Výběr po potratu: hnědá a žlutá, hubená a hojná, s pachem a bez

Vzhledem k určitým okolnostem musí ženy přerušit těhotenství. Existuje několik způsobů, jak extrahovat plod, z nichž každý je charakterizován děložním vypouštěním po potratu. Doba trvání, konzistence, vůně a související příznaky řeknou o období zotavení nebo pravděpodobných porušování.

Typy potratů

Potrat patří k umělým potitím těhotenství. V závislosti na období gestace, zdraví a věku žen, souběžných patologií a nemocí, uplatňují tyto typy potratů:

Lék

Farmacet je považován za nejbezpečnější, protože nevyžaduje chirurgický zákrok. Prováděny se dvěma léky ve formě tablet. První obsahuje účinnou látku - Mifepristone, který spadá do těla, blokuje účinek progesteronového hormonu, zodpovědného za udržování života a zdravého vývoje plodu. Vzhledem k účinku léku, embryo umírá. S pomocí druhé tablety obsahující hormonové látky se děloha začne řezat intotensivně a odmítnout mrtvé embryo. Farmacet se provádí pouze v časných lhůtách na 5-7 týdnů. Měsíčně po potratu drog může zůstat po dobu 40 dnů.

Vakuové aspirace

Tato metoda je použitelná na 7-9 týdnů. Jeho podstatou spočívá v poskytování tlaku vakuem na dutině dělohy a extrahování plodu bez poranění sousedních tkanin za použití speciálního zařízení.

Chirurgický potrat

Chirurgická metoda stanoví až 20 týdnů. Je držena ve dvou fázích: dilatace - rozšíření děložního čípku, pak na curetzh - škrábání plodu a stěny lůny. Postup prochází v celkové anestezii.

Spontánní potrat

Existuje další typ potratu, který teče bez vnějšího zásahu. Tělo nezávisle rozhodne odvrátit mrtvé klíčové nebo ovoce, které mají jakékoli odchylky. Spontánní přerušení těhotenství se může stát i v důsledku nedostatku progesteronu hormonu v těle ženy a na řadu dalších důvodů. Když se děloha nebylo zcela vyčištěno, je aplikováno čištění jeho dutiny a dokončení procesu je řízeno ultrazvukovým výzkumem. Přečtěte si v jednom z našich článků o charakteru a trvání sekrece po škrábání zmrazené těhotenství.

Kolik dní jsou alokace po potratu?

Doba trvání krevní krve v důsledku umělého nebo spontánního přerušení těhotenství závisí na období nástroje dítěte, věku, doprovodné choroby a kompetence specialisty, který vedl proces. Proto, kolik by mělo být vybráno po potratu, ani zkušený lékař nemůže říct určitě.

  1. Farmacet je charakteristický pro skutečnost, že pomocí hormonálních drog, má agresivní dopad na hormonální pozadí a tělo po takovém otřesu přijde k sobě. Navzdory tomu, že chirurgický intervence a mechanický dopad na vnitřní tkaniny chybí, hormonální selhání je schopno způsobit krvavou vypouštění po lékařském přerušení těhotenství po dobu až do měsíce a ještě před instalací menstruačního cyklu. Na průměrném krvácení posledních 2-7 dnů. Zpočátku může být uvolnění tmavých sraženin nebo hojné krvácení, o den později, dvě příznaky jde do poklesu a končí. Světle hnědá, tmavě hnědá, šarlatová výboje bez nepříjemného zápachu. První dny po postupu jsou možné křeče a bolest v dolní části břicha.
  2. Alokace po mini potratu (vakuové aspirace) jsou v první den hojné. Ve druhém dni je generace krve zastavena nebo označena ve formě mistrovství. Po dobu 3-4 dnů je symptom obnoven a pokračuje ve formě vzácných růžových, hnědých nebo šarlatových těsnění. Někdy to může narušit dojem na dně. Obecný stav nabývá normální po několika dnech. Na sedmém osmém dni Výběr po vakuové aspirace Zastavte úplně. Prvních několik cyklů menstruace může zůstat.
  3. Po chirurgickém potratu přidělování nejprve prodlouženého a intenzivního. V průměru je jejich trvání 2-3 týdny. Prvních 7 dní je množství krve hojné, protože s touto formou potratu těhotenství je ovoce odstraněno v částech a riziko odstranění všech jeho částic, které jsou pak popsány. Významnou roli hraje skutečnost, že endometrium je zraněno - vnitřní vrstva dělohy. Vzhledem k tomu, že čištění se aplikuje z hlediska až 22 týdnů, může být děloha do tohoto období dostatečně zvýšena, a proto vzhledem k extrakci plodu bude oblast poškozených tkání větší a krvácení po této manipulaci bude bohaté a déle. Přečtěte si O vypouštění po škrábání odkaz.

Po úrodném stavu: Příčiny krvavých sekrencí

Ženy často nechápou důvody vzhledu výboje po potratu, zejména léků. V prvním případě chybí operace a lékařské manipulace. Skutečnost je, že s nástupem a průběhem těhotenství, děloha roste a zvyšuje se několikrát, když se ovoce rozvíjí. Během tohoto období se mění hormonální pozadí matky. Po potratu se děloha vrátí do obvyklého stavu a získá počáteční velikost s pomocí kontrakce a samočistícího čištění. Tento proces a způsobuje krvácení. V době největší komprese svalů dosahuje množství krve maximum.

Ve vzácných případech, po vyhoštění plodu, bílý Výběr prsu bez těhotenství. S nástupem těhotenství v ženském těle se zvyšuje hladina prolaktinového hormonu, která je zodpovědná za výrobu mléka a připravuje mléčné žlázy na nadcházející kojení. Po potratu stále zůstávají zvyšují a mohou Zvýraznit Colores. Je pozorován především po potratu v raných fázích.

Scooty alokace: růžová nebo světle hnědá

Pokud druhý den po potratu není žádný výběr, pak to obvykle naznačuje, že postup nebyl účinný, a těhotenství není zcela přerušeno. Statistiky ukazují 7% případů takového fenoménu.

Pokud mluvíme o neúspěšném lékárniku, je dokončeno s vakuovou aspirací nebo čištěním. Mini potraty přineslo až do konce.

Nicméně, to není nutné paniku první, někdy alokace samy o sobě známy za 2 dny. Zpočátku může být menší růžové nebo hnědé alokace, ale každou hodinu se zvyšuje jejich intenzita. Pokud vzácné alokace pokračují více než 3-4 dny, děloha není vymazána a musí být oznámena lékaři.

Intenzita zvolené krve může být zanedbatelná, když potrat o časném termínu (2 týdny), která ne vždy mluvit o patologii.

Hojný výtok

Na neúplném přerušení může být příliš hojný výtok. V tomto případě se děloha snaží zpomalit zbytek plodu, protože velké množství krve nebo Tmavě hnědé sekrece a hrboly.

Stává se to, že mrtvé buňky zbytků embrya provokují sepsis blízkých tkanin. Hojné krvácení jsou doprovázeny hnisavou mučinou, nepříjemným punčem v pachu, tahání bolesti v dolní části břicha, dosahující v boku a spin, zvyšuje teplotu a zhoršení celkového stavu. Pokud jsou tyto příznaky zjištěny, je nutná urgentní hospitalizace nezbytná k zachování zdraví a života ženy.

Související příznaky mají zánětlivé procesy. Otevřená rána, která je děloha po jakémkoliv potratu, je ohrožena útokem z vnějších patogenních mikroorganismů. Šance na infekci a zánět se zvyšují v důsledku snížené imunity a převedeny tělem stresu. Jsou charakterizovány bolestivým krvácením a křeče, zvýšení teploty, zimnice, indispozice. Zánět potřebuje naléhavou léčbu, protože někdy ovlivňují okolní orgány.

Žlutý, bílý a hnědý výběr po potratu s zápachem a bez

Náhlá ztráta krve, hnědý hlen se silnými a silnými krví, rostoucí bolesti několik dní po potratu označuje polyp, endometriózu, novotzmus nebo erozi čípku.

Žlutý, bílý nebo šedý výtok po potratu, detekovatelné v královně s krví, svědčí o infekčním zánětu. To zahrnuje bakteriální vaginózu. Kromě toho, že tato onemocnění je přenášena pohlavně, může být spuštěn a narušení mikroflóry pohlavního sliznice v důsledku stresu, medicíny a poranění tkanin. Nepohodlí ve formě svědění a pálení vagíny, nepříjemný zápach tukhllyatinu doplňuje příznaky této patologie.

Podobné znaky má houbovou jízdu - candidióza. Rozdíl je v chatové konzistence a fermentované vůně mléka. Často se drozd dochází v období konzervace kvůli recepci antibiotik.

Žlutý výběr bez páchného v oblasti medaile prvního tabletu nenosí hrozby a mluvit o začátku léku.

Pokud jste objevili napodobené, bolestivé ztráty krve po manipulaci, naléhavě obraťte se na specialistu.

Rehabilitační období

Je důležité zajistit, aby se post-kolektivní stát přechází tak, že neexistuje komplikace. V zájmu zachování zdraví je třeba dodržovat tato pravidla:

  1. Držte se režim postele po dobu alespoň jednoho týdne.
  2. Vyhněte se fyzickým a emocionálním zatížením.
  3. Eliminovat použití alkoholických nápojů, recepce vany nebo horké duše, navštěvující saunu a bazén.
  4. Vezměte si všechny léky předepsané lékařem.
  5. Nosit přírodní, prostorné a pohodlné spodní prádlo.
  6. Jděte a změňte těsnění tak často, jak je to jen možné.
  7. Použijte speciální intimní hygienické výrobky bez barviv a příchutě.
  8. Na chvíli se vzdejte sexuálního života. V ideálním případě se jedná o 30denní období při škrábání (pro farmakát - dva týdny).
  9. Při zjištění problémů se nezabývají samostatné léčby.

Od jak úspěšné projdete tuto fázi, nejen vaše zdraví závisí, ale také pravděpodobnost re-koncepce.

Stručně o hlavní věci

Krvácení z důvodu umělého potratu je tedy povinným ukazatelem, který manipulace úspěšně prošla. Pokud po potratu neexistuje žádný výtok, pak to indikuje nedokončenou a nevyblouznou extrakci plodu. Intenzita a povaha ztráty krve závisí na typu potratu a termínu, na kterém byl proveden. Nebojte se, že potrat způsobuje neplodnost. Hlavní věcí je svěřit tento proces kompetentní specialisty a následovat tělo a absolutorium v ​​rehabilitaci. být zdravý!