Výběr po cesarean sections: kolik jdeme a kdy byste měli kontaktovat lékaře

Narození dítěte je nejen radostná, osudová událost, ale také obrovský stres pro tělo ženy v práci. Bez ohledu na to, zda proces vzestupu přírodních nebo chirurgických cest, změny regenerace v děloze budou doprovázeny krvácením různých intenzitních a odstínů. Chápeme, které vypouštění po cesareanovi znamená normou a která patologie.

Fyziologické procesy po provozu

Cesarean sekce (COP) - vysoký chirurgický zákrok, jehož účelem je umělá dodávka. Vyjmutí plodu se vyskytuje řezu v přední břišní dutině a stěně dělohy.

Mnoho žen mylně věří, že spolu s dítětem a pucentem lékařem během operace, provádění a škrábání.

Škrábání je chirurgický zákrok, v jehož procesu, který s pomocí vhodného nástroje nebo vakuového systému se provádí odstranění sliznice dělohy z cizích epiteliálních spojů.

Přečtěte si o charakteru vypouštění po vakuu V referenčním článku.

Podobné zobrazení v kořenu nesprávně. Čištění vnitřní dutiny se spontánně vyskytuje spontánně s pomocí stopy - sliznic, proplachování po porodu "odpadky" z děložního potrubí. Tento proces je dostatečně dlouhý, protože v tomto období se děloha spontánně snižuje více než 20krát. Ve skutečnosti, dutina a obložení jeho sliznic jsou zcela obnoveny v pooperačním období, ale před aktivací procesů regenerace tkání, tělo odmítne mrtvé částice, které zůstávají z placenty a jiných epitelů, které nejsou odstraněny během Cesareana, které vyjít ve formě krevních sraženin a hlenu - Lohi.

Kojení pomáhá vypracovat požadovanou pro urychlení procesu hormonu-oxytocinu. Jeho "výroba" je doprovázena nepohodlí v břiše. Rozvoj této komponenty u žen, které prošly Cesareanem. Proto může být nutné potřebovat další zavedení hormonu ve formě injekcí.

Postupný popis alokací po operaci

Výběr po Cesarean, schematicky, lze rozdělit do několika fází:

  1. První pooperační období trvá asi týden a je doprovázen objemovým výběrem jasně červené, burgundské a někdy a šarlat krevní výtok.
  2. Druhé období může začít ve 2. týdnu po doručení. Významné množství výboje je výrazně sníženo, získává podvody. Vizuálně má látka hnědý odstín a inkluze jsou téměř neviditelné.
  3. Třetí období může trvat asi měsíc. Alokace jsou méně aktivní, podobně podobně jako nátěr. Krevní těla téměř nevyčnívají na pozadí obecné nahnědlé sekrece. Na konci období, pigmentace získává nažloutlý odstín. Takové metamorfózy jsou spojeny s přítomností obrovského počtu leukocytů v slizniční membráně. Tyto alokace "umyjí" stěny dělohy, zabraňují vývoji patogenních bakterií.
  4. Poslední etapa byla poznamenána vzhledem transparentní látky a označuje zjizvení vnitřního švu a konec redukčního procesu po cesareanové sekci.

Kolik je výběr po cesareanových sekcích?

Odpověď na tuto otázku přímo závisí na celkovém stavu těla výroby a stupně komplikací získaných během generického procesu. Ale spoléhání se na výše popsaný schéma, můžete přibližně předpokládat jejich trvání. Fyziologické pojmy řezání dělohy, zjizvení švů a aktualizací sliznic se pohybuje od 7 do 9 týdnů.

Pokud odmítnutí oddělení fyziologických tekutin trvá déle než zavedená norma za 2 měsíce, ale neexistují žádné pučesné změny, ostrý zápach a hořící a ultrazvuk nevykazovaly odchylky, pak můžeme mluvit o významném poklesu úrovně hemoglobinu Oba po těhotenství a kvůli těžkému stadiu zotavení po Kesarean. Pro včasnou diagnostiku takové odchylky doporučují lékaři dodávat krev z prstu alespoň jednou za dva týdny po operaci.

Nejčastěji je tato patologie pozorována u žen, které kombinují redukční proces a kojení. V tomto případě je nutné okamžitě hledat pomoc odborníků, aby se zabránilo rozvoji anémie.

Zjistěte, kdy půjde Měsíčně po Cesarean s kojením a na umělé krmení.

Malý výběr po Cesareanovi nebo nejsou

Není důvod, proč tento proces skončil mnohem rychleji než termíny. Skutečnost je, že takový jev označuje vývoj patologických procesů v děloze a vyžaduje okamžitý lékařský zásah.

Doba trvání výběru, stejně jako jejich barva a konzistence, umožňují odborníkovi diagnostikovat proces regenerace po caesarean a možné odchylky od fyziologické normy.

Důvodem pro nedostatek krvácení po Kesarean je ohyb nebo křečí děložního hrdla. Taková patologie je plná akumulací chladicích kapalin v dutinách, které v procesu stagnace začnou foss. Při diagnostice takových jevů je nutné okamžitě kontaktovat specialistu!

Pokud došlo k ukončení výběru dříve než 5 týdnů po operaci, tento jev indikuje nedostatečné snížení svalu děložního svalu. Taková patologie může vést k zpoždění spin-up částic uvnitř těla a provozovat proces hnijícího. Na základě jednotlivých rysů průběhu období po porodu může lékař doporučit Hife jít na čištění.

Long Lochi

Když výběr po Cesarean sekce neztrácí intenzitu po dobu 10 nebo více týdnů, může takový proces naznačovat začátek vnitřního krvácení nebo rozvoj endometritidy.

Pozornost! Endometritida - extrémně nebezpečné onemocnění, vyznačující se tím, že přítomnost zánětlivého procesu ve vnitřní vrstvě endometrie dělohy. Podobný jev vyžaduje okamžitý lékařský zásah.

V závislosti na délce zánětlivého procesu může být vyžadováno chirurgické čištění pod krytem výkonných antibiotik.

Lochi skončila a začala znovu

Stává se, ostré zastavení sekvencí po Cesareanově sekci s následnou obnovou. Mezi možnými patologiemi je to nejčastější. Podobný jev je spojen s nedostatečným snížením děložního čípku a s včasným přístupem k specialistovi, nebude vyžadovat znovu operační zásah.

Můžete zvýšit svalovou kontrakci pomocí speciální masáže a poranění oxytocinu.

Co dělá barva a konzistence lohi?

Chirurgický zákrok v generickém procesu znamená vyvýšený proces regenerace, který není pod uzavřeným pozorováním odborníka, a doma souběžně s obavami o dítěte. Proto je zvláště důležité sledovat charakter a intenzitu fyziologických tekutin, odmítnuto po Cesarean. Včas, pevné změny pomohou zabránit rozvoji patologických procesů.

Krevní svazky s sraženinami

V prvních dnech po průřezu by tyto příznaky neměly způsobit obavy od opotřebení. Tyto fyziologické tekutiny jsou spojeny s mechanickým poškozením tkání a cév v procesu záchvatů. Je třeba pečlivě sledovat dobu trvání tohoto druhu Lohi po Cesareanovi.

Krevní látka by měla být zamítnuta tělem po dobu 7-8 dnů. Delší separace a zvýšení jejich objemu může znamenat výchozí krvácení!

Přídele, které přidělují v tomto období, jsou částice mrtvé endometrie a zbytky placenty. Jejich trvání by nemělo překročit 7-8 dnů.

Růžová lochi

Nejčastěji se podobný typ výběru objeví za měsíc a půl po policii. Fyziologická norma není nazývána toto znamení, ale také vývoj patologie nemluví. Přítomnost růžového výboje je spojena s vyrovnaným procesem regenerace sliznic nebo co je nejčastěji o poranění povrchu dělohy. Taková komplikace je spojena se začátkem sexuálního života až do konečné obnovy tkání. Vážné patologické podmínky nezpůsobují, ale vzhled růžového vybití vyžaduje zvýšenou pozornost v otázkách osobní hygieny.

Hnědá lochi

Ženy často poznamenaly vzhled datových sekcí po 6-7 týdnech po operaci. Podle jejich struktury jsou nejvíce blízko známého menstruačního mužského a jsou fyziologickou fází v procesu obnovy a neindikují odchylky.

Žlutý výběr

Tento fenomén je považován za fyziologický výhradně v prvních 2-3 týdnech a pouze pokud existuje stručnost. Oranžová na sobě viskózní látku na proužku s ostrým záporem označuje počáteční stupeň vývoje endometritidy, ale hojné žluté sliznice s putridovou inkluzí mluví o spuštěné fázi onemocnění, nejčastěji vyžadujícím chirurgickou intervenci.

Černá Lochi

Pokud si Guinea všimla na pokládání Hojný černý výtok ve formě skvrn, které nemají specifický zápach, pak, podivně dost, potíže nestojí za rytmus. Tato látka je fyziologická norma a její přítomnost je diktována hormonální změnou kompozice a kvality krve.

Bílý výtok

Tyto sekce bez současného symptomů mohou začít ve stupni dokončení vylučovacího procesu. Ale zde svědění svědění, zarudnutí, konzistence a charakteristiky bavlny, kyselý zápach vyžaduje okamžitou diagnostiku smearem. Tyto příznaky mohou indikovat zdlouhavé mléko.

Sliznice po cesareji

Mucus, jasně vysledován v vypouštění v prvních dnech po Cesarean - fyziologickou normou a po dlouhou dobu, která by v nich byla přítomna. Vzhled je spojen s eliminací organismu intrauterinního života dítěte.

Vodnatý lochi

Všiml si bohatou transparentní kapalinu, podle konzistence, připomínající moč a nepříjemný, spojený s shnilé ryby, vůně, žena by měla informovat o tomto redukovaném gynekologu. Symptomatika vyžadují okamžitý lékařský zásah. Podobné projevy jsou podivné s vážným zraněním krevního systému nebo lymfy. A látka - transudát, tekutina. Také příčinou takového nepříjemného výboje může být vývoj vaginální dysbiózy.

Hnisavé sekce po Cesarean

Tento typ fyziologických tekutin je nejnebezpečnější a svědčí o odchylce během období po porodu, ale na vývoji vážné nemoci uvnitř dělohy - endometritidyZelené alokace u žen Po Cesarean se může vyskytnout v jakékoli fázi obnovy. Současné známky rotačních procesů na sliznici jsou často nepříjemným zápachem látky, zvýšení teploty a akutní bolesti v dolní části břicha.

Purulentní vypouštění zeleninového odstínu může také poukazovat na krytu během procesu rehabilitace po Cesarean, infekce:

Trichomoniaz

Toto onemocnění označuje zánět urogenitálního systému. Nejčastěji, přenesla sexuálně.

Bakteriální vaginóza

Jedná se o komplex ne-neinčete, nezpravodajské patologické změny za účasti anaerobní mikroflóry. Nejčastěji takový jev může být způsoben ostrou hormonální perestrojikou těla a dysbiotickým posunem. V počátečních fázích vývoje ukazuje onemocnění vypouštění šedého odstínu s ostrým, spřádacím zápachem, svědění a spalování. Přítomnost tlustých, viskózních vrcholů bohaté zelené barvy hovoří o spuštění onemocnění a potřebu používat antibiotikum.

Chlamydia nebo gonorrhea

Tyto infekční onemocnění, především, jsou charakterizovány oscilací non-ctiplantního vypouštění zelenkových odstínů a hnisavými vlastnostmi. Doprovázeno konstantní bolestí tahání na dně břicha a problematické močení, zatížené ostrými bolestivé pocity.

Colpite

Toto infekční houbové onemocnění je doprovázeno nejen zelenavými tahy a hojnými sliznicemi hnisavými vlastnostmi s příměsí krve, silné svědění a pálení v rozkroku.

Všimněte si, že důvod pro výskytu hnisavých látek po cesarejském úseku, podobné symptomy vyžadují okamžité antibiotické zásahy! Problém běží je schopen přivést ženu do operačního stolu pro škrábání.

Výběr s odorem

Nejen barvy a konzistence, ale také charakteristické vůně vaginálních kapalin může hodně říct o kvalitě postpartum procesu.

Vypuštění, doprovázené charakteristickou vůní během prvních 3-5 dnů po Cesarean, může být považována za fyziologickou normou.

Přítomnost na nátěry ostrého, "těžkého" aroma - první znamení počátku zánětlivého procesu v oblasti dělohy. Typicky takové pachy, vyvolané zvýšením a šířením patogenních bakterií.

Dlouho Hojný výtok, V doprovodu kyselé aroma, indikuje zánět sliznice a nejčastěji, doprovázený ostrými, řezací bolestí v dolní části břicha a v perineum.

Prevence patologických změn

Chirurgická dodávka je vážným rozsáhlým provozem, který vyžaduje nejen pooperační zpracování švů, ale také dodržování zvláštních pravidel pro osobní hygienu a péči o zraněné oblasti:

  1. V prvním měsíci po Cesarean se doporučuje zpracování rozkroku s každou návštěvou na záchodě. V závislosti na situaci to může být sprchový kout s dětským mýdlem nebo speciálním pečujícím nástrojem, heřmánkem nebo valenda.
  2. Během prvního týdne po operaci jsou porodnictví kategoricky zakázána používat, obvyklé ženy, těsnění. Tento osobní hygienický nástroj vytváří "účinek pleny" a přispívá k rozvoji patogenních bakterií. Výměna obvyklého atributu se doporučuje běžnými pleny nebo lékárnou gázou s krásnými "prodyšnými" vlastnostmi. Doporučuje se však měnit improvizované těsnění každé 3-4 hodiny.
  3. Pro zlepšení řezání dělohy, gynekologové doporučují alespoň v prvním měsíci, leží na žaludku po dobu 15-30 minut.
  4. Prvních několik týdnů po chirurgickém doručení vám poradí, že na břiše. Tento postup je známý mnoha ženám, jejichž obecná činnost proběhla přirozeně. Průvodce byla uložena ihned po dobu několika hodin a ti, kteří byli podrobeni sekci, doporučili se již 5-10 minut na 5krát denně.
  5. Kruhové masážní pohyby budou také pozitivně ovlivněny řeznými schopnostmi svalů dělohy a urychlí proces obnovy po Cesarean.
  6. Ihned po operaci se žena v porodu doporučuje, aby po porodu drží bandáž.