Nepříjemný

Odvolání po menstruaci s nepříjemným zápachem je důvodem k obavám. Mohou naznačovat jak porušení mikroflóry a rozvoj závažných onemocnění genitourinary. Pokud se takové sekce vyskytnou, musíte navštívit gynekologa. Teprve po průzkumu lze nastavit odběr zmají.

Proč měsíční pachy

Na začátku menstruace je funkční interinová vrstva odmítnuta. Mnoho žen si všimne, že existuje nepříjemný zápach, když menstruace. Pokud selekce voní syrové maso, železo, pak je to považováno za normou. Ale vůně by měla cítit pouze ženu, když se mění na záchod nebo změnu hygieny. Pokud to voní tolik, že zápach cítit ostatní, je nutná konzultace s gynekologem.

Pokud se zápach objeví od hygienických výrobků, které se nezměnily více než 4-5 hodin, je považován za normální. V menstruačním výboji, patogenní mikroorganismy, které dávají shnilé vůně.

Nepříjemný zápach

Před nástupem další menstruace se počet výběru výrazně sníží. V nepřítomnosti zdravotních problémů by neměly být žádné cizí vůně. Pokud neexistuje velmi příjemná vůně vagíny před měsícem, musíte zkontrolovat gynekologa.

Nepříjemný

Ze stížnosti, že voní vagíně, ženy, které mají:

  • zánětlivá onemocnění reprodukčních orgánů;
  • drozd;
  • infekce, infekce s možná sexuálně;
  • Hormonální poruchy, včetně způsobené obezitou.

Důvodem projevu kyselého pachu před měsíčně, kandidózou vagíny nebo ignorování pravidel hygieny.

Komentář! Některá nepříjemná vůně dochází kvůli inkontinenci moči. Může být přidělen malými porce, když kašel, smích, intenzivní fyzickou námah.

Nepříjemný zápach během menstruace

Pokud menstruační výboj zápach "lepidla", zkažený rybami, pak po jejich konci je nutné jít do gynekologa. Hlavním důvodem pro vzhled nepříjemného zápachu během menstruace je vaginální dysbióza. Tato diagnóza je umístěna v případech, kdy jsou podmíněně patogenní organismy aktivně vynásobeny do pochvy. Voní nepříjemný až do jiných dnů cyklu, ale během menstruace je situace zhoršena.

K důvodům výskytu nepříjemného zápachu takové onemocnění zahrnují onemocnění:

  • nedodržení pravidel hygieny;
  • močové pohlavně přenosné infekce;
  • endometritida;
  • endometrióza;
  • Cervicitis;
  • rakovina dělohy;
  • Zánětlivé onemocnění.

Kyselá vůně se může objevit v důsledku aktivního chovu svrchních hub kandida. Zároveň může žena cítit pocit pálení, svědění ve vagíně. Po skončení menstruace, hojné bavlněné těsnění, malované v bílém.

Proč po menstruaci nepříjemný zápach

Po skončení menstruace v nadměrném reprodukci patogenních mikroorganismů v pohlavních dráze mohou být vybrány s nepříjemnou vůní. Když se zápach objeví po menstruaci, je nutné stanovit důvody pro výběr léčby.

Okamžitá konzultace gynekologa je vyžadována, pokud je nepříjemná vůně kombinována se vzhledem žluté, zelené nebo curl výboje. To indikuje infekci s infekce, které mohou být sexuálně přenášeny.

Příčiny výběru s zápachem po menstruaci

Nepříjemně vonící genitálie může být způsobena nedodržením normy hygieny nebo infekce se sexuálními infekcemi. Jeho vzhled může být také způsoben postupem infekčních zánětlivých onemocnění močové sféry. Pro přesnou diagnostickou instalaci musíte jít gynekologickou vyšetření a testy.

Vůně po menstruaci v důsledku nedodržení hygieny

Když menstruace, všechny ženy mají hygienu - těsnění, menstruační tyče, tampony. Bez ohledu na vybrané typy fondů je nutné sledovat hygienu.

Změnit těsnění, tampony, čisté kapu potřebné každé 3-4 hodiny. Před změnou je důležité důkladně vyčistit ruce mýdlem. Nepřijatelný v kontaktu se špinavými rukama s genitálií.

Při ignorování těchto hygienických standardů v menstruačním výbuchu se zbytky moči (při použití podložek) začnou akumulovat, patogenní mikroorganismy se aktivně násobí. Jsou to důvod, proč po menstruaci z vagíny začíná cítit hnijící ryby. Souběžně se může vyskytnout svědění, zarudnutí genitálních orgánů, pocit pálení.

Patologické důvody Odor po menstruaci

Nejčastěji se nepříjemný zápach z intimní zóny po menstruaci vyskytuje u pacientů, kteří:

  • Kandidóza pochvy - u žen ihned po menstruaci se objevují bílé výboje, což se cítá kyselá a konzistence se podobá tvarohu sýrem;
  • Infekční onemocnění - zápach z vagíny vzniká u žen infikovaných trichomonasem, syfilisem, gonorovými a jinými nemocemi;
  • Bakteriální vaginóza - v důsledku změn v vaginální mikroflóře se zdá být bohaté zvýraznění šedé, které smrdí s rybími;
  • Endometritida - zánět sliznice způsobené infekcí patogenními mikroorganismy je doprovázeno bolestmi, zvýšením teploty, vzhled malého červeno-hnědého výboje;
  • Rakovina dělohy, vaječníka - charakterizovaná vznikem oválně hnědého nebo vodného výboje, připomínající masovou dutinu, s vhodnou nepříjemnou vůní.
Komentář! Často se objeví nepříjemný zápach pohlavních cest s konstantou nosit denní těsnění. Jejich použití přispívá k reprodukci patogenních anaerobních mikroorganismů a posiluje projevy dříve vyvinuté bakteriální vaginózy.

Pokud po menstruaci byly krvavé těsnění s nepříjemným zápachem, je nutné naléhavě zdát jako gynekolog. Lékař po inspekci poskytne doporučení potřebným průzkumem a analýzám, se kterými můžete rychle vytvořit příčinu problému. Tyto příznaky jsou charakteristické pro endometritidu. Mohou však znamenat progresi infekčních a zánětlivých onemocnění močové sféry.

Nepříjemný

Co dělat, pokud po menstruaci nepříjemného zápachu

Všimněte si, že voní nepříjemné z genitálních cest, je nutné stanovit důvod pro vzhled specifikovaného problému. Před komplexním vyšetřením u gynekologa a instalace konečné diagnózy snížit závažnost zápachu z intimní zóny, ke kterému dochází před a po menstruaci, může být následující:

  • jít nahoru nejméně 4krát denně;
  • Odmítnout nést denní těsnění;
  • Pro mytí použití mýdlového roztoku, který nevymyje speciální ochrannou vrstvu z sliznice geometrie, neporušuje přirozenou mikroflóru;
  • pravidelně měnit těsnění, tampony, odmítnout používat ochucené hygienické zařízení.

V nepřítomnosti nemocí způsobujících nepříjemný zápach, implementace těchto doporučení se může zbavit problému.

Kdy je třeba se poradit s lékařem

Pokud je dodržování pravidel hygieny, odmítnutí používat ochucené tampony, těsnění nepomohlo zbavit nepříjemného zápachu, pak potřebují konzultaci gynekologa. Lékař bude mít stěr a zaměřuje se na jeho výsledky a data vizuální inspekce, bude schopen navázat příčinu problémů a přiřazení léčby.

V závislosti na důvodech, které způsobily, že vzhled hínálního, doktor vybere taktiku terapie. Antibiotika, protizánětlivá činidla, antifungální léky, perorální antikoncepce mohou být jmenovány.

Okamžitá konzultace gynekologa je potřebná pro ženy, které si stěžují, že cítí výboj před měsícem, stali se žlutou zelenou nebo hnědou. Kontrola lékaře je vyžadována, pokud je výběr doprovázen silnými bolestmi v dolních částech břicha.

Závěr

Po měsíčním výboji s nepříjemným zápachem se převážně objevuje v aktivní reprodukci patogenních mikroorganismů, infekčních a zánětlivých onemocnění nebo měřidla nádorů rakoviny. Gynekolog po inspekci a nezbytné průzkumy může určit přesný důvod. Léčba je přiřazena pouze po nastavení diagnózy.