Výběr po zapálení eroze: norma a patologie

Eroze děložního čípku - jedna z nejběžnějších ženových gynekologických onemocnění. Někdy pokračuje bez výrazných příznaků a je detekován pouze v případě, že inspekce prochází gynekologických zrcadel. Léčit erozi přijaté moxibustem. Za tímto účelem mohou být použity různé způsoby vlivu na zaměření zánětu, ale v každém případě doba obnovy po postupu má své vlastní charakteristické rysy. Zvažte nejvíce charakteristikou - alokace po zapálení eroze děložního čípku. Koneckonců, to je ve vzhledu a intenzitě sekrece po léčbě Je možné odhadnout dynamiku zotavení.

Metody erozivní terapie

Je třeba poznamenat, že před provedením postupu vznícení se gynekolog jmenuje analýzy pro identifikaci zánětu a infekcí. A také, pokud lékař definuje změnu cervikální epitelu struktury, může být tkaninový plot určen pro další výzkum. Takový postup se nazývá biopsie. Rychle se provádí - od 10 do 30 minut a období po jeho zotavení není dlouhá. Poprvé se však žena cítit slabost a může být jistá Výběr po biopsii děložního čípku, pro charakter, který potřebujete pozorovat.

Zvažte hlavní metody léčby erozi a stupeň poranění tkanin při použití každého z nich.

Diathermokoagulace

Toto je nejoblíbenější volba odstranění erozi. Je snadné realizovat a nevyžaduje významné finanční náklady. V tomto případě erozionové grafy ovlivňují úraz elektrickým proudem. Tento postup je nejen zcela bolestivý, ale také zvyšuje riziko krvácení a v budoucnu ohrožuje vzhled jizev na děložním dělení. Období rehabilitace může dosáhnout dlouhodobě - ​​až 3 měsíců.

Cryditussian

Dopad na erozi kapalný dusík Ultra-nízká teplota. Aplikovány v případech, kdy není hloubka erozizace příliš vysoká. Bolest a krev během provozu nejsou charakteristické. Období obnovy je poměrně krátké.

Laserová koagulace

Ne-kontaktní metoda kauterizace s laserem, který vám umožní ukázat na oblasti léze. Ženy, které prošly takový postup, si všimli, že během manipulace necítili mnoho nepohodlí, a rehabilitace poté, co to bylo snadné a bez problémů. Možné nepříjemné důsledky ve formě jizev a krvácení dochází po laserovém moxibuze je extrémně vzácný.

Chemická koagulace

Strop eroze dělohy se speciálními kyselinami obsahujícími kyseliny. Pro malé oblasti léze. Pokud byl postup striktně v souladu s pravidly, výrazná bolest bolesti necítíte a rehabilitace probíhá v nejkratším možném čase.

Rádiová vlna Moxibustion

Léčba eroze dělohy dělohy s rádiovými vlnami umožňuje minimálně poranění okolních tkanin. Samotný postup je bezbolestný, bezpečný pro narozené ženy. Po léčbě rádiové vlny nezůstává speciální přístroje Surgitron jizvy nebo hroty.

Chirurgická metoda

Chirurgické odstranění postižených oblastí - možnost pro nejtěžší případy, kdy pravděpodobnost zhoubného znovuzrození buněk podšívkujícího cervikální epitel. S touto metodou terapie, sekrece, přirozeně, bude nejintenzivnější a nejleplejší a pocity po postupu je nejbolestivější. Nejčastější chirurgická metoda - Conization. Výběr po kři conizaci děložního čípku vždy mít intenzivnější charakter.

Jaké izolace by měly být po zapálení eroze?

Než se rozhodnete, které alokace mohou být považovány za normou po uvíznutí eroze ženy, je třeba poznamenat, že charakter a hojnost sekrece přímo ovlivňuje oblast léze a její hloubku, stejně jako důsledky použití konkrétního vliv na zánětlivé oblasti.

Alokace krve po kuželové eroze krčníku

Sekrece s krevními příměsí - výběr po migrující erozi, se kterým je pacient obvykle čelí v prvních dnech po zákroku. Pokud byla použita chirurgická metoda, jsou zde hojné výboje krve.

Malé množství krve může být přítomno po diathermokoagulační terapii.

Kolik dní může převažovat podobnou sekreci? Výprodej eroze přestane krvácet v průměru za týden. Současně je krev pouze první 1-2 dny, a to je normální, a pak se nahrazují průsvitné růžové těsnění. Přítomnost narůžovělého výboje je považována za volbu normy v prvních 10-12 dnech od okamžiku manipulace.

Po zapálení eroze rádiovými vlnami, jakož i použití jiných jemných způsobů expozice (laserová koagulace a kryoodistration) není zpravidla pozorována vůbec. Někdy má žena několik dní Přichází chirurgický výtok.

V prvním týdnu po postupu mohou být v dolní části břicha bolestivé pocity. V podstatě jsou v blízkosti bolesti během menstruace.

O 10-20 dnů později, mnoho pacientů čelí krvácení. Pokud takový jev trvá ne více než 2 hodiny a ztráta krve je zanedbatelná, pak není třeba se obávat. Krev může vyniknout kvůli odmítnutí pečené kůry na ránu. Pokud je ztráta krve intenzivní a nezastaví se déle než 2 hodiny, pak je důležité v nejkratším možném čase k volání sanitky - to už mluví o krvácení dělohy.

Vodnatý výtok

Vzhledem k tomu, že stresovaný pozemek je uzdravení, barva sekrece se postupně bývá přirozeně kvést. Stávají sliznicí a průsvitným. Kde sekrece může být hojná, kapalná jako voda, a mají nějakou vůni.

Pokud eroze udeřila nezletilá velikost a hloubka místa, může být sekrece vodnatého charakteru přítomna od prvních dnů a ne mít ve své hmotnosti krevních stop. Tento obrázek je často pozorován po rozhlasové vlně koagulace. Velké množství tekutého tajemství sliznice je známkou procesu hojení tkáně. Pevné vodnaté alokace někdy až 3 týdny.

Po diathermokoagulaci má kapalina sliznice zvláště nepříjemný zápach. Ženy někdy děsí takový fenomén, ale je to docela přirozené. Pokud vůně nezmizí během prvního týdne, a naopak se stává výraznějším, pak možná můžeme hovořit o přistoupení infekce. Je nutná lékařská konzultace.

Hnědý výtok

Vzhled Hnědé vrcholy bez zápachu a bolesti Silná konzistence - další fáze zotavení.

Jedná se o oddělovací alokace, které obvykle musí projít nejpozději do 7 dnů. V této fázi, v celkové hmotnosti fyziologického tajemství, člověk může vidět jediné protiníky tmavé barvy. Není nutné to vyděsit - to je trochu utaženo výsledným vloženým.

Někdy tmavě hnědé vypouštění s sraženinou naznačují vývoj endometriózy. dodatečně Mohou být přítomny malířské bolesti, Místní v břiše a Sakrum. Viz foto Endometrióza vypouštění odkaz.

Hnědý Výběr s odorem může indikovat zánět. Jejich hojnost se časem nezmenší nejen, ale také se začíná zvyšovat.

Někdy i měsíc po dutině na konci menstruace, tam je vnímaný výběr. Tato funkce může indikovat neúplné uzdravení postižené části hrdla nebo gynekologického onemocnění, které nesouvisí s postupem. Zjistěte si článek o odkazu na jiné Příčiny oddělení selektů po menstruaci.

Žlutý výběr po dutině

Pokud žena má nažloutlé vypouštění s nepříjemným zápachem v období rehabilitace, může to být znamení infekce (Staphylococcus, zahradníky, trichomoniasis, Chlamydia), začátek zánětlivého procesu v jakémkoliv živenici reprodukčního systému nebo mechanické narušení integrity hojivé rány.

Jejich množství může zvýšit den po dni. V této situaci byste neměli odložit návštěvu gynekologa.

Co to znamená, pokud po zapálení eroze neexistuje žádný výběr? Jen co se stará o nic. Tělo dokonale utrpělo vnější zásah, přičemž oživení přechází snadno a bez komplikací, neexistují žádné patologické následky. Takový vývoj událostí je možné s menšími velikostmi erozi.

Jak se chovat po dutině?

  1. Omezení fyzické aktivity v průběhu poprvé po manipulaci výrazně sníží riziko krvácení. Sport, aktivní chůze, vzestup těžkých předmětů - to vše by mělo být vyloučeno, dokud nedovolí navštěvovat lékaře.
  2. Odmítnout navštívit saunu, vanu, parní lázeň, solárium, stejně jako z recepce v koupelně - také pomůže minimalizovat riziko krvácení.
  3. Nezúčastněte se bazénu a nekupujte se v otevřených nádržích. Mohou to být zdrojem infekce.
  4. Doba úplného využití sliznice trvá nejméně měsíc, což je důvod, proč by byly sexuální vztahy pro toto období zastaveny. Termíny abstinence závisí na této oblasti, hloubce porážky, dynamiky zotavení, jakož i způsob léčby, který byl aplikován.
  5. Transvaginální ultrazvukové vyšetření není povoleno až do hojení povrchu rány.
  6. Vyhoďte dysfunkci, abyste odstranili specifický zápach nebo zrychlení obnovy. Tato manipulace je schopna zabránit procesu léčení razítka a může vyvolat krvácení.
  7. Dodržujte důkladnou genitální hygienu, změňte denní ubrousky tak často, jak je to možné, aby nevytvářely příznivé podmínky pro chov patogenní flóry.
  8. Vyhněte se blízkému syntetickému prádle.
  9. Nepoužívejte hygienické tampony až do schvaluje lékař. I když existuje intenzivní výběr, používat těsnění.

Jak vidíte, po zapálení eroze výběru může být poměrně rozmanité. Vlastní pochopit, jak moc se hodí do skriptu přirozeného zotavení poté, co tato lékařská manipulace je poměrně obtížná. Proto by se neuskutečnilo nejen léčba, ale také rehabilitační období v rámci přísného dohledu nad účastnickým lékařem. Odpovědný přístup k jejich zdraví pomůže zabránit nebezpečným důsledkům.