Charakteristické alokace pro endometriózu

Endometrióza je vážná nemoc, což je pozdní léčba, která často vede k neplodnosti, anémie nedostatku železa, neurologické poruchy a dokonce i onkologie. Symptomy nemoci mohou zahrnovat bolest v pánevní oblasti během menstruace nebo vně, zvyšujících hojnost a délku měsíčního krvácení. Často krvácení endometriózy znepokojených žen uprostřed cyklu. Je to o rozlišování pro toto onemocnění a bude diskutováno v tomto článku.

Podstatu onemocnění

Chcete-li začít, je třeba připomenout, jakou endometriózu představuje. Podstatou této nemoci leží v patologickém růstu vnitřní vrstvy dělohy (endometria) mimo přirozené limity této vrstvy. Například, foolopiev trubky, vaječníky, cervix, vaginální tkanina, břišní dutina, močový měchýř a t.D. Na fotografii můžete vidět, jak vypadá ohniska endometriózy.

Důvody pro jeho výskyt, pokud věříte názor lékařů, spočívá v rozporu s přirozeným tokem hormonálních a imunitních procesů. VŠECHNY ENDOMETROOSS DLUHŮM je to odhalit, zaměřením se pouze na vnější značky, není vždy možné. Existuje však řada charakteristických rysů, jejichž vzhled by měl upozornit ženu, protože jejich vzhled může naznačovat vývoj této patologie.

Odpověď na otázku, kterou mohou dojít k přidělování endometriózy, tyto vypouštění by měly být rozděleny do dvou skupin: cyklické (menstruační) alokace a acyklické.

Vlastnosti cyklického výboje v endometrióze dělohy

Zpočátku se nemoc projevuje pouze během menstruace. Charakteristické znaky, které mohou hovořit o patologickém růstu povrchové vrstvy dělohy jsou:

Posílení hojnosti menstruačního krvácení

V případě endometriózy dělohy je posílení počtu krvavého výběru jedním z počátečních značek. Ve zdravé ženě je měsíční ztráta krve mírná a existuje tendence k postupnému zastavení vypuštění (do 5-7 dnů). V případě endometriózy se výrazně zvyšuje ztráta krve a krvácení lze pozorovat déle než týden. V tomto případě je menstruace nejčastěji doprovázena silnou bolestí. Jsou lokalizovány nejen na dně břicha a bederní oddělení - nepohodlí může být pociťována v oblasti těchto orgánů, ve kterých došlo k patologické házení tkání endometria. Často se bolest obává ženy v průběhu cyklu. To je způsobeno zánětem, který se vyskytuje v místech distribuce ohniska.

Množství ztráty krve je splatná přímo k růstu sliznicí membrány, v důsledku toho je zvýšení objemu chlazených tkání během menstruace. To platí zejména s abnormálním růstem endometria v phallopyanových trubkách.

Scooty cyklický krvácení

V některých situacích mohou být pozorovány inverzní příznaky nemoci - měsíční náhlé se stává hoření, oscilace, cyklus ztrácí pravidelnost. Redigování počtu menstruační krve - vzácnější projev endometriózy. Vzniká v případech, kdy jsou ovaries ovlivněny onemocněním, což vede k obtížnosti nebo absenci ovulace. V tomto případě dochází ke snížení koncentrace progesteronu a méně aktivního vývoje vnitřní vrstvy dělohy. S poškozením onemocnění tkání čípku a vagíny existuje porušení jejich sekreční funkce. Všechny tyto patologické procesy v souhrnu jsou důvodem, proč krevní výtok, když se menstruace stává vzácným. Takové znamení se často projevuje Endometrióza během CleAx.

Změnit strukturu výboje

Symptomy endometriózy zahrnují také změny v povaze menstruačního krvácení. Normálně, měsíční výboje představují homogenní hmotnost se vzácnými inkluzemi sraženin. Pokud se počet sraženin prudce zvyšuje, může to být alarmový signál. S tímto onemocněním se počet chlazených fragmentů endometria zvyšuje, což je důvodem pro vzhled temných krevních sraženin.

Kromě toho, jejich formace se zvyšuje na základě nevyhnutelně vznikajícího zánětu v těchto orgánech, kde dochází k abnormálnímu růstu tkání, stejně jako v důsledku anémie, rozvíjející se na pozadí pravidelného hojného ztrát krve.

Kromě srážek v menstruačním výboji můžete vidět velké množství hlenu (transparentní nebo s bílým odstínem).

Změna barvy menstruačního krvácení

Menstruační výboje se rozlišují v endometrióze nejen jeho konzistencí, ale také barvou. Nejčastěji nosí tmavý burgundský nebo hnědý odstín (gynekologové někdy jim říkají "čokoládu") a někdy Alokace se stanou černou. Charakteristický hnědý výtok během endometriózy - jeden z nejzřejmějších známek vývoje tohoto onemocnění.

Prodloužení období menstruačního krvácení

Symptomy endometriózy často zahrnují takovou funkci jako zvýšení délky menstruace. Na pozadí onemocnění tento přírodní fyziologický proces pokračuje více než týden. V tomto případě, měsíční není nutné být intenzivní - jejich hojnost se může lišit v závislosti na lokalizaci ohnisky a charakteristikám nemoci. Podstata problému je právě v likvidovaném ztrátě krve, t. E. v dlouhé sekrece po menstruaci.

Někdy, v endometrióze, začátek menstruace předchází oscilace, mající hnědý odstín. Bloomzazani může trvat několik dní, a pak se přestěhovat do plné menstruace. Bolestivé pocity mohou být přítomny nebo ne - to vše závisí na stupni vývoje onemocnění a umístění endometriálních uzlů.

Vstoupil odvzdušňovací svědectví o endometrióze

Pravidelné acyklické krvácení - další jasné znamení tohoto onemocnění. Vysvětlují dočasný asynchronismus pěstování a odmítnutí postižených tkanin. Neplánované krvácení, zpravidla, také tmavě hnědý odstín. Obvykle se objevují uprostřed cyklu.

Někdy jsou prodejny po sexuálním kontaktu. Nejčastěji se to děje při lokalizaci abnormálních růstů v oblasti děložního čípku.

Pokud onemocnění udeřilo regionální lymfatické uzliny nebo svalovou tkáň, pak je pravděpodobný vzhled hojných rozmarů vodného charakteru uprostřed ženského cyklu. Taková sekrece se vyznačuje specifickým ostrým zápachem.

Pokud se s endometriózou, ohniska je lokalizována v močovém měchýři nebo konečníku, pak vzhled bolesti a krve proudí během vyprazdňování střev, stejně jako barvení moči v růžové barvě, nebo přítomnost krvavých fragmentů v něm.

Endometrióza - společná onemocnění mezi ženami dětí. Jednou z vedlejších účinků tohoto onemocnění je sekundární neplodnost. Hormonální selhání rovnováhy a porušení fungování orgánů reprodukčního systému brání pravidelnému zrání vejce, což vede ke snížení pravděpodobnosti přírodní koncepce přesně poloviny. Kromě toho se výrazně zvýší riziko ektopického těhotenství.

Pokud koncepce stále přichází, je třeba mít na paměti, že endometrióza během těhotenství se stává potenciální hrozbou pro spontánní odmítnutí fetálního vejce na počátečním období těhotenství.

Mluvení o tom, jaký druh symptomů lze pozorovat ve vývoji endometriózy, je důležité poznamenat, že všechny se mohou překrývat symptomy jiných gynekologických onemocnění. Proto je velmi důležité pečlivě sledovat jejich zdraví a najít podezřelé příznaky, hledat lékařskou péči o vytvoření řádné diagnózy. To nedovolí spustit nemoc a v nejkratším možném čase k dosažení pozitivní dynamiky.