Jaká izolace mohou být po hysteroskopii?

Nedávné desetiletí, věda udělala skutečný průlom v oblasti diagnostiky a léčby různých gynekologických patologií. Inovační vývoj v této oblasti umožňuje výrazně snížit potřebu uplatnit přiměřený chirurgický zákrok v terapii určitých onemocnění, což je vedeno nahrazením minimálních metod nárazu. Jedním z těchto metod je hysteroskopie. S jeho pomocí je možné nejen realizace vysoce kvalitní a informativní diagnostiky, ale také přijmout opatření k odstranění stávajících problémů.

Mnoho zástupců krásné poloviny, které musí projít takovým postupem, vzniká mnoho přírodních problémů. Jak je doba obnovy? Jaké alokace po hysteroskopii lze považovat za normální a které - patologické? Kolik dní mohou vydržet?

Jaká je podstata postupu?

Hysteroskopie je lékařská manipulace, jejichž podstatou spočívá ve vizuální kontrole cervikálního kanálu, děložní dutiny a děložní trubky za použití speciálních optických systémů. Tento postup lze provést jak pro účely diagnostiky, tak pro účely léčby bez použití přímého chirurgického zákroku.

Moderní vybavení používané během hysteroskopie vám umožní získat vysoce přesné výsledky. S pomocí této metody dokládají lékaři navázat příčiny neplodnosti, diagnostikovat přítomnost a lokalizaci neoplazmů, potvrzují vývoj hyperplastických procesů a abnormální struktury těla pohlavního systému. Kromě toho, další léčba detekovaných patologií je také často kombinováno s hysteroskopií.

Pohledy na hysteroskopii

Existují dva typy této lékařské manipulace. Jejich rozdíly jsou způsobeny cíli, se kterými se koná.

  1. Diagnostika se používá přímo k identifikaci patologických změn v oblasti reprodukčního systému a někdy za účelem kontroly léčby provedené dříve. V podstatě se jednoduše zaměřuje inspekci, která neznamená poškození sliznice podšívky vnitřních reprodukčních orgánů.
  2. Terapeutické pronásledování je již více nápravy. V tomto případě se používají nejen optika, ale mikrochirurgické zařízení. Hysteroskopie je velká volba, například pro škrábání, odstranění polypů v děloze, stanovení průchodnosti děložních trubek, resekce myomatózních uzlů, brát materiálu pro biopsii.

Je tento postup bolestivý

Před prováděním neznámého postupu je tato otázka poměrně přirozená. Hysteroskopie diagnostického plánu nepřináší podstatnou nepohodlí ani bolest. Provádí se, bez použití anestetiky.

Terapeutika je další otázka. Chirurgické manipulace tohoto plánu jsou prováděny pod vlivem celkové anestezie. V tomto procesu žena nezažije žádné bolestivé pocity, ale po operaci se mohou objevit. Stupeň jejich závažnosti přímo závisí na tom, jak byl traumatický postup. Nejčastěji se nepohodlí je snížena na tažné bolesti, lokalizované na dně břicha a oblasti pásu. Intenzita, jsou blízko nepohodlí zkušených během menstruace. Pro redukční období je také charakterizován výskyt sekrecí krve, někdy může suucaria jít.

Sekrece po diagnostickém postupu

Diagnóza dělohy a děložních trubek s hysteroskopií, zpravidla nepředpokládá, že žena má intenzivní úseky v rekonstrukčním období. Na velkém účtu je žena na prvním dni někdy aktivní růžová nebo Suroprovník. Příděly krve jsou pravděpodobně po hysteroskopii v menších množstvích. Dále může několik dní pokračovat v oddělování alokacích, a to není odchylka, protože během inspekce by mohlo být mechanicky poškozeno horní vrstvy endometria. Po chvíli po skončení mistrovství se může zvýšit sekrece sliznice. To naznačuje konečnou obnovu integrity poškozených endometriálních grafů.

Co jsou alokace normální po hysterorevesectoscopy?

Hysterasektoskopie je kombinace vizuální kontroly s chirurgickými manipulací. Zvažte, které alokace po hysteroskopii pro účely léčby jsou považovány za přírodní.

Jaký je výtok po odstranění polypů v děloze

Polypektomie (odstraňování polypů v děloze) - poměrně běžná gynekologická operace. Pokud je brzy škrábáním, t.E. Manipulace se ve skutečnosti slepě v okamžiku, kdykoli možnost odstranění takových neoplazmů s pomocí vyššího postupu - hysteroskopie.

Vzhledem k jeho aplikaci trvá proces rehabilitace mnohem rychleji. Ženy se často zajímají o otázku, která jsou pozorována po odstranění polypu v děloze a kolik budou trvat. Výběr po manipulaci mají krevní přírodu a budou trvat jen několik dní. V prvních hodinách to může být značená krev, postupně nahrazena hnědým vrcholem, a spíše bohaté sliznice se mohou objevit 2-3 dny. Taková dynamika znamená, že hysteroskopie nedala komplikace.

Sekrece po škrábání

Škrábání je manipulace, jejichž podstatou je odstranit povrchovou vrstvu endometria s terapeutickým cílem nebo pro účely diagnózy. Tento postup má 2 odrůdy: běžné čištění a oddělené diagnostické škrábání. Rozdíl mezi RDV leží v fázovém kohege čípku, a pak vnitřní dutina orgánu.

Použití hysteroskopie jako doprovodný postup při škrábání umožňuje výrazně zlepšit kvalitu těchto lékařských manipulace a snížit možná rizika. Vizuální ovládání umožňuje upravit techniku ​​provedení, zlepšení jeho výsledků.

Pokud hovoříme o normy výběru po škrábání, pak první věc, kterou žena vidí ihned po postupu, je krev šarlat (doslova několik hodin). Postupně se jejich barva ztmavne, přičemž brownish Shade. Mohou být hojné 2-3 dny po vyčištění. Zároveň může být mírná bolest v dolním břichu tahání přírody. Když trvalo asi 3 dny ode dne banky, sekrece se shoduje nebo žlutá, jeho intenzita se snižuje. Jsou také zvažovány normální Mozhuchi výběr po škrábání Asi 10 dní po manipulaci. Postupně musí změnit obvyklé tajemství sliznice ve formě bílé.

Patologická sekrece po hysteroskopii dělohy

Komplikace po prvním postupu je nejčastěji doprovázena posílením bolestivých pocitů, zhoršení všeobecné blahobytu, jakož i změnou povahy sekretáře vagíny. Patologické příčiny alokací po hysteroskopii mohou být doprovázeny následujícími typy sekrece:

Krevní výtok

Pokud, po třech dnech, krvavé vypouštění po odstranění děložního polypu se nezastaví, a může a zvýšit jejich hojnost, pak to může být znamení krvácení. Na obyvatele by měl mít také velký počet sraženin v krevní hmotě.

Postup škrábání připouští, že krvácení krvavé přírody pokračovalo o něco déle. Ale dynamika by měla být jasně pozorována ke snížení množství a postupného snižování krevních nečistot.

Pokud krvácení náhle obnovuje, a krevní barva má šarlatový odstín, pak je nutné okamžitě apelovat na lékařskou péči. Takový stát může vytvořit potenciální hrozbu pro ženský život.

Zjistěte, kdy půjde Měsíčně po hysteroskopii.

Žlutý výběr

Malé množství nažloutlých tajemství může být varianta normy, například po postupu škrábání. Zdá se, že 2-3 dny a může přetrvávat v prvním týdnu. Pokud je taková sekrece přidělena stále intenzivněji a je doprovázena zvýšením bolesti břicha, vzhled nepříjemného zápachu, je nutné konzultovat gynekolog. Možná je to připevnění infekce a začátek zánětu.

Hnisavý výtok

Pokud během období obnovy jste si všimli stopy hnisu v vaginálním tajemství, pak je to jisté, že v některých těle je zánětlivý proces. Kromě toho se mohou připojit celkové postižení, hypertermie, bolest v břiše a kůži. Zvažte také v našem článku odkazem, co může být Příčiny hnisavého výboje u žen Po operaci

Pokud není vůbec žádný výběr

Pokud po hysteroskopii nedochází k výboji, pak je pravděpodobné, že bude o manipulaci prováděna, aby se vizuální kontrola dělohy, děložního potrubí nebo kontroly nad léčbou prováděnou dříve. V tomto případě je důvodem, proč není vybrán, je šperky práce lékaře, který splnil inspekci, a nic se obávat.

Alokace po odstranění endometriálního polypu však může být nepřítomné, což často signalizuje komplikace v rehabilitaci.

Endometriální excize V každém případě předpokládá, že po hysteroskopii bude výběr nutně, jejich množství a charakter se mohou lišit.

Možná z nějakého důvodu je kapalina udeřena v děložní dutině. Takový fenomén se nazývá hematometro. Zejména by to mělo být balení bolesti, zhoršení všeobecné pohody, zvýšení teploty. Pokud tyto příznaky zjistíte, jděte k lékaři.

Hysteroskopie je jedním z moderních diagnostických metod, ne méně požadované než GSG děložních trubek (hysterosalpingografie) a laparoskopie. Takže po laparoskopii se provádí paralelně s hysteroskopií, je možné současně diagnostikovat a eliminovat řadu porušení v provozu orgánů reprodukčního systému, minimalizaci potřeby slabé operace a udržování reprodukčního zdraví pacienta. Po GSG, laparoskopii a hysteroskopii, mnoho žen trpící neplodností bylo schopno konečně znát radost z mateřství. Použití těchto jedinečných metod v gynekologické praxi může výrazně zlepšit kvalitu zdravotní péče a snížit riziko komplikací. Prozkoumejte článek o odkazu také informace o Znak výboje po laparoskopii.