Cervikální erozi cea

Detorhogoagulace je jedním z nejčastějších intervencí v gynekologii. Čištění proudu se účinně používá k odstranění eroze děložního čípku v porodním ženám. Během léčebného postupu pacient bolí - to je jeden z nejzálečnějších léčebných postupů při léčbě erozi. Koagulační proud je doprovázen charakteristikou hojení tkaniny a možných důsledků.

Navzdory skutečnosti, že krk dělohy nemá receptory bolesti, když provádí diathermokoagulace, stále bolí, protože elektrický proud proniká mnohem hlubší než nátěrový epitel. Ostatní metody léčby ovlivňují pouze povrchové vrstvy.

Cervikální erozi CEAPodle statistik se erozita týká počtu nejčastějších patologických podmínek děložního čípku. Patologie je diagnostikována u žen v každém věku.

Krk se podobá trubici spojující vagínu a děložní tělo s krční kanálem. Jeho dohledová část není k dispozici pro inspekci, zatímco vaginální oddělení je vizualizováno gynekologickým zrcadlem. Cervikální kanál je pokryt válcovými buňkami epitelu, což je jedna vrstva. Vaginální část děložního čípku je reprezentována vícevrstvými plochými buňkami.

Eroze děložního hrdla dělohy je obvyklá pro volání ulcerózní vady vaginální části. Nejčastěji se vyskytuje v oblasti transformační zóny, kde jsou připojeny vícevrstvé a jednovrstvé epitel.

Erozion má několik odrůd, které jsou klasifikovány v závislosti na příčinách vzhledu a vzhledu vady.

  • Vrozená erozi se vyskytuje v důsledku intrauterinního posunutí transformační zóny. Jako epiteliální tkáně dozrává, skvrna zmizí. Pokud se to nestane, infekce je možná. Taková eroze někdy vyžaduje léčbu léků.
  • Pravá eroze se objeví v reakci na nepříznivé účinky faktorů, které poškozují kabelový epitel. Proto je skutečná erozita traumatická, popálená, zánětlivá a infekční. Zvláštnost skutečného typu je jeho krátká progrese. Za dva týdny se rána hojuje. Pokud je toto uzdravení špatné, dochází k ektopii.
  • Pseudo-erozi je různě nazývá ektopie. To je skvrna načervenalého odstínu, liší od zdravé tkaniny děložního hrdla. Reddish Color Defect Dává válcové buňky, které pokrývají jeho povrch. ECTOPIA potřebuje opatrnost, která je často prováděna metodou diathermokoagulace.

Pravá erozie a ektopie jsou získány formy patologie. Někdy odborníci diagnostikuje fyziologickou erozi, což je charakteristické pro ženy do 25 let. Taková skvrna se objeví v období hormonálních oscilací, například během těhotenství. Stejně jako vrozená odrůda je fyziologická ulcerózní vada nakloněn pro nezávislou regresi.

Eroze může být jak komplikovaná a není komplikovaná. Pod komplikovanou volbou znamená přítomnost genitálních infekcí.

Každý typ eroze má jeho příčinu. Obecně platí, že odborníci identifikují následující důvody pro vzhled erozi:

  • hormonální nerovnováha;
  • Traumatizace nebo spalování epiteliální tkáně;
  • infekce;
  • Zánětlivé procesy reprodukční sféry;
  • Negativní vliv některých místních léků a prostředků.

Klinický obraz v eroze děložního čípku nemá určité vlastnosti. Žena si může všimnout zvýšení vaginálních výbojů, které získávají sliznici. Někdy se objeví vypouštění, které mají načervenalý odstín.

Bolest, poruchy cyklu, krvácení jsou důsledky jiných současných onemocnění. Pokud dojde k tomuto příznaku, je nutné odkazovat na gynekolog a předat zkoušku. Někdy, pod rouškou eroze, nemoci, které mají nebezpečné důsledky, skryty.

Detekce eroze se provádí s vizuální kontrolou děložního čípku. Lékař definuje skvrnu, která může mít různá značka v závislosti na typu defektu. Aby bylo možné rozhodnout o terapeutické taktiky a detekovat současné nemoci ovlivňující postup erozi, je nutné podstoupit další diagnostiku.

Průzkum v eroze zahrnuje následující typy výzkumu:

  • Kolposkopie jednoduché a rozšířené;
  • cytologický výzkum;
  • Sdílený stěr;
  • Bakpospingv;
  • PCR pro identifikaci genitálních infekcí.

Účelem zkoušky je zjistit příčiny patologického stavu současného souběžného gynekologických onemocnění, rozlišovat erozu s precancerem a onkologickým procesem.

Léčba proudem

Coagulace eroze děložního čípku nebo diathermokoagulace je způsob, jak odstranit závadu s proudem. Zapalování erozního proudu se používá po mnoho let jako léčba patologie, navzdory skutečnosti, že může být bolestivé.

V moderní gynekologii byly vyvinuty alternativní metody odstraňování vředů, například laserová odpařování, kryodestrukce, léčba rádiovými vlnami. Nicméně, vzhledem ke své jednoduchosti a prevalenci, zapálení eroze proudu děložního čípku se používá poměrně často.

Výpočtový proud je považován za zastaralý. Coagulace má důsledky ve formě tkaninových léčivých prvků. S koagulovaným děložním hrdlem se mohou objevit potíže během těhotenství. Proto je diathermokoagulace kontraindikována nenarozenými pacienty.

Řezání děložního kabelu má výhody i nevýhody. Vzhledem k možným důsledkům koagulace a jeho pozitivních stran, lékaři ještě neopustili metodu jeskyně. Ženy často nabízejí diathermokoagulace jako léčbu, a to navzdory skutečnosti, že to bolí.

Gynekologové přidělují následující výhody moxického děložního děložního čípku.

  • Dostupnost. Koagulační léčba se provádí v každé veřejné a soukromé lékařské instituci. Pro diathermokoagulace není nutné drahé vybavení.
  • Poměrně nízké náklady. Čistící proudové náklady mnohem levnější než léčba, jako jsou rádiové vlny.
  • Trvání koagulace. Pokud chytíte erozi proudu čípku, musíte utratit za postup ne více než dvacet minut. V den provádění diathermocoagulace může pacient opustit zdravotní pojištění.
  • Účinnost. Lékaři si všimnou, že pokud chytíte aktuální, můžete dosáhnout dobrých výsledků léčby bez následného relapsu.

Je třeba mít na paměti, že diathermokoagulace má významné nedostatky. Specialisté věnují pozornost následujícím negativním stranám proudu.

  • Řez v děložním krku nemůže, pokud pacient nevykonával reprodukční funkci. Čisticí proud má nějaké důsledky. Zejména jizva je tvořena na koagulovaném krku. Po uzdravení, takový koagulovaný děložní čípek ztrácí elasticitu. V důsledku toho lékaři nevylučují možnost roztržení koagulovaného krku během těhotenství a porodu. V této souvislosti je průběh proudu povoleno pouze porodit pacientům.
  • Koagulace se vyznačuje poměrně dlouhým období hojení. Proces hojení trvá přibližně dva až tři měsíce.
  • Chytání ektopie k současnému zranění. Kromě toho může být kvůli nedostatku anestezie bolestivé. Proto je mnoho žen v žádném spěchu chytit pseudo-erozi. Pokud to bolí během diathermocoagulace, závisí na oblasti poškození tkanin.
  • Během žíraviny vředů na koagulovaném děložním děložním čípku je někdy tvořena krustová, brání postupu. V této souvislosti může být vyžadována další koagulace.
  • Diathermokoagulace často vede k různým následkům. Na koagulovaném krku dělohy může vzniknout zánět vzhledem k upevnění infekce. V některých případech může pacient zranit po postupu. Docela často bere na vědomí porušení cyklu, poškození zdravé tkáně.

Postup diathermokoagulace předpokládá zkoušku. Diagnostika jsou nezbytná nejen pro eliminaci kontraindikací k hladkému glónovému prostoru, ale také pro stanovení expoziční zóny.

Mnoho pacientů má zájem, ublížit, zda chytit erozi. Odřízněte epiteliální hadřík děložního hrdla je nutná pro vysokofrekvenční proud. Gynekologové si všimli, že je nepříjemný a někdy zraněný. Čisticí proud se provádí na začátku cyklu se speciálním přístrojem. Zpracování je vyrobeno elektrodou s vysokofrekvenčním výbojem před tvorbou kůry, která se nazývá popruh. Doba trvání postupu trvá více než dvanáct sekund.

Plné hojení dochází během několika měsíců. V prvních dnech po koagulaci může žena ublížit. Může být vzhled plynových těsnění.

Během období hojení je nutné opustit sexuální život a použití tamponů. To je způsobeno tím, že koagulovaný děložní čípek je velmi zranitelný pro trauma a infekce.

Nedoporučuje se navštívit bazén, saunu, pláž. Fyzická námaha by měla být mírná.