Nepříjemný zápach během a po menstruaci

Nepříjemný vůně po menstruaci, stejně jako během jejich toku, může to být předchůdcem vážných problémů spojených se zdravím celého organismu a reprodukčního systému, jako součást IT. Tato otázka nelze ignorovat. Článek vám pomůže zjistit jak z důvodů, tak v možných důsledcích této funkce.

Měsíční zápach

Chcete-li začít, budeme se zabývat tím, co kritické dny. Z hlediska biologie je menstruace způsob, při kterém je vnitřní vrstva dělohy oddělena. Vzhledem k nedostatku hnojení se tělo připravuje na nový cyklus. Aby to bylo možné co nejúčinněji co nejúčinněji, a místo předchozích endometriálních buněk se objevily nové, hladiny estrogenů se zvyšují v krvi. Jak jste již hádali, celý postup je doprovázen krvácením.

Kritické dny je přirozeným procesem, který označuje připravenost těla, aby pokračovala v druhu. Ale stále to je zvláštní období. To je důvod, proč stojí za poslech všech změn, ke kterým dochází během menstruace.

Kromě tradiční změny nálady, tahání bolesti, snížením celkového tónu, můžete vidět specifický zápach během menstruace. To je také zcela normální událost. Všechny alokace těla mají jednu nebo jinou vůni. Vnímání zápachu od sekrecí před menstruací je mimořádně subjektivní, ale někdy se zdá, že je to opravdu další, ne vždy příjemné, aroma kovu. Proč měsíční pachy vůně? Vše kvůli skutečnosti, že je to normální vůně krve. Někteří ho porovnávají s aromou surových steaků. Je-li to vůni velmi intenzivní, existuje možnost, že to není přirozená reakce.

Existují i ​​další možnosti. Často vás "další příchutě" doslova vyzve, že není tak s tělem. Zvláště pokud je to nepříjemný zápach během menstruace, důvody, pro které nevíte, nebo žádné další příchutě po menstruaci.

Kde jsou nepříjemné pachy pocházejí z před a během menstruace

Je jasné, proč měsíční utrpení pache, ale co dělat, pokud existuje nepříjemný zápach po menstruaci a důvody, proč jsou zcela nejasné?

Gynekologové argumentují, že existuje několik pravděpodobných porušení, že taková aroma může být spojena.

Drozd

Drush (také známý jako "Candidiasis") - jedna z nejčastějších nemocí v gynekologii. Ve skutečnosti se jedná o konkrétní infekci vaginální sliznice způsobené houbou. Jak zjistit, co to je ona? Bílý výběr (mezi menstruací) Uveďte reprodukci Candida houby - odkud pochází. Na genitáliích jsou také přítomny bílé hrudky, existují nepříjemné pocity spalování v močení a pohlavním stykem. A můžete si také všimnout sebevražedného zápachu po kritických dnech. Příčiny výskytu nejméně různorodého. A stres a hormonální nerovnováha, a dokonce i prostředky použité pro antikoncepci, stejně jako drogy.

Bakteriální vaginóza

Bakterie - důležitou součást mikroflóry genitálií. Pokud vagina vytvoří nerovnováhu potřebných bakterií, výsledek se spaluje. Konzistence a barva výboje se mění, někdy se v nich přidávají nečistoty žluté nebo zelené. Vůně z výběru, blíže ke konci, také změny - získává odstín shnilé ryby.

Zánět sliznice

Operace (narození dítěte také vstupuje do tohoto seznamu), vynechání stěn dělohy, traumatické poškození (často se děje kvůli nadměrnému horečce ve studiu řady sexuálních obchodů) vyvolává zánětlivý proces. Nejčastěji se podléhá ženám po čtyřiceti. Zdá se, že svědění, nejsilnější bolest v pochvě a břišní na dně, otok vagíny a nepříjemné charakteristické vůně připomínající hnilobování.

Pohlavní nemoci

Nechráněný sex může způsobit širokou škálu StD. Pokud se zdá, že vůně výběru je nepříjemný a příliš odlišný, věnujte pozornost výběru mezi kritickými dny. Stávají se nažloutlé nebo zeleninovými odstíny. Během menstruace se teplota stoupá. Nezapomeňte, že důvodem těchto příznaků je vaše nedbalost.

Nemoci jiných orgánů

Dysbakterióza střeva, žaludeční problémy, stejně jako oběhový systém, mohou ovlivnit práci reprodukčního systému. A může také způsobit nejpříjemnější příchutě po menstruaci.

Je také důležité věnovat pozornost tomu, jaké období jsou cíteny. To pomůže při provádění diagnostiky.

Vůně je velmi subjektivní věc a každý ho vnímá svým vlastním způsobem. Existují však některé více či méně charakteristických rysů. Pokud vaše měsíční pachy z shnilého masa, může být důvodem dysbakteriózy. Ačkoli to nelze argumentovat bez řádného lékařského vyšetření. Ale opatrnost nikdy neublíží. Věnujte velkou pozornost výběr, kdy:

  • měsíční pachy jako kyselé;
  • Měsíčně s ostrým zápachem hniloby a odpadky;
  • Zdá se vám, že menstruace cítila.

Pro takové projevy existují prozatími důvody. Vůně pochvy po menstruaci se může objevit z banální absence řádné hygieny (jak vaginální, tak venkovní). Měsíční smrdí, když skončí s kontaminovaným mlékem nebo hnijícím, když zdravý mikroflóra podestýlka živočišných výrobků. Pokud neplatíte tuto otázku dostatečnou pozornost, v dalších příchutí není nic zvláštního. To je jen taková zanedbání může vést k extrémně negativním důsledkům - od jednoduchých nepohodlí na infekce.

Jak bojovat proti nepříjemnému zápachu během menstruace

Věnujte pozornost hygieny. Sexuální orgány, ještě více než některé jiné části těla, si zaslouží pozornost v této věci. Existuje několik pravidel, že každá žena by měla dodržovat během tohoto období:

  1. Pravidelná změna hygieny. Tampony musí být změněny každých 4 hodin. Těsnění mohou být o něco méně - každých 5-6 hodin. Bez ohledu na výše výběru byste neměli používat více "Prostorné" možnosti pro hygienické nástroje v míře, že jsou dostačující pro delší životnost, aby nedošlo k odhalení imunity a neporušené menstruačního cyklu.
  2. Je třeba lhát (častěji, než to uděláte obvykle). S výhodou po každé změně hygieny. Pokud neexistuje možnost podívat se do sprchy po každé takové události, držet se mokrým, můžete si ubrousky pro děti (bez obsahu alkoholu)!).
  3. Použijte speciální nástroje určené pro intimní hygienu. Kosmetický mýdlo - příliš agresivně pro takovou nabídku. A může vážně poškodit mikroflónu. Vyberte si speciální gely pro intimní hygienu - zkuste více značek - vyzvednout ten, který se vejde a nezpůsobí žádné nežádoucí účinky. No, pokud je to nejpřirozenější prostředek bez vůně a barviv (totéž platí pro podložky s tampony - "skóre" zápach s pomocí ochucených fondů - špatného rozhodnutí).
  4. Pouze duše. Bathies, Sauna Baths - kontraindikováno během menstruace. A to je splatné ne tolik s hygieny, ale s koagulací krve, teplotní rovnováha těla těla a tlaku.
  5. Zlikvidujte "špatné" prádlo. Preferují možnosti z přírodních materiálů - bavlna - a nezapomeňte je v případě potřeby změnit (každý večer a během flazení). Vezměte si s sebou v kabelečných kalhotkách.

Řešení problému se zápachu může zpoždění. K tomu musíte být připraveni. Chcete-li se vyhnout Vonyu, stojí za to opustit nějaký čas z aktivního sexuálního života a nákup kosmetiky pro intimní hygienu.

Navštivte doktor

Takový banální a nepříjemný problém jako páchnoucí období může být prvním projevem vážného onemocnění. Proto se nemusíte snažit zbavit se. Pokud chytíte nepříjemný zápach v intimní zóně po menstruaci, neodkládejte výlet do gynekologa. Tipy trudierského místa a plné, ale nejsou schopni vám dát diagnózu. Zde poskytnuté informace jsou spíše úvodní charakter. Čím dříve hledáte pomoc a začít léčbu, tím rychleji a jednodušší nemoci budou ustoupit.

Co říct lékaře? Vysvětlete, že vaše měsíční s vůní a to vás trápí. Pokuste se popsat vůně, řekněte nám, když se objeví a nejvíce upřímně odpoví na všechny otázky gynekologa. Poté bude léčba účinná a rychlá. Ve vašem případě symptom nemusí být důkazem rozvoje onemocnění a příští měsíc vše bude v pořádku. Ale i v tomto případě, ne poslední místo v životě dívky by mělo zabírat pravidelnou návštěvu gynekologa.