Zmrazení erozi cervix

Zmrazení patologických tkání v léčivých účelech se používá v mnoha odvětvích medicíny. Zmrazení je jemná metoda při eliminaci benigních patologií souvisejících s oblastí gynekologie. Docela účinně zmrazení ohromených tkání v přítomnosti eroze.

Zmrazení eroze děložního čípku se používá v gynekologické chirurgii po dlouhou dobu. Mráz se nazývá cervikální erozion kryodestrukce. Provádí se v případě pseudo-erozi malých velikostí. Pokud zmrazíte rozsáhlé patologické tkáně děložního čípku, mohou být relapsy.

Eroze děložního hrdla - to je vada, která se objeví na sekci epitelu sousedící s vagínou. Tato vada může být pravdivá nebo vrozená erozi, stejně jako pseudo-erozi.

Při zkoumání děložního čípku se gynekolog vizualizuje pouze mírnou oblast, která je díky svému umístění nazývá vaginální. Jedná se o sliznickou růžovou barvu potaženou několika vrstvami plochých buněk.

Ve většině případů dochází k benignímu stavu, když buňky cervikálního kanálu platí pro vaginální oblast. Cervikální kanál je uvnitř děložního čípku a slouží jako druh spojení mezi děložním a vagínou. Cervikální kanál provádí ochrannou funkci v důsledku přítomnosti speciálních žláz, které produkují hlen.

V důsledku intrauterinních poruch je vaginální část děložního čípku pokryta válcovým epitelem. Tento stav děložního čípku je považován za volbu pro normu, protože nezávisle válcové buňky jsou posunuty do oblasti cervikálního kanálu jako zrání epitelu.

Skvrna má správný tvar bez příznaků zánětu. Takový dočasný stav vaginální části čípku se nazývá vrozená erozi nebo ektopie. Ošetření, zejména zmrazení děložního čípku není nutné.

Někdy eroze má fyziologický charakter, který se objevuje v důsledku hormonálních oscilací, například během těhotenství, menopauzy, menopauzy. To je způsobeno tím, že stav krčníku epitelu závisí na úrovni genitálních hormonů.

V některých případech je pod vlivem různých faktorů poškozen plochý vícevrstvý epitel. Jako datové faktory je možné označit trauma, hořet, infekce. Poškození epitelu vypadá jako rána nebo vřed, který může být během vyšetření krvácení. Lékař často diagnostuje zánětlivý proces kvůli pronikání patogenní mikroflóry. Tato patologie se nazývá skutečná erozi.

Skutečná odrůda je zřídka diagnostikována a ošetřena, protože vada existuje krátkou dobu, asi dva týdny. V případě včasné diagnózy, odborník předepisuje léky, které přispívají k odstranění infekce a uzdravení vady.

Pokud se skutečná erozita léčí nesprávně, rána je zpožděna válcovými buňkami. Takové defektní specialisté volají získané ektopie, stejně jako pseudo-erozi. ECTOPIA vypadá jako skvrna různých tvarů a hodnot, často s příznaky zánětu.

Léčba ektopie je převážně chirurgická. Pro zničení patologického vzdělávání se použijí následující metody vznícení:

  • diathermokoagulace;
  • kryodestrukce;
  • laserová odpařování;
  • Léčba rádiové vlny;
  • Chemická koagulace.
Klinický obraz není vyslovován. Přítomnost žláz válcových buněk na povrchu ektopie vede ke zvýšení sliznice membrány. Během intimní blízkosti nebo gynekologické inspekce může být krvácení znaku "kontaktu".

Před zmrazením pseudo-erozi kryodestrukcemi je nutné zjistit. Chcete-li identifikovat erozi čípku, především provést vizuální kontrolu děložního čípku. Podle externích značek určuje specialista typ nemoci a jmenuje dodatečnou zkoušku, aby zjistil jeho příčinu a možná současná gynekologická onemocnění.

Pacient doporučil následující typy výzkumu před zamrznutím ektopie čípky:

  • stěr na flóře a onkocytologii;
  • Bakpospingv;
  • PCR diagnostika specifických patogenů;
  • Colposkopie jak v jednoduché a pokročilé formě;
  • biopsie.

Potřeba léčby určuje gynekolog. Taktika eliminace erozi závisí na své rozmanitosti a velikosti, stejně jako z jednotlivých charakteristik ženy. Obecně platí, že zmrazení pseudo-erozi může být dokonce nudné pacienty.

Postup zmrazení

Zmrazení erozi CervixZapalování, které implikuje zmrazení eroze čípku nebo kryodestrukce, se aplikuje poměrně dlouhou dobu. Mrazem patologické tkáně je poměrně efektivní způsob léčby.

Podstatou zmrazení je vystavení zkapalněného ultra nízkého teplotního plynu. Zmrazení často znamená použití čerpadla dusíku, protože tento formulář je výhodnější.

Mrazení eroze se provádí během ambulantního recepce u gynekologa. Před provedením zmrazení musíte zkoumat pacienta a eliminovat kontraindikace postupu.

Zmrazení se provádí pomocí kryozondy, přes které je prošla speciální látka. Odborníci zdůrazňují, že kapalný dusík má extrémně nízkou teplotu. V důsledku zmrazení, patologické buňky krystalizovaly a pak zničily.

Když se eroze děložní cervikální eroze zamrzne, žena může cítit nepohodlí. Docela zřídka mráz cervix je doprovázen intenzivní bolestí.

Obvykle po zmrazení eroze lze pozorovat:

  • závrať;
  • nevolnost;
  • Drobné nepohodlí a bolest v dolní části břicha.

Období obnovy po zmrazení se provádí až do tří měsíců. Zmrazení eroze děložního čípku účinně pouze během defektů malých objemů. Pokud lékař ztuhl erozi s kapalným dusíkem, poprvé může být hojné vodnaté alokace.

Existují určité kontraindikace pro výkon mrazu erozi čípku. Zmrazení s kapalným dusíkem není prováděno v následujících případech:

  • zánětlivý proces;
  • Prostorné a onkologické onemocnění;
  • Rozsáhlá porážka eroze epitelu.
Zmrazení ektopie doporučeno v první polovině cyklu. Lékař provádí zmrazení po skončení menstruace. Zmrazení, které se provádí na začátku cyklu, má méně negativní důsledky a komplikace.