Žluté alokace u žen z pochvy: norma a patologie

Vzhled vaginálních tajných, externě odlišných od normy způsobuje slabé podlahy přirozeného alarmu. Tento článek bude diskutovat o tom, jaké případy se objevují žluté alokace u žen, co znamenají, a jak to udělat, když se projevuje symptomem.

Důvod k obavám nebo normám?

Podobný příznak - ne vždy známkou dopadu abnormálních faktorů. Žlutý odstín bílé je často vysvětleno současnými fyziologickými procesy vyvolanými objektivním důvodem. Barva a konzistence ženské sexuální sekrece postihuje mnoho faktorů: výkyvy na úrovni hormonů, složení přírodní mikroflóry, příjmu léčiv a další důvody.

V některých případech nemůže být vzhled abnormální bílé vysvětleny přirozenými faktory. Pokud se kromě podezřelých stop spodního prádla, žena poukazuje na nepříjemný zápach, vzhled nepohodlí a bolestnosti v oblasti intimní zóny, onemocnění, pak řeč už mluví o patologickém stavu, který vyžaduje pomoc odborníka.

Žlutý výběr a měsíčně: před jejich a místo nich >
Žluté alokace v časném těhotenství >
Žlutý výběr s gonorem >

Možné příčiny žlutých světel u žen s fotografiemi

Volitelná norma

Někdy je tento stín vysvětlen zvláštnostmi díla reprodukčního systému a poměrem úrovně hormonů. Přírodní nohy s takovou barvou a bubenovou postavou by neměly být intenzivní a způsobují nepříjemné pocity.

Bílé vrcholy u žen nahrazen nažloutlá bezprostředně po menstruaci. V popsaném případě znamená charakteristický stín přítomnost stop krve ve fyziologických tajtech.

Hojný transparentní žlutá sekrece bez zápachu může jít do středu cyklu, když žena přichází období ovulace. Často se vyznačuje tlustou sliznic (Výběr vypadá jako snot).

Pokud žena nedávno začala užívat perorální antikoncepce, pak takový stín vzniká kvůli restrukturalizaci hormonálního pozadí. Často je v pořádku doprovázen výskytem vzácného žlutého výboje z vagíny.

Příčinou sliznice sekrece této barvy je a nechráněné pohlavní styk, když se jedná o tekutý partner semen dostane do vagíny. V tomto případě vzhled popsané sekrece ve formě bledých odstínových sraženin. Situace je normalizována 8-10 hodin po sexuálním kontaktu.

Změna sexuálního partnera je také schopna stát se vysvětlením konkrétní sekrece. Tak, vaginální flóra se přizpůsobuje neznámé mikroflóře muže.

Patologické důvody pro žlutý zápach

Změna barvy sekrece sexuálních žláz, která není doprovázena nepříjemnou vůní, někdy indikuje působení nežádoucích faktorů. Považovat jejich podrobnosti.

  1. Colpit se často stává důvodem výboje. Specifická vůně může být nepřítomná. Zánět sliznice doprovází svědění, hyperémii, edémová vulva, hořící v okamžiku močení. Zánět může trpět jako dospělá žena a teenager.
  2. Andexite je také často doprovázen nažloutlými výbojem bez zápachu a svědění. Zobrazí se navíc souběžné funkce: bolestivé pocity, břicho spodní a dolní části zad, tělesná teplota zvedání, všeobecné onemocnění.
  3. Eroze děložního čípku - jiný důvod, proč se objeví fenomén. Vysvětluje jeho přítomnost ve fyziologickém výběru malého množství krve nebo začátek zánětlivého procesu. Po zapalování eroze je transparentní sucrovic považován za volbu pro normu. Pokud se stopy spodního prádla nezastaví, a vypadá to jako hnis, pak mluvíme o připojení infekce.
  4. Některé typy STD také doprovází takový příznak. Patogenní patogeny mohou dráždit sliznicí membránu, způsobit výrazné svědění a otok zárodečného rtu. Příkladem takových onemocnění je močasmóza, mykoplazmóza, chlamydie, která v některých případech pokračuje asymptomatický.

Bali nažloutlý s pachem

Je-li pozorován nejen vzhled takového tajemství, ale také přistoupení specifické vůně a dalších příznaků nepříznivých, pak již není nutné hovořit o verzi normy. Existují všechny příznaky patologického procesu. Důvody těchto projevů jsou však také hodně. Promluvme si o nich podrobněji a zvažte odpovídající fotografie.

Vaginóza

Častý důvod pro vzhled hojné žluté sekrece s vůní hloupých ryb a vodnatý charakter. Onemocnění je zánět sliznice membrány endometrie, což vzniká v důsledku poruch bilance mikroflóry. Předpokladem pro to jsou různé faktory: léčba antibiotik, hormonální změny, nedodržení intimní hygieny.

Endometrióza

Onemocnění způsobené hormonálním porušením. Jeho podstatu spočívá v patologickém růstu endometria. Další příznak - vzhled hojné tmavě žluté a hnědé sekrece, připomínající vodu a mající žíravou nepříjemnou vůni.

Neoplazmy reprodukčního systému benigního charakteru jsou doprovázeny žlutou nasyceným Omes s kyselým pachem.

Rakovina

V rakovině genitálních orgánů, vzhled krvácení, stejně jako tajemství s červenou žlutou barvou (to často mluví o přítomnosti hnisavé složky). Existuje nechutná vůně hniloby, bolest pokrývající břišní a sedadla, slabost, apatie, hubnutí.

Někdy žlutý hustý Dámské vypuštění s nepříjemným zápachem Pod onkologií, vysvětlenou tvorbou fistony, která spojuje reprodukční systém s močovým měchýřem nebo střevem. Začíná mlze, což způsobuje změnu barvy přírodní bílé.

Potrat

Období obnovy po potratu, gynekologické škrábání (při odstraňování polypu, čištění s potratem) je často doprovázeno přítomností sekrece s charakteristickým stínem. Může být cítit aroma železa, mluvit o přítomnosti bílé krve. Když počet oddělených Možnosti po knírci Nebo se zvyšuje provoz, začíná cítit špatně, doprovázenou malátností, bolestivými pocity, pak takový stav mluví o připojení bakteriální infekce.

Drozd

Tento příznak s nepříjemnou vůní se může objevit v důsledku vývoje kandidózy. Nejčastěji v počáteční fázi onemocnění, ženy slaví přímořské rty a tajemství připomínající bílé kadeře. Každý takový malý hroud je snadno odpojen od sliznice. Ale jak se onemocnění postupuje, barva se stává žlutou a dokonce zelenkou, a na místě oddělených částic se vyskytuje ulcerace. Ve stejné době, vznik silné kyselé vůně, připomínající vůni pokračujícího mléka. Některé ze slabých podlahových zástupců vznikají Výběr s čmořským zápachem.

Endokrinní porušení

Cukrovar diabetes často vyvolává tento symptom, ale pak hlen voní jako aceton a je doprovázen vulva svědění.
Stds se vyznačují bylinami výrazné žluté barvy, že priori není přirozený.

Kapavka, trichomoniasis, gardareze, akutní tvar chlamydie nebo mykoplazózy

Závěsná onemocnění, která jsou doprovázena nejen abnormální sekrecí, ale také vyslovovány nepohodlí v intimní zóně. Mluvíme o otoku, zarudnutí, pálení v oblasti uretry během vyprazdňování močového měchýře. Navíc přítomnost odpuzující vůně (cibule, zkažené sledě). O Příčiny vrcholů u žen s cibulí zápach, Přečtěte si odkaz.

Můžete samostatně identifikovat přítomnost jedné nebo jiné sex infekce, není možné v důsledku podobnosti symptomů, takže je nesmírně důležité, aby se zapojila do sebeústavy, ale hledat pomoc lékaři, který bude přiřadit analýzy a následná terapie.

Normální a patologická sekrece během těhotenství a po porodu

Zvláště důležité se dostat k lékaře co nejdříve, pokud se příznaky objevily během těhotenství. Pohlaví infekce jsou nebezpečné v prvním trimestru, protože na časném termínu tvorba orgánů a fetálních systémů. Ano, a po celou dobu gestace je přítomnost stis potenciální hrozbou pro bezpečné nástroje dítě.

Pokud se nažloutlý nebo nahnědlý hlen objevil na pozadí menstruace zpoždění, pak může být důvodem přicházejícího těhotenství.

Změna bílé barvy se vyskytuje v různých fázích dětského nástroje, stejně jako během období GW. Důvodem tohoto jevu je dočasná změna v hormonálním pozadí.

V prvních týdnech po porodu, včetně těch, kteří skončili cesarejskou sekcí, je tmavě žlutý odstín chladicí kapaliny přirozeným znamením obnovení žen reprodukcivních orgánů a je třeba vysvětlit přítomností některých krevních nečistot v jeho kompozici. Zjistěte článek o odkazu, Jak dlouho je alokace po porodu.

Žluté trapy vody v posledních týdnech těhotenství svědčí Únik amniotické tekutiny.

Jak říkáte, že zpětná vazba budoucích matek procházející hormonálními léky, jasná citronová barva tajemství je provokována recepcí některých léků (Duphaston, Terezhin) a vitamíny obsahující riboflavin.

Climax

Popsaný symptomem během menopauzy - možnost normy. Bílá barva a konzistence jsou přeměněny pod vlivem hormonálních faktorů (v důsledku snížené produkce progesteronu a estrogenů). Stávají se také silnější na texturu. Pokud žluté pokračování bez páchného žen v menopauze nezpůsobuje nepříjemnosti, pak se nemůžete starat.

Posílení takové sekrece v období CLEMAKS, doplněných nepříjemnými pocity v oblasti vnějších pohlavních orgánů, označuje vývoj vaginózy. Toto onemocnění se často obává žen během menopauzy, když ostré snížení vývoje estrogenu a nevyhnutelně spojeno s tímto procesem zhoršení ochranné funkce sliznice membrány.

Léčba patologického výboje

Nemoci způsobené patogenními mikroorganismy se připravují s antibiotiky nebo antivirovými činidly. Souběžně je přidělen průběh vitamínů a léků, které pomáhají zabránit vaginální dysbióze.

Drush se zpracuje s antifungálními činidly pro vnitřní (kapsle) a lokální použití (svíčky a čípky). Během těhotenství a kojení bude lékař jmenovat místní akční léky, aby neublížilo blahobytu dítěte. Pomozte varovat periodickou relapsu charakteristiku tohoto onemocnění, je schopna přijímat komplexy obnovení přírodní bilance mikroflóry. Jen tak se můžete zbavit tohoto nepříjemného onemocnění.

Hnědý a žlutý výboj z pochvy v endometrióze Zmizel po odstranění projevů onemocnění hormonální terapie, přijetí protizánětlivých fondů, vitamínů, enzymů a sedativ.

Pokud se tato funkce objevila během menopauzy, obnovení vyvážení hormonu pomůže přijímání rostlinného estrogenu a v obtížných případech - náhradní hormonální terapie. Přiřadit jakékoli drogy by mělo být výhradně doktor.

Prevence

Prevence je mnohem výhodnější pro léčbu léků. Aby se zabránilo vzhledu patologické sekrece, je důležité dodržovat jednoduchá pravidla:

  • dostatečná hygiena;
  • vedení zdravého životního stylu, včetně vyvážené výživy s omezením cukru;
  • Přiměřená léčba sexuálních dluhopisů, použití bariérových metod antikoncepce;
  • udržování rovnováhy vaginální flóry během léčby antibiotiky s pomocí speciálních přípravků;
  • a pozorný zdravotní postoj vyjádřený v bezprostředním odvolání pro lékař (v případě problémů) a roční plánovaný průzkum s profylaktickým cílem.