Odstranění laseru eroze děložního čípku

Dopad laseru platí v mnoha odvětvích medicíny. Laser může odstranit jizvy a různé novotvary. Laser se často používá v gynekologii. Prostřednictvím laserové expozice je možné odstranit erozi čípku.

Gynekologové zdůrazňují, že erozi čípku musí být odstraněna. Výjimkou je pouze některé formy patologie, které jsou dočasné.

V eroze děložního čípku se na vaginálním epitelu objeví benigní defekt. Erozivní bod je vizualizována během gynekologické inspekce na viditelné části děložního čípku.

Spodní oddělení dělohy se nazývá krk. Zahrnuje jak vaginální i pokročilé části. Vaginální viditelná oblast je pokryta plochými vícevrstvými buňkami, které poskytují hladký povrch tkanin a světle růžová barva.

Uvnitř děložního čípku je úzký kanál, lemovaný krychlovými buňkami, zvanými jednovrstvé válcové. Způsobují sametovou strukturu a načervenalý stín sliznice.

Cervikální a cervikální kanál poskytují ochrannou funkci, prevenci dělohy od škodlivé flóry z pochvy. Uvnitř cervikálního kanálu jsou žlázy neustále produkující hlen.

Horní část cervikálního kanálu je reprezentována ZEV, který se nazývá interní. Na dně, Cerval kanál tvoří vnější Zev, uvnitř, který je transformační zóna lokalizována spojující dva různé epitely.

Erozion ne vždy znamená patologii. V některých případech je vznik erozizace způsobeno fyziologickými příčinami.

Příčiny a odrůdy

Příčiny vzhledu vady jsou určeny jeho volbou. Gynekologové jsou rozhodně neznámý mechanismem eroze, lokalizované v čípku. Četné faktory jsou považovány za příčiny vývoje patologického procesu.

Etiologie a patogeneze erozivních skvrn jsou spojeny s následujícími faktory:

  • Vrozené poruchy způsobené nesprávným vývojem epiteliální tkáně;
  • hrozící imunita;
  • Hormonální odchylky;
  • infekční a zánětlivé procesy v orgánech malé pánve;
  • přítomnost několika sexuálních partnerů;
  • Poranění krčníku epitelu v důsledku chirurgického přerušení těhotenství, škrábání a hrubých sexuálních kontaktů;
  • Časté používání místních antikoncepčních prostředků.

Tyto faktory negativně ovlivňují epitelku děložního čípku, což způsobuje různé patologie v kombinaci termínem "erozi".

  • Skutečná eroze se vyskytuje s povrchovým poškozením epiteliální tkáně v důsledku chemických, popálenin, infekčních a traumatických faktorů. To je rána, na povrchu, z nichž jsou často detekovány různé patogenní mikroorganismy. Zpracování takové eroze si klade za cíl odstranit poškozovací faktor a regeneraci tkání. Pravá eroze existuje až dva týdny, a pak léčí samostatně.
  • Pseudo-eroze, která se také nazývá ECTOPIA, je možností nesprávného uzdravení pravé formy. Tato získaná ektopie charakterizovaná přechodem válcových buněk na poškozené erozní pozemku vaginální oblasti děložního čípku. Pseudo-erozi vypadá jako načervenalé místo různých tvarů a barvy často s nerovnými hranami.
  • Vrozená ektopie nebo erozi dochází, pokud je porušen proces separace na plochý a válcový epitel. V tomto případě není vaginální úsek čípku plochý, ale válcový epitel. Doktor diagnostuje zaoblené místo bez známek zánětu. Vrozená ektopie by měla regresit až 23, maximálně až 25 let.
S vrozenou ektopií je posun transformační zóny, zatímco v pravé erozi nebo pseudo-erozi převažuje zánětlivý proces.

Příznaky a diagnostika

Specifické projevy nejsou charakteristické pro erozivní vadu. Onemocnění nemá vliv na hormonální pozadí, nezpůsobuje poruchy cyklu nebo krvácení. Kromě toho není syndrom bolesti v erozi vyjádřena, protože v číru dělohy nejsou žádné nervové zakončení.

Nicméně, v eroze, jiná onemocnění se často vyskytují, což proudí paralelně. To je důvod, proč se s krční porážkou mohou být také označeny příznaky různých gynekologických onemocnění.

Jediné znamení, které může upozornit, jsou alokace. Vzhledem k tomu, že s ektopií, existuje substituce plochých buněk s válcovými, válcovými tělesy obsahujícími žlázy s použitím slučnosti, je poznamenáno zvýšení slizničního výboje. Během sexuálních akcí jsou pozorovány gynekologické inspekce kontaktního výboje s krví.

Lékař odhaluje erozivní místo během vizuální kontroly děložního čípku v zrcadlech. Pravá eroze se podobá ránu a ektopie je načervenalé místo různých velikostí a tvarů. S vrozeným bodem je zánět obvykle chybí.

Eroze na cervikální části dělohy je procesu, který může mít nepříjemné důsledky ve formě precancerózního procesu a maligního nádoru. Chcete-li eliminovat doprovodné onemocnění, jmenovat správnou léčbu, je zapotřebí další diagnóza:

  • Jednoduchý a rozšířený postup kolposkopy;
  • nátěr na onkocytologii mikroflóry vaginy;
  • PCR-metoda detekce genitálních infekcí;
  • Bakpospingv;
  • biopsie.

Léčba se provádí svědectvím. Při pseudo-eroze se doporučuje odstranit s jedním z chirurgických metod dutiny.

Odstranění s laserem

Pseudo-erozi čípku znamená jeho odstranění pomocí různých technik. Před odstraněním je pacient zkoumán. Podle výsledků diagnózy, gynekolog doporučuje, aby optimální taktika odstranění erozi.

Odstranění vředových spotů lze provádět následujícími způsoby.

  • Diathermokoagulace znamená odstranění postižené tkáně s úrazem elektrickým proudem. Odstranění je charakterizováno bolestí a rizikem komplikací. Proto není takové odstranění prováděno boucháním dívek.
  • Kryodestrukce implikuje odstranění kapalného dusíku, který má schopnost marnotratné patologické tkáně. Odstranění kryodestrukce je vhodné pro pseudo-erozi malé velikosti.
  • Chemická destrukce se používá v malých ohniskách. Odstranění se provádí za použití několika postupů, během kterého děložní čípek zpracuje chemická řešení.
  • Odstranění rádiových vln se provádí přístrojem "Surgitron". V moderní gynekologii je toto odstranění považováno za nejbezpečnější a nejúčinnější.

Poměrně často v gynekologické praxi se používá metoda laserové odpařování. Odstranění eroze děložního čípku s laserem se vztahuje k jemným technikám, což umožňuje léčbu v nejkratším možném čase.

Odstranění eroze s laserem se provádí pouze po průzkumu. Odstranění laseru se provádí na začátku cyklu, nejlépe na pátém - sedmém dni.

Postup pro odstranění závady s laserem se provádí v několika fázích.

  1. Několik dní před odstraněním laserem se doporučuje zpracovat cervikální oblast pomocí speciálních řešení.
  2. Doktor nese anestezii. Do vaginy se zavádí laserový hrot, jehož svazek je zaměřen na postiženou tkaninu. Odstranění eroze odpařováním změn. V procesu odstranění jsou kapiláry také spáleny, což eliminuje riziko krvácení a infekce.

Rehabilitace po odstranění laseru trvá asi měsíc. Během tohoto období je tkáňový laser odmítnut expozicí. V prvních dnech po odstranění laseru jsou možné bolestivé pocity, menší míchání s příměsí krve.

Odstranění laseru eroze děložního čípkuPo vystavení laserem se čípek léčí po dobu dvou měsíců, ale doby regenerace závisí na velikosti erozi. Dutina laseru obvykle není doprovázena tvorbou jizevní tkáně a infekce.

Aby se zabránilo možným komplikacím v období obnovy po odstranění eroze s laserem, měli byste se řídit určitými pravidly.

  • Účastně navštivte lékaře a kontrolujte proces obnovy.
  • Při celé rehabilitaci se doporučuje opustit sexuální kontakty.
  • Fyzická aktivita by měla být jemná, zvedat gravitaci kontraindikovanou.
  • Vezměte si koupel a navštivte vanu, saunu, pláž je zakázána.
  • Během kritických dnů by neměly být použity tampony, ale hygienické podložky.
Odstranění laseru eroze děložního čípku je moderní bezpečnostní postup. Někteří odborníci však všimnou, že dutina laseru má vysoké riziko recidivy.