Přírodní a patologické příčiny hojné kapalné alokace u žen jako voda

Vaginální sekrece je přirozeným projevem sexuální zdravé ženy. To nejenže provádí ochranné funkce, ale také signalizuje její konzistenci, barvu a zápach o negativních změnách v těle. Volání alokace vody v ženě, protože voda může také měsíční procesy v reprodukčním systému a onemocnění. Proto je nutné vzít v úvahu čas jejich výskytu, stínu a souvisejících symptomů. V tomto článku budeme analyzovat známky nevýhody v těle ženy a jeho přirozené projevy.

Co platí pro normou

Důvodem projevu fyziologických vodnatých vypouštěcích jednotek může jednat:

  • aktualizovat epitel dělohy;
  • proces zpracování pohlaví;
  • Příprava těla k ovulaci;
  • zesílený průtok krve před měsíční;
  • Tekutina dostat do pochvy během plavání.

Neexistuje žádný důvod k obavám, ale v případě doby trvání ženy je velmi tekuté tajemství více než pět dní, nemusí mluvit o přirozeném projevu. Nejčastěji se příznak indikuje patologii.

Hojné kapalné alokace jako voda uprostřed cyklu

V ovládacím fázi může dojít k kapalině lepkavý výboj z pochvy, Včetně mírného přijetí krve, protože je dosaženo zvláštního růžového odstínu.

Vzhled takového tajemství je povolen několik hodin před ovulací, jehož nástup může být zachycen v bazální teplotě. Pokud jde o dobu trvání, kapalná vaginální sekrece může jít do středu cyklu po ovulaci na dva dny. A na jeho zázemí může být menší bolest v oblasti vaječníků, a nepříjemný zápach vždy svědčí o patologii.

Transparentní výboj z pochvy jako voda před měsícem

Každá žena má odlišnou dobu trvání menstruačního cyklu, ale jeho známky jsou téměř stejné a závisí na určité fázi, což ovlivňuje stav vaginálního tajemství. Významnou roli je přiřazena ženským hormonům. Je to převaha progesteronu nebo estrogenu nutí tajemství s určitými vlastnostmi, aby vynikly.

Někdy vaginální tekutina v doslovném smyslu slova nalévá nebo teče, varovat ženu o aproximaci menstruace. Skutečnost je, že ne všechny ženy před menstruací označuje sekreci střechy šití charakteru. Může být přítomen bezbarvé hojné tajemství, způsobené akumulací velkého množství tekutiny, které spontánně opouští systém pohlaví v čase. Takový objem provokuje zesílenou průtok krve v děloze bezprostředně před měsícem.

Pokud se vaječná buňka nepředopírá, pak dochází k fázi Luteinu, pro které jsou vodnaté alokace zcela charakterizovány před měsícem. Nejčastěji žena slaví výběr v dopoledních hodinách jako voda po spánku a během dne se situace stabilizuje.

Několik dní před začátkem menstruace uprostřed sedmi, je povoleno malé množství krvavých proudů, ale starší růžová, Hnědé nebo hnědé tekuté zvýraznění Potřebujete diagnostiku, protože nemohou být spojeny s přirozenými procesy v těle.

Hojný vodnatý výboj z pochvy po menstruaci a místo nich

Folikulární fáze se počítá z prvního dne menstruace a končí před začátkem ovulace a je charakterizována zvýšenou produkcí estrogenu. Kapalné nebo vodnaté alokace během menstruace nejsou nikdy považovány za normou, ale po stále povoleno. Následující možnosti jsou možné:

  1. Pokud menstruace změnila konzistenci a barvu, pak není vyloučeno selhání těla ženy. A také možné krvácení, díky kterému těsnění mokré velmi rychle (méně než hodinu). Nezapomeňte navštívit gynekolog a předejte průzkum.
  2. Pokud si všimnete namísto měsíčních kapalných alokací, je nutné začít super-citlivý test těhotenství. Když je koncepce vyloučena, pak může být důvod pro sekreci vody spojen s hormonálními selhání, perorální antikoncepce nebo gynekologických patologií.

Tekuté uvolnění po menstruaci nejsou považovány za porušení v prvních dvou dnech a jsou označovány postmenstruální, ale když se opravdu podobají vodě a pokračují více než dva dny, návštěva gynekologa nemůže být odložena.

Norma pro menstruační období není zředěna krev s malým množstvím hlenu nebo sraženin, bez přítomnosti viskózní zápachové látky.

Těhotenství

Průhledný kapalný výtok během těhotenství - přírodní funkce pro období gestace. Nevolnost a zvracení mohou být označeny na samém počátku těhotenství, ale zvýraznění jako voda během nástroje plodu je charakteristická pro pozdější období, přibližně od 12 týdnů (druhý trimestr). A je to všechno o hormonech: progesteron převažuje na začátku těhotenství, což dělá Výběr po hnojení hustý chránit embryo, takže během zpoždění a v počátku času zřídka označené tekuté vaginální tajemství. Po asi tří měsících, tělo produkuje více estrogen, což také zředí vaginální tajemství.

Bílá kapalina Hojný výběr bez zápachu a svědění během těhotenství, by neměl být znepokojen. Takové znamení neindikuje patologii a nachází se u většiny těhotných žen.

Důležité! V průběhu těhotenství by neměla být žádná látka vznikající z vagíny doprovázena bolestí.

Okamžitě jděte do nemocnice potřebné v následujících funkcích:

  • přítomnost krve;
  • pocit svědění a spalování;
  • Silná bolest na dně břicha;
  • Ostrá zarudnutí vnějších pohlavních orgánů.

Patologická sekrece během těhotenství může být způsobena obyčejným drozrem nebo kolpitem, jakož i nebezpečnějšími problémy:

Je důležité, aby žena byla ošetřena, jinak může dítě infikovat houbu nebo infekci během porodu.

Po instalaci pesary by nemělo být hojný jako výběr vody. Takové znamení může znamenat porušení integrity placenty. Co by mělo být Výběr s pesarium během těhotenství, Přečtěte si článek na odkaz.

Příjem hormonálních drog

Tablety, omítky, svíčky, gely a krémy s obsahem estrogenu mohou ovlivnit nejen menstruaci, ale také na denní vaginální tajemství. Podle soudržnosti se podobá kapalině, téměř vždy transparentní, nezpůsobuje nepohodlí.
Pokud se situace v průběhu času nestabilizuje, a denní těsnění se za půl hodiny mokré a dříve, to znamená, že důvod k odvolání na pomoc lékaři. Existuje šance, že antikoncepční léčivo nebo jiné hormonální činidlo není prostě vhodné a způsobuje takové kapalné transparentní výboje.

Transparentní a bílé alokace u žen ve formě vody

Transparentní vodnatý a kapalný bílý výběr bez zápachu jsou normou, za předpokladu, že nejsou žádné jiné nepříjemné příznaky na jejich pozadí. Tajemství musí být homogenní.

Dostupnost Bílý nebo transparentní výběr Jak je voda bez zápachu typická pro druhou polovinu menstruačního cyklu. Pokud žena bere na paměti nepříjemnou vůni sekrece, pak nemůžete vyloučit:

  • vulvit;
  • Chlamydie;
  • kandidóza;
  • Bakteriální vaginóza.

Je třeba si pamatovat, že hojná bílá kapalina Výběr u žen bez svědění, který mírně voní, přípustné kvůli vlastnostem životního prostředí vaginy.

Růžový

Velmi často růžové alokace jsou spojeny s postupem vznícení eroze. Takový reproduktor:

  1. Prvních 10 dnů. Zhigi bez barvy a vůně připomínající vodu.
  2. příští týden. Může se jednat o žílu krve, která způsobuje bledý nebo mírně jasný růžový tajemství.
  3. Dále. Objeví se hustší hnědé tajemství, připomínající mužský. Poté by měla být obnovena obvyklá sekrece.

Pokud vodní výboje s krví nesouvisí s erozi vznícení, pak může být důvod:

  • zánět;
  • polypy;
  • fibromyom;
  • rakovina děložního hrdla;
  • endometrióza;
  • odstranění hrotu;
  • Odstranění děložních trubek;
  • Postup škrábání.

Nažloutlý

Žlutá I Zelisté vodnaté alokace u žen, Zejména s hnisem hrudky ukazují infekční onemocnění:

  • chlamydia,
  • Trichomoniaz,
  • kapavka,
  • Mykoplazmóza,
  • Močasmóza.

Mezi další příznaky by měly být uvedeny: t

  • bolest a svědění během pohlaví;
  • Přítomnost krve je tajná;
  • nepříjemné pocity v břiše a pasu;
  • Konzistence pěnové sekrece;
  • přítomnost sraženin;
  • Zarudnutí a otok vnějších orgánů genitálií.

Nažloutlé tajemství je často spojeno s adnexitem (zánět příloh).

Hnědý

Světle hnědé vodnaté vrcholy jsou často spojeny s vývojem zánětlivého procesu. Pokud je podobný symptom, musíte projít testy a předat ultrazvuku, abyste odstranili patologii vnitřních orgánů sexuálního systému.

Norma jako vaginální tajemství mluví pouze dva dny před menstruací a za nimi, s výhradou nepřítomnosti nepříjemných dalších symptomů.

Kapalný výtok z vagíny s menopauzou

Během období Klimaks je normální, pokud žena poznamenává mírně vodnatý hlenu z pochvy. I nadále provádí důležité funkce v těle. Ale pokud pocity bolesti, svědění, spalování a nehomogenní konzistence cervikální tekutiny (hrudky, sraženiny a t. D.), musíte navštívit lékaře a zkontrolovat infekční onemocnění a další patologii sexuálního systému.

Stručně o hlavní věci

Vzhled popsaných známek u žen se děje v každém věku - od doby puberty a končící s menopauzou. V normální situaci jsou spojeny s prací reprodukčního systému, ale pokud jsou sekrece příliš mnoho, a je doprovázeno nepříjemnými pocity a patologickými příznaky, odložit návštěvu gynekologa je extrémně nežádoucí, i když v Dámská fóra, podobný příběh skončil pozitivně bez léčby.