Když se po menstruaci objeví s nepříjemným zápachem

Intenzita, hojnost, odstín a vůni výbojů, odmítnuty dělohou během menstruace - důležitý indikátor zdraví jako orgány reprodukčního systému a celého organismu. Nejmenší změny spojené s porušením cyklicity nebo povahy přidělených rozvoden musí sloužit jako důvod pro kontaktování specialisty. Mnoho dívek si všimne po měsíčním výběru s nepříjemným zápachem. Co může znamenat tento jev? Je fyziologický proces nebo sliznice s ostrým, nevolným zápachem - znamení patologických změn v genitáliích?

Proč vůně postmenistry

Dámské vypuštění, Přijaté sexuálními těly během menstruace sestávají z krevních sraženin, přirozeného hlenu, který pokrývá stěnu dětských orgánů a "výfukových" částic endometria. Takový "koktejl" nepříjemně vonící nemůže. O přirozenosti procesu procesu označuje lehkou vůni železa, přítomna ve dnech nejhojnějšího výboje. Prudký zápach připomínající přilnavost ukazuje zánětlivé procesy v akutní fázi, která vyplývají z pronikání do genitálií různých infekcí.

Hygiena

Stojí za zmínku, že vznik charakteristické nepříjemné vůně doprovázející post-terminální vypouštění může být způsobeno zanedbáváním osobních hygienických pravidel. Podle výkazů gynekologů, probodance z hlediska péče o intimní zónu během menstruace je plná vzhledem shnilého zápachu, který bude cítit nejen ženu, ale i ty, které ho obklopují. Mnoho reprezentantů spravedlivých pohlaví raději používají při regulaci těsnění s maximální absorpcí. Podobná volba není naléhavou potřebou způsobenou množstvím propuštění a touhou snížit počet "posunů" intimní hygieny. Specialisté tvrdí, že tato praxe znamená vznik různých kožních onemocnění ovlivňujících venkovní genitálie. Charakteristická podivná vůně způsobuje procesy rozkladu aktivovaných "skleníkem" účinkem během dlouhého pobytu naplněného krevním sraženinem z těsnění v oblasti Paha.

Aby se zabránilo takovému fenoménu, je nutné včas změnit těsnění nebo tampon. V procesu každého posunu hygienických pracích je nutná ablution intimních míst v kritických dnech. Odborníci doporučují hygienické postupy pomocí značek heřmánku nebo kalendónu.

Stojí za zmínku, že specifická ostrá aroma odvozená sliznicemi je sourozenějším příznakem, který ukazuje přítomnost problému. Identifikovat příčinu páchnoucího vakinálního tajemství, komplexní diagnóza je nutná s podrobnou studií všech změn v práci reprodukčního systému.

Onemocnění

Gynekologové přidělují několik nemocí, které mohou vyvolat vzhled výběru se specifickým nepříjemný zápach u žen po menstruaci:

  1. Vaginální dysbióza (bakteriální vaginóza).
  2. Nespecifický kolpit.
  3. Pohlavně přenosné nemoci.
  4. Hormonální poruchy způsobené dysfunkcí štítné žlázy nebo nadledvinami.
  5. Funkční léze ovlivňující práci celého organismu (diabetes, poškození centrálního nervového systému, poruchy chování potravin a t. D.).

Zvažte podrobněji v článku Příčiny nepřirozeného zápachu v vypouštění odmítnuty po skončení menstruace.

Dysbióza vaginální

Na základě nejnovějších zdravotnických statistik, nejčastější příčinou vzhledu po menstruaci vrcholů s nepříjemným zápachem je prudká změna v vaginální mikroflóry. Taková onemocnění se nazývá dysbióza nebo dysbakterióza.

Od fyziologického hlediska je problém porušením "rovnováhy" v prostředí bakterií, které zajišťují normální fungování elementárního tělesa. Chcete-li změnit nadvládu Lacto a Bifido mikroorganismy, přichází kvantitativní výhodu svícnů, Gardnerell, Enterococci. Tyto bakterie, v malých množstvích, jsou zahrnuty do mikroflóry, poskytování zdraví v vaginálním prostředí. Nadměrný saprofit je však plný rozvoj dysbakteriózy v intimní zóně.

Přítomnost specifického zápachu je daleko od jediného příznaku onemocnění. Ženy, které se srazily s nemocí Poznámka:

  • hojný výboj z pochvy;
  • Silné svědění v oblasti třísla;
  • spalování během močení;
  • nepohodlí v procesu pohlavního styku.

Pokud je tento příznak zjištěn, je nutné okamžitě kontaktovat specialistu. Absence včasného zacházení s vaginální dysbiózou může vyvolat výskyt zahrad. Toto onemocnění se projevuje hojné Krémový výtok Šedá. Jejich odmítnutí je doprovázeno charakteristikou Vůně shnilých ryb.

Nespecifický kolpit

V gynekologii, zánět sliznic pokrývající vagín. Stav nespecifického tohoto onemocnění získává při diagnostice patogenu obsahující patogenní flóru:

  1. Staphilococcus.
  2. Střevní hůlka.
  3. Proteus.
  4. Streptococcus.

Onemocnění mají výrazné příznaky. Věř tomu:

  • Přítomnost silného nepříjemného, ​​ve většině případů, kyselý zápach;
  • nepohodlí v oblasti třísla;
  • bolestivé pocity během pohlavního styku;
  • Ostrá bolest řezu v procesu močení.

Onemocnění prošla do chronického stádia může být doprovázeno oscilací krvavých výbojů.

Nespecifické Colpit vyžaduje okamžitou léčbu. Dlouhodobý ignorování problému přispívá k šíření patogenní flóry v cervikálním kanálu čípku, zejména během menstruačního období. Je to během kritických dnů, že tato oblast je infikována absencí ochranné bariéry - sliznice.

Hormonální selhání

Porušení této povahy mají přímý negativní dopad na celkový stav těla. Patologické procesy ovlivňující práci štítné žlázy nebo nadledvinek mohou vyvolat odmítnutí neobvyklého tajemství tajemstvu výrazné barvy s nepříjemnou vůní.

Faktory negativně ovlivňují hormonální pozadí, lékaři zahrnují:

  • poruchy chování potravin;
  • Začátek přijímacího prostředku hormonální antikoncepce;
  • prudký nárůst zatížení;
  • stres;
  • Ostré fluktuace obsahu ženského hormonu-estrogenu v krvi.

Tyto faktory způsobují silné kolísání cyklu a vzhled kapalných výbojů v intermenzního období, které mají specifickou rybářskou vůni.

Pohlavně přenosné nemoci

Vějnicová onemocnění, ve většině případů, provoky patogenní bakterie přenášené od partnera k partnerovi v koitách. Podle lékařů, spolu se zánětem způsobenými houbami, můžete přidělit několik nejčastějších patogenů StDA:

  1. Chlamydia.
  2. Trichomoniaz.
  3. Kapavka.
  4. Mykoplazmóza.

V závislosti na příčinném činidle se vůní a barva chlazené tekutiny se budou lišit:

Kapavka: tlustý Bílý žlutý výběr s charakteristikou "rot" aroma.

Trichomoniasis: Allocations jsou vzácné, spíše, Weselves, mají strukturu pěny. Někdy mají světle růžovou nebo hnědou barvu. Vůně, toto tajemství je podobné chlazené tekutině pro gonor.

Candidiasis: Hlavním příznakem této nemoci - Curl Výběr po menstruaci u žen, vlastnit silné kyselé aroma.

Stojí za zmínku, že takové symptomy jsou zdaleka normy a sebemenší podezření na přítomnost STD vyžaduje okamžité odvolání k lékaři!

Specialisté tvrdí, že launcher onemocnění, silnější bude "smradec" reatred tajemství. Přechod patologie v chronickém fázi ohrožuje neplodnost a peritonitidu žen.

Gynekologové argumentují, že častěji než jiné zástupci jemného pohlaví, vývoj nemocí podléhá ženám, které dávají přednost změnu sexuálních partnerů a zanedbávání kondomů.

Shrnutí Je třeba poznamenat, že přítomnost netypického, chudého zápachu na tajemné tajemství - první znamení vývoje patologických procesů v orgánech sexuálního systému.

Kyselý zápach označuje vývoj Tisíce po menstruaci. V prvních měsících průběhu nemoci, konkrétní vůně, možná jeden z nejzřejmějších příznaků.

Vůně hnijícího, viděné mnoha ženami, může následovat "ruku rukou" s vybitím vizuálně připomínají knížku. Sympt indikuje zánětlivé procesy způsobené infekcí přenášeným nechráněným sexuálním kontaktem.

Vážnost - časté "satelit" bakteriální vaginózy a jiných nemocí non-venere.

Léčba postmenstruačního výboje

Teprve po stanovení důvodu vzhledu výběru s vůní po menstruaci může pokračovat v terapii. Spuštění historie Gynekologové preferují inspekci na gynekologické židli. Ženy, které se srazily s podobným symptomem přidělit řadu průzkumů jmenovaných odborníky:

  1. Běžné testy krve a moči.
  2. Gynekologický škrábání: mikroskopické a bakteriologické.
  3. Analýza na hormonech.
  4. Odhalující citlivost na antibiotika.
  5. Kolposkopie.

Výsledky těchto průzkumů budou sloužit jako základ pro základ pro přípravu účinného průběhu léčby. Mezi soustavy návrhů odlišuje farmakologický trh drogy určitého druhu, jejichž symbióza se stává skutečným všem všelékám pro ženy, které se srazily s nepříjemným zápachem doprovázející postmenistra. Tyto zahrnují:

  1. Antibiotika.
  2. Antimikrobiální a antifungální agenti.
  3. Imunomodulátory (včetně původu zeleniny).
  4. Místní antiseptika.
  5. Probiotika.

Všimněte si, že nejpřesnější, korelovaná s individuálním potřebám pacienta, průběh léčby, je schopen výhradně cvičit specialisty. V takové úzkostlivé otázky se nezabývají samostatnou léčbou!