je přípustná, pokud neexistuje žádný nepříjemný zápach, hořící a svědění, netahá břišní dno. Mozhovské nebo sliznice Výběr po koncepci v prvních dnech Těhotenství lze říci v okamžiku, kdy se očekává začátek menstruace.

Ze druhého trimestru roste koncentrace hormonu estrogenu, což činí sekrece vodotěsného, ​​připomínající vaječný bílky a zvyšuje jeho číslo. Normálně je transparentní nebo má mírně bílou barvu a homogenní konzistenci.

Pokud výběr získal nepříjemný zápach, podivné složení s příměsí hnisu nebo krve, tahání břicha je plstěna, slabost a závratě, pak musíte okamžitě konzultovat lékaře, jak mluvíme o smrti plod nebo ektopický těhotenství. Nadměrný hojný výboj z pochvy během těhotenství S kořenovým sladkým zápachem na únikovou vodu, která se stává příčinou potratu nebo předčasného porodu.

V prvních dnech po ECO (extracorporické hnojení) existuje silný vývoj sekrece sekrece, někdy i sukulentní povahy. Tak reaguje dělohy a tělo na dopad cizího těla.

Prozkoumejte informace o vypouštět po převodu embryí V referenčním článku.

Což znamená hojné alokace po menstruaci, k nim a uprostřed cyklu?

Jak již bylo uvedeno, hlavní příčina výkyvů v počtu sekrece je průběh menstruačního cyklu.

Začátek cyklu je první den menstruace, během něhož je pozorováno hojné krvácení. V posledních dnech měsíčních burgenů se krev stává tmavou nebo hnědou a jdou do blázna. Potom krvinky zmizí a chudé transparentní tajemství je nahradit.

Jako přístupy ovulace se zvyšuje intenzita sekrece a je transparentně whiten. Tyto změny jsou vysvětleny hormonálními skoky: zvýšení produkce estrogenu a luteinu. Tyto hormony jsou zodpovědné za výnos zralých vajec z folikulu, které u 30% případů je doprovázeno mezerou. Jedná se o přirozený proces a je zaznamenán bezvýznamnými krevními cévami ve sekreci, hnědé nebo růžové barvě ovulace. To znamená, že ve středu cyklu je povolen hojný transparentní Výběr podobný vagmu proteinu, Bílá, nažloutlá, růžová, hnědá a sucrie. Neměli by nic cítit a doprovázeni svědění, bolesti v dolní části břicha a dalšího nepohodlí. Jinak je to znamení patologie. Dlouhá proces ovulace 1-2 dny.

Poté se cervikální tekutina stává tlustým a táhnoucí se jako snot, a je označena zejména v následujícím měsíci.

Když hojné alokace v ženském místě do patologie (fotografie)?

Pokud taková sekrece nesouvisí s fyziologickým státem a je doprovázena dalšími příznaky, je to o porušení. Je to příznak, který je charakteristický pro většinu nemocí.

Příčinou gynekologických onemocnění jsou různé faktory: růst podmíněně patogenních bakterií, infekcí, zánětlivých procesů, indiskriminovaný sexuální život, komplikace z přenesených onemocnění, dědičnosti a jiných.

Blood Amudant Secret vám řekne o problémech v děloze nebo vajících. To může být erozi čípku, endokervikózy, endometriózy (růst endometriálních buněk), polypů, neoplazmů a nádorů různých etymologií. Zpoždění nebo posun menstruace se často vyskytuje a krvácení může začít kdykoliv cyklu. Jejich barva je šarlatová, hnědá, růžová nebo průhledná s červenými pruhy.

Hojné sliznice transparentní, bílé, žluté a zelené barvy, vonící tvarovní sýr, shnilé ryby, kyselina, cibule, jsou příznakem zánětu v důsledku infekčních a plísňových onemocnění, jako je bakteriální vaginóza, kandidóza, adnexitida. S těmito onemocněními může narušit svědění v pochvě.

Silné transparentní vypouštění může být důsledkem zánětlivých procesů v močovém měchýři nebo ledvinách. To zahrnuje vývoj močiplasmy, cystitidy, jade. Kromě hojné tekutiny a hlenu na pokládání může být bolestivé nebo obtížné jít na toaletu, plsti spalování v intimním prostoru a vylézt na tělesnou teplotu.

Sexuálně přenosná onemocnění se nejčastěji projevují hojným kapalným výtokem, nepříjemným zápachem, nehomogenní konzistencí a různými nečistotami, často hnisavým. Jejich barva je špinavá a bílá, žlutá, zelená, hnědá.

Způsobit nepříjemné pocity v oblasti rozkroku. Často existuje bolest v dolní části peritoneum, což dává v boku a dolní části.

Jak varovat podobenství spojené s touto funkcí?

  • Pokud takový jev vznikl v důsledku výkyvy na úrovni hormonů, mělo by být doporučeno s odborníkem pro vyrovnání hormonálního pozadí.
  • Vzhledem k tomu, že důvod spočívá v citlivé mikroflóře pochvy, gynekolog vám může přidělit speciální vaginální čípky, která úroveň pH a vodní váhy a normalizují biocenózu.
  • Během menopauzy, anti-lifimacteric léky jak hormonální typ, tak v přírodních léčivech pomáhají symptomem.
  • V případě cervikální eroze nebo polypy, dutiny a fyzioterapie. Endometrióza a různé neoplazmy jsou eliminovány čisticím děložním.
  • Některé zánětlivé procesy a infekce jsou odstraněny léky místního působení, ale jejich fáze-běžící stupeň a STD vyžadují vážnější léčbu obecnými akciovými léky a dokonce i antibiotiky.
  • Když je vzhled periodického silného vypouštění u žen z vagíny spojen výhradně s tokem menstruačního cyklu, může být omezen na některá profylaktická opatření:
  • Použití pro intimní hygienu pouze speciální prostředky podporující mikroflóru pH rovnováhy a nesušených sliznic.
  • Pint vpravo a vyhnout se špatným návykům.
  • Nedovolte stresu a nadměrné fyzické námahy.
  • Pokud nemáte běžný partner, proveďte volbu ve prospěch chráněného pohlaví.
  • Probudit se častěji a pravidelně měnit denní těsnění.